Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Jak a z čeho se dělá velikonoční veganský burger? Co jíst 19. 4. 2019 -
Dvojí kvalita potravin? Nestane se nic Co jíst 16. 4. 2019 -
Vegetariánské burgery budou považovány za zavádějící název Co jíst 12. 4. 2019 -
Méně antibiotik a chemie v jídle Co jíst 10. 4. 2019 -
Prospěšný je včelí med i jed Alternativní medicína 5. 4. 2019 -
Původní farmářské trhy se vracejí Co jíst 3. 4. 2019 -
Koktejl látek končících ve zdrojích pitné vody je stále početnější Co pít 29. 3. 2019 -
Listy hluchavky se hodí do nádivky a květy na čaj Co jíst 27. 3. 2019 -
Zajímá vás víc původ potravin, nebo i použitá technologie? Co jíst 21. 3. 2019 -
Je tataráček bez hovězího podfuk? Co jíst 20. 3. 2019 -
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme Co jíst 14. 3. 2019 -
Podběl lékařský: sbírají se jen zčásti rozvinuté květy Alternativní medicína 8. 3. 2019 -
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba Co jíst 6. 3. 2019 -
Rizika a pozitiva syrové stravy Co jíst 1. 3. 2019 -
Jak převážet maso, aby se nezkazilo Co jíst 27. 2. 2019 -
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso Co jíst 21. 2. 2019 -
Nejlepší kečup: Kolik rajčat by v něm mělo být? Co jíst 20. 2. 2019 -
Jaké množství kofeinu je pro člověka bezpečné? Co pít 15. 2. 2019 -
Rizikové množství energy drinků: jeden až dva týdně Co jíst 13. 2. 2019 -
GMO – dobro lidstva? Bio a fair trade 6. 2. 2019 -
Vyhnání Čechů ze slevového ráje Co jíst 1. 2. 2019 -
Kupujete ovocné nápoje kvůli ovoci? Kde je a kde není Co pít 30. 1. 2019 -
Pravda o antibiotikách v mase Co jíst 25. 1. 2019 -
„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin Co jíst 23. 1. 2019 -
Jak nezničit vitamín C v potravinách Co jíst 18. 1. 2019 -
Jak vybrat nejlepší med Alternativní medicína 17. 1. 2019 -
Zlo jménem šunka? Co jíst 16. 1. 2019 -
Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy Co jíst 11. 1. 2019 -
Bramborová kaše: nemixovat, ušťouchat, napařit Co jíst 9. 1. 2019 -
Bilance roku 2018: Vyšší ceny i snaha o zdravější potraviny Bio a fair trade 2. 1. 2019 -
Redukční dieta zabere jen na někoho Co jíst 1. 1. 2019 -
Správné filetování = kapr bez kostí Co jíst 21. 12. 2018 -
Nová vyhláška rozlišuje „pravou“ a nastavovanou medovinu Co pít 19. 12. 2018 -
Tuk vylitý do dřezu tvoří hmotu podobnou betonu Co jíst 14. 12. 2018 -
Uber Eats: čeká nás rok veganů a vegetariánů? Co jíst 12. 12. 2018 -
Znáte ukrajinské vánoční jídlo? Je to kuťa Co jíst 7. 12. 2018 -
Nákup na trhu: kysané zelí podle babiččina receptu i vánoční marmelády Bio a fair trade 5. 12. 2018 -
Konopí je lék. Vědci mění pověst marihuany Alternativní medicína 30. 11. 2018 -
Boží dary – příběh znojemských okurek i dalších českých potravin Co jíst 28. 11. 2018 -
Originální staročeské pečivo – řepánky Co jíst 23. 11. 2018 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).