největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 791
–
2 820
/
4 990
První strana
Předchozí strana
90
92
93
94
95
96
100
Následující strana
Poslední strana
Vánoční pudink může být i rok starý
Tradice říká, že ten správný čas na vánoční pudink je v neděli před adventem. Pravda je ale taková, že se sami Angličané nemohou dohodnout na žádném konkrétním termínu, kdy se do příprav pustit.
Jana Kuklová
18. 11. 2016
Antibiotika v potravinách: nemáte se čeho bát
Komentář
Antibiotika v chovech zvířat jsou menším problémem než u lidí. Pokud se vůbec vyskytnou jejich pozůstatky v potravinách, jde stále o podstatně nižší množství, než jaká si ládujeme do organismu prostřednictvím léků.
Petr Havel
18. 11. 2016
Spalovače tuků: pět pomocníků na cestě k vysněné postavě
Cvičíte a snažíte se zhubnout, anebo jen přemýšlíte, které ovoce, koření nebo bylinky pomáhají spalovat tuk? Vybrali jsme pro vás pár ingrediencí, které nejen obohatí jídelníček, ale také mohou pomoci s tvarováním postavy.
Lucie Šimíková
17. 11. 2016
97 % potravin neobsahuje rezidua pesticidů, říká EFSA
Aktualita
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vydal zprávu, z níž vyplývá, že devadesát sedm procent vzorků potravin odebraných v Evropské unii neobsahuje rezidua pesticidů. I tak se v Česku chystá projekt za 1,7 milionu korun, který by měl zemědělce naučit šetřit s pesticidy.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2016
Jak poznat česká a čerstvá vejce
Chcete české a navíc čerstvé vejce? Myslíte si, že ho poznáte? Označení se různě obchází a musíte vědět, jak na to.
Petr Havel
16. 11. 2016
Průzkum tvrdí, že jíme více sladkého pečiva, pekaři s tím nesouhlasí
Svaz pekařů dlouhodobě upozorňuje na propad ve spotřebě chleba a na větší zájem o sladké pečivo, potvrdil to i velký průzkum o nákupním chování domácností. Dotázaní pekaři to tak jednoznačně nevidí.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2016
Podvodník prodával na farmářském trhu potraviny z velkoobchodu
Občas se ozývají hlasy, že na farmářských trzích nejde o „farmářské potraviny“ – a občas je to bohužel pravda. Jak ukazuje aktuální případ z pražského Kulaťáku, stane se to i na zavedeném a oblíbeném farmářském trhu.
Lenka Krbcová
13. 11. 2016
Podzimní únavu a stres spláchněte minerálkou
A je to tu zase, za okny zima a pošmourno, slunce schováno za mraky a na nás padají podzimní chmury a únava. Není to nic výjimečného a dá se s tím pracovat.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2016
Svatomartinská husa chce vhodné Svatomartinské víno
Upečte si dokonalou svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem. Vinař navíc doporučí k huse vhodné Svatomartinské víno.
Redakce
10. 11. 2016
Test rychlovarných konvic: některé ani neumí pořádně uvařit vodu
Test
Řeklo by se nic těžkého, ale některé konvice vodu zbytečně převařují. Další špatně filtrují vodní kámen, nadměrně zahřívají některé části přístroje a hrozí u nich popálení. V některých případech vaření doprovází plastový zápach.
Redakce
10. 11. 2016
Proč je zdravější pečivo dražší
Čeští pekaři představili pekárenské trendy: méně lepku, více tradice a vyšší nutriční hodnoty. Jak ale poznáte, že jde o skutečně celozrnný výrobek, a proč se jako kvasný chléb může označovat cokoli?
Petr Havel
9. 11. 2016
Hygiena úřadovala na festivalu Polívkování a guláše
Aktualita
Kontroly se nevyhýbají ani festivalům. Z toho posledního, který se konal během posledního říjnového víkendu na Hořejším nábřeží v Praze, ale odešli hygienici s prázdnou. Proč?
Redakce
8. 11. 2016
Jak vyrobit zázvorový sirup a kandovaný zázvor?
Recepty
Vyrobit zázvorový čaj zvládne každý, nakrájíte zázvor na plátky a zalijete jej horkou vodou, ale což takhle inovovat klasiku a vyrobit si zázvorový sirup? Nebo dáte přednost zázvoru kandovanému?
Redakce
8. 11. 2016
Co nejhoršího jste v životě snědli?
Jsou jídla, na která vzpomínáme s láskou a chutí jakoby ještě na jazyku, a pak taková, u kterých se žaludek při vzpomínce sevře. Zeptali jsme se výživových poradců, co nejhoršího kdy snědli.
Veronika Řeháková
8. 11. 2016
Mák v ČR obsahuje příliš morfinu
Podle hodnocení odborníků by polovina máku prodávaného na trhu v České republice ze zdravotního hlediska neprošla.
Redakce
7. 11. 2016
Jaké nemoci hrozí, když jíme špatně upravenou rybu
Konzumace ryb je všemi odborníky doporučována, ani my vás od ní nebudeme zrazovat. Dejte si ale pozor na to, aby ryba byla správně skladována a dostatečně tepelně upravena.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2016
Vejce pro vegany? Veganský festival nabídl i další náhražky
Nabídka obřího veganského festivalu se dělila na přirozeně veganské pokrmy a na náhražky živočišných produktů. Nešlo tu ale jen o samotné jídlo, ale také o otázky, proč je konzumace masa společensky přijatelná a naopak veganství je považováno za abnormalitu.
Jana Kuklová
7. 11. 2016
Čeští veterináři budou učit Čínu, jak na bezpečnost potravin
Aktualita
Experti Čínské lidové republiky mají přijet do laboratoří Státní veterinární správy. Zajímá je zejména problematika BSE (nemoc šílených krav).
Redakce
4. 11. 2016
Sóju není třeba démonizovat, ale rizika představuje
Sóju a výrobky z ní v minulosti propagovali zejména vegetariáni coby náhražku masa. Spotřebitelům bylo a je doporučováno také sójové mléko, potravinové doplňky na bázi sóji nebo sojový chléb či jogurty. Častá konzumace produktů ze sóji přitom může mít negativní vliv na děti i dospělé.
Petr Havel
4. 11. 2016
5 druhů chilli papriček, které na podzim nejlépe zahřejí
Místo horkého čaje vyzkoušejte chilli papričky. Zahřejí jako máloco. Začněte s těmi slabšími, např. rawit, a pokračujte, co vám hrdlo dovolí, klidně až k nejpálivější papričce na světě – Carolina Reaper.
Redakce
3. 11. 2016
Nejzajímavější sortiment nabízí Čína, říká dovozce exotického ovoce
Rozhovor
Majitel Titbitu Vojtěch Havránek ví, kdy a kde je exotické ovoce nejchutnější i za jakou cenu ho dokáže dovézt do České republiky. Mnohdy ale narazí na požadavky řetězců, které se neslučují s tím, co by chtěl Titbit prodávat.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2016
Co pomůže na žlučník
Prudká a intenzivní bolest v pravém podžebří často značí potíže se žlučníkem. Jako první pomoc se doporučuje přiložit ručník namočený ve studené vodě. K prevenci pak patří dodržování tzv. žlučníkové diety. Pomohou i některé léky a byliny.
Helena Singerová
3. 11. 2016
Sklizeno, Náš Grunt a MY FOOD jsou nově jedna firma
Aktualita
Největší sítě, které na českém trhu prodávají farmářské potraviny, se sloučily v jednu silnou firmu. Pod taktovkou Petra Borkovce prý nabídnou širší sortiment a dostupnější a levnější kvalitní potraviny.
Redakce
2. 11. 2016
Objednali jsme si nevzhlednou zeleninu na Rohlik.cz. Jaká byla?
Galerie
Nakoupili jsme u online prodejce potravin Rohlik.cz nevzhlednou zeleninu, která by se jinak zaorala. Liší se mrkev, brambory a česnek jen cenou?
Redakce
2. 11. 2016
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy
Komentář
Hydroponie je způsob pěstování a možná cesta, jak zvýšit soběstačnost ČR v produkci zeleniny. Jaké jsou výhody a nevýhody této metody?
Petr Havel
2. 11. 2016
Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů
Školní jídelny v Česku už nechtějí vařit z náhražek a polotovarů. Současná pravidla stravování jim nevyhovují.
Redakce
1. 11. 2016
Test: co vás čeká, když si objednáte „food delivery“
Test
Vyberete si z nabídky, domů dostanete všechny suroviny včetně podrobného receptu a jídlo si sami uvaříte. Jak funguje britský model food delivery Gousto a proč se v Česku této službě – aspoň zatím – nedaří?
Jana Kuklová
1. 11. 2016
Globus vydával polská jablka za česká, navíc byla plná pesticidů
Aktualita
Český ministr zemědělství Marian Jurečka nás neustále nabádá ke konzumaci českých potravin. A když už naše zemědělce podporovat chceme, zjistíme, že to české může být klidně polské. Tak jako se to stalo v Globusu. Co na nález říká samotný řetězec?
Kateřina Čepelíková
31. 10. 2016
Tina je doma: Blogerka superpotravinám nefandí
Blogerka, jejíž kuchařské počínání v kuchyni sleduje na čtyřicet tisíc lidí, nám prozradila, jaké podzimní jídlo je v její kuchyni nejoblíbenější. A přidala i recept.
Kateřina Čepelíková
31. 10. 2016
Tipy, jak nastartovat metabolismus
Fyzická aktivita zrychluje metabolismus, naopak sedavé zaměstnání je doslova „morem“ dnešní doby. Na rozproudění metabolismu má také vliv jídlo, pití i určité koření.
Veronika Řeháková
31. 10. 2016
2 791
–
2 820
/
4 990
První strana
Předchozí strana
90
92
93
94
95
96
100
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji