Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření Co jíst 11. 5. 2022 -
Sójový olej jako varianta. Vyrábí ho i sedlák na Hané Co jíst 6. 5. 2022 -
Iniciativa žádá zákaz prodeje živých ryb, je to trápení zvířat Co jíst 4. 5. 2022 -
Konzumaci probiotik provází řada mýtů i klamavých praktik Lékárna 29. 4. 2022 -
Jahodárna Vraňany otevírá vlastní prodejnu a bistro Co jíst 28. 4. 2022 -
Analýza zjistila olovo v polích u dálnice. Znamená to, že je v jídle? Co jíst 22. 4. 2022 -
Farmáři z Brna: kousek od centra pěstují čerstvá rajčata i saláty Co jíst 20. 4. 2022 -
Bobkový list můžeme bez problémů pěstovat doma i na zahradě Co jíst 14. 4. 2022 -
Co nabízejí na Velikonoce farmářské trhy a co jinde nekoupíte Bio a fair trade 12. 4. 2022 -
Masový vývar potřebuje maso, kosti a čas. V kostce není ani jedno Co jíst 8. 4. 2022 -
Místo palmového oleje vyvinuli olej z řas. Evropě to nepomůže Co jíst 6. 4. 2022 -
Kanárské ostrovy: zkuste recept na tradiční jídlo conejo al salmorejo Co jíst 1. 4. 2022 -
Soljanka – jeden z nejznámějších pokrmů ukrajinské kuchyně Co jíst 17. 3. 2022 -
Kam porostou ceny masa Co jíst 16. 3. 2022 -
Co je dobré vědět o potravinových alergiích: reakci vyvolá i polibek Co jíst 11. 3. 2022 -
Vadí cukr v jídle? Záleží na tom, jaký Co jíst 9. 3. 2022 -
Stravujete se nevhodně? Testy protilátek, které nabízejí výživoví poradci, to nepoznají Co jíst 7. 3. 2022 -
Označení „bez laktózy“ je u rostlinných alternativ mléka zakázáno Co jíst 1. 3. 2022 -
Naložit jelení na guláš? U masa z farmového chovu to není nutné Co jíst 25. 2. 2022 -
Jak si udělat domácí zabijačku Co jíst 23. 2. 2022 -
Bude bochník chleba za 200 korun? Letos ne… Co jíst 18. 2. 2022 -
Černý kořen neboli hadí mord: kořenová zelenina nenáročná na pěstování Alternativní medicína 16. 2. 2022 -
Ošetřování plodin bez chemie: proč EU nepodporuje vosičky a biopostřiky Bio a fair trade 11. 2. 2022 -
Čaga sibiřská a březovník obecný: léčivé houby rostou i v zimě v našich lesích Alternativní medicína 9. 2. 2022 -
Farma Člupy: splněný sen o ekologickém hospodaření Bio a fair trade 3. 2. 2022 -
Čeští výrobci nabízejí vědou ověřené produkty s bylinkami Alternativní medicína 31. 1. 2022 -
„Děsivou zprávu“ o polských potravinách zveřejnili sami Poláci Co jíst 25. 1. 2022 -
ČR nemá data o tom, jak lidé jedí. Nevíme skoro nic, kritizuje vědec Co jíst 21. 1. 2022 -
Příběh hamburgeru Co jíst 19. 1. 2022 -
Když je označení „bez Éček“ jen trik Co jíst 14. 1. 2022 -
Světový trh dobývají ryby vylepšené editací genů, jsou „masitější“ Co jíst 12. 1. 2022 -
Slepice se u nás již skoro nevaří. Italové ji připravují na víně Co jíst 7. 1. 2022 -
Dieta při nadýmání a bolesti břicha: pozitiva i negativa FODMAP se přeceňují Co jíst 5. 1. 2022 -
Chystají se velké změny ve značení potravin Bio a fair trade 29. 12. 2021 -
Co Komerční banka neví o kaprech Co jíst 23. 12. 2021 -
Jsme svědky nejvyššího růstu cen potravin od 90. let. A bude pokračovat Co jíst 21. 12. 2021 -
Nejlepší rybí polévka je z vnitřností, hlav i odřezků Co jíst 17. 12. 2021 -
Online tržiště s vepřovým masem: prodává jen větší balení, zato 100% české za výhodnou cenu Co jíst 15. 12. 2021 -
Vánoční cukroví s mákem Co jíst 10. 12. 2021 -
Med místo cukru do vánočního cukroví? Prodlouží jeho trvanlivost Co jíst 8. 12. 2021 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).