Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora          

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Minipivovary nechávají pivo zrát v sudech po koňaku pivo 23. 2. 2018 1
Kojeneckou vodu pijí i dospělí. V čem se liší od jiných balených vod? voda 21. 2. 2018 1
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle recept 16. 2. 2018 -
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová boží milosti 14. 2. 2018 1
Když chleba, tak se záparou pečivo 9. 2. 2018 -
Hmyz je zdroj proteinů, má jich víc než maso hmyz 7. 2. 2018 -
Cechovní norma vydá za všechny značky. Účelná propagace však chybí kvalita jídla 2. 2. 2018 -
Pivo v plechovkách válcuje točené. Proč, když není lepší? pivo 31. 1. 2018 5
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením recept 24. 1. 2018 1
Dáváte dětem celá vejce? Chyba vejce 19. 1. 2018 2
Módní „raw voda“ – předražená i nebezpečná voda 17. 1. 2018 1
Řepkový olej: studie zpochybnila, že je zdravý olej 12. 1. 2018 7
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky Zdravá výživa 10. 1. 2018 -
Máme se bát fosfátů v potravinách? Kebabem to nekončí bezpečnost potravin 8. 1. 2018 -
Otužování přináší i benefity, které nečekáte zdraví 4. 1. 2018 -
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci pečivo 3. 1. 2018 9
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace cena potravin 1. 1. 2018 -
Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč nápoj 27. 12. 2017 6
Husokachna neexistuje Vánoce 24. 12. 2017 5
Vánoční ryba bez smažení Vánoce 11. 12. 2017 4
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma Vánoce 9. 12. 2017 -
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení Vánoce 6. 12. 2017 -
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem Vánoce 3. 12. 2017 -
Proč každý perníček chutná jinak Vánoce 2. 12. 2017 -
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod vejce 29. 11. 2017 4
Ochutnali jste už někdy hruškový cider? Hledejte poiré nebo perry nápoj 28. 11. 2017 -
Potraviny s chlorem: Chceme hygienu – dostaneme chemii bezpečnost potravin 27. 10. 2017 1
Výroba domácího cideru je velmi jednoduchá jablka 25. 10. 2017 1
5 chlebových paradoxů chleba 20. 10. 2017 3
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki ovoce 17. 10. 2017 -
Nejoblíbenější jídla prezidenta Masaryka? Ta nejobyčejnější jídlo 11. 10. 2017 -
Proč čaj obarví hrnek a co všechno o něm ještě nevíte čaj 6. 10. 2017 1
Máslo zdražilo, cukr by měl zlevnit. Víme proč cukr 4. 10. 2017 -
Věda vyvrací mýty o alternativní léčbě i nikotinu Alternativní léčba 29. 9. 2017 2
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí mléko 26. 9. 2017 1
Proč vadí právě český tuzemák? Je méně rizikový než dýchání bezpečnost potravin 25. 9. 2017 -
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech? antibiotika 20. 9. 2017 -
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť bio 15. 9. 2017 -
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě? voda 13. 9. 2017 1
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu nakupování 8. 9. 2017 1