Hlavní navigace

Festival ambasád – znovu na Farmářském trhu na Kulaťáku

12. 5. 2017

Sdílet

 Autor: Farmářské trhy
V sobotu 13. května se v rámci Farmářských trhů na Kulaťáku v Praze 6 koná druhý ročník prezentace chutí a kultury Festival ambasád Food and Culture.

Gastronomie z celého světa se představí na pětapadesáti stáncích pod záštitou třiceti sedmi ambasád, na pódiu se vystřídá několik zahraničních hudebních a kulturních produkcí.

Galerie: Festival ambasád Food and Culture 2016 měl úspěch

Festival ambasád Food and Culture

  • sobota 13. května 2017
  • Farmářské trhy na Kulaťáku, Praha 6
  • prodejní doba akce je prodloužena od 8 do 16 hodin
  • pokrytí zemí podle jednotlivých kontinentů: Asie 18, Amerika 3, Afrika 7, Evropa 9

Standardní farmářská nabídka, která bude v dolní polovině trhu, zůstane zachována, aby si návštěvníci mohli nakoupit tradiční zboží, zeleninu, ovoce, uzeniny, nápoje, květiny, sýry, marmelády, vajíčka, mléčné výrobky, pečivo, koláče, maso, bylinky, med, rakytník. Nebudou chybět ani oblíbené restaurace.

Pavel Šťastný, jeden z organizátorů Farmářských trhů na Kulaťáku, připomíná, že akce vznikla z tradice spolupráce s ambasádami z Asie a Afriky: „Myšlenka vznikla u nás na Farmářském trhu na Kulaťáku při představení sdružení zemí Jihovýchodní Asie ASEAN. Nápad oslovit všechny ambasády iniciovali velvyslanci Thajska a Malajsie. Podobné akce v menším měřítku jsme již pořádali, například země Jihovýchodní Asie se k nám pravidelně vrací. Takto velkou akci jsme však uspořádali v loňském roce poprvé. Její úspěch nás překvapil, zájem ambasád i návštěvníků byl enormní, proto jsme se rozhodli akci zopakovat i letos.“

Galerie: Festival navazuje na úspěch předchozích akcí, festivalu asijských chutí zemí ASEANU a afrických trhů

Akci pořádá Městská část Praha 6 ve spolupráci s Farmářskými trhy na Kulaťáku. Ty v Dejvicích pokračují již osmým rokem a navštěvuje je pravidelně pět až šest tisíc lidí nejen z Prahy 6, ale z celé Prahy a jejího blízkého okolí.

Zdroj: TZ Farmářské trhy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).