Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Zázračné složení vlašských ořechů ořechy Včera 1
Jak vaří kapra mistr Evropy? S knedlíkem kapr 18. 10. 2018 -
V Česku se čím dál víc pijí piva „dvanáctky“ pivo 12. 10. 2018 -
Kvevri víno: na podzim se zakope, na jaře si pochutnáte víno 10. 10. 2018 -
Vědci vymysleli „kód pravdy“, stříká se přímo na steaky bezpečnost potravin 5. 10. 2018 -
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky čokoláda 3. 10. 2018 -
Zrádné červené hřiby houby 28. 9. 2018 -
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho glyfosát 27. 9. 2018 -
Vadí, když je houba „trošku“ plesnivá? houby 21. 9. 2018 3
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště med 19. 9. 2018 -
Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek smetana 14. 9. 2018 -
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla Dítě 7. 9. 2018 1
Kolik energie obsahují alko­holické nápoje alkohol 5. 9. 2018 -
Makové pečivo zřejmě podraží více než chleba mák 31. 8. 2018 2
O Biopotravině roku by mohla rozhodovat i její cena bio 29. 8. 2018 -
V čem jsou černá rajčata lepší než červená? rajčata 24. 8. 2018 1
Udělejte si švestkové knedlíky z bramborového těsta knedlíky 22. 8. 2018 -
Krajinu můžeme ochladit, budeme pak zdravější léto 17. 8. 2018 -
Jak se rodí ceny potravin: neznámé souvislosti ceny potravin 15. 8. 2018 1
Bude na světě víc vody, když přestaneme konzumovat maso? maso 10. 8. 2018 7
Listí v bazénu je „potrava“ pro bakterie bazén 9. 8. 2018 -
Evropa dává GMO a moderní zemědělské technologie do klatby GMO 3. 8. 2018 4
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko houby 31. 7. 2018 -
Proč je ve špekáčcích málo masa? Protože se to smí „špekáčková vyhláška“ 27. 7. 2018 -
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu mléko 26. 7. 2018 -
Ty nejlepší biosteaky budou nově označeny logem bio 13. 7. 2018 -
Proč jsou na některých trzích farmáři, ale jinde překupníci Farmářské trhy 11. 7. 2018 2
Data potravinářské inspekce: Jak jsme na tom s kovy a dusičnany v potravinách bezpečnost potravin 3. 7. 2018 -
Proč máme každý rok touhle dobou dražší máslo máslo 29. 6. 2018 -
Domácí pěstování hřibů? Další totální nesmysl houby 27. 6. 2018 3
Hermelín a utopence dělá podle rodinných receptů, zákazníci se vracejí hermelín 22. 6. 2018 3
Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa gastronomie 20. 6. 2018 -
Nadívané holoubátko – pochoutka, která téměř zmizela z našich jídelníčků maso 15. 6. 2018 -
Návrat jahodového koktejlu? Jogurtové smoothie se přeci jen liší smoothie 13. 6. 2018 -
Za jak dlouho zvětrá pivo pivo 8. 6. 2018 2
Obsah tuku v sýrech: v čem se lidé mýlí sýr 6. 6. 2018 2
Porážka přímo na pastvě – zvíře bez stresu a lepší maso maso 1. 6. 2018 -
Námel – droga z pole a louky námel 30. 5. 2018 -
Kosmatice: smažené květy černého bezu jíme vždy bez stonku kosmatice 25. 5. 2018 -
Útočí včely na vousáče? med 23. 5. 2018 -