Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Který hřib je jedovatý? Co jíst 7. 8. 2020
Jezte ryby – i když je v nich trochu rtuti, vzkazují odborníci Co jíst 5. 8. 2020
Nemoc z vody a neomytého ovoce provází průjem Co jíst 31. 7. 2020
Alginátové ovoce není ovoce, ale cukr s éčky Co jíst 29. 7. 2020
Je pravda, že salmonela bývá jen v bílku, a nikdy ve žloutku? Co jíst 24. 7. 2020
Český modrý mák není droga, ale spíš superpotravina Co jíst 22. 7. 2020
Jak poznat heřmánek? Fatální záměna nehrozí Alternativní medicína 17. 7. 2020
Pěstuje sóju na Hané, jde to i bez GMO Co jíst 15. 7. 2020
Řepík a třezalka – dvě žluté byliny, které má smysl sbírat v přírodě Alternativní medicína 10. 7. 2020
Kozí, přitom bez kozího zápachu. Rodinná farma z Moravy umí Co jíst 9. 7. 2020
Ve stínu fazolí je neprávem: hrášek snižuje tlak a je dobrý „na nervy“ Co jíst 26. 6. 2020
Salám bez dusitanů a guláš uvařený za hodinu? Biofarma Pod Hájkem „maso umí“ Co jíst 24. 6. 2020
Vrstva tekutiny na jogurtu: vadí, nevadí? Co jíst 19. 6. 2020
Slizké, ale chutné. Nejklouzavější houby Co jíst 17. 6. 2020
Česko má rekordně velké třešně Co jíst 12. 6. 2020
Konec přezrálých banánů a řídkých protlaků? Co jíst 10. 6. 2020
Ve Vraňanech pěstují čerstvé české jahody až osm měsíců v roce Co jíst 5. 6. 2020
Kdo zatím marně hledá hřiby, pochutná si na opeňce Co jíst 3. 6. 2020
Zvláštní tábor, kde se děti naučí vyrábět sýr či marmeládu a podojit krávu Co jíst 29. 5. 2020
Budeme mít v obchodech více eko potravin bez chemie? Správný cíl, za který zaplatíme Bio a fair trade 27. 5. 2020
Ceny cukru rostou, a ještě to nekončí Co jíst 22. 5. 2020
Víte, jaký je rozdíl mezi mletým masem a mletým polotovarem? Co jíst 20. 5. 2020
Prázdniny na českém venkově: unikátní možnost ochutnat selské potraviny Bio a fair trade 15. 5. 2020
V kuchyni mají využití i ředkvičkové listy Co jíst 13. 5. 2020
Kdo teď sází rajčata, dobře dělá Co jíst 6. 5. 2020
České buchty – pro úspěch jsou zásadní maličkosti Co jíst 5. 5. 2020
Jaké maso na steaky? Přeci české Co jíst 29. 4. 2020
Pro a proti řepky. Olej má univerzální využití Co jíst 24. 4. 2020
Pampeliškové kapary potřebuje dva týdny na odležení Co jíst 22. 4. 2020
Med podraží, včely jsou zdecimované Co jíst 17. 4. 2020
Málo známé, přesto skvělé. Místo, kde mají čerstvé ryby po celý rok Co jíst 15. 4. 2020
3 bylinky pro lepší dýchání: rostou právě teď Alternativní medicína 10. 4. 2020
Návrat pečení – domácí rohlíky podle osvědčeného receptu Co jíst 8. 4. 2020
Pečené zelňáky – voňavá klasika Co jíst 3. 4. 2020
Lihoviny výrazně podraží. Koronavirus za to může jen částečně Co pít 1. 4. 2020
Gado-Gado: plnohodnotné jídlo ze zbytků čehokoli Co jíst 27. 3. 2020
Knedlík z rýže – jak uvařit z toho, co máme zrovna doma Co jíst 24. 3. 2020
Kupujete podestýlková vejce? Takhle žijí nosnice v halách na podestýlce Co jíst 20. 3. 2020
Nadměrné nákupy mohou vyústit ve zbytečné plýtvání Co jíst 17. 3. 2020
Konzumovat řeřichu se vyplatí každému – i kuřákům Alternativní medicína 13. 3. 2020
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).