Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Mák bude o třetinu levnější Co jíst 22. 7. 2016
Krevety před grilováním neloupejte, jinak se rozpadnou Co jíst 20. 7. 2016
Nejdůležitější změny v potravinářské novele. Jde na ruku velkým výrobcům? Co jíst 15. 7. 2016
Jak může být v uzenině 150 % masa? Co jíst 13. 7. 2016
Rytíř Řádu camembertu má sbírku zapomenutých sýrů Co jíst 8. 7. 2016
Kniha Chvála české kuchyně odhaluje kořeny naší gastronomie Co jíst 1. 7. 2016
Unikátní fotografie: Sládek sbírá pivní pěny Co pít 30. 6. 2016
Některé choroše můžete jíst bez obav Co jíst 27. 6. 2016
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční? Co jíst 23. 6. 2016
Jeleni na třešních Co jíst 17. 6. 2016
Vědci: Hnojení chemií je možná zbytečné Co jíst 15. 6. 2016
Kvůli hlouposti zákona už supermarkety dětem nedají nic Co jíst 10. 6. 2016
Nové značení piv v ČR: Krok vpřed i krok vzad Co pít 6. 6. 2016
Šíří Show Jana Krause paniku? Jak je to s hormony ve vodě Co pít 1. 6. 2016
Mlékárenský výrobek roku 2016: Rozpory mezi slovy a činy Co pít 27. 5. 2016
Uvařte si vlastní pivo Co pít 25. 5. 2016
Základem slepičí polévky bývaly pařáty Co jíst 20. 5. 2016
Americká brusinka je matoucí název. Jak se liší borůvka, brusinka a klikva Co jíst 18. 5. 2016
Kupujete český česnek? Je to trik Co jíst 11. 5. 2016
Šizené potraviny mají i v Německu. A nenechají si to líbit Co jíst 4. 5. 2016
Nové značení masa – co se mění? Chytáky zůstanou Co jíst 29. 4. 2016
Nemoc, kterou vymysleli pacienti, mění naše jídelníčky Co jíst 28. 4. 2016
Kulajda – polévka pro ty, kteří nemilují koprovou omáčku Co jíst 22. 4. 2016
Prodají farmáři svoji duši? Co jíst 20. 4. 2016
Mexická kuchyň není tak pálivá, jak se traduje Co jíst 15. 4. 2016
Rajskou polévku by měli jíst hlavně starší pánové Co jíst 13. 4. 2016
Zdanění palmového oleje by bylo nebezpečným precedentem Co jíst 6. 4. 2016
Potraviny nevhodné k prodeji smí jít na charitu. Řetězce to mají povinně Co jíst 1. 4. 2016
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím! Co jíst 21. 3. 2016
Zaprášená nebezpečná voda a další mýty o vodě Co pít 16. 3. 2016
Separát už není, co býval Co jíst 14. 3. 2016
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem Co jíst 10. 3. 2016
Návrh zákona o návykových látkách zavádí v ČR plíživou prohibici Co pít 8. 3. 2016
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky Recepty 3. 3. 2016
Německá piva obsahují glyfosát. Je tento pesticid nebezpečný? Co pít 2. 3. 2016
Domácí řeznickou kuchařku užijete i v paneláku Co jíst 26. 2. 2016
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů Recepty 24. 2. 2016
Vážně je bio lepší? Není to tak, jak tvrdí studie Bio a fair trade 18. 2. 2016
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc Recepty 17. 2. 2016
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“ Co jíst 10. 2. 2016
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).