Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Katastrofické scénáře o zániku banánů nejsou reálné Co jíst 11. 3. 2020
Červený čaj formálně neexistuje, ale prodává se. Co si tedy kupujeme? Co pít 6. 3. 2020
Potraviny s léčivými bylinkami zlepšují imunitu Co jíst 5. 3. 2020
Chemii v zemědělství zvoní definitivně hrana Co jíst 4. 3. 2020
Autistickým dětem má pomáhat konzumace sulforafanu z brokolice Co jíst 28. 2. 2020
Léčivá a chutná bylinka pro každou příležitost – sedmikráska Alternativní medicína 26. 2. 2020
Kohout à la bažant: potřebujete dobrý recept a kvalitní drůbež Co jíst 25. 2. 2020
Vojenské lesy začaly prodávat zvěřinu veřejnosti Co jíst 20. 2. 2020
Žlutější žloutek neznamená lepší vajíčko Co jíst 19. 2. 2020
Regulace dvojí kvality potravin se ve finále obrací proti nám Co jíst 14. 2. 2020
Tvrzení o vejcích jsou hoax. Data to dokazují Co jíst 12. 2. 2020
Globus spojil obchod s řeznictvím a restaurací. Vše se platí najednou Co jíst 10. 2. 2020
Skutečně lepší mléko? Co znamenají nápisy na obale Bio a fair trade 7. 2. 2020
Neprávem opomíjená játra. Obsahují důležité vitamíny Co jíst 5. 2. 2020
Cesta českých sýrů: kam jsme došli za posledních 20 let? Co jíst 31. 1. 2020
V pytli s kmínem vydrží brambory i půl roku Co jíst 29. 1. 2020
Proč je špatně, že jsou rohlíky levné Co jíst 27. 1. 2020
Překupníci zvěřinu levně nakoupí a vám draze prodají. Změní se to? Co jíst 24. 1. 2020
Zážitkové nakupování je nový trend, hlásají obchodníci. To určitě Co jíst 22. 1. 2020
Umělé maso má být ekologické, humánní a zdravé. Realita je jiná Co jíst 17. 1. 2020
Kolik masa bylo k výrobě použito, se dnes spotřebitel nedozví Co jíst 15. 1. 2020
Francie zakázala biozeleninu ze skleníků Bio a fair trade 10. 1. 2020
Genetika místo chemie: nové šlechtitelské metody mění potraviny Co jíst 8. 1. 2020
Bez Éček. Označení, které (zatím) neznamená vůbec nic Bio a fair trade 19. 12. 2019
Chia semínka – mýlíme se v tom, že jsou zdravá? Co jíst 17. 12. 2019
Jak si doma uvařit kraba Co jíst 12. 12. 2019
Vepřové maso brzy zdraží. Víc, než čekáme Co jíst 10. 12. 2019
Co udělalo 30 let svobody s našimi jídelníčky Co jíst 6. 12. 2019
Nejjednodušší recept ze sumce: rybí guláš Co jíst 6. 11. 2019
Nakupujete potraviny online? Na co si dát pozor Co jíst 1. 11. 2019
Václavky jsou jedlé i jedovaté Co jíst 30. 10. 2019
Husy cestují více než my, říká chovatel z Tovačova. Maso jde na talíře, brka do Vatikánu Co jíst 25. 10. 2019
Populismus a dvojí kvalita potravin Co jíst 23. 10. 2019
Lidé chtějí hlavně tradiční kvasový chleba, v obchodech ho ale nemáme šanci poznat Co jíst 18. 10. 2019
Kvalitu medu u nás začínají posuzovat profesionálové – konečně! Alternativní medicína 16. 10. 2019
Soutěž ukazuje aktuální pivní trendy: hořká piva a svrchní kvašení Co pít 11. 10. 2019
Riziko olova z broků a rybářských olůvek v potravinách – řeší EU imaginární nebezpečí? Co jíst 9. 10. 2019
Šnek do české kuchyně patří, říkají majitelé šnečí farmy Co jíst 2. 10. 2019
Nanofiltrace: Moderní technologie na čištění vody 100% odstraňuje mikroplasty Co pít 27. 9. 2019
Vyhyneme bez včel? Co jíst 20. 9. 2019
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).