Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Kvašené zelí si snadno připravíme i doma Alternativní medicína 25. 1. 2021 -
Pevné svaly chrání před nákazou v jakémkoli věku Co jíst 21. 1. 2021 -
Kolik úřadů bude kontrolovat restaurace? Hygienici se snaží udržet si moc Co jíst 15. 1. 2021 -
Domácí příprava sušeného masa: variace na italské speciality Co jíst 13. 1. 2021 -
Které potraviny mohou v mikrovlnné troubě „bouchnout“ a kdy je mikrovlnka bezpečná Co jíst 8. 1. 2021 -
Lidem užívajícím léčebné konopí se blýská na lepší časy Alternativní medicína 6. 1. 2021 -
Hard seltzer je hit v USA, míří i do Čech. Jako první s ním přichází rodinný Pivovar Obora Co pít 3. 1. 2021 -
Odborníci se zaměřili na bílkoviny ve výživě: vyšší příjem proteinů v jídle neškodí, říkají Co jíst 22. 12. 2020 -
Kupujte víno s „příjmením“, doporučují naši vinaři Co pít 18. 12. 2020 -
3 vánoční rostliny, které způsobují otravu Nemoci a úrazy 10. 12. 2020 -
Makové buchty k nakousnutí… Nepoznáte, že se mák pěstoval na kalu Bio a fair trade 4. 12. 2020 -
Složení mléčných výrobků se během let dost změnilo. Všimli jste si? Co jíst 2. 12. 2020 -
Zlatá farma: na Hané spojili chov, výrobu, prodej a relaxaci Co jíst 27. 11. 2020 -
Jablečná mouka: víc než bezlepková kuriozita. Jak se s ní peče? Co jíst 25. 11. 2020 -
Prodej krůt na vánoce od českých chovatelů je v plném proudu Co jíst 18. 11. 2020 -
Nová data o znečištění půdy: stále platí – u silnice raději nic nesbírat Co jíst 11. 11. 2020 -
Ve vodě v ČR jsou zbytky léků, nejvíce na tlak a cukrovku Co pít 6. 11. 2020 -
Potravinová revoluce: genetická editace má Nobelovku, není to GMO Co jíst 4. 11. 2020 -
Bedly rostou jako o závod. Co s nimi? Co jíst 29. 10. 2020 -
Prodávají českou vakuovanou zeleninu. Do řetězců jít nemůžeme, říká zelinář Co jíst 23. 10. 2020 -
Přemíra nápojů s ovocným cukrem škodí Co jíst 21. 10. 2020 -
Křen z české rodinné farmy má opravdu grády Bio a fair trade 16. 10. 2020 -
Houby vypěstujete i doma v sáčku. Jsou dobré na imunitu Alternativní medicína 15. 10. 2020 -
Zvěřina, to má být víc než jelení guláš z nejlevnějších kostek masa Co jíst 7. 10. 2020 -
Vitamín C je všude kolem nás i bez exotického ovoce Co jíst 2. 10. 2020 -
Výkon imunity je zásadně závislý na optimální stravě, říká imunolog Co jíst 30. 9. 2020 -
Jedna houska obsahuje i tolik soli jako šest balení chipsů Co jíst 25. 9. 2020 -
Chytřejší a zdravější: 10 benefitů omega-3 mastných kyselin u dětí Co jíst 23. 9. 2020 -
Které superpotraviny nejsou zase tak „super“? Co jíst 18. 9. 2020 -
Od soli se odvyká hůř než od tabáku, varuje výživový odborník Co jíst 17. 9. 2020 -
Hermelín s křupajícím mákem a další novinky našich mlékařů Co jíst 11. 9. 2020 -
Nakolik jsou pole v Česku plná zemědělských jedů? Co jíst 9. 9. 2020 -
Bojkot palmového oleje nemá logiku, tvrdí odborník na tuky Co jíst 4. 9. 2020 -
Globální biočokoláda jako česká biopotravina? Díky, raději ne Bio a fair trade 3. 9. 2020 -
Chcete cibuli na uskladnění ? Teď je nejlepší doba na nákup Co jíst 28. 8. 2020 -
Mléko k obezitě dětí nevede, je to mýtus Co pít 26. 8. 2020 -
Zvěřina by měla být k mání přímo z lesa a již opracovaná Co jíst 21. 8. 2020 -
Co potřebujeme, aby v obchodech byla česká zelenina? Vodu Co jíst 19. 8. 2020 -
Moderní chleby obsahují více vlákniny a jsou zdravější Co jíst 14. 8. 2020 -
Proč nejíst popraskané ovoce Co jíst 12. 8. 2020 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).