Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Jak a z čeho se dělá velikonoční veganský burger? Co jíst 19. 4. 2019
Dvojí kvalita potravin? Nestane se nic Co jíst 16. 4. 2019
Vegetariánské burgery budou považovány za zavádějící název Co jíst 12. 4. 2019
Méně antibiotik a chemie v jídle Co jíst 10. 4. 2019
Prospěšný je včelí med i jed Alternativní medicína 5. 4. 2019
Původní farmářské trhy se vracejí Co jíst 3. 4. 2019
Koktejl látek končících ve zdrojích pitné vody je stále početnější Co pít 29. 3. 2019
Listy hluchavky se hodí do nádivky a květy na čaj Co jíst 27. 3. 2019
Zajímá vás víc původ potravin, nebo i použitá technologie? Co jíst 21. 3. 2019
Je tataráček bez hovězího podfuk? Co jíst 20. 3. 2019
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme Co jíst 14. 3. 2019
Podběl lékařský: sbírají se jen zčásti rozvinuté květy Alternativní medicína 8. 3. 2019
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba Co jíst 6. 3. 2019
Rizika a pozitiva syrové stravy Co jíst 1. 3. 2019
Jak převážet maso, aby se nezkazilo Co jíst 27. 2. 2019
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso Co jíst 21. 2. 2019
Nejlepší kečup: Kolik rajčat by v něm mělo být? Co jíst 20. 2. 2019
Jaké množství kofeinu je pro člověka bezpečné? Co pít 15. 2. 2019
Rizikové množství energy drinků: jeden až dva týdně Co jíst 13. 2. 2019
GMO – dobro lidstva? Bio a fair trade 6. 2. 2019
Vyhnání Čechů ze slevového ráje Co jíst 1. 2. 2019
Kupujete ovocné nápoje kvůli ovoci? Kde je a kde není Co pít 30. 1. 2019
Pravda o antibiotikách v mase Co jíst 25. 1. 2019
„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin Co jíst 23. 1. 2019
Jak nezničit vitamín C v potravinách Co jíst 18. 1. 2019
Jak vybrat nejlepší med Alternativní medicína 17. 1. 2019
Zlo jménem šunka? Co jíst 16. 1. 2019
Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy Co jíst 11. 1. 2019
Bramborová kaše: nemixovat, ušťouchat, napařit Co jíst 9. 1. 2019
Bilance roku 2018: Vyšší ceny i snaha o zdravější potraviny Bio a fair trade 2. 1. 2019
Redukční dieta zabere jen na někoho Co jíst 1. 1. 2019
Správné filetování = kapr bez kostí Co jíst 21. 12. 2018
Nová vyhláška rozlišuje „pravou“ a nastavovanou medovinu Co pít 19. 12. 2018
Tuk vylitý do dřezu tvoří hmotu podobnou betonu Co jíst 14. 12. 2018
Uber Eats: čeká nás rok veganů a vegetariánů? Co jíst 12. 12. 2018
Znáte ukrajinské vánoční jídlo? Je to kuťa Co jíst 7. 12. 2018
Nákup na trhu: kysané zelí podle babiččina receptu i vánoční marmelády Bio a fair trade 5. 12. 2018
Konopí je lék. Vědci mění pověst marihuany Alternativní medicína 30. 11. 2018
Boží dary – příběh znojemských okurek i dalších českých potravin Co jíst 28. 11. 2018
Originální staročeské pečivo – řepánky Co jíst 23. 11. 2018
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).