Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Jak na svařené víno? Triky s kořením Co pít 3. 12. 2021
Lokše – bramborové placky za pár korun Co jíst 1. 12. 2021
Brambory Q CZ mají být lepší než jiné Co jíst 26. 11. 2021
Kombucha – probiotický nápoj z čaje nejen pro trávení Co pít 24. 11. 2021
Porovnání olejů – přehledná čísla o tom, co který obsahuje Co jíst 19. 11. 2021
Vsadili na zázvor. Projekt Zázvoruj vymýšlí nápoje, olej, sirup či med Co jíst 18. 11. 2021
Indonéská kuchyně je neuvěřitelně pestrá a upotřebí se v ní „co dům dal“ Co jíst 12. 11. 2021
Vrátí se projekt Mléko do škol i do školek? Odborníci to doporučují Co jíst 10. 11. 2021
Riziko doplňků stravy: pandemii covidu zneužívá řada prodejců ke klamání spotřebitelů Lékárna 4. 11. 2021
Běžný slunečnicový olej není vůbec vhodný na smažení. Hledejte speciální označení Co jíst 3. 11. 2021
Máslové dorty už nikdo nechce, říkají v rodinné cukrárně. Míša zůstává Co jíst 27. 10. 2021
Rybobraní a další tipy, kde koupit a ochutnat dobrou českou rybu Co jíst 22. 10. 2021
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Výrobce sirupů uchová i bezovou vůni Alternativní medicína 20. 10. 2021
Proč nemáme levná česká jablka? Cenu ovlivňují faktory, které si málokdo uvědomuje Co jíst 15. 10. 2021
Šlechtění plodin pro zdraví – proč se nebát geneticky upravených potravin Co jíst 12. 10. 2021
Když se nedaří najít lišky, nahradí je lišáky Co jíst 8. 10. 2021
Nápady potravinářského inženýrství: značení Nutri-score je matoucí Co jíst 6. 10. 2021
Ani na zalévání zeleniny, ani k mytí podlahy. Opakované využití vody ohrožuje zdraví Co jíst 4. 10. 2021
Vitamín C zadarmo? Šípkový čaj. Je třeba ho louhovat, ne vařit Alternativní medicína 29. 9. 2021
Minipivovary v ČR covid přežily, je jich skoro pět set Co pít 22. 9. 2021
V klíčku česneku je to nejlepší, dávat pryč jeho střed je škoda Alternativní medicína 20. 9. 2021
Tvarohový Pribináček má víc bílkovin, kvalita i u malých výrobců roste Co jíst 16. 9. 2021
Je možné solit stejně, ale náhražkou soli? Nejlepší cestou je nedosolovat Co jíst 9. 9. 2021
Škraloupy na mléku. Proč se tvoří míň než dřív a co s nimi Co jíst 3. 9. 2021
5 důvodů, proč jsou žvýkačky zdravé Co jíst 1. 9. 2021
„To zelené“ na vodě léčí. Puškvorec i žabinec jsou léčivé rostliny Alternativní medicína 27. 8. 2021
Nejlepší ajvar je domácí Co jíst 25. 8. 2021
Oceňovaná vína z Čech koupíte především přímo u vinařů Co pít 13. 8. 2021
Řetězec COOP testuje výdejní boxy namísto prodejny Co jíst 11. 8. 2021
Světlo na konci tunelu? Pro dobro českých potravin Co jíst 6. 8. 2021
Po návratu z dovolené odpusťte vodu z potrubí. Dobrá rada, nebo nesmysl? Co pít 4. 8. 2021
UV otisk prstu: český vynález na odhalování pančovaného alkoholu. A nejen na něj Co pít 30. 7. 2021
Český modrý mák nově poznáme podle loga. To by mělo omezit jeho falšování Co jíst 28. 7. 2021
Proč využít na hovězí vývar žebra a ne morkové kosti Co jíst 26. 7. 2021
Rybíz očešte celý. Kuličky i listy Co jíst 22. 7. 2021
Česká biopotravina roku: stát podporuje konvenční zemědělství na úkor ekologicky šetrnějšího hospodaření Bio a fair trade 16. 7. 2021
Proč ubývá českého medu a proč je čím dál dražší Co jíst 14. 7. 2021
Mléko není „bílý jed“, ale spíše „bílý lék“ Alternativní medicína 12. 7. 2021
Farma Dráb: konzervy podle receptur z časů Rakouska-Uherska, ale v barvách trikolory Co jíst 28. 6. 2021
Kuřatům na Moravě zpříjemňují život už třicet let. Třeba podestýlkou z rašeliny Co jíst 23. 6. 2021
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).