Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Mořské plody jsou zdravé, ale i rizikové ciguatera 22. 8. 2012 4
Podpora lokálních potravin v řetězcích je žádoucí. Rozhodne spotřebitel české jídlo 17. 8. 2012 6
Dusičnanů v listové zelenině se není třeba příliš bát zelenina 13. 8. 2012 -
České potraviny: Důležitější než podpora značek je podpora jejich prodeje potraviny 8. 8. 2012 -
Kde se bere jedovaté olovo ve zvěřině? Z olověných střel maso 7. 8. 2012 1
Doporučované kombinace jídla a pití nemají žádné opodstatnění kombinace potravin a nápojů 2. 8. 2012 6
Mámo, nasmaž řízky, a jedeme si pro průjem na dovolenou! maso 30. 7. 2012 4
Lesní plody jsou naše jediné skutečně původní ovoce lesní med 26. 7. 2012 2
Plesnivé babky rakovinu nezpůsobí aneb nesmysly o houbách houby 19. 7. 2012 4
Jsou vám tři roky? Pak jste podle potravinářské legislativy dospělí… značení potravin 16. 7. 2012 3
Web Potraviny na pranýři - úřady nabídly nedovařený polotovar potraviny 12. 7. 2012 20
Nejméně masa obsahují ty nejoblíbenější paštiky - játrové kvalita jídla 4. 7. 2012 12
Dětské boty zuješ, stravovací návyky už nikdy Dítě 29. 6. 2012 16
Většina zmrzlin obsahuje místo smetany kokosový tuk zmrzlina 27. 6. 2012 6
Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům maso 20. 6. 2012 2
Nepodceňujme kvalitu pitné vody Voda 15. 6. 2012 5
Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk ryba 13. 6. 2012 19
Mýty o tavených sýrech: Odpůrci taveňáku desítky let zaspali sýr 8. 6. 2012 53
Regionální potravina stojí hodně peněz s pochybným efektem Kvalita potravin 6. 6. 2012 4
Více vody, nižší cena - osud salámu Vysočina. A nejen jeho salám 1. 6. 2012 14
Podíl skutečně českých potravin se zvýší, slibují řetězce kvalita jídla 30. 5. 2012 4
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to gril 25. 5. 2012 9
Pozor: Pálí to! koření 23. 5. 2012 14
Špatná kvalita dopékaného pečiva je mýtus pečivo 18. 5. 2012 13
Olivový olej má konkurenta - řepkový je v mnohém lepší olej 16. 5. 2012 62
Máme rádi rajčata... A kečupy. A kečupy z rajčat? kečup 11. 5. 2012 2
Potraviny za stejné ceny jako u sousedů? Není to možné potraviny 4. 5. 2012 30
Jahody, které se prodávají, nejsou české. Zatím jahody 27. 4. 2012 3
České pivo versus dovoz a privátní značky pivo 23. 4. 2012 -
Zarážející: Hygiena prodeje potravin nemá žádná konkrétní pravidla kvalita jídla 20. 4. 2012 1
Konec levných polských potravin? kvalita jídla 18. 4. 2012 7
Co lze vyčíst z názvů chleba? chléb 13. 4. 2012 -
Dražší vanilka zmrzlinu zdražit nemůže – žádná v ní totiž není zmrzlina 11. 4. 2012 12
Technická sůl? Její použití v potravinách spotřebitel neodhalí sůl 5. 4. 2012 4
Zdraží kvůli vejcím rohlíky? vejce 30. 3. 2012 1
Farmářský trh - záruka kvality? Bohužel ne Farmářské trhy 28. 3. 2012 2
Křehčení – metoda nutící spotřebitele platit v ceně masa vodu drubež 23. 3. 2012 12
Margaríny mají do umělé hmoty asi tak daleko jako tuha k diamantu margarín 21. 3. 2012 19
Máme se bát hovězího z Ameriky? maso 16. 3. 2012 23
Hledejte spojení "čerstvé máslo", vyhnete se mraženému výrobku máslo 14. 3. 2012 3

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).