Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Pro sběr ostružin v přírodě je nyní ideální doba. Proč byste měli vyrazit? borůvky 12. 8. 2022 -
Už jste zkusili salsicciu? Italskou syrovou klobásu využijete skvěle v kuchyni grilování 4. 8. 2022 1
Na Semilsku vyrábí unikátní Dopekový chléb. Je z kvasu a dopečete si ho doma chléb 29. 7. 2022 -
Už nevíte, co s houbami? Zkuste si z nich připravit koření houby 28. 7. 2022 -
Povinná evidence domácí drůbeže je nepřijatelná napříč EU. Platit nebude Drůbež 21. 7. 2022 -
Český chovatel vyprodukuje 1,5 tuny hmyzu pro gastronomii. Potenciál je však vyšší hmyz 20. 7. 2022 1
Obohaťte svůj jídelníček o kedlubny a zkuste třeba kedlubnové zelí cibule 15. 7. 2022 -
Studenti zemědělské univerzity získali unikátní centrum, budou vyrábět i vlastní značku potravin potraviny 12. 7. 2022 -
Biofarma Dráb sází na tradiční receptury, v nabídce má i kádéčko farma 4. 7. 2022 -
Proč ČR vyváží suroviny, které pak dováží zpracované zpět Výroba potravin 1. 7. 2022 3
Nová série ovocných pálenek spojuje řemeslné a výtvarné umění i charitu. A možná na ní zbohatnete alkohol 29. 6. 2022 -
Pomalu rostoucí kuřata: změní drůbežáři způsob chovů? kuře 23. 6. 2022 -
Hypoalergenní mléka pro děti – co způsobilo jejich výpadek? mléko 21. 6. 2022 -
Mrkev kupte malou a zbavte ji natě, radí předseda zelinářů mrkev 17. 6. 2022 -
Méně vody a lepší chuť – to jsou letošní rané brambory z ČR pěstování 13. 6. 2022 -
Krabice na pizzu, kelímky na nápoje. Rizikové látky jsou v obalech potravin, ve vodě i v jídle obaly potravin 8. 6. 2022 1
Soutěž o nejlepší mlékárenský výrobek vyhrála česká klasika mléko 3. 6. 2022 2
Kam až zajde zdražování chleba? chléb 2. 6. 2022 -
Zakázané ovoce? Komentář k informacím o pesticidech ovoce 31. 5. 2022 1
Přístroje poznají, i když vylijete kafe do rybníka. Jaká je čistota vody ke koupání? Voda 27. 5. 2022 -
Nabídka zdravých jídel je v ČR malá, návštěvníci restaurací je prý nechtějí Zdravá výživa 25. 5. 2022 -
ČR prokázalo nízkou spotřebu pesticidů, i potraviny máme „čisté“ pesticidy 20. 5. 2022 2
Polenta umí být mnohem víc než kaše z kukuřičné mouky polenta 18. 5. 2022 3
Proč je tak zdravé jíst ryby Zdravá výživa 13. 5. 2022 -
Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření vaření 11. 5. 2022 9
Sójový olej jako varianta. Vyrábí ho i sedlák na Hané olej 6. 5. 2022 1
Iniciativa žádá zákaz prodeje živých ryb, je to trápení zvířat ryba 4. 5. 2022 4
Konzumaci probiotik provází řada mýtů i klamavých praktik Probiotika 29. 4. 2022 -
Jahodárna Vraňany otevírá vlastní prodejnu a bistro jahody 28. 4. 2022 -
Analýza zjistila olovo v polích u dálnice. Znamená to, že je v jídle? bezpečnost potravin 22. 4. 2022 -
Farmáři z Brna: kousek od centra pěstují čerstvá rajčata i saláty Zelenina 20. 4. 2022 -
Bobkový list můžeme bez problémů pěstovat doma i na zahradě koření 14. 4. 2022 -
Co nabízejí na Velikonoce farmářské trhy a co jinde nekoupíte nákup potravin 12. 4. 2022 -
Masový vývar potřebuje maso, kosti a čas. V kostce není ani jedno polévka 8. 4. 2022 -
Místo palmového oleje vyvinuli olej z řas. Evropě to nepomůže Palmový olej 6. 4. 2022 1
Kanárské ostrovy: zkuste recept na tradiční jídlo conejo al salmorejo gastronomie 1. 4. 2022 -
Soljanka – jeden z nejznámějších pokrmů ukrajinské kuchyně polévka 17. 3. 2022 -
Kam porostou ceny masa maso 16. 3. 2022 1
Co je dobré vědět o potravinových alergiích: reakci vyvolá i polibek Alergie 11. 3. 2022 -
Vadí cukr v jídle? Záleží na tom, jaký cukr 9. 3. 2022 2
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).