největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 971
–
3 000
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
98
99
100
101
102
110
Následující strana
Poslední strana
7 receptur z pohanky. Svědčí cévám, krvetvorbě i střevům
Pohanka obecná je často využívanou bylinou ve zdravé výživě. Mladou nať si můžete přidat jen tak do polévky nebo zkusit některý z receptů pro zdraví.
Simona Procházková
16. 6. 2016
Bazalka, koriandr a papriky z Laosu jsou naprosto nevhodné
Aktualita
Dovozy bazalky, koriandru, papriky a chapchu z Laosu do ČR budou zadrženy. Jsou hygienicky závadné a obsahují pesticidy.
Redakce
15. 6. 2016
Vědci: Hnojení chemií je možná zbytečné
Komentář
Už za několik dní padne na půdě EU rozhodnutí, zdali bude, nebo nebude možné nadále používat v zemědělství chemické přípravky, jejichž součástí je glyfosát. Riziková látka přitom není jen na polích, ale i ve vodě a zelenině. Rýsuje se lepší řešení.
Petr Havel
15. 6. 2016
Slimáková, Fořt, Škába: Jaké hlavní jídlo milují a nesnášejí výživoví poradci?
Margit Slimáková má ráda české krupoto, ale nad rajskou proseděla hodiny. Petr Fořt miluje šneky, hotovku by si nedal ani za nic. A Martin Škába? Nesnášel zelí, dnes ho miluje. Co ještě mají rádi a neradi výživoví poradci?
Veronika Řeháková
14. 6. 2016
Párky z Německa byly falšované. Inspekce je nechala stáhnout
Hledíte při nákupu masných výrobků na obsah masa? I tak ale občas koupíte zajíce v pytli. A vlastně o tom ani nevíte. Tak jako v případě párků z Německa, které obsahovaly výrazně méně masa, než bylo uvedeno na obale.
Redakce
13. 6. 2016
Recepty: Ač bez lepku, chutnají všem
Bezlepková strava už dávno není jen o nákupu předraženého drobivého chleba nebo šunky bez mouky. Vařit se dá snadno, rychle a tak, že nikdo nic nepozná.
Redakce
13. 6. 2016
Potraviny týdne, které nechcete
Galerie
Prošlé, šizené, zkažené… toto jsou potraviny, na které v uplynulém týdnu upozornily veterinární (SVS) a potravinářské kontroly (SZPI).
Redakce
12. 6. 2016
Profesor Teplan: Útrobní tuk máme my a zvířata na zabíjačku
Skrytý, tzv. viscerální tuk má za úkol chránit vnitřní orgány. Pokud je ho ale příliš, je velmi nebezpečný zdraví. Na rozdíl od tuku podkožního není viscerální tuk viditelný, nelze jej odstranit liposukcí (což je obecně rozšířený mýtus) a je mnohem těžší jej redukovat. „Útrobní tuk je daní z blahobytu,“ říká prof. Teplan.
Redakce
11. 6. 2016
Hrášek s mrkví přišel o Klasu, což je rarita. Byl prý kyselý a z polotovaru
Aktualita
Značka Klasa má náležet mimořádně kvalitním potravinám. Výrobci značku získávají na období tří let, ale mohou o ni kdykoli přijít. Stává se to výjimečně.
Lenka Krbcová
10. 6. 2016
7× o celiakii: Může celiak pracovat v pekárně?
Rozhovor
Módní je dnes býti nemocným, rozumějte býti člověkem, který stejně jako celiak vyřazuje z jídelníčku lepek. Dělá takový člověk dobře? Jak poznám, že jsem celiak?
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2016
Kvůli hlouposti zákona už supermarkety dětem nedají nic
Komentář
Novela zákona o potravinách zamezí darování potravin dětem nebo zvířatům v zoo. Potraviny dostanou jen „vyvolení“ z ministerského seznamu. Jde přitom o přebytky za miliony.
Petr Havel
10. 6. 2016
4 barvy čočky: Proč není jedno, kterou jíte
Čočka hnědá a tmavozelená jsou klasika, na červenou jsme si pro její výhody už také zvykli. Nejnovějším druhem čočky v našich kuchyních je čočka černá zvaná beluga.
Redakce
9. 6. 2016
Co je vlastně špatně na uzeninách? Horší než tuk jsou ftaláty
Měli jste za to, že uzeniny škodí především vaší štíhlé linii? Také. Ale nejen to. Dle názoru odborníka přispívají k rozvoji inzulínové rezistence a rakoviny.
Blanka Chocová
9. 6. 2016
Pivo je základem každé gril párty. Nejen to orosené
Chystáte se v pátek na grilovačku? Nechte se inspirovat našimi pivními recepty, jsou snadné, rychlé a nevšední. A když už to pivo budete kupovat, poradíme, jak o něj pečovat.
Redakce
8. 6. 2016
Z čeho může celiak péct, když ne z pšenice?
Galerie
Celiak, případně člověk, který je alergický na lepek, si z běžně nabízené pšeničné či žitné mouky moc věcí neupeče. Naštěstí je tu řada plodin, které lepek neobsahují. Inspirujte se, zkuste to zas trochu jinak.
Redakce
8. 6. 2016
A pak kupte nějakou rybu. Treska z Makra opět plná vody
Má dnes vůbec smysl kupovat mražené ryby? V Makru se opět našla Aljašská treska, která měla masa výrazně méně, než výrobce uváděl na obale. Zbytek tvořila voda.
Redakce
7. 6. 2016
Řezník Kšána končí. Jeho zákazníci veřejně smutní
Aktualita
Nebyl to obyčejný řezník, a proto neměl ani obyčejné zákazníky. Znali se, důvěřovali si, pro rady k němu chodili. Teď, když břevnovský řezník Kšána končí, lidé truchlí.
Redakce
7. 6. 2016
Helena Houdová: Být vitariánka se třemi dětmi je náročné
Rozhovor
Helena Houdová si odskočila z New Jersey do Prahy, kde byla hlavní tváří RawFestu. Bývalá Miss ČR vyprávěla o svém tak trochu jiném způsobu života, stravování a výchově svých tří dětí.
Kateřina Čepelíková
7. 6. 2016
Lidl, Kaufland a Ahold nabízely falšované masné výrobky
Které falšované masné výrobky prodávaly největší české markety? Nahlédněte do galerie a nechte si zajít chuť.
Redakce
6. 6. 2016
Jak poznat kvalitní med? Zcukernatí
Jak poznat kvalitní med a jak ho skladovat, aby vám vydržel i pět let? Radili jsme se přímo se včelařem.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2016
V tržnici SAPA mají opakované problémy s hygienou potravin
Aktualita
Veterináři zadrželi zásilku zapáchajícího masa směřující do tržnice SAPA. Jedná se již o několikátý letošní případ závažného porušení pravidel veterinární hygieny zjištěný v areálu.
Redakce
3. 6. 2016
První supermarket v ČR otevřel před pětadvaceti lety. Jmenoval se Mana
Aktualita
V roce 1991 otevřela společnost Ahold na českém trhu první supermarket. Obyvatelé Jihlavy ještě během rekonstrukce zvědavě nakukovali přes výlohu, ale zahraniční řetězec si vůbec nebyl jistý, jestli se bude nový typ obchodu líbit.
Redakce
2. 6. 2016
Stačí vynechat jen sladké limonády a zhubnu. Nesmysl!
Také už jste to jistě slyšeli: nahradím-li neslazeným nápojem ten sladký, zhubnu. To však neplatí absolutně, pokud začnete jen jinak pít, nic moc se na vaší váze nezmění.
Kateřina Čepelíková
1. 6. 2016
Proč v Penamu nesypou koblihu moučkovým cukrem?
Navštívili jsme pekárnu Penam v Českým Budějovicích, kde nám sám ředitel závodu ukázal, jak se tu ručně motají vánočky i jak poznáme tu nejlepší koblihu. Vyrazte s námi na průzkum tajných pekařských zákoutí. Nic nám nezůstalo utajeno.
Kateřina Čepelíková
31. 5. 2016
Když je v akci pivo a cukr, prodá se v obchodě o 15 000 rohlíků víc
Kolik toho dneska pekaři upečou? Záleží na mnoha zdánlivě banálních okolnostech. Třeba kolikátého je, jestli se blíží svátek nebo mají v supermarketu slevu na pivo.
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2016
Kadeřávek je další hit ve zdravé výživě
Superzelenina kadeřávek je současný trend zdravé výživy, ale také skutečně na vitamíny, minerály a další cenné živiny bohatý koktejl, který stojí za to alespoň zkusit.
Blanka Chocová
30. 5. 2016
Tuňák obsahoval histamin. Tři sta kilogramů filet přijde nazmar
Státní veterinární správa odhalila tuňáka ze Španělska, který obsahoval zvýšené množství histaminu. Ten vám může pěkně zavařit.
Redakce
27. 5. 2016
RawFest přiveze letos britskou kuchařskou hvězdu Russella Jamese
Rozhovor
Největší festival živé stravy se blíží. Třetí ročník RawFestu letos nabídne kulinářské workshopy, přednášky ve formě TEDs, chůzi po skle, jógu, ale hlavně celou řadu inspirativního raw food.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2016
Vyhrňte si rukáv a darujte krev. Příspěvky jsou dvojnásobné
Už prvního června začne dvacetidenní projekt Českého rozhlasu, který má za cíl šířit povědomí o dárcovství krve a oslovit především ty, kteří dosud krev nedarovali. Přidáte se?
Redakce
26. 5. 2016
Emoční přejídání – zajídáme nepříjemné, příjemné, únavu i nudu
Rozhovor
Jíme bez hladu. Do svých hektických životů potřebujeme zařadit rychlé a účinné potěšení. „Je ale řada mnohem destruktivnějších věcí, o kterých si lidé myslí, že jim pomáhají,“ hodnotí emoční jedení psycholožka Jitka Herlesová.
Veronika Řeháková
26. 5. 2016
2 971
–
3 000
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
98
99
100
101
102
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji