Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Tradiční odrůdy jablek v supermarketu nenajdete Co jíst 21. 11. 2018
O zvířatech, lidech a antibiotikách Lékárna 16. 11. 2018
Vesnické prodejny jsou ztrátové. Je to jejich konec? Co jíst 14. 11. 2018
Konec vaječného likéru? Předčasná panika Co pít 9. 11. 2018
Svrchně kvašené pivo už nebude ležák, ale plné pivo Co pít 7. 11. 2018
Ach, ty sáčky… Češi pijí čaje podřadné kvality Co pít 2. 11. 2018
Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Co jíst 31. 10. 2018
Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla Co jíst 26. 10. 2018
Tradiční kynuté lívance jsou nadýchané, lívance bez kynutí šetří čas Co jíst 24. 10. 2018
Zázračné složení vlašských ořechů Alternativní medicína 19. 10. 2018
Jak vaří kapra mistr Evropy? S knedlíkem Co jíst 18. 10. 2018
V Česku se čím dál víc pijí piva „dvanáctky“ Co pít 12. 10. 2018
Kvevri víno: na podzim se zakope, na jaře si pochutnáte Co pít 10. 10. 2018
Vědci vymysleli „kód pravdy“, stříká se přímo na steaky Co jíst 5. 10. 2018
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky Co jíst 3. 10. 2018
Zrádné červené hřiby Co jíst 28. 9. 2018
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho Co jíst 27. 9. 2018
Vadí, když je houba „trošku“ plesnivá? Co jíst 21. 9. 2018
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště Alternativní medicína 19. 9. 2018
Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek Co jíst 14. 9. 2018
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla Co jíst 7. 9. 2018
Kolik energie obsahují alko­holické nápoje Co pít 5. 9. 2018
Makové pečivo zřejmě podraží více než chleba Co jíst 31. 8. 2018
O Biopotravině roku by mohla rozhodovat i její cena Co jíst 29. 8. 2018
V čem jsou černá rajčata lepší než červená? Co jíst 24. 8. 2018
Udělejte si švestkové knedlíky z bramborového těsta Co jíst 22. 8. 2018
Krajinu můžeme ochladit, budeme pak zdravější Nemoci a úrazy 17. 8. 2018
Jak se rodí ceny potravin: neznámé souvislosti Co jíst 15. 8. 2018
Bude na světě víc vody, když přestaneme konzumovat maso? Bio a fair trade 10. 8. 2018
Listí v bazénu je „potrava“ pro bakterie Nemoci a úrazy 9. 8. 2018
Evropa dává GMO a moderní zemědělské technologie do klatby Co jíst 3. 8. 2018
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko Co jíst 31. 7. 2018
Proč je ve špekáčcích málo masa? Protože se to smí Co jíst 27. 7. 2018
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu Co jíst 26. 7. 2018
Ty nejlepší biosteaky budou nově označeny logem Co jíst 13. 7. 2018
Proč jsou na některých trzích farmáři, ale jinde překupníci Bio a fair trade 11. 7. 2018
Data potravinářské inspekce: Jak jsme na tom s kovy a dusičnany v potravinách Co jíst 3. 7. 2018
Proč máme každý rok touhle dobou dražší máslo Co jíst 29. 6. 2018
Domácí pěstování hřibů? Další totální nesmysl Co jíst 27. 6. 2018
Hermelín a utopence dělá podle rodinných receptů, zákazníci se vracejí Co jíst 22. 6. 2018
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).