Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Otužování přináší i benefity, které nečekáte Nemoci a úrazy 4. 1. 2018
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci Co jíst 3. 1. 2018
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace Co jíst 1. 1. 2018
Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč Co pít 27. 12. 2017
Husokachna neexistuje Co jíst 24. 12. 2017
Vánoční ryba bez smažení Co jíst 11. 12. 2017
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma Co jíst 9. 12. 2017
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení Co jíst 6. 12. 2017
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem Co jíst 3. 12. 2017
Proč každý perníček chutná jinak Co jíst 2. 12. 2017
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod Co jíst 29. 11. 2017
Ochutnali jste už někdy hruškový cider? Hledejte poiré nebo perry Co pít 28. 11. 2017
Potraviny s chlorem: Chceme hygienu – dostaneme chemii Bio a fair trade 27. 10. 2017
Výroba domácího cideru je velmi jednoduchá Bio a fair trade 25. 10. 2017
5 chlebových paradoxů Co jíst 20. 10. 2017
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki Co jíst 17. 10. 2017
Nejoblíbenější jídla prezidenta Masaryka? Ta nejobyčejnější Co jíst 11. 10. 2017
Proč čaj obarví hrnek a co všechno o něm ještě nevíte Co pít 6. 10. 2017
Máslo zdražilo, cukr by měl zlevnit. Víme proč Co jíst 4. 10. 2017
Věda vyvrací mýty o alternativní léčbě i nikotinu Alternativní medicína 29. 9. 2017
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí Co jíst 26. 9. 2017
Proč vadí právě český tuzemák? Je méně rizikový než dýchání Co pít 25. 9. 2017
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech? Co jíst 20. 9. 2017
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť Bio a fair trade 15. 9. 2017
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě? Co pít 13. 9. 2017
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu Co jíst 8. 9. 2017
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? Co jíst 6. 9. 2017
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso Co jíst 1. 9. 2017
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky Co jíst 30. 8. 2017
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky Co jíst 25. 8. 2017
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub Co jíst 23. 8. 2017
Kde hledat dobré řeznictví Co jíst 18. 8. 2017
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky Co jíst 16. 8. 2017
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny Co jíst 11. 8. 2017
Evropa stahuje miliony vajec s pesticidy. U nás panuje klid Co jíst 7. 8. 2017
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat Alternativní medicína 4. 8. 2017
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu Bio a fair trade 2. 8. 2017
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat Co jíst 28. 7. 2017
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně? Co pít 26. 7. 2017
Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami Co jíst 20. 7. 2017
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).