Hlavní navigace

Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Je tataráček bez hovězího podfuk? tatarák 20. 3. 2019 -
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme Testy 14. 3. 2019 -
Podběl lékařský: sbírají se jen zčásti rozvinuté květy bylinky 8. 3. 2019 -
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba Zdravá výživa 6. 3. 2019 2
Rizika a pozitiva syrové stravy syrová strava 1. 3. 2019 -
Jak převážet maso, aby se nezkazilo maso 27. 2. 2019 -
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso salmonela 21. 2. 2019 8
Nejlepší kečup: Kolik rajčat by v něm mělo být? kečup 20. 2. 2019 -
Jaké množství kofeinu je pro člověka bezpečné? káva 15. 2. 2019 -
Rizikové množství energy drinků: jeden až dva týdně energetický nápoj 13. 2. 2019 -
GMO – dobro lidstva? GMO 6. 2. 2019 2
Vyhnání Čechů ze slevového ráje potraviny 1. 2. 2019 4
Kupujete ovocné nápoje kvůli ovoci? Kde je a kde není nápoj 30. 1. 2019 1
Pravda o antibiotikách v mase antibiotika 25. 1. 2019 3
„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin Voda 23. 1. 2019 2
Jak nezničit vitamín C v potravinách vitamin C 18. 1. 2019 -
Jak vybrat nejlepší med med 17. 1. 2019 -
Zlo jménem šunka? uzeniny 16. 1. 2019 2
Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy vaření 11. 1. 2019 -
Bramborová kaše: nemixovat, ušťouchat, napařit brambory 9. 1. 2019 4
Bilance roku 2018: Vyšší ceny i snaha o zdravější potraviny Kvalita potravin 2. 1. 2019 -
Redukční dieta zabere jen na někoho Hubnutí 1. 1. 2019 -
Správné filetování = kapr bez kostí kapr 21. 12. 2018 -
Nová vyhláška rozlišuje „pravou“ a nastavovanou medovinu alkohol 19. 12. 2018 -
Tuk vylitý do dřezu tvoří hmotu podobnou betonu olej 14. 12. 2018 3
Uber Eats: čeká nás rok veganů a vegetariánů? maso 12. 12. 2018 -
Znáte ukrajinské vánoční jídlo? Je to kuťa Vánoce 7. 12. 2018 -
Nákup na trhu: kysané zelí podle babiččina receptu i vánoční marmelády zelí 5. 12. 2018 -
Konopí je lék. Vědci mění pověst marihuany Konopí 30. 11. 2018 -
Boží dary – příběh znojemských okurek i dalších českých potravin české potraviny 28. 11. 2018 -
Originální staročeské pečivo – řepánky pečení 23. 11. 2018 2
Tradiční odrůdy jablek v supermarketu nenajdete jablka 21. 11. 2018 5
O zvířatech, lidech a antibiotikách antibiotika 16. 11. 2018 -
Vesnické prodejny jsou ztrátové. Je to jejich konec? prodej potravin 14. 11. 2018 1
Konec vaječného likéru? Předčasná panika značení potravin 9. 11. 2018 -
Svrchně kvašené pivo už nebude ležák, ale plné pivo pivo 7. 11. 2018 -
Ach, ty sáčky… Češi pijí čaje podřadné kvality čaj 2. 11. 2018 10
Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů brambory 31. 10. 2018 1
Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla dýně 26. 10. 2018 -
Tradiční kynuté lívance jsou nadýchané, lívance bez kynutí šetří čas recept 24. 10. 2018 4

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).