největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 731
–
2 760
/
4 989
První strana
Předchozí strana
80
90
91
92
93
94
100
Následující strana
Poslední strana
Penny musí stáhnout kontaminované hrozinky
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila v síti Penny Marketu hrozinky kontaminované rizikovým toxinem. Stejná značka tu měla problémy i před rokem.
Redakce
23. 12. 2016
Cibuli do bramborového salátu je třeba přelít vodou
Bramborový salát má svá základní pravidla, která platí, i když máte různé recepty.
Jana Kuklová
23. 12. 2016
Rostlinné, nebo živočišné? Mnohé, co se říká o bílkovinách, není pravda
Rozhovor
Vejce, nebo pohanka? Mléčné výrobky? Červené maso? Podle Ivana Macha není tak důležité, zda jde o rostlinné, nebo živočišné zdroje bílkovin. „Nejopatrnější bychom měli být na původ a šetrnost zpracování,“ říká prezident výživových poradců s tím, že hlavní je pestrost.
Veronika Řeháková
23. 12. 2016
Chcete rybí polévku bez kostí? Jak na to
Plná masa a kořenové zeleniny s vůní muškátového květu. Ve většině rodin se tradičně servíruje jako první chod štědrovečerního menu právě rybí polévka. Sbíhají se vám sliny? Pojďme si ji společně uvařit.
Helena Singerová
22. 12. 2016
Stát chce ovlivnit, co děti jedí, ale pokuty pro školy zatím nebudou
Aktualita
Ministryně školství se dohodla s ministrem zdravotnictví na společném postupu při prosazování tzv. pamlskové vyhlášky. Ta sice již platí, ale školní bufety měly „odklad“ do konce roku a možnost vyprodat zásoby potravin, které vyhlášce nevyhovují. Na mnoha školách vypukla panika a některé dokonce hlásily uzavření svých občerstvení.
Redakce
21. 12. 2016
Jak vybrat čerstvého kapra
Výběr kapra podle velikosti nebo toho, jak moc se líbí vašemu dítku, nejsou zrovna kritéria, na která byste se měli zaměřit. Důležité jsou oči, žábry i barva.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2016
Zkuste rybu jinak. S celerovým pyré nebo chilli
Recepty
Kapr na modro, štika s bramborem a losos a másle – to je nuda. Vsaďte na originální moderní kuchyň, dejte si letos rybu jinak. Ať už půjde o kapra, lososa nebo tresku.
Redakce
20. 12. 2016
Na čem smažit kapra? Na másle ne, na sádle ano
Kapr je u většiny českých domácností neodmyslitelnou součástí štědrovečerního stolu. Už víte, na čem ho budete letos smažit, nebo jste nad tím nikdy ani nepřemýšleli?
Veronika Řeháková
20. 12. 2016
Průzkum: na Štědrý den budeme mít kapra, lososa, ale i chobotnice
Průzkum
Dříve byl na Vánočním stole k vidění jen kapr – obalený v trojobalu nebo pěkně na modro. Dnes se běžně vedle salátu vyjímá losos, ale i kalamáry nebo slávky. Alespoň to tvrdí obchody, ve kterých jsme poptávali nejprodávanější ryby a mořské plody.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Farmářské trhy na Jiřáku už nebudou jako dřív
Aktualita
Dosavadní provozovatel, který z farmářských trhů na Jiřáku udělal nejen místo pro nákup prověřených farmářských produktů, ale i prostor pro setkávání a trávení volného času, končí. Proč?
Redakce
19. 12. 2016
Jak dostat vosí hnízda z formičky?
Znáte to, tlučete s nimi o linku jak diví a těsto ve vosích hnízdech jak přibité. Co s tím? Známe všechny možné fígle, jak těsto z formičky dostat – bez násilí, jen s rumem-prolitím.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Nejlepší vánočka pod sluncem? Ta se sádlem
Připravit vánočku, která nebude suchá, málo sladká, spálená nebo špatně vykynutá, to je každoroční závazek všech pekařek. Jak mít letos vánočku, která zmizí z plechu dřív, než vychladne? Vyberte správné suroviny a dejte na naše fígle.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
K Vánocům patří ovoce teplých barev, držte se dál od zelené
Vánoční období přeje exotickému ovoci. Pokud chcete koupit zralé, obecně platí vybírat ovoce teplejších barev. Držte se dál od zelené. Výjimkou je kokos, u kterého jsou dokonce tři možnosti.
Lucie Šimíková
17. 12. 2016
Zvýšení daně na sladkosti? U nás by to nefungovalo, říká odborník z IKEMu
Sladkosti určitě patří k potravinám, které nejvíce ohrožují naši váhu. Když máme slabou vůli, pomohou light potraviny, menší balení, nebo snad vyšší daň za cukrovinky?
Redakce
15. 12. 2016
Nepečené cukroví vyrobíte i ze zbytků pečeného
Nepečené cukroví patří k těm posledním druhům, které si odškrtáváme z vánočního seznamu. Z čeho a jaké vyrobit, kde ho skladovat a jak dlouho vydrží?
Kateřina Čepelíková
15. 12. 2016
5 tipů, jak nepřibrat na večírku
Pokud patříte mezi ty, kteří se dlouhodobě snaží dodržovat zdravý jídelníček, nebo si hlídáte linii, vánoční večírky mohou pro vaši životosprávu představovat jistou hrozbu. To však neznamená, že byste se jim měli vyhýbat.
Susan Bowermanová
14. 12. 2016
Olej po smažení nevylévejte do odpadu. Nadělá tam paseku
Olej, na kterém se smaží štědrovečerní kapr či řízky, do kanalizace nepatří. Použitý olej či tuk včetně sádla má zamířit do plastových uzavíratelných lahví a následně do speciálních nádob.
Redakce
14. 12. 2016
Jak je to s kvalitou kandovaného ovoce
Aktualita
Kandované ovoce kupujeme nejvíce právě teď, před Vánoci. Je dobré si uvědomit, že jde o sladkost plnou cukru. Některé výrobky obsahují neuvedené přídatné látky.
Redakce
14. 12. 2016
Inspirace pro Ježíška: 10 báječných kuchařek
Ježíšek to v knihkupectví nemá lehké, tak široký výběr kuchařských knih jako letos snad nikdy nebyl. My jsme mu výběr zúžili na desítku těch, které nás v tomto roce nejvíce zaujaly.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2016
Vánoční alergie na potraviny: Po čem otečete?
Vánoční hodování s sebou nese zvýšené riziko potravinových alergií. Proč a na jaké potraviny si dát pozor?
Blanka Chocová
14. 12. 2016
Jakou marmeládou spojovat vánoční cukroví?
Džem, marmeláda nebo „ovocná směs“? S některou marmeládou se pracuje lépe, s jinou hůř. Některé druhy mohou dokonce zplesnivět. Jak se vyznat v marmeládách a jakou vybrat do cukroví?
Helena Singerová
12. 12. 2016
Máte napečeno? Jak skladovat vánoční cukroví
Plastové dózy, nebo krabice od bot? To, co prospívá některým druhům, například perníčkům, může uškodit třeba kokoskám a pusinkám. Jak a kde skladovat vánoční cukroví, aby mělo o Vánocích tu nejlepší chuť?
Helena Singerová
11. 12. 2016
Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví
Dřevěný váleček i vál mizí v českých domácností, vytlačuje je silikon, nerez i umělá hmota. V čem jsou které vály a válečky dobré a v čem pokulhávají?
Kateřina Čepelíková
10. 12. 2016
Jaký tuk je nejlepší do vánočního cukroví
Máslo, olej, margarín? Jaký tuk se hodí do cukroví, aby se nedrobilo a zůstalo dlouho poživatelné? Možná vás to překvapí, ale někdo nedá dopustit na vepřové sádlo.
Helena Singerová
9. 12. 2016
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Není máslo jako máslo, poradíme, jak vybrat to, ze kterého upečete to nejlepší cukroví, i co je důležité při výběru mouky, vajec, ořechů.
Redakce
8. 12. 2016
Kolik to má kalorií? Tabulka výživových hodnot bude nově povinná
Aktualita
Hubnoucí lidé, lidé s nařízenou dietou i ti, kteří si hlídají obsah soli v potravinách, budou mít zase o něco snazší život. Za pět dní totiž začne platit nařízení, dle kterého na obalech potravin budou uvedeny povinně tabulky s výživovou hodnotou.
Kateřina Čepelíková
8. 12. 2016
7 druhů hotových těst na vánoční cukroví
U kupovaného těsta na cukroví musíme počítat s tím, že jde o polotovar se vším, co k tomu patří, výhodami i nevýhodami. Vyplatí se sledovat složení a měrnou cenu.
Lenka Krbcová
8. 12. 2016
Pravidlo pěti sekund je mýtus. Jídlo ze země zkrátka nezvedejte
Je zajímavé, jak Murphyho zákon funguje také u jídla. Pokud nám něco spadne na zem, bývá to většinou jídlo, které nám velmi chutná. Často pak přemýšlíme, jestli nám stojí za to ho zvednout, nebo nechat svému osudu. Mnozí lidé se přitom řídí tzv. pravidlem pěti sekund.
Kateřina M. Košutová
8. 12. 2016
Formičky naší babičky: Jak se zbavit rzi
Korodují vám nová vykrajovátka? Našli jste po babičce na půdě hromadu formiček, jejichž stříbrný vzhled je ten tam? Poradíme ozkoušené tipy, které vás zbaví rzi i zašlé barvy.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2016
Nestlé vyvinulo nový typ cukru, mohl by snížit obezitu
Aktualita
Výrobce cukrovinek, společnost Nestlé, oznámil vynález, který má snížit spotřebu cukru. Potraviny prý budou chutnat stejně sladce, ale obsah cukru bude o čtyřicet procent nižší.
Redakce
6. 12. 2016
2 731
–
2 760
/
4 989
První strana
Předchozí strana
80
90
91
92
93
94
100
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji