Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Katastrofické scénáře o zániku banánů nejsou reálné Co jíst 11. 3. 2020 -
Červený čaj formálně neexistuje, ale prodává se. Co si tedy kupujeme? Co pít 6. 3. 2020 -
Potraviny s léčivými bylinkami zlepšují imunitu Co jíst 5. 3. 2020 -
Chemii v zemědělství zvoní definitivně hrana Co jíst 4. 3. 2020 -
Autistickým dětem má pomáhat konzumace sulforafanu z brokolice Co jíst 28. 2. 2020 -
Léčivá a chutná bylinka pro každou příležitost – sedmikráska Alternativní medicína 26. 2. 2020 -
Kohout à la bažant: potřebujete dobrý recept a kvalitní drůbež Co jíst 25. 2. 2020 -
Vojenské lesy začaly prodávat zvěřinu veřejnosti Co jíst 20. 2. 2020 -
Žlutější žloutek neznamená lepší vajíčko Co jíst 19. 2. 2020 -
Regulace dvojí kvality potravin se ve finále obrací proti nám Co jíst 14. 2. 2020 -
Tvrzení o vejcích jsou hoax. Data to dokazují Co jíst 12. 2. 2020 -
Globus spojil obchod s řeznictvím a restaurací. Vše se platí najednou Co jíst 10. 2. 2020 -
Skutečně lepší mléko? Co znamenají nápisy na obale Bio a fair trade 7. 2. 2020 -
Neprávem opomíjená játra. Obsahují důležité vitamíny Co jíst 5. 2. 2020 -
Cesta českých sýrů: kam jsme došli za posledních 20 let? Co jíst 31. 1. 2020 -
V pytli s kmínem vydrží brambory i půl roku Co jíst 29. 1. 2020 -
Proč je špatně, že jsou rohlíky levné Co jíst 27. 1. 2020 -
Překupníci zvěřinu levně nakoupí a vám draze prodají. Změní se to? Co jíst 24. 1. 2020 -
Zážitkové nakupování je nový trend, hlásají obchodníci. To určitě Co jíst 22. 1. 2020 -
Umělé maso má být ekologické, humánní a zdravé. Realita je jiná Co jíst 17. 1. 2020 -
Kolik masa bylo k výrobě použito, se dnes spotřebitel nedozví Co jíst 15. 1. 2020 -
Francie zakázala biozeleninu ze skleníků Bio a fair trade 10. 1. 2020 -
Genetika místo chemie: nové šlechtitelské metody mění potraviny Co jíst 8. 1. 2020 -
Bez Éček. Označení, které (zatím) neznamená vůbec nic Bio a fair trade 19. 12. 2019 -
Chia semínka – mýlíme se v tom, že jsou zdravá? Co jíst 17. 12. 2019 -
Jak si doma uvařit kraba Co jíst 12. 12. 2019 -
Vepřové maso brzy zdraží. Víc, než čekáme Co jíst 10. 12. 2019 -
Co udělalo 30 let svobody s našimi jídelníčky Co jíst 6. 12. 2019 -
Nejjednodušší recept ze sumce: rybí guláš Co jíst 6. 11. 2019 -
Nakupujete potraviny online? Na co si dát pozor Co jíst 1. 11. 2019 -
Václavky jsou jedlé i jedovaté Co jíst 30. 10. 2019 -
Husy cestují více než my, říká chovatel z Tovačova. Maso jde na talíře, brka do Vatikánu Co jíst 25. 10. 2019 -
Populismus a dvojí kvalita potravin Co jíst 23. 10. 2019 -
Lidé chtějí hlavně tradiční kvasový chleba, v obchodech ho ale nemáme šanci poznat Co jíst 18. 10. 2019 -
Kvalitu medu u nás začínají posuzovat profesionálové – konečně! Alternativní medicína 16. 10. 2019 -
Soutěž ukazuje aktuální pivní trendy: hořká piva a svrchní kvašení Co pít 11. 10. 2019 -
Riziko olova z broků a rybářských olůvek v potravinách – řeší EU imaginární nebezpečí? Co jíst 9. 10. 2019 -
Šnek do české kuchyně patří, říkají majitelé šnečí farmy Co jíst 2. 10. 2019 -
Nanofiltrace: Moderní technologie na čištění vody 100% odstraňuje mikroplasty Co pít 27. 9. 2019 -
Vyhyneme bez včel? Co jíst 20. 9. 2019 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).