Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Nová vyhláška rozlišuje „pravou“ a nastavovanou medovinu alkohol Dnes -
Tuk vylitý do dřezu tvoří hmotu podobnou betonu olej 14. 12. 2018 4
Uber Eats: čeká nás rok veganů a vegetariánů? maso 12. 12. 2018 -
Znáte ukrajinské vánoční jídlo? Je to kuťa Vánoce 7. 12. 2018 -
Nákup na trhu: kysané zelí podle babiččina receptu i vánoční marmelády zelí 5. 12. 2018 -
Konopí je lék. Vědci mění pověst marihuany Konopí 30. 11. 2018 -
Boží dary – příběh znojemských okurek i dalších českých potravin české potraviny 28. 11. 2018 -
Originální staročeské pečivo – řepánky pečení 23. 11. 2018 2
Tradiční odrůdy jablek v supermarketu nenajdete jablka 21. 11. 2018 5
O zvířatech, lidech a antibiotikách antibiotika 16. 11. 2018 -
Vesnické prodejny jsou ztrátové. Je to jejich konec? prodej potravin 14. 11. 2018 1
Konec vaječného likéru? Předčasná panika značení potravin 9. 11. 2018 -
Svrchně kvašené pivo už nebude ležák, ale plné pivo pivo 7. 11. 2018 -
Ach, ty sáčky… Češi pijí čaje podřadné kvality čaj 2. 11. 2018 10
Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů brambory 31. 10. 2018 1
Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla dýně 26. 10. 2018 -
Tradiční kynuté lívance jsou nadýchané, lívance bez kynutí šetří čas recept 24. 10. 2018 5
Zázračné složení vlašských ořechů ořechy 19. 10. 2018 2
Jak vaří kapra mistr Evropy? S knedlíkem kapr 18. 10. 2018 -
V Česku se čím dál víc pijí piva „dvanáctky“ pivo 12. 10. 2018 -
Kvevri víno: na podzim se zakope, na jaře si pochutnáte víno 10. 10. 2018 -
Vědci vymysleli „kód pravdy“, stříká se přímo na steaky bezpečnost potravin 5. 10. 2018 -
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky čokoláda 3. 10. 2018 -
Zrádné červené hřiby houby 28. 9. 2018 -
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho glyfosát 27. 9. 2018 -
Vadí, když je houba „trošku“ plesnivá? houby 21. 9. 2018 3
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště med 19. 9. 2018 -
Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek smetana 14. 9. 2018 -
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla Dítě 7. 9. 2018 1
Kolik energie obsahují alko­holické nápoje alkohol 5. 9. 2018 -
Makové pečivo zřejmě podraží více než chleba mák 31. 8. 2018 2
O Biopotravině roku by mohla rozhodovat i její cena bio 29. 8. 2018 -
V čem jsou černá rajčata lepší než červená? rajčata 24. 8. 2018 1
Udělejte si švestkové knedlíky z bramborového těsta knedlíky 22. 8. 2018 -
Krajinu můžeme ochladit, budeme pak zdravější léto 17. 8. 2018 -
Jak se rodí ceny potravin: neznámé souvislosti ceny potravin 15. 8. 2018 1
Bude na světě víc vody, když přestaneme konzumovat maso? maso 10. 8. 2018 7
Listí v bazénu je „potrava“ pro bakterie bazén 9. 8. 2018 -
Evropa dává GMO a moderní zemědělské technologie do klatby GMO 3. 8. 2018 4
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko houby 31. 7. 2018 -