Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Krajinu můžeme ochladit, budeme pak zdravější léto 17. 8. 2018 -
Jak se rodí ceny potravin: neznámé souvislosti ceny potravin 15. 8. 2018 1
Bude na světě víc vody, když přestaneme konzumovat maso? maso 10. 8. 2018 6
Listí v bazénu je „potrava“ pro bakterie bazén 9. 8. 2018 -
Evropa dává GMO a moderní zemědělské technologie do klatby GMO 3. 8. 2018 4
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko houby 31. 7. 2018 -
Proč je ve špekáčcích málo masa? Protože se to smí „špekáčková vyhláška“ 27. 7. 2018 -
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu mléko 26. 7. 2018 -
Ty nejlepší biosteaky budou nově označeny logem bio 13. 7. 2018 -
Proč jsou na některých trzích farmáři, ale jinde překupníci Farmářské trhy 11. 7. 2018 2
Data potravinářské inspekce: Jak jsme na tom s kovy a dusičnany v potravinách bezpečnost potravin 3. 7. 2018 -
Proč máme každý rok touhle dobou dražší máslo máslo 29. 6. 2018 -
Domácí pěstování hřibů? Další totální nesmysl houby 27. 6. 2018 3
Hermelín a utopence dělá podle rodinných receptů, zákazníci se vracejí hermelín 22. 6. 2018 3
Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa gastronomie 20. 6. 2018 -
Nadívané holoubátko – pochoutka, která téměř zmizela z našich jídelníčků maso 15. 6. 2018 -
Návrat jahodového koktejlu? Jogurtové smoothie se přeci jen liší smoothie 13. 6. 2018 -
Za jak dlouho zvětrá pivo pivo 8. 6. 2018 2
Obsah tuku v sýrech: v čem se lidé mýlí sýr 6. 6. 2018 2
Porážka přímo na pastvě – zvíře bez stresu a lepší maso maso 1. 6. 2018 -
Námel – droga z pole a louky námel 30. 5. 2018 -
Kosmatice: smažené květy černého bezu jíme vždy bez stonku kosmatice 25. 5. 2018 -
Útočí včely na vousáče? med 23. 5. 2018 -
Optimální teplota při grilování a jak ji poznat grilování 18. 5. 2018 1
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte polévka 11. 5. 2018 -
Upečte si bábovku z kozího žervé kozí mléko 27. 4. 2018 -
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát GMO 25. 4. 2018 -
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí mleté maso 20. 4. 2018 2
Pylové alergeny se kombinují s alergeny v potravinách alergie 18. 4. 2018 1
Zákaz tuzemáku kvůli údajné rakovině? Stejná látka je i v ovoci rum 13. 4. 2018 2
Proč jíst merlík čilský, když roste i český byliny 11. 4. 2018 -
Sběr březové vody se může pěkně prodražit březová voda 6. 4. 2018 1
Časté sprchování není zdravé a šminky vodě škodí voda 4. 4. 2018 1
Další nesmysly o jogurtech: likvidují střevní mikroflóru a spouští zánět mléčné výrobky 28. 3. 2018 -
90 % studní není v pořádku, využijte rozbor vody zdarma voda 21. 3. 2018 -
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody ryba 20. 3. 2018 -
Potraviny se dají jíst mnohem déle, než uvádí datum plýtvání potravinami 14. 3. 2018 2
Smí se výrobek bez masa jmenovat párek? kvalita potravin 9. 3. 2018 4
Povinně české potraviny – odnese to zákazník české potraviny 7. 3. 2018 -
Hermelín v Sedlčanech končí. Co bude s Pepou? hermelín 2. 3. 2018 3