Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Dvakrát mražené krevety mají mnohem nižší kvalitu krevety Včera -
Kolik cukru je ve vašem drinku? Budete se divit nápoj 17. 6. 2021 -
Divná houba? Sírovec je jedlý a chutný choroš vhodný k přípravě mnoha pokrmů houby 11. 6. 2021 1
Korálovec ježatý – léčivá houba se pěstuje i v ČR. Prodej začne v létě Alternativní léčba 9. 6. 2021 -
Sýr na pánev: sýr, který se vám nerozteče. Hodí se i na gril Dobré jídlo: novinky a zajímavosti ze světa potravin 4. 6. 2021 3
Jak správně vybrat, skladovat a zpracovat lilek? Italský recept dílo korunuje lilek 2. 6. 2021 -
Česká firma vyvíjí maso v laboratoři. Z jediné buňky vyroste kráva za dva měsíce maso 28. 5. 2021 4
Rodinná farma Zelenka: Kvalitní krůtí maso skutečně od vidlí po vidličku Drůbež 26. 5. 2021 -
Alternativy špenátu – šťovík a mangold mají výraznější chuť Zelenina 21. 5. 2021 -
Jak se z nebezpečné řepky stala řepka jedlá olej 19. 5. 2021 9
Zelinář od Litoměřic: pěstuje a prodává zeleninu celý život Zelenina 14. 5. 2021 -
Domácí pečení z mandlové mouky: oblíbený je recept na rohlíčky s nivou pečení 12. 5. 2021 -
Děti a minerálky: pít, či nepít? minerálky 7. 5. 2021 -
Pěstuje české vodní melouny a poradí i vám, jak na to meloun 5. 5. 2021 -
Bývalý zájezdní hostinec dnes žije prodejem zvěřinových klobás gastronomie 30. 4. 2021 4
Jahody budou letos později, nová mapa nabídne seznam pěstitelů i samosběru ovoce 28. 4. 2021 -
Máme málo jodu, ovlivňuje IQ i hyperaktivitu. Jak zjistit jeho nedostatek? jód 23. 4. 2021 4
Sezóna českého chřestu začíná: nejlepší je čerstvý chřest 21. 4. 2021 -
Papriky jsou teď hrozně drahé. Proč? ceny potravin 16. 4. 2021 6
Batáty: „sladké brambory“ mají méně sacharidů, ale více cukrů než klasický brambor Batáty 14. 4. 2021 -
Co obsahují ryby? Veterináři se zaměřili na nežádoucí látky ryby 9. 4. 2021 -
Jak a kdy dělat rozbor vody ze studny? Riziko kontaminace je letos vyšší Voda 7. 4. 2021 -
Spánek funguje jako prevence onemocnění i tloustnutí spánek 1. 4. 2021 -
Čištěním vzduchu „proti koronaviru“? Koronavirus 31. 3. 2021 1
Domácí paštika vyjde levně maso 26. 3. 2021 -
EU chce sledovat stopy koronaviru ve vodě Voda 24. 3. 2021 -
Přírodní syrovátkové nápoje: u nás Popelka, ve Švýcarsku symbol Zdravá výživa 19. 3. 2021 -
Jíst ryby jako Italové: recept na filety s rizotem a šalvějovým máslem recept 17. 3. 2021 -
Pekařství Paneolit: zmrazené polotovary mají vstup zakázán! pekař 11. 3. 2021 1
3 jarní fialové bylinky: síla přírody k prevenci dýchacích potíží bylinky 5. 3. 2021 -
Český česnek nemusí být a často ani není český české potraviny 3. 3. 2021 2
Přišli s unikátním automatem na maso, další projekt je Farmářský dům české potraviny 1. 3. 2021 -
Zabijačka v době epidemie? Jde to i podle pravidel Koronavirus a potraviny 24. 2. 2021 -
Pěstují pro vás čerstvé saláty. I v zimě Zelenina 17. 2. 2021 -
Vitamín D je klíčový. Jiné množství potřebuje dospělý, dítě či senior vitamin D 12. 2. 2021 4
Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou recept 10. 2. 2021 -
Maso z českých chovů dlouhodobě neobsahuje antibiotika antibiotika u zvířat 5. 2. 2021 -
V obchodech je i teď česká zelenina. Které druhy? Zelenina 3. 2. 2021 -
Proč jsou v obchodech česká jen jablka a hrušky, a někdy ani to ne ovoce 29. 1. 2021 14
Stejný, nebo jiný? Jak se bude doopravdy posuzovat dvojí kvalita potravin novela zákona o potravinách 26. 1. 2021 2
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).