Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Otužování přináší i benefity, které nečekáte Nemoci a úrazy 4. 1. 2018 -
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci Co jíst 3. 1. 2018 -
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace Co jíst 1. 1. 2018 -
Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč Co pít 27. 12. 2017 -
Husokachna neexistuje Co jíst 24. 12. 2017 -
Vánoční ryba bez smažení Co jíst 11. 12. 2017 -
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma Co jíst 9. 12. 2017 -
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení Co jíst 6. 12. 2017 -
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem Co jíst 3. 12. 2017 -
Proč každý perníček chutná jinak Co jíst 2. 12. 2017 -
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod Co jíst 29. 11. 2017 -
Ochutnali jste už někdy hruškový cider? Hledejte poiré nebo perry Co pít 28. 11. 2017 -
Potraviny s chlorem: Chceme hygienu – dostaneme chemii Bio a fair trade 27. 10. 2017 -
Výroba domácího cideru je velmi jednoduchá Bio a fair trade 25. 10. 2017 -
5 chlebových paradoxů Co jíst 20. 10. 2017 -
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki Co jíst 17. 10. 2017 -
Nejoblíbenější jídla prezidenta Masaryka? Ta nejobyčejnější Co jíst 11. 10. 2017 -
Proč čaj obarví hrnek a co všechno o něm ještě nevíte Co pít 6. 10. 2017 -
Máslo zdražilo, cukr by měl zlevnit. Víme proč Co jíst 4. 10. 2017 -
Věda vyvrací mýty o alternativní léčbě i nikotinu Alternativní medicína 29. 9. 2017 -
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí Co jíst 26. 9. 2017 -
Proč vadí právě český tuzemák? Je méně rizikový než dýchání Co pít 25. 9. 2017 -
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech? Co jíst 20. 9. 2017 -
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť Bio a fair trade 15. 9. 2017 -
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě? Co pít 13. 9. 2017 -
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu Co jíst 8. 9. 2017 -
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? Co jíst 6. 9. 2017 -
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso Co jíst 1. 9. 2017 -
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky Co jíst 30. 8. 2017 -
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky Co jíst 25. 8. 2017 -
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub Co jíst 23. 8. 2017 -
Kde hledat dobré řeznictví Co jíst 18. 8. 2017 -
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky Co jíst 16. 8. 2017 -
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny Co jíst 11. 8. 2017 -
Evropa stahuje miliony vajec s pesticidy. U nás panuje klid Co jíst 7. 8. 2017 -
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat Alternativní medicína 4. 8. 2017 -
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu Bio a fair trade 2. 8. 2017 -
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat Co jíst 28. 7. 2017 -
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně? Co pít 26. 7. 2017 -
Sušené maso je bez tuku a nabité bílkovinami Co jíst 20. 7. 2017 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).