Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Ze všech neřestí je pití kávy tou nejmenší Co pít 11. 1. 2017
Kvůli EET skončí mnohé stánkové prodeje potravin Bio a fair trade 6. 1. 2017
Citronová tráva omezuje činnost ledvin Alternativní medicína 4. 1. 2017
Správná pálenka se má prodávat v čiré lahvi Co pít 30. 12. 2016
Hlavní rozdíl mezi světlou a tmavou tlačenkou je v krvi Co jíst 28. 12. 2016
Naučíme vás vybrat kvalitní nealko nápoje na vánoční stůl Co pít 16. 12. 2016
Tohle je bižuterie s těžkými kovy. Jak se jí vyhnout Nemoci a úrazy 9. 12. 2016
Církev vyrábí potraviny: originální, bio a české Co jíst 25. 11. 2016
Říká amoleta a myslí palačinka Co jíst 24. 11. 2016
Antibiotika v potravinách: nemáte se čeho bát Co jíst 18. 11. 2016
Jak poznat česká a čerstvá vejce Co jíst 16. 11. 2016
Je arabika lepší káva než robusta? Co pít 11. 11. 2016
Proč je zdravější pečivo dražší Co jíst 9. 11. 2016
Sóju není třeba démonizovat, ale rizika představuje Co jíst 4. 11. 2016
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy Co jíst 2. 11. 2016
České mléko od zahraniční krávy Co pít 28. 10. 2016
Rozinky: Velmi sladké, přitom dietní? Co jíst 21. 10. 2016
Na podzim rostou jedlé fialové houby Co jíst 19. 10. 2016
Radlery míří do propadliště pivních dějin Co pít 14. 10. 2016
Co je tak super na superchlebu Co jíst 12. 10. 2016
Švestky čistí játra a ledviny Co jíst 7. 10. 2016
Geneticky modifikované mléko je totální nesmysl Co jíst 5. 10. 2016
Které sacharidy vadí dětem Co jíst 3. 10. 2016
Výrobci začnou snižovat v potravinách obsah cukru, soli nebo tuku Co jíst 29. 9. 2016
5 důvodů, proč jet na výlov rybníka Co jíst 23. 9. 2016
Oves a ovesné vločky: energie, která dlouho vydrží Co jíst 21. 9. 2016
Zdravější stravování ve školách není dražší Co jíst 16. 9. 2016
Antibakteriální mýdla rozhodně nepomáhají, naopak škodí Nemoci a úrazy 14. 9. 2016
Pamlsková vyhláška dětem chutnat nebude Co jíst 5. 9. 2016
Je kontrola zahraničních potravin na politickou objednávku? Co jíst 31. 8. 2016
Budou i v Česku GM potraviny bez označení jako v Americe? Co jíst 26. 8. 2016
Že ceny vody neporostou? Ale porostou Co pít 24. 8. 2016
Odkdy může miminko obiloviny? Od šesti měsíců Co jíst 19. 8. 2016
V Žatci mají vychytávku na pesticidy v pivu Co pít 17. 8. 2016
Co s ulovenou rybou? Zabít, vykrvit, vykuchat a sníst Co jíst 12. 8. 2016
Na co si dát pozor při výběru dětských příkrmů Co jíst 10. 8. 2016
Špaldové knedlíky jsou hutnější Co jíst 5. 8. 2016
Spor o řecké jogurty je testem selského rozumu EU Co jíst 2. 8. 2016
Farmářské trhy: Výjimky z EET mohou být pozitivní, ale… Co jíst 1. 8. 2016
Proč jíst ostružiny? Posilují mužskou potenci Co jíst 27. 7. 2016
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).