Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
mléko
mléko
1
–
30
/
131
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Mléko a sýr z kvasinek chutnají jako od krávy
Mléko či mléčné výrobky, které nepocházejí od krávy? Produkty z kvasinek vypadají a chutnají jako ty z vašeho supermarketu, říkají autoři nové technologie výroby. Nejde přitom o náhražky, jako například u nápojů ze sóji nebo mandlí.
Redakce
Včera
Počet nových komentářů
1
Složení mléčných výrobků se během let dost změnilo. Všimli jste si?
Receptury mlékárenských výrobků se výrazně mění. Ani jste to nemuseli zaznamenat, na chuti se to prý moc nepozná. A jen málokdo studuje podrobně etikety a srovnává současné a předchozí verze. V čem je tedy rozdíl?
Petr Havel
2. 12. 2020
Počet nových komentářů
9
Zlatá farma: na Hané spojili chov, výrobu, prodej a relaxaci
Chovají původní české plemeno skotu Čestr, díky kterému získávají lahodné mléko. Z něj ve vlastní minimlékárně zpracovávají čerstvé a zakysané výrobky, patří také k hrdým dodavatelům sýrárny Brazzale Moravia. Zlatá farma z Hané ale nabízí ještě víc.
Petr Havel
27. 11. 2020
Nemléko se muselo přejmenovat, není z mléka. Už žádné ml*čné názvy pro rostlinné výrobky
Mlékaři už mají dost rostlinných produktů, které podle nich parazitují na názvu mléko, protože mléko je jen a pouze produktem mléčné žlázy savců, nikoli třeba rostlinný nápoj. Společnost Nemléko už o svůj název přišla, kdo bude další na řadě?
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2020
Počet nových komentářů
4
Hermelín s křupajícím mákem a další novinky našich mlékařů
Nabídka českých mlékárenských produktů se rozšiřuje o zajímavé výrobky. Mnohé z nich jsou letošními novinkami na trhu a některé jsou úplně první svého druhu u nás.
Petr Havel
11. 9. 2020
Mléko k obezitě dětí nevede, je to mýtus
Vede k obezitě a kardiovaskulárním problémům? O mléce koluje mezi lidmi stále spousta mýtů. Přitom má nespočet pozitivních zdravotních dopadů – třeba je výborným zdrojem vitamínu D.
Petr Havel
26. 8. 2020
Počet nových komentářů
3
Kozí, přitom bez kozího zápachu. Rodinná farma z Moravy umí
Produkty z kozího mléka lze vyrobit i bez nepříjemného kozího aroma. Rodinná farma bourá řadu mýtů, například ten, že kozí výrobky smrdí, či že malí producenti nemají šanci být zastoupeni v maloobchodních řetězcích.
Petr Havel
9. 7. 2020
Vysvětlení, proč čerstvé mléko kysne a trvanlivé hořkne. Stávat by se to nemělo
Také máte uloženo v paměti svých chuťových pohárků nepříjemnou, nahořklou pachuť krabicového mléka? A nebo to, jak čerstvé mléko po nějaké době bylo kyselé? Jak k tomu dojde a proč už se s tím dnes setkáme snad jen výjimečně?
Lenka Krbcová
3. 7. 2020
Počet nových komentářů
2
Test mléka: trvanlivé s čerstvým překvapivě drží krok
Test
Nalité ve sklenici je rozezná málokdo, rozdíly se ale najdou. Spotřebitelský časopis dTest se zaměřil na čerstvé a trvanlivé polotučné mléko. Překvapivě nebyly odlišnosti nijak výrazné: trvanlivé mléko drželo krok s čerstvým. Jedno má trochu lepší chuť, druhé ale mnohem déle vydrží.
Redakce
19. 6. 2020
Počet nových komentářů
5
Vrstva tekutiny na jogurtu: vadí, nevadí?
Co přesně je „voda“, která se vytvoří na povrchu jogurtu, a co s ní? Jak dlouho vydrží jogurt a čím je to způsobeno? Kolik „éček“ je v bílých a ovocných jogurtech? Smí jogurty jíst i lidé s intolerancí laktózy? S odborníkem o tom, co všechno možná nevíte o jogurtech.
Petr Havel
19. 6. 2020
Počet nových komentářů
3
Mléčná rýže a krupice – zdravé mléčné výrobky, nebo zbytečný cukr?
Na první pohled se mléčná rýže či mléčná krupice mohou zdát jako skvělá volba pro zpestření jídelníčku. Podívali jsme se blíže na jejich složení a zjistili věci spíše nemilé. Třeba že cukr najdeme i v „neochucených“ variantách těchto výrobků.
Karolína Otavová
10. 3. 2020
Rostlinný nápoj místo mléka? To není krok ke zdraví
Stále žijete v domnění, že pokud si dáte rostlinný nápoj místo mléka, uděláte něco pro své zdraví? Není to tak jednoznačné.
Karolína Otavová
2. 3. 2020
Počet nových komentářů
5
Jste těhotná? Nezapomeňte na tuky
Tuky jsou důležitou složkou výživy budoucích matek. V těhotenství mají klíčový význam pro vývoj plodu. Jaké potraviny by neměly v jídelníčku těhotné a kojící ženy chybět?
Redakce
25. 2. 2020
Skutečně lepší mléko? Co znamenají nápisy na obale
V rozlišování druhů mléka a ovlivňování výběru při nákupu hraje stále větší roli marketing. Mnohdy ale různá „mléka s příběhem“ nenabízejí nic navíc, jen vyšší cenu.
Petr Havel
7. 2. 2020
Počet nových komentářů
2
Cesta českých sýrů: kam jsme došli za posledních 20 let?
Kvalita našich sýrů vzrostla, některé by si zasloužily i ochranu EU. Přestože české produkty jsou v zahraničí oceňovány a vyvážíme třetinu produkce, naši spotřebitelé dávají přednost sýrům z jiných zemí.
Petr Havel
31. 1. 2020
Počet nových komentářů
7
O mléce bez nesmyslů: Jak moc jsou mléčné výrobky důležité pro děti
Kolik mléčných výrobků potřebuje malé dítě a nakolik lze vápník získat z jiných potravin než mléka? Připravili jsme pro vás konkrétní a jasné příklady.
Karolína Otavová
19. 11. 2019
Počet nových komentářů
6
Koza na obalu neznamená, že jde o kozí sýr
Když je na obrázku malina, bude uvnitř potraviny malina, a když je na obalu koza, tak prostě kupujeme kozí produkt. Nebo ne? Jak je to doopravdy?
Kateřina Čepelíková
15. 11. 2019
Počet nových komentářů
3
Bez laktózy: jak se z mléka stane bezlaktózový mléčný výrobek
Bezlaktózové mléčné výrobky jsou vyráběny zejména pro jedince s laktózovou intolerancí nebo alergií na bílkovinu kravského mléka. Jelikož jsou možnosti trhu oproti dřívější době opravdu velké, nabídka bezlaktózových nebo i bezlepkových potravin v supermarketech roste.
Karolína Otavová
24. 10. 2019
Mléčné proteinové výrobky: málo bílkovin za hodně peněz
Možná jste si také všimli, že se u běžných potravin v regálech supermarketů začíná v názvu objevovat slovo PROTEIN. A hle, jejich cena se až dvojnásobně zvyšuje. Ano, tak přesně tenhle marketingový tah na spoustu z nás velice dobře působí.
Karolína Otavová
1. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Historie Danone: Jogurt jen na doporučení lékaře, s výdejem v lékárně
Jogurty Danone začal v roce 1919 vyrábět lékař Isaac Carasso, aby pomohl dětem zbídačeným válkou. Prodávaly se jako lék v lékárně a měly silnou podporu vědců a lékařů. Jak s historií Danone zamíchala 2. světová válka a proč Američané nejdříve jogurty odmítali?
Kateřina Čepelíková
23. 9. 2019
Počet nových komentářů
3
Jsou jediní na trhu. Chovají buvoly a vyrábí buvolí mléko a sýry
Buvolí farmu v jižních Čechách vybudovali dva původem „zemědělští úředníci“. „Rozhodující bylo najít objekt s vlastní půdou,“ vzpomínají manželé Pageovi na počáteční těžkosti. Úsilí se vyplatilo, farma produkuje kvalitní zdravé potraviny a sýr labneh z buvolího mléka zvítězil v soutěži o biopotravinu roku.
Petr Havel
13. 9. 2019
Netradiční mléčné výrobky ovládnou Přibyslav
Čtyřicet pět mléčných výrobků od dvaadvaceti mlékáren svedlo boj o první pozice v soutěži o nejlepší výrobek na Mlékárenských dnech v Přibyslavi. Kvalitu výherců i jiných netradičních výrobků budete moci sami posoudit tuto sobotu v Přibyslavi.
Petr Havel
6. 9. 2019
V Nemléku pracují po svém a jejich sny nemají strop
Před třemi lety byli ještě maličkou firmičkou, která se pomalu rozjížděla, tehdy jsme o nich psali, protože jsme věřili v jejich potenciál. Kam se Amálie s Davidem posunuli a jak se jejich Nemléku daří dnes?
Redakce
14. 6. 2019
Test: Kterým napěňovačem si nejlépe ušleháte mléčnou pěnu
Test
Spotřebitelský časopis dTest prověřil 22 elektrických, manuálních a ručních bateriových napěňovačů mléka, které slibují mléčnou pěnu z pohodlí domova. Zkoušky odhalily, že s některými se příprava kávy s pěnou pořádně zkomplikuje.
Redakce
4. 6. 2019
Mlékárenským výrobkem roku je „obyčejná“ Lučina. „Nemáme se za co stydět,“ říká šéf svazu
Rozhovor
Jiří Kopáček se v oboru pohybuje řadu let: „Před revolucí českému mlékárenství ujížděl vlak v produkci sýrů. Eidamské cihle jsem říkal gumikéze,“ vzpomíná a komentuje dnešní situaci i již 17. ročník soutěže, která hledá ty nejlepší mlékárenské výrobky. Výrobci přihlašují výborné produkty i přeslazené propadáky, skvělé inovace i rádoby „novinky“ s drobnou změnou obalu.
Lenka Krbcová
30. 5. 2019
Počet nových komentářů
5
Kozí mléko je zdravé, konzumaci ale provázejí předsudky
Také si myslíte, že kozí mléko a produkty z něj páchnou? Může to tak být – ale nemělo by. Kozí mléko navíc představuje skvělou alternativu ke kravskému mléku pro osoby, které trpí alergií nebo intolerancí na kravské mléko. Své místo má i v kosmetice, krémy na bázi kozího mléka léčí kožní nemoci, ekzémy nebo revma.
Petr Havel
10. 5. 2019
Výhody a nevýhody průmyslově vyráběných potravin. Co převažuje?
Průmyslově vyráběným potravinám se velmi často nevyhneme. Co všechno obsahují a proč? Mohou nám škodit? Podle naší přední odbornice, profesorky Jany Dostálové, není důvod je hromadně zatracovat, ale dobře vybírat.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2019
Počet nových komentářů
5
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Počet nových komentářů
1
Jaké mléko patří na náš stůl?
Výzkumy prokázaly, že lidé, kteří dlouhá léta mléko pijí, méně často trpí některými závažnými onemocněními. Existují však i odpůrci mléka, kteří varují před zahleněním, laktózovou intolerancí či alergií vyvolanou konzumací mléka.
Iva Šmrhová
4. 8. 2018
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu
Jiné produkty a jinou kvalitu než v běžných prodejnách najdeme přímo v hospodářstvích. Máme pro vás tipy na malé mlékárny, kde si můžete nakoupit.
Petr Havel
26. 7. 2018
1
–
30
/
131
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji