Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Moderní chleby obsahují více vlákniny a jsou zdravější pečivo Dnes -
Proč nejíst popraskané ovoce ovoce 12. 8. 2020 -
Který hřib je jedovatý? houby 7. 8. 2020 -
Jezte ryby – i když je v nich trochu rtuti, vzkazují odborníci rtuť 5. 8. 2020 1
Nemoc z vody a neomytého ovoce provází průjem Voda 31. 7. 2020 -
Alginátové ovoce není ovoce, ale cukr s éčky pečivo 29. 7. 2020 1
Je pravda, že salmonela bývá jen v bílku, a nikdy ve žloutku? vejce 24. 7. 2020 2
Český modrý mák není droga, ale spíš superpotravina mák 22. 7. 2020 1
Jak poznat heřmánek? Fatální záměna nehrozí heřmánek 17. 7. 2020 -
Pěstuje sóju na Hané, jde to i bez GMO soja 15. 7. 2020 -
Řepík a třezalka – dvě žluté byliny, které má smysl sbírat v přírodě bylinky 10. 7. 2020 -
Kozí, přitom bez kozího zápachu. Rodinná farma z Moravy umí mléko 9. 7. 2020 -
Ve stínu fazolí je neprávem: hrášek snižuje tlak a je dobrý „na nervy“ hrách 26. 6. 2020 -
Salám bez dusitanů a guláš uvařený za hodinu? Biofarma Pod Hájkem „maso umí“ maso 24. 6. 2020 4
Vrstva tekutiny na jogurtu: vadí, nevadí? mléko 19. 6. 2020 3
Slizké, ale chutné. Nejklouzavější houby houby 17. 6. 2020 -
Česko má rekordně velké třešně ovoce 12. 6. 2020 6
Konec přezrálých banánů a řídkých protlaků? značení potravin 10. 6. 2020 2
Ve Vraňanech pěstují čerstvé české jahody až osm měsíců v roce jahody 5. 6. 2020 -
Kdo zatím marně hledá hřiby, pochutná si na opeňce houby 3. 6. 2020 -
Zvláštní tábor, kde se děti naučí vyrábět sýr či marmeládu a podojit krávu Dítě 29. 5. 2020 -
Budeme mít v obchodech více eko potravin bez chemie? Správný cíl, za který zaplatíme Bio 27. 5. 2020 2
Ceny cukru rostou, a ještě to nekončí cukr 22. 5. 2020 -
Víte, jaký je rozdíl mezi mletým masem a mletým polotovarem? maso 20. 5. 2020 3
Prázdniny na českém venkově: unikátní možnost ochutnat selské potraviny Zdravá výživa 15. 5. 2020 -
V kuchyni mají využití i ředkvičkové listy Zelenina 13. 5. 2020 -
Kdo teď sází rajčata, dobře dělá Zelenina 6. 5. 2020 1
České buchty – pro úspěch jsou zásadní maličkosti pečení 5. 5. 2020 2
Jaké maso na steaky? Přeci české maso 29. 4. 2020 1
Pro a proti řepky. Olej má univerzální využití olej 24. 4. 2020 13
Pampeliškové kapary potřebuje dva týdny na odležení byliny 22. 4. 2020 -
Med podraží, včely jsou zdecimované med 17. 4. 2020 -
Málo známé, přesto skvělé. Místo, kde mají čerstvé ryby po celý rok ryba 15. 4. 2020 -
3 bylinky pro lepší dýchání: rostou právě teď bylinky 10. 4. 2020 -
Návrat pečení – domácí rohlíky podle osvědčeného receptu vaření 8. 4. 2020 6
Pečené zelňáky – voňavá klasika recept 3. 4. 2020 -
Lihoviny výrazně podraží. Koronavirus za to může jen částečně Koronavirus 1. 4. 2020 2
Gado-Gado: plnohodnotné jídlo ze zbytků čehokoli vaření 27. 3. 2020 -
Knedlík z rýže – jak uvařit z toho, co máme zrovna doma Koronavirus 24. 3. 2020 -
Kupujete podestýlková vejce? Takhle žijí nosnice v halách na podestýlce vejce 20. 3. 2020 3
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).