Hlavní navigace

Třicetidenní výzva má tisíce zájemců o hubnutí. Největším tahákem jsou fotky, říká zakladatelka

Chcete zhubnout, vytvarovat postavu, nebo se jen dostat do formy a v poměrně krátkém čase vidět první výsledky? Možná vám pomůže třicetidenní výzva – unikátní internetový projekt, který založila Marika Janečková.

Doba čtení: 8 minut

Jak se vážit správně

Říkáte si, co je asi tak potřeba vědět k tomu, abyste si stoupli na váhu a zjistili přesné údaje? Víc, než se může zdát.

4. 3. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Proteinové nápoje podle odborníků: Při sportu, při dietě, dokonce i dětem

Když se řekne „proteinový nápoj“ nebo také „proteiňák“, leckdo se obrní předsudky a vybaví se mu obraz steroidy „nabušeného“ kulturisty. Co vlastně nabízí tělu proteinový prášek, kdy je prospěšný a v jakém množství?

Doba čtení: 7 minut

Dietou metabolismus nezrychlíte. Zkuste jógu

Kterak zrychlit metabolismus a konečně se zbavit kil, která si s sebou neseme z dětství, mládí nebo ze stresu? Zapomeňte na diety a omezování.

2. 2. 2016 11:20
Doba čtení: 4 minuty

Proč se po hubnutí dostavuje jo-jo efekt?

Každý rok si dáváte předsevzetí, že zhubnete, tvrdě se do toho opřete, výsledky jsou ohromující, ale po létě se dostavuje jo-jo efekt? Někde děláte chybu. Možná víme kde.

Doba čtení: 3 minuty

Trápí vás bolavé klouby? Jezte kiwi

Málokdo tuší, co je aktinidie čínská. Kiwi zná každý. Plod popínavé rostliny, které se říká také čínský angrešt, má léčivé účinky. Na bolavé klouby pomáhá kombinace kiwi diety a kiwi čaje.

18. 1. 2016 0:00
Doba čtení: 2 minuty

Nechci na bezlepkové dietě vydělávat, říká restauratér

Asi jako jediná restaurace má dva druhy jídelních lístků: běžný a bez lepku. Obě varianty navíc stojí stejně. „Na bezlepkových jídlech mám menší marži, ale já nechci být ten, co nabízí jídlo bez lepku a drhne na tom peníze,“ říká Jakub Krischke. Proč to tedy dělá?

Doba čtení: 5 minut

Dieta při průjmu

Co při průjmové dietě jíst a co nikoli, by se mělo odvíjet i od toho, co průjem způsobilo. Léčbu můžete doplnit homeopatiky zvolenými podle příznaků.

Doba čtení: 2 minuty

Fresh džusy je lepší rozkousat, než vypít na ex

Čerstvé přírodní džusy obsahují řadu látek cenných pro naše tělo a na rozdíl od běžně prodávaných džusů v nich zbytečně nekonzumujeme konzervanty či sladidla. Chcete-li se nasytit, kousejte je!

Doba čtení: 7 minut

Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci

Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.

Doba čtení: 2 minuty

Hubnutí a homeopatie: pomůže, ale sama nestačí

Homeopatické léky mohou usnadnit cestu k nižší váze – vždy je ale třeba dodržovat režimová opatření, pevnou vůli a pohyb, ideální pro všechny je rychlá chůze.

Doba čtení: 2 minuty

Hubnutí bez práce? Výsledky až po měsících, a kdo ví jestli

Doba, kdy byla jediným zákrokem plastické chirurgie liposukce, tedy odstranění tukových buněk v narkóze, je dávno pryč. Specializované kliniky i kosmetické salony se dnes zaměřují i na méně komplikované procedury. Zde je přehled těch nejčastějších. Co od nich čekat a kolik za to?

4. 1. 2016 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Břich tlustý, mozek pustý

Tak alespoň praví lidová moudrost. Nové výsledky ukazují, že přecpávat se tučným může skutečně snižovat kognitivní schopnosti. V čase vánočního obžerství by nás snad mohlo uklidnit, že zrovna tahle neurodegenerativní choroba je vratná.

Doba čtení: 4 minuty

Vánoce bez lepku, to je cukroví z bezlepkové mouky i kapr v hrašce

Celiaci prý patří k těm nejdisciplinovanějším pacientům se speciální dietou. Hřešit by ale neměli ani o vánočních svátcích. I jednorázový dietní ústupek se může „zvrhnout“. Máme pro vás tipy, jak připravit bezlepkové vánoční cukroví i smaženého kapra.

15. 12. 2015 0:00
Doba čtení: 5 minut

Bezlepková dieta je podle akademiků nezdravá módní vlna

Úskalí bezlepkové diety se stalo hlavním tématem konference Akademie věd ČR.

30. 11. 2015 8:00
Doba čtení: 3 minuty

Nají se bezlepkář v běžné restauraci? Záleží na kuchaři

Jíst v restauraci bezlepkově je velký problém. Tak tahle věta platí spíš na malém městě, nebo tam, kde kuchař neví, že lepek je v krutonech a často i kečupu. Kde se tedy najíte bez lepku dosyta?

Doba čtení: 6 minut

Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to

Bezlepkové stravování je pro jedny módní trend, pro druhé „zas nějaký výmysl“, ale pro někoho nezbytnost. Nají se všichni u jednoho stolu, aniž by někdo prskal nebo lamentoval nad cenou? V Uhelně ano.

30. 11. 2015 0:00
Doba čtení: 5 minut

Veronika Klamtová, majitelka raw cukrárny: Obchody jdou moc dobře

„Občas se stává, že k nám přijde host, který hned odejde se slovy: Ježiš, to je snad cena za celý dort, a ne za kousek, ne?“ říká Veronika Klamtová, která už dva roky vede svoji Sweet Secret of raw cukrárnu.

Doba čtení: 5 minut

Věda o výživě je velmi stabilní, amatéři se mýlí

Široké a na první pohled obecné charakteristice oblasti metabolismu a výživy se laicky vytýká, že si mnohdy protiřečí a nutriční doporučení že jsou buď velmi vágní, nebo že si výrazně odporují a stále se mění. Je to jinak.

Doba čtení: 2 minuty

Všechny velké objemy sladkých nápojů jsou škodlivé

Profesor Vladimír Teplan je specialista v oboru nefrologie, tedy „machr přes ledviny“. Usiluje o to, aby lidem ledviny správně fungovaly a aby nekončili předčasně na dialýzách a transplantacích.

Doba čtení: 7 minut

Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?

Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.

Doba čtení: 4 minuty

Nová restaurace vaří zcela bez lepku

Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.

30. 10. 2015 11:05
Doba čtení: 1 minuta

Bariatrická léčba: Zašívají pacientům žaludek, ne pusu

Jak se žije člověku, který váží sto čtyřicet nebo téměř dvě stě kilo? Jak dlouho jde do třetího patra bez výtahu? O tom nám vyprávěli Kristýna a Petr, kteří dohromady zhubli sto dvacet osm kilogramů.

27. 10. 2015 0:00
Doba čtení: 6 minut

Když už večer zobat, tak co určitě ne?

Večerní mlsání je stravovací zlozvyk. Zkuste na něj vyzrát.

Doba čtení: 3 minuty

Cvičím, nejím, nehubnu

„Chci zhubnout, a proto nejím, cvičím, ale pořád nehubnu.“ Kde je chyba?

Doba čtení: 6 minut

Kapsaicin: poklad ukrytý v pálivých paprikách

Pálivá jídla bývala zatracována. V posledních letech další a další studie prokazují jejich prospěšnost. Třeba takový kapsaicin, látka v pálivých papričkách, nabízí hned několik benefitů.

Doba čtení: 4 minuty

Dita Pichlerová: Každý hubnoucí obézní by měl mít psychologa

„Zhubnout není běh na krátkou trať, je to celoživotní maraton. Chcete-li zhubnout dvacet kilogramů, dejte si na to dva roky,“ radí obezitoložka Dita Pichlerová. Jak začít a kde hledat podporu?

Doba čtení: 7 minut

Jak si vybrat v restauraci a neztloustnout

Stravujete se zdravě, jídlo si připravujete doma a vybíráte si, co bude součástí vašeho jídelníčku? Myslíte si, že jsou vám restaurace zapovězeným místem? Omyl.

8. 9. 2015 0:00
Doba čtení: 2 minuty

Jíst pětkrát denně je zcela nepřirozené, říká Petr Havlíček

Víme, co je zdravé, co nám škodí, ale nechápeme proč. Proč jíme pětkrát denně a proč je nám po jídle pojídaném u počítače zle?

Doba čtení: 6 minut

Ministr dementuje zprávu o zavedení „tučné daně“

Experti se obuli do Svatopluka Němečka pro jeho údajný záměr více danit nezdravé potraviny a finančně zvýhodnit ty zdravé. Ministr se ohrazuje: Nic takového nechystám!

Doba čtení: 1 minuta