největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 791
–
2 820
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
92
93
94
95
96
100
Následující strana
Poslední strana
3 tipy, jak omezit sodík v jídle
Pro náš organismus jsou největším zdrojem sodíku průmyslově zpracované potraviny, uzeniny, některé sýry, instantní polévky a omáčky, kořenící směsi a všechny druhy polotovarů. Jak sůl snadno omezit?
Susan Bowermanová
24. 10. 2016
Padl rekord: Na jednom místě se sešlo 102 druhů chleba
Galerie
Z kvasu i droždí, s chia i ořechy, semínkové i celožitné, řemeslné, podmáslové, kmínové, staročeské i cechovní, takové chleby byly k vidění na oslavách dne chleba, kde padl rekord – sto dva druhů chleba na jednom místě.
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2016
Testujeme v Tescu: Je nákup se skenerem rychlejší než bez něj?
Test
V Tescu spustili nový systém nakupování s pomocí skeneru. Nákup si skenujete přímo v obchodě položku po položce, ukládáte ho rovnou do tašek ve vozíku a nestojíte fronty u pokladen. Opravdu ušetříte čas?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2016
Rozinky: Velmi sladké, přitom dietní?
Rozinky jsou navzdory vysokému obsahu cukru považovány za dietní stravu, protože pro změnu neobsahují prakticky žádný tuk. Víte, kolik mají kalorií a která barva rozinek je lepší pro zdraví?
Petr Havel
21. 10. 2016
Co obsahuje jablko: Slupka je nejbohatší, neloupejte ji
21. říjen je den jablek. Podívejte se, proč máme slavit ovoce a kde k tomu bude skvělá příležitost?
Redakce
20. 10. 2016
Proč banány z Ameriky stojí míň než česká jablka?
Kilo banánů stojí dnes v akci sedmnáct korun a kilo českých jablek dvacet. Není to divné? Kdo za to může? A proč by banány měly reálně stát až pětačtyřicet korun?
Kateřina Čepelíková
20. 10. 2016
Na Damejidlo.cz našla inspekce falšované pokrmy
Falšované potraviny či jídlo nenachází inspektoři jen v obchodech nebo běžných restauracích. Tentokrát na něj narazili na známém rozvozu jídel Damejidlo.cz, v restauraci Kebab Atlas Montes. Na co přišli?
Redakce
19. 10. 2016
Iceland nenabízí jen mražené potraviny, nakoupíte tu i pečivo
Před měsícem se v Praze otevřela již šestá prodejna britského řetězce Iceland. Byli jsme se podívat, co všechno Iceland nabízí a za jaké ceny.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2016
Na podzim rostou jedlé fialové houby
V lese je plno hub, které ale sbírají jen znalci. Mezi méně známé houby, které se dají jíst, patří i lakovka ametystová, čirůvka fialová nebo liška nálevkovitá.
Petr Havel
19. 10. 2016
Scan&Go: Zahrajte si v Globusu na pokladní
V Globusu už nemusíte stát v dlouhých frontách, stačí si u vstupu vzít skener a veškeré zboží si před vložením do vozíku naskenovat. Jak přesně funguje služba Scan&Go? Proč se vyplatí ji využívat?
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2016
Co dělat s nedozrálým pomelem? Hlavně nevyhazovat
Právě se k nám dostávají pomela z Číny. Jestli si chcete pochutnat, nechte je pořádně dozrát, jejich chuť totiž ještě nemusí být dobrá. A pokud už jste nezralé pomelo rozkrojili, poradíme, jak ho zužitkovat.
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2016
Z výživových stylů se stávají nová náboženství
Komentář
Výživa je jednoznačně politikum a o tu „správnou“ se vede nejedna bitva. Čím víc o ní víme, tím větší zmatek panuje. A do toho zmatku vnášejí další chaos producenti potravin se svými přídatnými látkami a jediným cílem – prodat co nejvíce. Výživa člověka 2016, to jsou nejasné principy, neukončená řešení a neustávající diskuze.
Petr Fořt
18. 10. 2016
Titbit: Bez kulicha a modrých rukavic tu salát nevyrobíte
Vyrazili jsme do výrobny společnosti Titbit, která svými saláty zásobuje prakticky celou republiku. Nahlédli jsme do všech skladů i do všech rizikových zón. A potkali jsme řadu šmoulů…
Kateřina Čepelíková
17. 10. 2016
Takhle vzniká Ajala, druhá nejlepší čokoláda na světě
Rozhovor
Nefungují ani dva roky, přesto se jim daří jako málokomu. Jejich čokolády jsou totiž zcela unikátní – boby si sami praží, sladí panelou a výslednou čokoládu pak ručně zabalí do nepřehlédnutelných obalů. Dejte si Ajalu.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2016
Nejoblíbenější ryba v Česku? Ta v rybím salátu
V Asii snědí ročně přes dvacet jedna kilogramů ryb, to my v Česku sníme jen šest kilo na osobu a rok. Proč tomu tak je? A kterým podobám ryb nejvíc holdujeme?
Kateřina Čepelíková
12. 10. 2016
Co je tak super na superchlebu
Vyhlášené Pekařství Jan Mašek ve Smržovce peče dva druhy chleba z mouky, která je na rozdíl od mnoha jiných skutečně celozrnná.
Petr Havel
12. 10. 2016
Slunečnicový olej z Maďarska byl falšovaný
Aktualita
V síti společnosti Ahold inspektoři našli falšovaný slunečnicový olej. Na obale bylo deklarováno, že se jedná o olej jednodruhový, ale laboratorní analýza prokázala opak.
Redakce
11. 10. 2016
dTest: Ani ta nejlepší indukční deska nevaří bezhlučně
Test
Uvažujete o koupi elektrického sporáku s indukční deskou? Počítejte s tak trochu jiným vařením a poměrně velkým hlukem při provozu. Který je podle dTestu ten nejlepší?
Redakce
11. 10. 2016
Britská česneková farma nabízí český, sloní i černý česnek
Ačkoliv to může znít neuvěřitelně, ještě v sedmdesátých letech minulého století považovali konzervativní Britové česnek za ohavný rozmar cizokrajných kuchařů. Ani dnes se tu česnek netěší kdovíjaké oblibě.
Jana Kuklová
11. 10. 2016
5 tropických luštěnin, které určitě neznáte
Čočka s párkem a hrachová polévka, to už jsou obehraná jídla. Což takhle zkusit praskavec do špenátu a vignu jako přílohu k masu?
Redakce
10. 10. 2016
Švestky čistí játra a ledviny
Švestky se u nás pěstují po staletí a naši předci dobře věděli proč. Až pomine čas čerstvých švestek, přijdou na řadu recepty z povidel nebo sušených švestek. Třeba na tradiční černou omáčku, vyzkoušejte.
Petr Havel
7. 10. 2016
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka
Aktuální průzkum se zaměřil na jablka. Jaká kupujeme, co hraje roli při výběru a jak je nejraději jíme?
Redakce
6. 10. 2016
10 nálezů veterinářů: tajemní dodavatelé a obchodník s prošlým masem
Inspektoři Státní veterinární správy se potkávají s ledasčím. Třeba s neregistrovaným přepravcem, který vozí v autě zkažené potraviny, a místo toho, aby je zlikvidoval, o týden později se je stále snaží dostat do oběhu.
Redakce
6. 10. 2016
Zapomeňte na jídlo v igeliťáku, kupte si Frusack
Igelitové sáčky patří k nejhůře recyklovatelným obalům. Často jsou spalovány nebo končí v žaludku mořských živočichů, které tak zabijí. Proč tedy ještě dál používat igeliťáky, když jsou tu Frusacky? Originální české ekologické sáčky na potraviny použijete opakovaně a nikomu neškodí.
Kateřina Čepelíková
6. 10. 2016
V mé nové biokuchařce se potkává tradiční medicína se selským rozumem, říká Hanka Zemanová
Křest knihy
Právě dnes se křtila Nová biokuchařka Hanky Zemanové. Nejde přitom o žádné poupravené vydání jejího jedenáct let starého bestselleru, jde o zcela novou knihu. Co v ní krom receptů najedeme?
Kateřina Čepelíková
5. 10. 2016
Geneticky modifikované mléko je totální nesmysl
Komentář
Hned na počátku je třeba jasně zdůraznit: takzvané „GMO free“ mléko, tedy mléko ze skotu, k jehož výživě nebyla použita geneticky modifikovaná krmiva, není ani lepší, ani méně rizikové, ani nutričně vhodnější než „obyčejné mléko“.
Petr Havel
5. 10. 2016
Zkazí se hokkaido bez stopky?
Traduje se, že dýně bez stopky se rychle kazí, protože v místě ulomení vznikne otevřená rána, kterou do dýně snáze pronikají bakterie. Co je na tom pravdy?
Kateřina Čepelíková
4. 10. 2016
Když jste na dietě: Jaké potraviny upřednostňovat a kterým se vyhnout?
Rozhodli jste se zamávat na rozloučenou kilogramům navíc, které obsadily váš pas, břicho, stehna? Máte ale pocit, že nevíte jistě, po kterých potravinách v období redukční diety máte sáhnout, i když se na první pohled jeví jako ty vhodné? Uděláme vám konečně jasno.
Lenka Zelnitiusová
4. 10. 2016
Proč výživoví poradci doporučují ořechy
Pokud „mlsáte“ ořechy, děláte podle odborníků dobře. Ovšem za dodržení několika podmínek. Výživový poradce uvádí výhody konzumace ořechů a vysvětlí, co je „pistáciový princip“ i proč pistácie pomáhají v boji proti nezastavitelné chuti k jídlu.
Ivan Mach
3. 10. 2016
Intolerance na laktózu se často plete s alergií na mléčnou bílkovinu
V posledních letech se v populaci stále častěji vyskytuje intolerance na laktózu, ale lidé ji mnohdy zaměňují s alergií. Laktóza je mléčný cukr vyskytující se především v mléku a mléčných výrobcích.
Redakce
3. 10. 2016
2 791
–
2 820
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
92
93
94
95
96
100
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji