Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora          

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech? antibiotika 20. 9. 2017 -
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť bio 15. 9. 2017 -
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě? voda 13. 9. 2017 1
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu nakupování 8. 9. 2017 1
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? máslo 6. 9. 2017 12
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso soja 1. 9. 2017 5
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky nákup potravin 30. 8. 2017 1
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky ovoce 25. 8. 2017 -
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub houby 23. 8. 2017 -
Kde hledat dobré řeznictví maso 18. 8. 2017 -
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky cukrovinky 16. 8. 2017 1
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny ryba 11. 8. 2017 -
Evropa stahuje miliony vajec s pesticidy. U nás panuje klid vejce 7. 8. 2017 2
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat byliny 4. 8. 2017 -
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu Farmářské trhy 2. 8. 2017 7
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat Zdravá výživa 28. 7. 2017 18
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně? pivo 26. 7. 2017 -
Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami maso 20. 7. 2017 6
Podvod jménem pstruh lososový ryba 13. 7. 2017 -
Klíšťata mají na svědomí alergii na maso klíště 11. 7. 2017 1
Muchomůrka růžovka nemusí být růžová houby 7. 7. 2017 -
Mléko a „nemléko“: živočišné versus rostlinné Veganství 30. 6. 2017 8
Žabí stehýnka se u nás konzumovala už v pravěku gastronomie 28. 6. 2017 3
Bezlepkové pivo má být k nerozeznání od klasiky pivo 23. 6. 2017 2
Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo máslo 20. 6. 2017 68
Ochucené minerálky jsou méně sladké nápoj 14. 6. 2017 3
Studené polévky: Na gazpacho potřebujete pár surovin a lednici polévka 9. 6. 2017 -
Ušlechtilá plíseň nevadí, nakládaný hermelín vydrží i měsíce sýr 7. 6. 2017 2
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary bio 2. 6. 2017 26
Ani senioři by neměli ze stravy vylučovat maso Zdravá výživa 31. 5. 2017 59
Co lze vylít do dřezu? voda 26. 5. 2017 3
Biovína musí chutnat pokaždé jinak bio 24. 5. 2017 -
Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin těstoviny 17. 5. 2017 6
Jamón – španělská šunka patří k nejdražším a nejlepším na světě maso 12. 5. 2017 13
Syntetická barviva mizí z cukrovinek pro děti Dítě 28. 4. 2017 2
Tradiční české potraviny i letos na Selských slavnostech kvalita potravin 26. 4. 2017 1
Slzovka pro přípravu čaje, mouky i k detoxikaci Zdravá výživa 21. 4. 2017 -
Rouskovaný pyl nejlépe využijeme naložený do medu med 19. 4. 2017 -
Mladé kůzlečí a jehněčí maso nepáchne Velikonoce 14. 4. 2017 -
Na Zelený čtvrtek jidáše k snídani, na Bílou sobotu mazanec Velikonoce 7. 4. 2017 -