Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Bedly rostou jako o závod. Co s nimi? houby Dnes -
Prodávají českou vakuovanou zeleninu. Do řetězců jít nemůžeme, říká zelinář Zelenina 23. 10. 2020 4
Přemíra nápojů s ovocným cukrem škodí cukr 21. 10. 2020 -
Křen z české rodinné farmy má opravdu grády křen 16. 10. 2020 -
Houby vypěstujete i doma v sáčku. Jsou dobré na imunitu houby 15. 10. 2020 -
Zvěřina, to má být víc než jelení guláš z nejlevnějších kostek masa zvěřina 7. 10. 2020 -
Vitamín C je všude kolem nás i bez exotického ovoce vitamin C 2. 10. 2020 -
Výkon imunity je zásadně závislý na optimální stravě, říká imunolog Koronavirus 30. 9. 2020 2
Jedna houska obsahuje i tolik soli jako šest balení chipsů sůl 25. 9. 2020 9
Chytřejší a zdravější: 10 benefitů omega-3 mastných kyselin u dětí omega-3 23. 9. 2020 1
Které superpotraviny nejsou zase tak „super“? Superpotraviny 18. 9. 2020 -
Od soli se odvyká hůř než od tabáku, varuje výživový odborník sůl 17. 9. 2020 4
Hermelín s křupajícím mákem a další novinky našich mlékařů mléko 11. 9. 2020 -
Nakolik jsou pole v Česku plná zemědělských jedů? pesticidy 9. 9. 2020 6
Bojkot palmového oleje nemá logiku, tvrdí odborník na tuky Palmový olej 4. 9. 2020 4
Globální biočokoláda jako česká biopotravina? Díky, raději ne Bio 3. 9. 2020 4
Chcete cibuli na uskladnění ? Teď je nejlepší doba na nákup cibule 28. 8. 2020 -
Mléko k obezitě dětí nevede, je to mýtus mléko 26. 8. 2020 3
Zvěřina by měla být k mání přímo z lesa a již opracovaná maso 21. 8. 2020 2
Co potřebujeme, aby v obchodech byla česká zelenina? Vodu Voda 19. 8. 2020 1
Moderní chleby obsahují více vlákniny a jsou zdravější pečivo 14. 8. 2020 1
Proč nejíst popraskané ovoce ovoce 12. 8. 2020 -
Který hřib je jedovatý? houby 7. 8. 2020 -
Jezte ryby – i když je v nich trochu rtuti, vzkazují odborníci rtuť 5. 8. 2020 2
Nemoc z vody a neomytého ovoce provází průjem Voda 31. 7. 2020 -
Alginátové ovoce není ovoce, ale cukr s éčky pečivo 29. 7. 2020 1
Je pravda, že salmonela bývá jen v bílku, a nikdy ve žloutku? vejce 24. 7. 2020 2
Český modrý mák není droga, ale spíš superpotravina mák 22. 7. 2020 1
Jak poznat heřmánek? Fatální záměna nehrozí heřmánek 17. 7. 2020 -
Pěstuje sóju na Hané, jde to i bez GMO soja 15. 7. 2020 -
Řepík a třezalka – dvě žluté byliny, které má smysl sbírat v přírodě bylinky 10. 7. 2020 -
Kozí, přitom bez kozího zápachu. Rodinná farma z Moravy umí mléko 9. 7. 2020 -
Ve stínu fazolí je neprávem: hrášek snižuje tlak a je dobrý „na nervy“ hrách 26. 6. 2020 -
Salám bez dusitanů a guláš uvařený za hodinu? Biofarma Pod Hájkem „maso umí“ maso 24. 6. 2020 4
Vrstva tekutiny na jogurtu: vadí, nevadí? mléko 19. 6. 2020 3
Slizké, ale chutné. Nejklouzavější houby houby 17. 6. 2020 -
Česko má rekordně velké třešně ovoce 12. 6. 2020 6
Konec přezrálých banánů a řídkých protlaků? značení potravin 10. 6. 2020 2
Ve Vraňanech pěstují čerstvé české jahody až osm měsíců v roce jahody 5. 6. 2020 -
Kdo zatím marně hledá hřiby, pochutná si na opeňce houby 3. 6. 2020 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).