Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Mák bude o třetinu levnější Co jíst 22. 7. 2016 -
Krevety před grilováním neloupejte, jinak se rozpadnou Co jíst 20. 7. 2016 -
Nejdůležitější změny v potravinářské novele. Jde na ruku velkým výrobcům? Co jíst 15. 7. 2016 -
Jak může být v uzenině 150 % masa? Co jíst 13. 7. 2016 -
Rytíř Řádu camembertu má sbírku zapomenutých sýrů Co jíst 8. 7. 2016 -
Kniha Chvála české kuchyně odhaluje kořeny naší gastronomie Co jíst 1. 7. 2016 -
Unikátní fotografie: Sládek sbírá pivní pěny Co pít 30. 6. 2016 -
Některé choroše můžete jíst bez obav Co jíst 27. 6. 2016 -
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční? Co jíst 23. 6. 2016 -
Jeleni na třešních Co jíst 17. 6. 2016 -
Vědci: Hnojení chemií je možná zbytečné Co jíst 15. 6. 2016 -
Kvůli hlouposti zákona už supermarkety dětem nedají nic Co jíst 10. 6. 2016 -
Nové značení piv v ČR: Krok vpřed i krok vzad Co pít 6. 6. 2016 -
Šíří Show Jana Krause paniku? Jak je to s hormony ve vodě Co pít 1. 6. 2016 -
Mlékárenský výrobek roku 2016: Rozpory mezi slovy a činy Co pít 27. 5. 2016 -
Uvařte si vlastní pivo Co pít 25. 5. 2016 -
Základem slepičí polévky bývaly pařáty Co jíst 20. 5. 2016 -
Americká brusinka je matoucí název. Jak se liší borůvka, brusinka a klikva Co jíst 18. 5. 2016 -
Kupujete český česnek? Je to trik Co jíst 11. 5. 2016 -
Šizené potraviny mají i v Německu. A nenechají si to líbit Co jíst 4. 5. 2016 -
Nové značení masa – co se mění? Chytáky zůstanou Co jíst 29. 4. 2016 -
Nemoc, kterou vymysleli pacienti, mění naše jídelníčky Co jíst 28. 4. 2016 -
Kulajda – polévka pro ty, kteří nemilují koprovou omáčku Co jíst 22. 4. 2016 -
Prodají farmáři svoji duši? Co jíst 20. 4. 2016 -
Mexická kuchyň není tak pálivá, jak se traduje Co jíst 15. 4. 2016 -
Rajskou polévku by měli jíst hlavně starší pánové Co jíst 13. 4. 2016 -
Zdanění palmového oleje by bylo nebezpečným precedentem Co jíst 6. 4. 2016 -
Potraviny nevhodné k prodeji smí jít na charitu. Řetězce to mají povinně Co jíst 1. 4. 2016 -
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím! Co jíst 21. 3. 2016 -
Zaprášená nebezpečná voda a další mýty o vodě Co pít 16. 3. 2016 -
Separát už není, co býval Co jíst 14. 3. 2016 -
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem Co jíst 10. 3. 2016 -
Návrh zákona o návykových látkách zavádí v ČR plíživou prohibici Co pít 8. 3. 2016 -
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky Recepty 3. 3. 2016 -
Německá piva obsahují glyfosát. Je tento pesticid nebezpečný? Co pít 2. 3. 2016 -
Domácí řeznickou kuchařku užijete i v paneláku Co jíst 26. 2. 2016 -
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů Recepty 24. 2. 2016 -
Vážně je bio lepší? Není to tak, jak tvrdí studie Bio a fair trade 18. 2. 2016 -
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc Recepty 17. 2. 2016 -
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“ Co jíst 10. 2. 2016 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).