Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
pečivo
pečivo
1
–
30
/
97
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Jedna houska obsahuje i tolik soli jako šest balení chipsů
Test
Sůl potřebujeme, ale jen v rozumném množství. V České republice často překračujeme doporučované limity. A jak ukázalo šetření v sortimentu našich maloobchodníků, značný nadbytek soli je mnohdy v tak nenápadných potravinách, jako jsou chleba a pečivo.
Petr Havel
25. 9. 2020
Počet nových komentářů
9
Moderní chleby obsahují více vlákniny a jsou zdravější
Klasické pšeničné pečivo a chléb začínají ustupovat zdravějším variantám. Zákazníci více dají na kvalitu, sledují složení a preferují také nižší gramáž. Díky tomu se i méně chleba a pečiva vyhodí.
Petr Havel
14. 8. 2020
Počet nových komentářů
1
Alginátové ovoce není ovoce, ale cukr s éčky
Barevné kuličky sice mají často ovoce v názvu, ale do skutečného ovoce mají hodně daleko. I opakované tvrzení, že jde o výrobek z mořské řasy, se pravdě blíží jen vzdáleně.
Petr Havel
29. 7. 2020
Počet nových komentářů
1
Kupujete celozrnné pečivo? Rozhodně není vhodné pro každého
Celozrnné potraviny se obecně staly určitou mantrou zdravého stravování. Dodávají totiž tělu vitaminy, minerály i vlákninu, není tak divu, že celá řada lidí automaticky sahá v krámě právě po nich. Má to ovšem háček…
Veronika Šmídová
26. 5. 2020
Návrat pečení – domácí rohlíky podle osvědčeného receptu
Rohlíky asi doma nepečeme každý den. Chvíli to trvá, ale ta chuť a vůně… Domácí pečení může zpestřit společné chvíle i jídelníček. Poradíme, jak na to.
Petr Havel
8. 4. 2020
Počet nových komentářů
6
Nakažený rohlík? Přežití koronaviru na pečivu
Neexistují důkazy o přenosu koronaviru potravinami. Teoreticky je však podle odborníků možná kontaminace jídla, například nebaleného pečiva, při styku s infikovaným člověkem.
Redakce
18. 3. 2020
Počet nových komentářů
2
Neexistují důkazy o přenosu koronaviru potravinami. Přesto je teď ideální volbou balené pečivo
Aktualita
Ministerstvo zemědělství dnes znovu zdůraznilo, že neexistují důkazy o tom, že by potraviny byly zdrojem či cestou přenosu koronaviru způsobujícího onemocnění COVID-19. Zároveň ale poukazuje na nutnost dodržovat doporučená hygienická opatření.
Tereza Víchová
17. 3. 2020
Proč je špatně, že jsou rohlíky levné
Komentář
KOMENTÁŘ – Stará známá a platná pravda praví, že všeho, co je zadarmo nebo příliš levné, si většina lidí neváží. Slevové akce jsou tak mimo jiné impulsem k plýtvání.
Petr Havel
27. 1. 2020
Počet nových komentářů
20
Rada udělila Bille trest za její zavádějící reklamu. To se podržte
Aktualita
Od jara se na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání řeší problematický spot společnosti Billa. Mražený polotovar vydávala za čerstvé pečivo a teď za to bude pykat. Schválně, jak vysokou pokutu dostala za zavádějící reklamu běžící několik měsíců v televizi?
Kateřina Čepelíková
8. 11. 2019
Počet nových komentářů
1
Česku chybí pekaři. Nikdo nechce péct
Aktualita
Pekařů v ČR ubývá a klesá také počet absolventů oboru pekař. Mladé lidi profese netáhne, podle Svazu pekařů přitom situace v Evropské unii ukazuje, že se jedná o perspektivní obor.
Redakce
30. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Nejsme uzavřený prémiový klub, chceme se otevřít lidem, říká nový šéf pekařství Paul
Rozhovor
Filip Kubernat poskytl našemu serveru svůj první rozhovor ve funkci ředitele sítě pekařství Paul v ČR. Objasňuje v něm, proč musel Paula změnit i kdo je jejich konkurence.
Kateřina Čepelíková
17. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Z čeho bude chleba budoucnosti
I tak tradiční a základní potravina, jakou je chléb, prochází postupnými změnami. Z čeho bude a jaké látky bude obsahovat chleba?
Petr Havel
24. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
Mistrovský chléb je z poctivého žitného kvasu
Koupit v hypermarketu kvasový chléb, který neobsahuje hromadu droždí a přídatných látek, býval téměř nadlidský výkon. Před pár dny takový chléb začal prodávat Albert. Neobsahuje žádná dochucovadla ani éčka, je vypečený a k nakousnutí.
Kateřina Čepelíková
25. 6. 2019
Počet nových komentářů
5
Billa peče, až se jí od huby práší. Její reklamu řeší inspekce i televizní rada
V televizní reklamě se babička s vnukem rozplývají nad vůní pečiva. Ve spotu zaznívá, že Billa je expert na čerstvost a že právě dopekli meruňkové kapsy. Jenže Billa nemá v obchodech žádné pekárny, takže pečivo péct nemůže. Už to řeší inspekce i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Na náš podnět.
Kateřina Čepelíková
23. 4. 2019
Počet nových komentářů
7
Alternativy pečiva: jsou rýžové chlebíčky a knäckebroty zdravé?
Ten, kdo se rozhodne jíst zdravě nebo shodit pár kilo, často do svého jídelníčku zařadí nejrůznější alternativy běžného pečiva v přesvědčení, že klasický chléb veškeré snažení zhatí. Jsou ale extrudované, pufované a další druhy rádoby zdravých chlebů opravdu tak prospěšné, jak se tváří?
Jana Kuklová
1. 4. 2019
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba
Chléb obohacený o omega-3 mastné kyseliny je skvělou možností, jak si obohatit zdroje těchto pro naše zdraví nezbytných látek. Brzy se objeví v českých obchodech.
Petr Havel
6. 3. 2019
Počet nových komentářů
2
Test: stejné chleby, různé obaly – kde vydrží nejdéle
Test
V čem uchovávat chleba, aby kůrka zůstala krásně křupavá, střída měkká a soudržná, bochník voňavý a chutný co nejdéle? Jak se vyhnout plísni, okorání či vydrolení a rozpadnutí chleba? Otestovali jsme, jak se daří chlebům v utěrce, mikrotenovém sáčku a speciálním pytlíku na chleba. Kdo prohrává, bylo jasné již za půl dne.
Lenka Krbcová
10. 1. 2019
Počet nových komentářů
24
Pšenici vypěstujeme, vyvezeme a dovezeme zpět
Celá jedna třetina osevní plochy v České republice patří pšenici, přesto jí zpracováváme mnohem méně. Ve velkém se totiž vyváží za hranice, aby se k nám vrátila třeba jako chleba, těstoviny nebo trvanlivé pečivo.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2018
Počet nových komentářů
2
Jak na kvásek: nekrmte ho starou moukou
Kvásků jsem zakládala několik. Několikrát mi umřel. Jen díky těmto zkušenostem jsem přišla na to, proč se to stalo. Teď už vím, že kvásek se dá zachránit téměř vždy.
Zuzana Čítková
18. 11. 2018
Pekařství Paul: Denně zpracujeme až tunu těsta
Francouzské pekařství Paul je na českém trhu deset let. Začínali s rozpečeným pečivem a jednou prodejnou. My jsme zjišťovali, co se od té doby změnilo i jak se liší jejich croissant od toho ze supermarketu.
Kateřina Čepelíková
25. 9. 2018
Pečivo jako příloha? Trvanlivá bageta je odstrašující příklad
I pečivo může být dobrá složka oběda nebo večeře. Ale záleží na tom, o jakém pečivu se bavíme a co si k němu dáme.
Veronika Pourová
12. 9. 2018
Počet nových komentářů
3
Test: kde mají v sedm večer měkké pečivo?
Test
Zavírají v devět, či dokonce v deset večer. A dušují se, že dvě hodiny před zavírací dobou u nich v pohodě nakoupíte. Jak to v reálu vypadá ve velkých řetězcích s nabídkou pečiva?
Kateřina Čepelíková
16. 8. 2018
Počet nových komentářů
1
Zdravé přílohy: Je žito lepší než pšenice?
Pokračování seriálu o přílohách je tentokrát věnováno žitu. Najdeme ho v pečivu i chlebu, z žitné mouky si můžeme připravit knedlíky nebo placky, žito lze zakoupit i jako celé zrno, které se dá použít místo klasické přílohy. Existují dokonce i žitné těstoviny.
Veronika Pourová
18. 7. 2018
Chléb roku 2018: Který je nejlepší?
Chleba roku 2018 volili odborníci na tradiční pekařské slavnosti. Posuzovali senzorické parametry chlebů, s jejichž kvalitou byli většinou velmi spokojeni. Kritizují však dlouhodobě špatně nastavené ceny v maloobchodě.
Redakce
8. 6. 2018
Test akrylamidu v jídle ukázal, že EU hledá problém tam, kde není
Vypečené pečivo, křupavý chleba, víc než zlaté hranolky, to všechno je prý problém z hlediska obsahu akrylamidu – látky, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin označil za potenciální karcinogen. Test na stovce výrobků ale žádný problém nepotvrdil.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2018
Počet nových komentářů
1
Tradiční mazanec, to je hlavně mouka…
…a spousta práce s hnětením a kynutím těsta. Kdo si netroufá na kynutí, může upéct mazanec tvarohový, který je velmi populární. Anebo nakoupit v pekárně, i Tesco se letos chlubí ručně vyráběnými mazanci.
Redakce
28. 3. 2018
Počet nových komentářů
1
Test: Kde mají v Praze nejmakovější koláče
Vyrazili jsme do pekařství, pekáren i obchodů s potravinami, abychom nakoupili a následně ohodnotili jejich makové koláče. Zajímalo nás množství náplně i chuť. A byli jsme nesmírně překvapeni naším zjištěním. I vy budete.
Kateřina Čepelíková
27. 2. 2018
Počet nových komentářů
2
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle
Upečte si domácí koblihy – jestli máte odvahu. Máme pro vás speciální tipy a triky, jak koblihy plnit a smažit, se kterými to bude rychlé a snadné.
Petr Havel
16. 2. 2018
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová
Již brzy nastane čas božích milostí, pečiva tradičně spjatého s Velikonoci. Jejich pečení není nijak složité, můžete vyzkoušet více variant a porovnat recept z Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové a modernější verzi třeba s rumem.
Petr Havel
14. 2. 2018
Počet nových komentářů
1
Když chleba, tak se záparou
Zápara a omládek zlepšují vlastnosti chleba a pečiva. Jde o tradiční technologie používané v pekařině, ke kterým se naštěstí někteří pekaři znovu vracejí.
Petr Havel
9. 2. 2018
1
–
30
/
97
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji