Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Zmrzlé šípky na marmeládu klidně sbírejte, zmrzlým jablkům se raději vyhněte Co jíst 15. 12. 2022 -
Právě teď rostou podzimní jedlé houby. Zkuste lakovku nebo čirůvky Co jíst 16. 11. 2022 -
Kde je ještě možné koupit a kde pak ochutnat svatomartinskou husu? Co jíst 26. 10. 2022 -
Část pekáren nejspíš skončí, výběr chleba i dalšího pečiva bude menší Nakupujeme 25. 10. 2022 -
Kde koupit pstruha a proč vlastně jíst i sladkovodní ryby Co jíst 24. 10. 2022 -
Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků Co jíst 12. 10. 2022 -
Hranolky z českých brambor jsou mnohem lepší než z holandských, tvrdí bramboráři Co jíst 6. 10. 2022 -
Nenechte se oklamat, kupujte jen skutečná povidla. Nebo si je snadno udělejte doma Co jíst 5. 10. 2022 -
Budou děti ve školách dostávat krom kravského mléka i rostlinné nápoje? Co pít 3. 10. 2022 -
Mikroplasty v pitné vodě: Je jich více v kohoutkové, nebo balené? Co pít 27. 9. 2022 -
Nesbírejte jen hřiby, dejte do košíku i skvělé ryzce. Uvaříte z nich tyhle pochoutky Co jíst 23. 9. 2022 -
Světlík lékařský uleví očím, navíc si z něj můžete vyrobit víno Alternativní medicína 20. 9. 2022 -
Burgery a párky bez masa se musí jmenovat jinak, chtějí výrobci Co jíst 14. 9. 2022 -
Urodilo se vám hodně rajčat? Připravte z nich studenou rajčatovou polévku Co jíst 24. 8. 2022 -
Co takhle dát si kefír nebo kefírovou zmrzlinu? Co jíst 22. 8. 2022 -
Tuzemskou produkci vína ničí levné dovozy i zbytečná byrokracie Co pít 17. 8. 2022 -
Pro sběr ostružin v přírodě je nyní ideální doba. Proč byste měli vyrazit? Co jíst 12. 8. 2022 -
Už jste zkusili salsicciu? Italskou syrovou klobásu využijete skvěle v kuchyni Co jíst 4. 8. 2022 -
Na Semilsku vyrábí unikátní Dopekový chléb. Je z kvasu a dopečete si ho doma Co jíst 29. 7. 2022 -
Už nevíte, co s houbami? Zkuste si z nich připravit koření Co jíst 28. 7. 2022 -
Povinná evidence domácí drůbeže je nepřijatelná napříč EU. Platit nebude Co jíst 21. 7. 2022 -
Český chovatel vyprodukuje 1,5 tuny hmyzu pro gastronomii. Potenciál je však vyšší Co jíst 20. 7. 2022 -
Obohaťte svůj jídelníček o kedlubny a zkuste třeba kedlubnové zelí Co jíst 15. 7. 2022 -
Studenti zemědělské univerzity získali unikátní centrum, budou vyrábět i vlastní značku potravin Co jíst 12. 7. 2022 -
Biofarma Dráb sází na tradiční receptury, v nabídce má i kádéčko Bio a fair trade 4. 7. 2022 -
Proč ČR vyváží suroviny, které pak dováží zpracované zpět Co jíst 1. 7. 2022 -
Nová série ovocných pálenek spojuje řemeslné a výtvarné umění i charitu. A možná na ní zbohatnete Co pít 29. 6. 2022 -
Pomalu rostoucí kuřata: změní drůbežáři způsob chovů? Co jíst 23. 6. 2022 -
Hypoalergenní mléka pro děti – co způsobilo jejich výpadek? Co jíst 21. 6. 2022 -
Mrkev kupte malou a zbavte ji natě, radí předseda zelinářů Bio a fair trade 17. 6. 2022 -
Méně vody a lepší chuť – to jsou letošní rané brambory z ČR Co jíst 13. 6. 2022 -
Krabice na pizzu, kelímky na nápoje. Rizikové látky jsou v obalech potravin, ve vodě i v jídle Co jíst 8. 6. 2022 -
Soutěž o nejlepší mlékárenský výrobek vyhrála česká klasika Co jíst 3. 6. 2022 -
Kam až zajde zdražování chleba? Co jíst 2. 6. 2022 -
Zakázané ovoce? Komentář k informacím o pesticidech Bio a fair trade 31. 5. 2022 -
Přístroje poznají, i když vylijete kafe do rybníka. Jaká je čistota vody ke koupání? Nemoci a úrazy 27. 5. 2022 -
Nabídka zdravých jídel je v ČR malá, návštěvníci restaurací je prý nechtějí Bio a fair trade 25. 5. 2022 -
ČR prokázalo nízkou spotřebu pesticidů, i potraviny máme „čisté“ Bio a fair trade 20. 5. 2022 -
Polenta umí být mnohem víc než kaše z kukuřičné mouky Co jíst 18. 5. 2022 -
Proč je tak zdravé jíst ryby Co jíst 13. 5. 2022 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).