Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Jak na svařené víno? Triky s kořením Co pít 3. 12. 2021 -
Lokše – bramborové placky za pár korun Co jíst 1. 12. 2021 -
Brambory Q CZ mají být lepší než jiné Co jíst 26. 11. 2021 -
Kombucha – probiotický nápoj z čaje nejen pro trávení Co pít 24. 11. 2021 -
Porovnání olejů – přehledná čísla o tom, co který obsahuje Co jíst 19. 11. 2021 -
Vsadili na zázvor. Projekt Zázvoruj vymýšlí nápoje, olej, sirup či med Co jíst 18. 11. 2021 -
Indonéská kuchyně je neuvěřitelně pestrá a upotřebí se v ní „co dům dal“ Co jíst 12. 11. 2021 -
Vrátí se projekt Mléko do škol i do školek? Odborníci to doporučují Co jíst 10. 11. 2021 -
Riziko doplňků stravy: pandemii covidu zneužívá řada prodejců ke klamání spotřebitelů Lékárna 4. 11. 2021 -
Běžný slunečnicový olej není vůbec vhodný na smažení. Hledejte speciální označení Co jíst 3. 11. 2021 -
Máslové dorty už nikdo nechce, říkají v rodinné cukrárně. Míša zůstává Co jíst 27. 10. 2021 -
Rybobraní a další tipy, kde koupit a ochutnat dobrou českou rybu Co jíst 22. 10. 2021 -
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Výrobce sirupů uchová i bezovou vůni Alternativní medicína 20. 10. 2021 -
Proč nemáme levná česká jablka? Cenu ovlivňují faktory, které si málokdo uvědomuje Co jíst 15. 10. 2021 -
Šlechtění plodin pro zdraví – proč se nebát geneticky upravených potravin Co jíst 12. 10. 2021 -
Když se nedaří najít lišky, nahradí je lišáky Co jíst 8. 10. 2021 -
Nápady potravinářského inženýrství: značení Nutri-score je matoucí Co jíst 6. 10. 2021 -
Ani na zalévání zeleniny, ani k mytí podlahy. Opakované využití vody ohrožuje zdraví Co jíst 4. 10. 2021 -
Vitamín C zadarmo? Šípkový čaj. Je třeba ho louhovat, ne vařit Alternativní medicína 29. 9. 2021 -
Minipivovary v ČR covid přežily, je jich skoro pět set Co pít 22. 9. 2021 -
V klíčku česneku je to nejlepší, dávat pryč jeho střed je škoda Alternativní medicína 20. 9. 2021 -
Tvarohový Pribináček má víc bílkovin, kvalita i u malých výrobců roste Co jíst 16. 9. 2021 -
Je možné solit stejně, ale náhražkou soli? Nejlepší cestou je nedosolovat Co jíst 9. 9. 2021 -
Škraloupy na mléku. Proč se tvoří míň než dřív a co s nimi Co jíst 3. 9. 2021 -
5 důvodů, proč jsou žvýkačky zdravé Co jíst 1. 9. 2021 -
„To zelené“ na vodě léčí. Puškvorec i žabinec jsou léčivé rostliny Alternativní medicína 27. 8. 2021 -
Nejlepší ajvar je domácí Co jíst 25. 8. 2021 -
Oceňovaná vína z Čech koupíte především přímo u vinařů Co pít 13. 8. 2021 -
Řetězec COOP testuje výdejní boxy namísto prodejny Co jíst 11. 8. 2021 -
Světlo na konci tunelu? Pro dobro českých potravin Co jíst 6. 8. 2021 -
Po návratu z dovolené odpusťte vodu z potrubí. Dobrá rada, nebo nesmysl? Co pít 4. 8. 2021 -
UV otisk prstu: český vynález na odhalování pančovaného alkoholu. A nejen na něj Co pít 30. 7. 2021 -
Český modrý mák nově poznáme podle loga. To by mělo omezit jeho falšování Co jíst 28. 7. 2021 -
Proč využít na hovězí vývar žebra a ne morkové kosti Co jíst 26. 7. 2021 -
Rybíz očešte celý. Kuličky i listy Co jíst 22. 7. 2021 -
Česká biopotravina roku: stát podporuje konvenční zemědělství na úkor ekologicky šetrnějšího hospodaření Bio a fair trade 16. 7. 2021 -
Proč ubývá českého medu a proč je čím dál dražší Co jíst 14. 7. 2021 -
Mléko není „bílý jed“, ale spíše „bílý lék“ Alternativní medicína 12. 7. 2021 -
Farma Dráb: konzervy podle receptur z časů Rakouska-Uherska, ale v barvách trikolory Co jíst 28. 6. 2021 -
Kuřatům na Moravě zpříjemňují život už třicet let. Třeba podestýlkou z rašeliny Co jíst 23. 6. 2021 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).