Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření Co jíst 11. 5. 2022
Sójový olej jako varianta. Vyrábí ho i sedlák na Hané Co jíst 6. 5. 2022
Iniciativa žádá zákaz prodeje živých ryb, je to trápení zvířat Co jíst 4. 5. 2022
Konzumaci probiotik provází řada mýtů i klamavých praktik Lékárna 29. 4. 2022
Jahodárna Vraňany otevírá vlastní prodejnu a bistro Co jíst 28. 4. 2022
Analýza zjistila olovo v polích u dálnice. Znamená to, že je v jídle? Co jíst 22. 4. 2022
Farmáři z Brna: kousek od centra pěstují čerstvá rajčata i saláty Co jíst 20. 4. 2022
Bobkový list můžeme bez problémů pěstovat doma i na zahradě Co jíst 14. 4. 2022
Co nabízejí na Velikonoce farmářské trhy a co jinde nekoupíte Bio a fair trade 12. 4. 2022
Masový vývar potřebuje maso, kosti a čas. V kostce není ani jedno Co jíst 8. 4. 2022
Místo palmového oleje vyvinuli olej z řas. Evropě to nepomůže Co jíst 6. 4. 2022
Kanárské ostrovy: zkuste recept na tradiční jídlo conejo al salmorejo Co jíst 1. 4. 2022
Soljanka – jeden z nejznámějších pokrmů ukrajinské kuchyně Co jíst 17. 3. 2022
Kam porostou ceny masa Co jíst 16. 3. 2022
Co je dobré vědět o potravinových alergiích: reakci vyvolá i polibek Co jíst 11. 3. 2022
Vadí cukr v jídle? Záleží na tom, jaký Co jíst 9. 3. 2022
Stravujete se nevhodně? Testy protilátek, které nabízejí výživoví poradci, to nepoznají Co jíst 7. 3. 2022
Označení „bez laktózy“ je u rostlinných alternativ mléka zakázáno Co jíst 1. 3. 2022
Naložit jelení na guláš? U masa z farmového chovu to není nutné Co jíst 25. 2. 2022
Jak si udělat domácí zabijačku Co jíst 23. 2. 2022
Bude bochník chleba za 200 korun? Letos ne… Co jíst 18. 2. 2022
Černý kořen neboli hadí mord: kořenová zelenina nenáročná na pěstování Alternativní medicína 16. 2. 2022
Ošetřování plodin bez chemie: proč EU nepodporuje vosičky a biopostřiky Bio a fair trade 11. 2. 2022
Čaga sibiřská a březovník obecný: léčivé houby rostou i v zimě v našich lesích Alternativní medicína 9. 2. 2022
Farma Člupy: splněný sen o ekologickém hospodaření Bio a fair trade 3. 2. 2022
Čeští výrobci nabízejí vědou ověřené produkty s bylinkami Alternativní medicína 31. 1. 2022
„Děsivou zprávu“ o polských potravinách zveřejnili sami Poláci Co jíst 25. 1. 2022
ČR nemá data o tom, jak lidé jedí. Nevíme skoro nic, kritizuje vědec Co jíst 21. 1. 2022
Příběh hamburgeru Co jíst 19. 1. 2022
Když je označení „bez Éček“ jen trik Co jíst 14. 1. 2022
Světový trh dobývají ryby vylepšené editací genů, jsou „masitější“ Co jíst 12. 1. 2022
Slepice se u nás již skoro nevaří. Italové ji připravují na víně Co jíst 7. 1. 2022
Dieta při nadýmání a bolesti břicha: pozitiva i negativa FODMAP se přeceňují Co jíst 5. 1. 2022
Chystají se velké změny ve značení potravin Bio a fair trade 29. 12. 2021
Co Komerční banka neví o kaprech Co jíst 23. 12. 2021
Jsme svědky nejvyššího růstu cen potravin od 90. let. A bude pokračovat Co jíst 21. 12. 2021
Nejlepší rybí polévka je z vnitřností, hlav i odřezků Co jíst 17. 12. 2021
Online tržiště s vepřovým masem: prodává jen větší balení, zato 100% české za výhodnou cenu Co jíst 15. 12. 2021
Vánoční cukroví s mákem Co jíst 10. 12. 2021
Med místo cukru do vánočního cukroví? Prodlouží jeho trvanlivost Co jíst 8. 12. 2021
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).