Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora          

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí mleté maso 20. 4. 2018 2
Pylové alergeny se kombinují s alergeny v potravinách alergie 18. 4. 2018 -
Zákaz tuzemáku kvůli údajné rakovině? Stejná látka je i v ovoci rum 13. 4. 2018 2
Proč jíst merlík čilský, když roste i český byliny 11. 4. 2018 -
Sběr březové vody se může pěkně prodražit březová voda 6. 4. 2018 1
Časté sprchování není zdravé a šminky vodě škodí voda 4. 4. 2018 1
Další nesmysly o jogurtech: likvidují střevní mikroflóru a spouští zánět mléčné výrobky 28. 3. 2018 -
90 % studní není v pořádku, využijte rozbor vody zdarma voda 21. 3. 2018 -
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody ryba 20. 3. 2018 -
Potraviny se dají jíst mnohem déle, než uvádí datum plýtvání potravinami 14. 3. 2018 2
Smí se výrobek bez masa jmenovat párek? kvalita potravin 9. 3. 2018 4
Povinně české potraviny – odnese to zákazník české potraviny 7. 3. 2018 -
Hermelín v Sedlčanech končí. Co bude s Pepou? hermelín 2. 3. 2018 3
Produkujeme 13× více drůbeže a 6× více sýra než za ČSSR, na Německo to nestačí kvalita potravin 1. 3. 2018 -
Minipivovary nechávají pivo zrát v sudech po koňaku pivo 23. 2. 2018 1
Kojeneckou vodu pijí i dospělí. V čem se liší od jiných balených vod? voda 21. 2. 2018 1
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle recept 16. 2. 2018 -
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová boží milosti 14. 2. 2018 1
Když chleba, tak se záparou pečivo 9. 2. 2018 -
Hmyz je zdroj proteinů, má jich víc než maso hmyz 7. 2. 2018 -
Cechovní norma vydá za všechny značky. Účelná propagace však chybí kvalita jídla 2. 2. 2018 -
Pivo v plechovkách válcuje točené. Proč, když není lepší? pivo 31. 1. 2018 6
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením recept 24. 1. 2018 1
Dáváte dětem celá vejce? Chyba vejce 19. 1. 2018 2
Módní „raw voda“ – předražená i nebezpečná voda 17. 1. 2018 1
Řepkový olej: studie zpochybnila, že je zdravý olej 12. 1. 2018 7
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky Zdravá výživa 10. 1. 2018 -
Máme se bát fosfátů v potravinách? Kebabem to nekončí bezpečnost potravin 8. 1. 2018 -
Otužování přináší i benefity, které nečekáte zdraví 4. 1. 2018 -
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci pečivo 3. 1. 2018 9
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace cena potravin 1. 1. 2018 -
Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč nápoj 27. 12. 2017 6
Husokachna neexistuje Vánoce 24. 12. 2017 5
Vánoční ryba bez smažení Vánoce 11. 12. 2017 4
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma Vánoce 9. 12. 2017 -
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení Vánoce 6. 12. 2017 -
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem Vánoce 3. 12. 2017 -
Proč každý perníček chutná jinak Vánoce 2. 12. 2017 -
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod vejce 29. 11. 2017 4
Ochutnali jste už někdy hruškový cider? Hledejte poiré nebo perry nápoj 28. 11. 2017 -