Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Ze všech neřestí je pití kávy tou nejmenší Co pít 11. 1. 2017 -
Kvůli EET skončí mnohé stánkové prodeje potravin Bio a fair trade 6. 1. 2017 -
Citronová tráva omezuje činnost ledvin Alternativní medicína 4. 1. 2017 -
Správná pálenka se má prodávat v čiré lahvi Co pít 30. 12. 2016 -
Hlavní rozdíl mezi světlou a tmavou tlačenkou je v krvi Co jíst 28. 12. 2016 -
Naučíme vás vybrat kvalitní nealko nápoje na vánoční stůl Co pít 16. 12. 2016 -
Tohle je bižuterie s těžkými kovy. Jak se jí vyhnout Nemoci a úrazy 9. 12. 2016 -
Církev vyrábí potraviny: originální, bio a české Co jíst 25. 11. 2016 -
Říká amoleta a myslí palačinka Co jíst 24. 11. 2016 -
Antibiotika v potravinách: nemáte se čeho bát Co jíst 18. 11. 2016 -
Jak poznat česká a čerstvá vejce Co jíst 16. 11. 2016 -
Je arabika lepší káva než robusta? Co pít 11. 11. 2016 -
Proč je zdravější pečivo dražší Co jíst 9. 11. 2016 -
Sóju není třeba démonizovat, ale rizika představuje Co jíst 4. 11. 2016 -
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy Co jíst 2. 11. 2016 -
České mléko od zahraniční krávy Co pít 28. 10. 2016 -
Rozinky: Velmi sladké, přitom dietní? Co jíst 21. 10. 2016 -
Na podzim rostou jedlé fialové houby Co jíst 19. 10. 2016 -
Radlery míří do propadliště pivních dějin Co pít 14. 10. 2016 -
Co je tak super na superchlebu Co jíst 12. 10. 2016 -
Švestky čistí játra a ledviny Co jíst 7. 10. 2016 -
Geneticky modifikované mléko je totální nesmysl Co jíst 5. 10. 2016 -
Které sacharidy vadí dětem Co jíst 3. 10. 2016 -
Výrobci začnou snižovat v potravinách obsah cukru, soli nebo tuku Co jíst 29. 9. 2016 -
5 důvodů, proč jet na výlov rybníka Co jíst 23. 9. 2016 -
Oves a ovesné vločky: energie, která dlouho vydrží Co jíst 21. 9. 2016 -
Zdravější stravování ve školách není dražší Co jíst 16. 9. 2016 -
Antibakteriální mýdla rozhodně nepomáhají, naopak škodí Nemoci a úrazy 14. 9. 2016 -
Pamlsková vyhláška dětem chutnat nebude Co jíst 5. 9. 2016 -
Je kontrola zahraničních potravin na politickou objednávku? Co jíst 31. 8. 2016 -
Budou i v Česku GM potraviny bez označení jako v Americe? Co jíst 26. 8. 2016 -
Že ceny vody neporostou? Ale porostou Co pít 24. 8. 2016 -
Odkdy může miminko obiloviny? Od šesti měsíců Co jíst 19. 8. 2016 -
V Žatci mají vychytávku na pesticidy v pivu Co pít 17. 8. 2016 -
Co s ulovenou rybou? Zabít, vykrvit, vykuchat a sníst Co jíst 12. 8. 2016 -
Na co si dát pozor při výběru dětských příkrmů Co jíst 10. 8. 2016 -
Špaldové knedlíky jsou hutnější Co jíst 5. 8. 2016 -
Spor o řecké jogurty je testem selského rozumu EU Co jíst 2. 8. 2016 -
Farmářské trhy: Výjimky z EET mohou být pozitivní, ale… Co jíst 1. 8. 2016 -
Proč jíst ostružiny? Posilují mužskou potenci Co jíst 27. 7. 2016 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).