Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Podvod jménem pstruh lososový Co jíst 13. 7. 2017
Klíšťata mají na svědomí alergii na maso Nemoci a úrazy 11. 7. 2017
Muchomůrka růžovka nemusí být růžová Co jíst 7. 7. 2017
Mléko a „nemléko“: živočišné versus rostlinné Co pít 30. 6. 2017
Žabí stehýnka se u nás konzumovala už v pravěku Co jíst 28. 6. 2017
Bezlepkové pivo má být k nerozeznání od klasiky Co pít 23. 6. 2017
Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo Co jíst 20. 6. 2017
Ochucené minerálky jsou méně sladké Co jíst 14. 6. 2017
Studené polévky: Na gazpacho potřebujete pár surovin a lednici Co jíst 9. 6. 2017
Ušlechtilá plíseň nevadí, nakládaný hermelín vydrží i měsíce Co jíst 7. 6. 2017
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary Bio a fair trade 2. 6. 2017
Ani senioři by neměli ze stravy vylučovat maso Co jíst 31. 5. 2017
Co lze vylít do dřezu? Bio a fair trade 26. 5. 2017
Biovína musí chutnat pokaždé jinak Bio a fair trade 24. 5. 2017
Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin Co jíst 17. 5. 2017
Jamón – španělská šunka patří k nejdražším a nejlepším na světě Co jíst 12. 5. 2017
Syntetická barviva mizí z cukrovinek pro děti Co jíst 28. 4. 2017
Tradiční české potraviny i letos na Selských slavnostech Co jíst 26. 4. 2017
Slzovka pro přípravu čaje, mouky i k detoxikaci Alternativní medicína 21. 4. 2017
Rouskovaný pyl nejlépe využijeme naložený do medu Alternativní medicína 19. 4. 2017
Mladé kůzlečí a jehněčí maso nepáchne Co jíst 14. 4. 2017
Na Zelený čtvrtek jidáše k snídani, na Bílou sobotu mazanec Co jíst 7. 4. 2017
Vyhnali je z Jiřáku, založí nový farmářský trh na Praze 7 Bio a fair trade 5. 4. 2017
Pamlskové vyhlášce nevyhovuje pečivo ani šunka pro děti Co jíst 31. 3. 2017
Vyrazte na kopřivy, je pro to ideální doba Co jíst 30. 3. 2017
Čím větší rajče, tím horší chuť Co jíst 23. 3. 2017
Plísňové sýry: V čem se liší camembert a hermelín Co jíst 15. 3. 2017
Co místo cukru? Coca-Cola mění vzhled i složení Co jíst 4. 3. 2017
Gothaj, jak má být. Proč je lepší tenčí plátek salámu Co jíst 2. 3. 2017
Víno, po kterém nikdy nebolí hlava Co pít 23. 2. 2017
Proč je mražené maso horší než chlazené? Co jíst 17. 2. 2017
Obchody nabízejí více dopékaného pečiva Co jíst 14. 2. 2017
Bramborový chléb je chleba s bramborovou kaší Co jíst 8. 2. 2017
Mobilem změříte kvalitu potravin Co jíst 3. 2. 2017
Sbohem, Jiřáku. Zneužívání farmářských trhů pokračuje Co jíst 1. 2. 2017
Imunitu posiluje i sexuální abstinence Nemoci a úrazy 27. 1. 2017
Co s výslužkou ze zabijačky: dají se zabijačkové pochoutky zmrazit? Co jíst 25. 1. 2017
Pochutnáváme si na přípravcích proti hmyzu? Stopy po insekticidech v jídle zůstanou Co jíst 20. 1. 2017
Nejlepší vitamíny na zimu – červená řepa a zelí Alternativní medicína 18. 1. 2017
Brusel chtěl zakázat vinnou klobásu Co jíst 13. 1. 2017
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).