Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Kvašené zelí si snadno připravíme i doma Alternativní medicína 25. 1. 2021
Pevné svaly chrání před nákazou v jakémkoli věku Co jíst 21. 1. 2021
Kolik úřadů bude kontrolovat restaurace? Hygienici se snaží udržet si moc Co jíst 15. 1. 2021
Domácí příprava sušeného masa: variace na italské speciality Co jíst 13. 1. 2021
Které potraviny mohou v mikrovlnné troubě „bouchnout“ a kdy je mikrovlnka bezpečná Co jíst 8. 1. 2021
Lidem užívajícím léčebné konopí se blýská na lepší časy Alternativní medicína 6. 1. 2021
Hard seltzer je hit v USA, míří i do Čech. Jako první s ním přichází rodinný Pivovar Obora Co pít 3. 1. 2021
Odborníci se zaměřili na bílkoviny ve výživě: vyšší příjem proteinů v jídle neškodí, říkají Co jíst 22. 12. 2020
Kupujte víno s „příjmením“, doporučují naši vinaři Co pít 18. 12. 2020
3 vánoční rostliny, které způsobují otravu Nemoci a úrazy 10. 12. 2020
Makové buchty k nakousnutí… Nepoznáte, že se mák pěstoval na kalu Bio a fair trade 4. 12. 2020
Složení mléčných výrobků se během let dost změnilo. Všimli jste si? Co jíst 2. 12. 2020
Zlatá farma: na Hané spojili chov, výrobu, prodej a relaxaci Co jíst 27. 11. 2020
Jablečná mouka: víc než bezlepková kuriozita. Jak se s ní peče? Co jíst 25. 11. 2020
Prodej krůt na vánoce od českých chovatelů je v plném proudu Co jíst 18. 11. 2020
Nová data o znečištění půdy: stále platí – u silnice raději nic nesbírat Co jíst 11. 11. 2020
Ve vodě v ČR jsou zbytky léků, nejvíce na tlak a cukrovku Co pít 6. 11. 2020
Potravinová revoluce: genetická editace má Nobelovku, není to GMO Co jíst 4. 11. 2020
Bedly rostou jako o závod. Co s nimi? Co jíst 29. 10. 2020
Prodávají českou vakuovanou zeleninu. Do řetězců jít nemůžeme, říká zelinář Co jíst 23. 10. 2020
Přemíra nápojů s ovocným cukrem škodí Co jíst 21. 10. 2020
Křen z české rodinné farmy má opravdu grády Bio a fair trade 16. 10. 2020
Houby vypěstujete i doma v sáčku. Jsou dobré na imunitu Alternativní medicína 15. 10. 2020
Zvěřina, to má být víc než jelení guláš z nejlevnějších kostek masa Co jíst 7. 10. 2020
Vitamín C je všude kolem nás i bez exotického ovoce Co jíst 2. 10. 2020
Výkon imunity je zásadně závislý na optimální stravě, říká imunolog Co jíst 30. 9. 2020
Jedna houska obsahuje i tolik soli jako šest balení chipsů Co jíst 25. 9. 2020
Chytřejší a zdravější: 10 benefitů omega-3 mastných kyselin u dětí Co jíst 23. 9. 2020
Které superpotraviny nejsou zase tak „super“? Co jíst 18. 9. 2020
Od soli se odvyká hůř než od tabáku, varuje výživový odborník Co jíst 17. 9. 2020
Hermelín s křupajícím mákem a další novinky našich mlékařů Co jíst 11. 9. 2020
Nakolik jsou pole v Česku plná zemědělských jedů? Co jíst 9. 9. 2020
Bojkot palmového oleje nemá logiku, tvrdí odborník na tuky Co jíst 4. 9. 2020
Globální biočokoláda jako česká biopotravina? Díky, raději ne Bio a fair trade 3. 9. 2020
Chcete cibuli na uskladnění ? Teď je nejlepší doba na nákup Co jíst 28. 8. 2020
Mléko k obezitě dětí nevede, je to mýtus Co pít 26. 8. 2020
Zvěřina by měla být k mání přímo z lesa a již opracovaná Co jíst 21. 8. 2020
Co potřebujeme, aby v obchodech byla česká zelenina? Vodu Co jíst 19. 8. 2020
Moderní chleby obsahují více vlákniny a jsou zdravější Co jíst 14. 8. 2020
Proč nejíst popraskané ovoce Co jíst 12. 8. 2020
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).