Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Tradiční odrůdy jablek v supermarketu nenajdete Co jíst 21. 11. 2018 -
O zvířatech, lidech a antibiotikách Lékárna 16. 11. 2018 -
Vesnické prodejny jsou ztrátové. Je to jejich konec? Co jíst 14. 11. 2018 -
Konec vaječného likéru? Předčasná panika Co pít 9. 11. 2018 -
Svrchně kvašené pivo už nebude ležák, ale plné pivo Co pít 7. 11. 2018 -
Ach, ty sáčky… Češi pijí čaje podřadné kvality Co pít 2. 11. 2018 -
Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Co jíst 31. 10. 2018 -
Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla Co jíst 26. 10. 2018 -
Tradiční kynuté lívance jsou nadýchané, lívance bez kynutí šetří čas Co jíst 24. 10. 2018 -
Zázračné složení vlašských ořechů Alternativní medicína 19. 10. 2018 -
Jak vaří kapra mistr Evropy? S knedlíkem Co jíst 18. 10. 2018 -
V Česku se čím dál víc pijí piva „dvanáctky“ Co pít 12. 10. 2018 -
Kvevri víno: na podzim se zakope, na jaře si pochutnáte Co pít 10. 10. 2018 -
Vědci vymysleli „kód pravdy“, stříká se přímo na steaky Co jíst 5. 10. 2018 -
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky Co jíst 3. 10. 2018 -
Zrádné červené hřiby Co jíst 28. 9. 2018 -
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho Co jíst 27. 9. 2018 -
Vadí, když je houba „trošku“ plesnivá? Co jíst 21. 9. 2018 -
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště Alternativní medicína 19. 9. 2018 -
Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek Co jíst 14. 9. 2018 -
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla Co jíst 7. 9. 2018 -
Kolik energie obsahují alko­holické nápoje Co pít 5. 9. 2018 -
Makové pečivo zřejmě podraží více než chleba Co jíst 31. 8. 2018 -
O Biopotravině roku by mohla rozhodovat i její cena Co jíst 29. 8. 2018 -
V čem jsou černá rajčata lepší než červená? Co jíst 24. 8. 2018 -
Udělejte si švestkové knedlíky z bramborového těsta Co jíst 22. 8. 2018 -
Krajinu můžeme ochladit, budeme pak zdravější Nemoci a úrazy 17. 8. 2018 -
Jak se rodí ceny potravin: neznámé souvislosti Co jíst 15. 8. 2018 -
Bude na světě víc vody, když přestaneme konzumovat maso? Bio a fair trade 10. 8. 2018 -
Listí v bazénu je „potrava“ pro bakterie Nemoci a úrazy 9. 8. 2018 -
Evropa dává GMO a moderní zemědělské technologie do klatby Co jíst 3. 8. 2018 -
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko Co jíst 31. 7. 2018 -
Proč je ve špekáčcích málo masa? Protože se to smí Co jíst 27. 7. 2018 -
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu Co jíst 26. 7. 2018 -
Ty nejlepší biosteaky budou nově označeny logem Co jíst 13. 7. 2018 -
Proč jsou na některých trzích farmáři, ale jinde překupníci Bio a fair trade 11. 7. 2018 -
Data potravinářské inspekce: Jak jsme na tom s kovy a dusičnany v potravinách Co jíst 3. 7. 2018 -
Proč máme každý rok touhle dobou dražší máslo Co jíst 29. 6. 2018 -
Domácí pěstování hřibů? Další totální nesmysl Co jíst 27. 6. 2018 -
Hermelín a utopence dělá podle rodinných receptů, zákazníci se vracejí Co jíst 22. 6. 2018 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).