Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
První farma na krokodýlí maso u nás nabízela steaky maso 19. 9. 2013 -
Jedna voda s bublinkami denně je maximum bublinky 18. 9. 2013 8
Houby vitamín D neobsahují, ale ozařte je UV a vyrobí ho houby 11. 9. 2013 -
Kvalita kávy je jedním z měřítek dobré restaurace káva 5. 9. 2013 4
Blíží se soumrak biopotravin? Bio 2. 9. 2013 9
Jedlé etikety dělají i z chleba nosič reklamy Chleba 28. 8. 2013 2
Rizika obalů potravin: Brzděte s těmi pytlíky potraviny 23. 8. 2013 18
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost Klasa 20. 8. 2013 2
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není tvaroh 15. 8. 2013 7
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy sýr 13. 8. 2013 17
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže hamburger 7. 8. 2013 19
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost tasemnice 25. 7. 2013 1
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika Kvalita potravin 11. 7. 2013 6
Co zobala polská kuřata? To nezjistíte maso 26. 6. 2013 3
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se máslo 25. 6. 2013 19
Kohoutková, nebo kojenecká voda? Rozdíl tkví v dusičnanech Voda 18. 6. 2013 17
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva ryba 13. 6. 2013 7
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou Chleba 11. 6. 2013 31
Půllitr lihoviny pod stovku je nutně nelegální alkohol 5. 6. 2013 11
Houby už rostou. Ty nejzdravější nikdo nesbírá houby 31. 5. 2013 3
Jak čachrovat s bublinkami? Stačí změna tlaku šampaňské 30. 5. 2013 12
Nejde tu jen o brambůrky: konečně se sází na český patriotismus chips 24. 5. 2013 9
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko pekař 22. 5. 2013 -
EU chce regulovat osiva, přírodu i zahrádkáře Zelenina 17. 5. 2013 27
Proti černému alkoholu: Kamery se přece jen uplatit nedají alkohol 15. 5. 2013 1
Nový web veterinářů o kontrolách potravin začal debaklem Potraviny na pranýři 13. 5. 2013 -
Na světle jsme „happy“ nálada 7. 5. 2013 -
Tatarák se syrovým žloutkem z restaurací nezmizí tatarák 2. 5. 2013 8
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků mléko 26. 4. 2013 3
Co chutná vám, psa zabije pes 24. 4. 2013 6
Pivo dělá hospodský pivo 19. 4. 2013 9
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení restaurace 17. 4. 2013 23
Česko-polský spor o potraviny: chtělo by to méně emocí potraviny 12. 4. 2013 33
Polovina nových restaurací končí během tří let restaurace 10. 4. 2013 22
Mlékomaty jsou alternativou. Nic míň, nic víc mléko 5. 4. 2013 27
Chytrá a ještě chytřejší vejce vejce 3. 4. 2013 3
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací škrob 29. 3. 2013 18
Potraviny u nás zdražují rychleji než v EU. To se hned tak nezmění potraviny 27. 3. 2013 10
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly Kvalita potravin 21. 3. 2013 -
Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu sůl 20. 3. 2013 4
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).