Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Snížená sazba DPH na potraviny? Buď všechno, nebo nic Co jíst 5. 2. 2016 -
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní Co jíst 29. 1. 2016 -
Manipulace odpůrců GMO začínají vycházet najevo Co jíst 27. 1. 2016 -
Uzená polévka s kroupami vás zahřeje Co jíst 22. 1. 2016 -
Chceme sýry čerstvé, tradiční a autentické Co jíst 21. 1. 2016 -
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti Co jíst 15. 1. 2016 -
Ztužené tuky nelze házet do jednoho pytle Co jíst 13. 1. 2016 -
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci Co jíst 8. 1. 2016 -
Cechovní normy slibují nadstandardní potraviny Co jíst 7. 1. 2016 -
Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“ Co jíst 31. 12. 2015 -
Tmavé pečivo není vypečenější, ale louhované Co jíst 28. 12. 2015 -
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav Co jíst 16. 12. 2015 -
Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos Co jíst 11. 12. 2015 -
Na pečení je nejlepší medovicový med Co jíst 9. 12. 2015 -
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec Co jíst 3. 12. 2015 -
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších Co jíst 2. 12. 2015 -
Kuře je z 72 % voda Co jíst 26. 11. 2015 -
Hnědý banán, dobrý banán Co jíst 20. 11. 2015 -
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost Co jíst 19. 11. 2015 -
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím Co jíst 13. 11. 2015 -
Místo léků minerálka? Vincentka – mořská voda s léčivými účinky Alternativní medicína 11. 11. 2015 -
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant Co jíst 9. 11. 2015 -
K falšování čokolád se používají i slupky Co jíst 4. 11. 2015 -
Jeden z nejčastějších podfuků? Čokoláda z automatu Co jíst 30. 10. 2015 -
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny Co jíst 29. 10. 2015 -
Chmelení za studena: zahraniční metoda dorazila do ČR Co pít 23. 10. 2015 -
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče Co jíst 21. 10. 2015 -
Jak velké musí být eurojablko Co jíst 16. 10. 2015 -
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny Co jíst 15. 10. 2015 -
Ne ztužené, ale částečně ztužené tuky jsou problém Co jíst 9. 10. 2015 -
Mýty o konzumaci alkoholu: Češi pijí mnohem méně, než se zdá Závislosti 7. 10. 2015 -
Co musíte vědět, když chcete letos najít houby Co jíst 2. 10. 2015 -
Připravované zákony mohou výrazně zdražit ceny vody Co pít 30. 9. 2015 -
Revoluce v označování piv: zapomeňte na desítky a dvanáctky Co pít 18. 9. 2015 -
Začínají podzimní výlovy rybníků Co jíst 16. 9. 2015 -
Kde se bere chemie v potravinách? Nejde jen o hnojiva Co jíst 11. 9. 2015 -
Kudy ven z mléčné krize? Co pít 9. 9. 2015 -
Zpráva: 84 % podzemních vod je kontaminováno Co pít 4. 9. 2015 -
Máte možnost ochutnat Krále vín Co pít 2. 9. 2015 -
Země živitelka je šancí na podporu českých potravin Co jíst 31. 8. 2015 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).