Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora          

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Potraviny s chlorem: Chceme hygienu – dostaneme chemii bezpečnost potravin 27. 10. 2017 1
Výroba domácího cideru je velmi jednoduchá jablka 25. 10. 2017 1
5 chlebových paradoxů chleba 20. 10. 2017 3
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki ovoce 17. 10. 2017 -
Nejoblíbenější jídla prezidenta Masaryka? Ta nejobyčejnější jídlo 11. 10. 2017 -
Proč čaj obarví hrnek a co všechno o něm ještě nevíte čaj 6. 10. 2017 1
Máslo zdražilo, cukr by měl zlevnit. Víme proč cukr 4. 10. 2017 -
Věda vyvrací mýty o alternativní léčbě i nikotinu Alternativní léčba 29. 9. 2017 2
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí mléko 26. 9. 2017 1
Proč vadí právě český tuzemák? Je méně rizikový než dýchání bezpečnost potravin 25. 9. 2017 -
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech? antibiotika 20. 9. 2017 -
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť bio 15. 9. 2017 -
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě? voda 13. 9. 2017 1
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu nakupování 8. 9. 2017 1
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? máslo 6. 9. 2017 13
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso soja 1. 9. 2017 5
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky nákup potravin 30. 8. 2017 1
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky ovoce 25. 8. 2017 -
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub houby 23. 8. 2017 -
Kde hledat dobré řeznictví maso 18. 8. 2017 -
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky cukrovinky 16. 8. 2017 1
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny ryba 11. 8. 2017 -
Evropa stahuje miliony vajec s pesticidy. U nás panuje klid vejce 7. 8. 2017 2
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat byliny 4. 8. 2017 -
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu Farmářské trhy 2. 8. 2017 7
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat Zdravá výživa 28. 7. 2017 18
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně? pivo 26. 7. 2017 -
Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami maso 20. 7. 2017 6
Podvod jménem pstruh lososový ryba 13. 7. 2017 -
Klíšťata mají na svědomí alergii na maso klíště 11. 7. 2017 1
Muchomůrka růžovka nemusí být růžová houby 7. 7. 2017 -
Mléko a „nemléko“: živočišné versus rostlinné Veganství 30. 6. 2017 8
Žabí stehýnka se u nás konzumovala už v pravěku gastronomie 28. 6. 2017 3
Bezlepkové pivo má být k nerozeznání od klasiky pivo 23. 6. 2017 2
Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo máslo 20. 6. 2017 68
Ochucené minerálky jsou méně sladké nápoj 14. 6. 2017 3
Studené polévky: Na gazpacho potřebujete pár surovin a lednici polévka 9. 6. 2017 -
Ušlechtilá plíseň nevadí, nakládaný hermelín vydrží i měsíce sýr 7. 6. 2017 2
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary bio 2. 6. 2017 26
Ani senioři by neměli ze stravy vylučovat maso Zdravá výživa 31. 5. 2017 59