Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Podvod jménem pstruh lososový Co jíst 13. 7. 2017 -
Klíšťata mají na svědomí alergii na maso Nemoci a úrazy 11. 7. 2017 -
Muchomůrka růžovka nemusí být růžová Co jíst 7. 7. 2017 -
Mléko a „nemléko“: živočišné versus rostlinné Co pít 30. 6. 2017 -
Žabí stehýnka se u nás konzumovala už v pravěku Co jíst 28. 6. 2017 -
Bezlepkové pivo má být k nerozeznání od klasiky Co pít 23. 6. 2017 -
Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo Co jíst 20. 6. 2017 -
Ochucené minerálky jsou méně sladké Co jíst 14. 6. 2017 -
Studené polévky: Na gazpacho potřebujete pár surovin a lednici Co jíst 9. 6. 2017 -
Ušlechtilá plíseň nevadí, nakládaný hermelín vydrží i měsíce Co jíst 7. 6. 2017 -
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary Bio a fair trade 2. 6. 2017 -
Ani senioři by neměli ze stravy vylučovat maso Co jíst 31. 5. 2017 -
Co lze vylít do dřezu? Bio a fair trade 26. 5. 2017 -
Biovína musí chutnat pokaždé jinak Bio a fair trade 24. 5. 2017 -
Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin Co jíst 17. 5. 2017 -
Jamón – španělská šunka patří k nejdražším a nejlepším na světě Co jíst 12. 5. 2017 -
Syntetická barviva mizí z cukrovinek pro děti Co jíst 28. 4. 2017 -
Tradiční české potraviny i letos na Selských slavnostech Co jíst 26. 4. 2017 -
Slzovka pro přípravu čaje, mouky i k detoxikaci Alternativní medicína 21. 4. 2017 -
Rouskovaný pyl nejlépe využijeme naložený do medu Alternativní medicína 19. 4. 2017 -
Mladé kůzlečí a jehněčí maso nepáchne Co jíst 14. 4. 2017 -
Na Zelený čtvrtek jidáše k snídani, na Bílou sobotu mazanec Co jíst 7. 4. 2017 -
Vyhnali je z Jiřáku, založí nový farmářský trh na Praze 7 Bio a fair trade 5. 4. 2017 -
Pamlskové vyhlášce nevyhovuje pečivo ani šunka pro děti Co jíst 31. 3. 2017 -
Vyrazte na kopřivy, je pro to ideální doba Co jíst 30. 3. 2017 -
Čím větší rajče, tím horší chuť Co jíst 23. 3. 2017 -
Plísňové sýry: V čem se liší camembert a hermelín Co jíst 15. 3. 2017 -
Co místo cukru? Coca-Cola mění vzhled i složení Co jíst 4. 3. 2017 -
Gothaj, jak má být. Proč je lepší tenčí plátek salámu Co jíst 2. 3. 2017 -
Víno, po kterém nikdy nebolí hlava Co pít 23. 2. 2017 -
Proč je mražené maso horší než chlazené? Co jíst 17. 2. 2017 -
Obchody nabízejí více dopékaného pečiva Co jíst 14. 2. 2017 -
Bramborový chléb je chleba s bramborovou kaší Co jíst 8. 2. 2017 -
Mobilem změříte kvalitu potravin Co jíst 3. 2. 2017 -
Sbohem, Jiřáku. Zneužívání farmářských trhů pokračuje Co jíst 1. 2. 2017 -
Imunitu posiluje i sexuální abstinence Nemoci a úrazy 27. 1. 2017 -
Co s výslužkou ze zabijačky: dají se zabijačkové pochoutky zmrazit? Co jíst 25. 1. 2017 -
Pochutnáváme si na přípravcích proti hmyzu? Stopy po insekticidech v jídle zůstanou Co jíst 20. 1. 2017 -
Nejlepší vitamíny na zimu – červená řepa a zelí Alternativní medicína 18. 1. 2017 -
Brusel chtěl zakázat vinnou klobásu Co jíst 13. 1. 2017 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).