Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Dvakrát mražené krevety mají mnohem nižší kvalitu Co jíst 18. 6. 2021
Kolik cukru je ve vašem drinku? Budete se divit Co pít 17. 6. 2021
Divná houba? Sírovec je jedlý a chutný choroš vhodný k přípravě mnoha pokrmů Co jíst 11. 6. 2021
Korálovec ježatý – léčivá houba se pěstuje i v ČR. Prodej začne v létě Alternativní medicína 9. 6. 2021
Sýr na pánev: sýr, který se vám nerozteče. Hodí se i na gril Co jíst 4. 6. 2021
Jak správně vybrat, skladovat a zpracovat lilek? Italský recept dílo korunuje Co jíst 2. 6. 2021
Česká firma vyvíjí maso v laboratoři. Z jediné buňky vyroste kráva za dva měsíce Co jíst 28. 5. 2021
Rodinná farma Zelenka: Kvalitní krůtí maso skutečně od vidlí po vidličku Bio a fair trade 26. 5. 2021
Alternativy špenátu – šťovík a mangold mají výraznější chuť Co jíst 21. 5. 2021
Jak se z nebezpečné řepky stala řepka jedlá Co jíst 19. 5. 2021
Zelinář od Litoměřic: pěstuje a prodává zeleninu celý život Co jíst 14. 5. 2021
Domácí pečení z mandlové mouky: oblíbený je recept na rohlíčky s nivou Co jíst 12. 5. 2021
Děti a minerálky: pít, či nepít? Co pít 7. 5. 2021
Pěstuje české vodní melouny a poradí i vám, jak na to Co jíst 5. 5. 2021
Bývalý zájezdní hostinec dnes žije prodejem zvěřinových klobás Co jíst 30. 4. 2021
Jahody budou letos později, nová mapa nabídne seznam pěstitelů i samosběru Co jíst 28. 4. 2021
Máme málo jodu, ovlivňuje IQ i hyperaktivitu. Jak zjistit jeho nedostatek? Nemoci a úrazy 23. 4. 2021
Sezóna českého chřestu začíná: nejlepší je čerstvý Co jíst 21. 4. 2021
Papriky jsou teď hrozně drahé. Proč? Co jíst 16. 4. 2021
Batáty: „sladké brambory“ mají méně sacharidů, ale více cukrů než klasický brambor Co jíst 14. 4. 2021
Co obsahují ryby? Veterináři se zaměřili na nežádoucí látky Co jíst 9. 4. 2021
Jak a kdy dělat rozbor vody ze studny? Riziko kontaminace je letos vyšší Co pít 7. 4. 2021
Spánek funguje jako prevence onemocnění i tloustnutí Alternativní medicína 1. 4. 2021
Čištěním vzduchu „proti koronaviru“? Alternativní medicína 31. 3. 2021
Domácí paštika vyjde levně Co jíst 26. 3. 2021
EU chce sledovat stopy koronaviru ve vodě Co pít 24. 3. 2021
Přírodní syrovátkové nápoje: u nás Popelka, ve Švýcarsku symbol Co jíst 19. 3. 2021
Jíst ryby jako Italové: recept na filety s rizotem a šalvějovým máslem Co jíst 17. 3. 2021
Pekařství Paneolit: zmrazené polotovary mají vstup zakázán! Co jíst 11. 3. 2021
3 jarní fialové bylinky: síla přírody k prevenci dýchacích potíží Alternativní medicína 5. 3. 2021
Český česnek nemusí být a často ani není český Co jíst 3. 3. 2021
Přišli s unikátním automatem na maso, další projekt je Farmářský dům Co jíst 1. 3. 2021
Zabijačka v době epidemie? Jde to i podle pravidel Co jíst 24. 2. 2021
Pěstují pro vás čerstvé saláty. I v zimě Co jíst 17. 2. 2021
Vitamín D je klíčový. Jiné množství potřebuje dospělý, dítě či senior Lékárna 12. 2. 2021
Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou Co jíst 10. 2. 2021
Maso z českých chovů dlouhodobě neobsahuje antibiotika Co jíst 5. 2. 2021
V obchodech je i teď česká zelenina. Které druhy? Co jíst 3. 2. 2021
Proč jsou v obchodech česká jen jablka a hrušky, a někdy ani to ne Co jíst 29. 1. 2021
Stejný, nebo jiný? Jak se bude doopravdy posuzovat dvojí kvalita potravin Co jíst 26. 1. 2021
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).