Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Nejchutnější je mladý bažant. Upečete ho rychleji Co jíst 18. 9. 2019 -
Jsou jediní na trhu. Chovají buvoly a vyrábí buvolí mléko a sýry Co jíst 13. 9. 2019 -
Nemáte vodu? Namísto vrtů pomohou mobilní úpravny vody Co pít 11. 9. 2019 -
Netradiční mléčné výrobky ovládnou Přibyslav Co jíst 6. 9. 2019 -
Největší nešvar ve stravování dětí? Vynechání oběda Co jíst 4. 9. 2019 -
Nejsme diskriminováni. Problém dvojí kvality potravin je v Česku nadhodnocen Co jíst 29. 8. 2019 -
O Českou biopotravinu roku letos soutěží buvolí mléko, makový olej i sušené vepřové Co jíst 28. 8. 2019 -
Kedlubnové zelí: kdysi klasika, dnes rarita Co jíst 23. 8. 2019 -
Jak zpracovat houby, když jich najdete hodně Co jíst 19. 8. 2019 -
Českému pivu ani chmelu žádná újma na kvalitě nehrozí Co pít 15. 8. 2019 -
Co hrozí a nehrozí při hubení hrabošů jedem Nemoci a úrazy 12. 8. 2019 -
Pýchavka vatovec – méně známá houba, výborná na řízky Co jíst 9. 8. 2019 -
Melouny z ČR? To není podvod Co jíst 6. 8. 2019 -
I populární sýr feta má svá negativa Co jíst 2. 8. 2019 -
Neradostná prognóza cen potravin Bio a fair trade 31. 7. 2019 -
Čekankový sirup – přírodní sladidlo bez kalorií Co jíst 26. 7. 2019 -
Z čeho bude chleba budoucnosti Co jíst 24. 7. 2019 -
Jídlo na dovolené v Řecku: turisté místo souvlaki jedí nejlevnější salát Co jíst 19. 7. 2019 -
Nakupujete na trhu? Jak ze sebe neudělat hlupáka Bio a fair trade 18. 7. 2019 -
Vyrobili pivo z vyčištěné odpadní vody. Lidem chutnalo Co pít 9. 7. 2019 -
Na hrst ovoce klidně pijte Co jíst 3. 7. 2019 -
Půl litru limonády denně je maximum Co jíst 28. 6. 2019 -
Statek plný levandule. Na Moravě Alternativní medicína 26. 6. 2019 -
Restaurace nabízejí maso od českých sedláků Co jíst 24. 6. 2019 -
V potravinách máme pesticidů víc než jiné země. Dovážíme si je Co jíst 19. 6. 2019 -
Hospodaření úředníků poškozuje farmářské trhy Co jíst 14. 6. 2019 -
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej Co jíst 12. 6. 2019 -
Rumunsko tlačí návrh, který by v ČR zlikvidoval pěstitelské pálenice Co pít 7. 6. 2019 -
Předávkování bylinkami? Kdy je to možné Alternativní medicína 5. 6. 2019 -
Sušenky obsahují díky speciální pšenici méně lepku a chemie Bio a fair trade 31. 5. 2019 -
Maso přímo z farmy: výhodný a kvalitní nákup Co jíst 28. 5. 2019 -
Fosfor v potravinách – cholesterol 21. století Co jíst 24. 5. 2019 -
Myslíte si, že je růžové víno sladší? Co pít 22. 5. 2019 -
Potraviny, o kterých nevíte, že obsahují lepek Co jíst 17. 5. 2019 -
Rizika vody z kohoutku: Jak manipulovat s výzkumy ve svůj prospěch Co pít 15. 5. 2019 -
Kozí mléko je zdravé, konzumaci ale provázejí předsudky Co jíst 10. 5. 2019 -
Proč se v Česku nezmůžeme na víc než rybí pomazánky Co jíst 7. 5. 2019 -
Bramborové přesňáky: tradiční placky s povidly a mákem Co jíst 3. 5. 2019 -
Jak také poznat správného výživového poradce Co jíst 26. 4. 2019 -
Jaká probiotika jsou nejlepší pro střeva? Budete se divit Co jíst 24. 4. 2019 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).