Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Hospodaření úředníků poškozuje farmářské trhy Farmářské trhy 14. 6. 2019 1
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej Řepkový olej 12. 6. 2019 1
Rumunsko tlačí návrh, který by v ČR zlikvidoval pěstitelské pálenice pálenka 7. 6. 2019 11
Předávkování bylinkami? Kdy je to možné bylinky 5. 6. 2019 -
Sušenky obsahují díky speciální pšenici méně lepku a chemie Výroba potravin 31. 5. 2019 -
Maso přímo z farmy: výhodný a kvalitní nákup maso 28. 5. 2019 3
Fosfor v potravinách – cholesterol 21. století zdraví 24. 5. 2019 -
Myslíte si, že je růžové víno sladší? víno 22. 5. 2019 -
Potraviny, o kterých nevíte, že obsahují lepek Lepek 17. 5. 2019 -
Rizika vody z kohoutku: Jak manipulovat s výzkumy ve svůj prospěch Voda 15. 5. 2019 8
Kozí mléko je zdravé, konzumaci ale provázejí předsudky kozí mléko 10. 5. 2019 -
Proč se v Česku nezmůžeme na víc než rybí pomazánky ryba 7. 5. 2019 2
Bramborové přesňáky: tradiční placky s povidly a mákem vaření 3. 5. 2019 -
Jak také poznat správného výživového poradce výživový poradce 26. 4. 2019 -
Jaká probiotika jsou nejlepší pro střeva? Budete se divit Probiotika 24. 4. 2019 -
Jak a z čeho se dělá velikonoční veganský burger? burger 19. 4. 2019 -
Dvojí kvalita potravin? Nestane se nic Kvalita potravin 16. 4. 2019 2
Vegetariánské burgery budou považovány za zavádějící název vegetariánství 12. 4. 2019 3
Méně antibiotik a chemie v jídle antibiotika 10. 4. 2019 -
Prospěšný je včelí med i jed včelí med 5. 4. 2019 -
Původní farmářské trhy se vracejí Farmářské trhy 3. 4. 2019 3
Koktejl látek končících ve zdrojích pitné vody je stále početnější Voda 29. 3. 2019 -
Listy hluchavky se hodí do nádivky a květy na čaj kopřiva 27. 3. 2019 -
Zajímá vás víc původ potravin, nebo i použitá technologie? české potraviny 21. 3. 2019 2
Je tataráček bez hovězího podfuk? tatarák 20. 3. 2019 -
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme Testy 14. 3. 2019 -
Podběl lékařský: sbírají se jen zčásti rozvinuté květy bylinky 8. 3. 2019 -
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba Zdravá výživa 6. 3. 2019 2
Rizika a pozitiva syrové stravy syrová strava 1. 3. 2019 -
Jak převážet maso, aby se nezkazilo maso 27. 2. 2019 -
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso salmonela 21. 2. 2019 8
Nejlepší kečup: Kolik rajčat by v něm mělo být? kečup 20. 2. 2019 -
Jaké množství kofeinu je pro člověka bezpečné? káva 15. 2. 2019 -
Rizikové množství energy drinků: jeden až dva týdně energetický nápoj 13. 2. 2019 -
GMO – dobro lidstva? GMO 6. 2. 2019 2
Vyhnání Čechů ze slevového ráje potraviny 1. 2. 2019 4
Kupujete ovocné nápoje kvůli ovoci? Kde je a kde není nápoj 30. 1. 2019 1
Pravda o antibiotikách v mase antibiotika 25. 1. 2019 3
„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin Voda 23. 1. 2019 2
Jak nezničit vitamín C v potravinách vitamin C 18. 1. 2019 -

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).