Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa Bio a fair trade 20. 6. 2018
Nadívané holoubátko – pochoutka, která téměř zmizela z našich jídelníčků Co jíst 15. 6. 2018
Návrat jahodového koktejlu? Jogurtové smoothie se přeci jen liší Co jíst 13. 6. 2018
Za jak dlouho zvětrá pivo Co pít 8. 6. 2018
Obsah tuku v sýrech: v čem se lidé mýlí Co jíst 6. 6. 2018
Porážka přímo na pastvě – zvíře bez stresu a lepší maso Co jíst 1. 6. 2018
Námel – droga z pole a louky Bio a fair trade 30. 5. 2018
Kosmatice: smažené květy černého bezu jíme vždy bez stonku Co jíst 25. 5. 2018
Útočí včely na vousáče? Bio a fair trade 23. 5. 2018
Optimální teplota při grilování a jak ji poznat Co jíst 18. 5. 2018
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte Co jíst 11. 5. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé Co jíst 27. 4. 2018
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát Co jíst 25. 4. 2018
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí Co jíst 20. 4. 2018
Pylové alergeny se kombinují s alergeny v potravinách Co jíst 18. 4. 2018
Zákaz tuzemáku kvůli údajné rakovině? Stejná látka je i v ovoci Co pít 13. 4. 2018
Proč jíst merlík čilský, když roste i český Alternativní medicína 11. 4. 2018
Sběr březové vody se může pěkně prodražit Alternativní medicína 6. 4. 2018
Časté sprchování není zdravé a šminky vodě škodí Nemoci a úrazy 4. 4. 2018
Další nesmysly o jogurtech: likvidují střevní mikroflóru a spouští zánět Co jíst 28. 3. 2018
90 % studní není v pořádku, využijte rozbor vody zdarma Co pít 21. 3. 2018
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody Co jíst 20. 3. 2018
Potraviny se dají jíst mnohem déle, než uvádí datum Co jíst 14. 3. 2018
Smí se výrobek bez masa jmenovat párek? Co jíst 9. 3. 2018
Povinně české potraviny – odnese to zákazník Co jíst 7. 3. 2018
Hermelín v Sedlčanech končí. Co bude s Pepou? Co jíst 2. 3. 2018
Produkujeme 13× více drůbeže a 6× více sýra než za ČSSR, na Německo to nestačí Co jíst 1. 3. 2018
Minipivovary nechávají pivo zrát v sudech po koňaku Co pít 23. 2. 2018
Kojeneckou vodu pijí i dospělí. V čem se liší od jiných balených vod? Co pít 21. 2. 2018
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle Co jíst 16. 2. 2018
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová Co jíst 14. 2. 2018
Když chleba, tak se záparou Co jíst 9. 2. 2018
Hmyz je zdroj proteinů, má jich víc než maso Co jíst 7. 2. 2018
Cechovní norma vydá za všechny značky. Účelná propagace však chybí Co jíst 2. 2. 2018
Pivo v plechovkách válcuje točené. Proč, když není lepší? Co pít 31. 1. 2018
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením Co jíst 24. 1. 2018
Módní „raw voda“ – předražená i nebezpečná Co pít 17. 1. 2018
Řepkový olej: studie zpochybnila, že je zdravý Co jíst 12. 1. 2018
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky Co jíst 10. 1. 2018
Máme se bát fosfátů v potravinách? Kebabem to nekončí Co jíst 8. 1. 2018
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).