Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Nejchutnější je mladý bažant. Upečete ho rychleji Co jíst 18. 9. 2019
Jsou jediní na trhu. Chovají buvoly a vyrábí buvolí mléko a sýry Co jíst 13. 9. 2019
Nemáte vodu? Namísto vrtů pomohou mobilní úpravny vody Co pít 11. 9. 2019
Netradiční mléčné výrobky ovládnou Přibyslav Co jíst 6. 9. 2019
Největší nešvar ve stravování dětí? Vynechání oběda Co jíst 4. 9. 2019
Nejsme diskriminováni. Problém dvojí kvality potravin je v Česku nadhodnocen Co jíst 29. 8. 2019
O Českou biopotravinu roku letos soutěží buvolí mléko, makový olej i sušené vepřové Co jíst 28. 8. 2019
Kedlubnové zelí: kdysi klasika, dnes rarita Co jíst 23. 8. 2019
Jak zpracovat houby, když jich najdete hodně Co jíst 19. 8. 2019
Českému pivu ani chmelu žádná újma na kvalitě nehrozí Co pít 15. 8. 2019
Co hrozí a nehrozí při hubení hrabošů jedem Nemoci a úrazy 12. 8. 2019
Pýchavka vatovec – méně známá houba, výborná na řízky Co jíst 9. 8. 2019
Melouny z ČR? To není podvod Co jíst 6. 8. 2019
I populární sýr feta má svá negativa Co jíst 2. 8. 2019
Neradostná prognóza cen potravin Bio a fair trade 31. 7. 2019
Čekankový sirup – přírodní sladidlo bez kalorií Co jíst 26. 7. 2019
Z čeho bude chleba budoucnosti Co jíst 24. 7. 2019
Jídlo na dovolené v Řecku: turisté místo souvlaki jedí nejlevnější salát Co jíst 19. 7. 2019
Nakupujete na trhu? Jak ze sebe neudělat hlupáka Bio a fair trade 18. 7. 2019
Vyrobili pivo z vyčištěné odpadní vody. Lidem chutnalo Co pít 9. 7. 2019
Na hrst ovoce klidně pijte Co jíst 3. 7. 2019
Půl litru limonády denně je maximum Co jíst 28. 6. 2019
Statek plný levandule. Na Moravě Alternativní medicína 26. 6. 2019
Restaurace nabízejí maso od českých sedláků Co jíst 24. 6. 2019
V potravinách máme pesticidů víc než jiné země. Dovážíme si je Co jíst 19. 6. 2019
Hospodaření úředníků poškozuje farmářské trhy Co jíst 14. 6. 2019
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej Co jíst 12. 6. 2019
Rumunsko tlačí návrh, který by v ČR zlikvidoval pěstitelské pálenice Co pít 7. 6. 2019
Předávkování bylinkami? Kdy je to možné Alternativní medicína 5. 6. 2019
Sušenky obsahují díky speciální pšenici méně lepku a chemie Bio a fair trade 31. 5. 2019
Maso přímo z farmy: výhodný a kvalitní nákup Co jíst 28. 5. 2019
Fosfor v potravinách – cholesterol 21. století Co jíst 24. 5. 2019
Myslíte si, že je růžové víno sladší? Co pít 22. 5. 2019
Potraviny, o kterých nevíte, že obsahují lepek Co jíst 17. 5. 2019
Rizika vody z kohoutku: Jak manipulovat s výzkumy ve svůj prospěch Co pít 15. 5. 2019
Kozí mléko je zdravé, konzumaci ale provázejí předsudky Co jíst 10. 5. 2019
Proč se v Česku nezmůžeme na víc než rybí pomazánky Co jíst 7. 5. 2019
Bramborové přesňáky: tradiční placky s povidly a mákem Co jíst 3. 5. 2019
Jak také poznat správného výživového poradce Co jíst 26. 4. 2019
Jaká probiotika jsou nejlepší pro střeva? Budete se divit Co jíst 24. 4. 2019
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).