Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Snížená sazba DPH na potraviny? Buď všechno, nebo nic Co jíst 5. 2. 2016
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní Co jíst 29. 1. 2016
Manipulace odpůrců GMO začínají vycházet najevo Co jíst 27. 1. 2016
Uzená polévka s kroupami vás zahřeje Co jíst 22. 1. 2016
Chceme sýry čerstvé, tradiční a autentické Co jíst 21. 1. 2016
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti Co jíst 15. 1. 2016
Ztužené tuky nelze házet do jednoho pytle Co jíst 13. 1. 2016
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci Co jíst 8. 1. 2016
Cechovní normy slibují nadstandardní potraviny Co jíst 7. 1. 2016
Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“ Co jíst 31. 12. 2015
Tmavé pečivo není vypečenější, ale louhované Co jíst 28. 12. 2015
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav Co jíst 16. 12. 2015
Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos Co jíst 11. 12. 2015
Na pečení je nejlepší medovicový med Co jíst 9. 12. 2015
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec Co jíst 3. 12. 2015
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších Co jíst 2. 12. 2015
Kuře je z 72 % voda Co jíst 26. 11. 2015
Hnědý banán, dobrý banán Co jíst 20. 11. 2015
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost Co jíst 19. 11. 2015
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím Co jíst 13. 11. 2015
Místo léků minerálka? Vincentka – mořská voda s léčivými účinky Alternativní medicína 11. 11. 2015
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant Co jíst 9. 11. 2015
K falšování čokolád se používají i slupky Co jíst 4. 11. 2015
Jeden z nejčastějších podfuků? Čokoláda z automatu Co jíst 30. 10. 2015
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny Co jíst 29. 10. 2015
Chmelení za studena: zahraniční metoda dorazila do ČR Co pít 23. 10. 2015
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče Co jíst 21. 10. 2015
Jak velké musí být eurojablko Co jíst 16. 10. 2015
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny Co jíst 15. 10. 2015
Ne ztužené, ale částečně ztužené tuky jsou problém Co jíst 9. 10. 2015
Mýty o konzumaci alkoholu: Češi pijí mnohem méně, než se zdá Závislosti 7. 10. 2015
Co musíte vědět, když chcete letos najít houby Co jíst 2. 10. 2015
Připravované zákony mohou výrazně zdražit ceny vody Co pít 30. 9. 2015
Revoluce v označování piv: zapomeňte na desítky a dvanáctky Co pít 18. 9. 2015
Začínají podzimní výlovy rybníků Co jíst 16. 9. 2015
Kde se bere chemie v potravinách? Nejde jen o hnojiva Co jíst 11. 9. 2015
Kudy ven z mléčné krize? Co pít 9. 9. 2015
Zpráva: 84 % podzemních vod je kontaminováno Co pít 4. 9. 2015
Máte možnost ochutnat Krále vín Co pít 2. 9. 2015
Země živitelka je šancí na podporu českých potravin Co jíst 31. 8. 2015
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).