největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
901
–
930
/
5 021
První strana
Předchozí strana
20
29
30
31
32
33
40
Následující strana
Poslední strana
Jsem šťastný řezník, říká někdejší student filozofie. Prodává maso i hotovky ve sklenici
„Řeznictví je dřina, ale krásná,“ tvrdí Zdeněk Absolon. Rodina vlastní malé řeznictví v pražském Braníku. Vedle masa a uzenin nabízí také hotové pokrmy zavařené ve sklenici. V sortimentu má české klasiky od rajské omáčky po selský hovězí guláš. Ten se může chlubit oceněním Regionální potravina pro rok 2020 a byl zařazen do Příběhů regionálních potravin.
Redakce
23. 11. 2021
Sirup z agáve není tak zdravý, jak se myslelo
Agáve je léčivou bylinou i okrasou zahrádek nenáročnou na pěstování, sirup z ní ale příliš zdravý není. V minulosti měla agáve velký význam, po staletí se tato rostlina využívá i v lidovém léčitelství.
Kateřina M. Košutová
22. 11. 2021
10 let Sklizena: Bylo to vysilující, ale neměnil bych, říká zakladatel sítě prodejen potravin
Rozhovor
ROZHOVOR – David Kukla před deseti lety otevřel první prodejnu Sklizeno. Od té doby se mnoho věcí změnilo, firma spojila síly hned s několika dalšími hráči na trhu, mj. i s e-shopem Rohlík.cz, a vytvořila silnou skupinu v oblasti prodeje kvalitních potravin.
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2021
7 jednoduchých tipů, jak vařit pro jednoho
Pokud žijete sami, může pro vás být příprava zdravých jídel skutečnou výzvou, jelikož většina receptů je zpravidla určena pro čtyři až šest osob. Problém může představovat také plýtvání potravinami, těžko zpracujete najednou celou brokolici nebo hlávku salátu…
Susan Bowermanová
20. 11. 2021
Porovnání olejů – přehledná čísla o tom, co který obsahuje
Vyznat se v rostlinných jedlých olejích se může zdát nesnadné. Dýňový, chia, lněný, makový, olivový, ořechový, palmový, řepkový, sezamový, slunečnicový… Odborníci předkládají data založená na reálných rozborech olejů, která pomohou v orientaci.
Petr Havel
19. 11. 2021
Nestlé začalo vyrábět rostlinného tuňáka. Jmenuje se Vuna
Aktualita
Nečekejte žádnou obalenou rybu ani rostlinnou hmotu vytvarovanou do tvaru němé tváře. Vuna je vegetariánský produkt, který využijete hlavně do salátů.
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2021
Vsadili na zázvor. Projekt Zázvoruj vymýšlí nápoje, olej, sirup či med
Zázvoruj je projekt pro radost, který spojuje lásku ke gastronomii, online marketingu a chuť experimentovat právě se zázvorem. Vždycky prý přijde někdo, kdo se zeptá: A tohle byste se zázvorem taky uměli? Začne pátrání po recepturách, zkoušení, improvizování, ochutnávání. Zázvor totiž není jen do čaje…
Petr Havel
18. 11. 2021
Obnovil výrobu tvarůžků na Hané. Jmenují se tvargle
David Kapsia začínal na Hanácku s vlastním minipivovarem. Do zámeckého sklepení ve Velké Bystřici původně nastěhoval pivní sudy. Poté, co zde obnovil sto let starou tradici tvarůžkové výroby, zrají tu také tvarůžky neboli tvargle.
Redakce
17. 11. 2021
Bedýnky ovoce a zeleniny jen za 25 korun už má Lidl na všech svých prodejnách
Aktualita
Maloobchodní řetězec Lidl začal nedávno nabízet v některých svých obchodech tříkilové balení ovoce a zeleniny za pouhých pětadvacet korun. Nyní tento projekt rozšířil na všechna svá prodejní místa v ČR.
Lenka Krbcová
15. 11. 2021
Vymýšleli vozítko na lahváče. Výsledkem je robot, který vám podá i léky či jídlo
Český startup Vanilla Robotics uspěl v akcelerátoru Josefa Průši. Během půl roku se jeho zakladatelům podařilo vytvořit autonomní roboty, které se pohybují na základě senzorů a umělé inteligence. Slouží k roznášení věcí – od potravin po léky.
Euro.cz
14. 11. 2021
Kontroly OTN restaurace až tak netrápí. Co je větší problém?
Aktualita
Jak se restaurace staví ke kontrolování svých hostů a s čím se v této souvislosti musejí potýkat? Jaké jsou důsledky této situace? Zjišťoval server Podnikatel.cz.
Podnikatel.cz
12. 11. 2021
Indonéská kuchyně je neuvěřitelně pestrá a upotřebí se v ní „co dům dal“
Indonésie se rozkládá na tisícovkách ostrovů, v její kuchyni se tak mísí stovky etnik a mnoho gastronomických vlivů, surovin a výrazných koření, například směs gota. Oficiálně má pět národních jídel, my vám nabízíme recept na specialitu ze Sumatry.
Petr Havel
12. 11. 2021
Pálení žáhy obvykle není nebezpečné, pomáhá změna jídelníčku. Co nejíst?
Palčivý pocit na hrudi a hořkokyselá chuť v ústech přicházející zanedlouho poté, co se dosyta najíte. Pálení žáhy dokáže znepříjemnit život a dlouhodobý neléčený problém může poškodit sliznici jícnu. Těmto problémům lze předcházet a v mnoha případech k tomu stačí jen několik změn v životosprávě.
Kateřina M. Košutová
11. 11. 2021
Šéfkuchař Sapík: Letos upečeme 280 svatomartinských hus. Rezervace máme plné
Rozhovor
ROZHOVOR – Podzim je každoročně zasvěcen zvěřině, a začátkem listopadu i husám. Šéfkuchař Jaroslav Sapík z vyhlášené Restaurace U Sapíků na Klokočné má letos husy až z Francie a zvěřině zasvětil novou kuchařku.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2021
Tesco online nově vozí potraviny v den nákupu. Zvládne to i do třiceti minut
Online prodej v Tescu prochází vývojem, přibývají nové lokality pro závoz a zrychluje se doba doručení. Co nového iTesco.cz ještě nabízí?
Kateřina Čepelíková
10. 11. 2021
Vrátí se projekt Mléko do škol i do školek? Odborníci to doporučují
Analýzy ukazují nedostatek mléka a mléčných produktů u dětí předškolního věku. V reakci na tato zjištění se mluví o opětovném rozšíření projektu „Mléko do škol“ i na předškolní zařízení. Děti v rámci tohoto projektu dostávají mléko a neochucené výrobky z něj zcela zdarma.
Petr Havel
10. 11. 2021
Co jíst před a po tréninku? Důležité je nehladovět
Správně zvolené potraviny před a po sportovním výkonu mohou mít pozitivní vliv na výkon, efektivnější nabírání svalové hmoty či naopak ztrátu tělesného tuku. Nemalý vliv mají i na regeneraci po fyzické zátěži. Jak vypadá ideální jídelníček při pohybové aktivitě?
Redakce
9. 11. 2021
Degustace sýrů: čím začít a proč nezapomínat na džem?
Před námi tác s množstvím sýrů a masných výrobků. Vše je krásně naservírované a ta vůně. Člověk by se na všechno hned vrhnul, ale to bychom si moc nepochutnali. Degustace má totiž svá pravidla.
Kateřina Čepelíková
8. 11. 2021
Pandemie urychluje nástup donáškových robotů, k vidění jsou od Kalifornie po Estonsko
Koronavirová pandemie obrátila gastroprůmysl vzhůru nohama. A tak zřejmě asi nikoho nepřekvapí, že se v něm nyní odehrává jedna menší technologická revoluce. V důsledku nedostatku kurýrů i všeobecných obav z koronavirové nákazy sázejí restaurace při dodávce jídla čím dál častěji na autonomní roboty.
Euro.cz
7. 11. 2021
Ceny kapra a dalších ryb stoupnou. O jak drastickou změnu půjde?
Jak rybáři odhadují letošní ceny kaprů? Co vše se do nich promítá a jakého kapra si lidé nejčastěji na Vánoce dopřávají? Zjišťoval server Podnikatel.cz
Podnikatel.cz
7. 11. 2021
Makronkové podnikání: Jak pracují mámy, jimž makronky změnily profesní život?
Je kulatá, barevná a sladká. Co je to? Makronka. Soudě dle výloh cukráren, Češi si makronky oblíbili. Radka a Irena si zas z makronek udělaly podnikání.
Podnikatel.cz
6. 11. 2021
Makro předělalo téměř všechna oddělení masa a ryb. Změny stály 27 milionů
Aktualita
Řetězec Makro na svých prodejnách zrekonstruoval oddělení, v jejichž nabídce má dlouhodobě pestrý a kvalitní sortiment. Prodej masa a ryb dostal moderní kabát, který potěší zákazníky a usnadní výběr i nakupování.
Redakce
5. 11. 2021
Byznys s oříšky strmě roste. Košík.cz představil privátní značku Mr. Nutly
Aktualita
Spotřeba oříšků v Česku podle e-shopu Košík.cz roste a online trh s nimi se každý rok skoro zdvojnásobí. A podle odhadů expertů boom této superpotraviny není u konce – naopak se s ním rodí nový miliardový byznys. Toho chce online supermarket využít a do segmentu vstupuje se svou vlastní privátní značkou Mr. Nutly & friends.
Redakce
5. 11. 2021
Jogurt, řecký jogurt, skyr a vla – v čem se liší mléčné výrobky
Kromě klasického jogurtu obchodníci nabízejí další, u nás dosud méně známé varianty, jako jsou řecký jogurt, skyr nebo nově i mléčný dezert vla. V čem se liší a jaké opodstatnění má jejich zařazení do jídelníčku?
Redakce
5. 11. 2021
Nejen kontrola OTN, platí i zákaz piv „na stojáka“ a u stolu lze nejvýše 6 lidí
Aktualita
Od začátku listopadu musí provozovatelé stravovacích zařízení kontrolovat u svých hostů bezinfekčnost, tedy podmínku OTN. Mají však i další povinnosti. Popisuje je server Podnikatel.cz.
Podnikatel.cz
4. 11. 2021
Před 25 lety otevřel Globus první hypermarket v Česku. Na co lákal?
Aktualita
Globus slaví prvních pětadvacet let na českém trhu, připomeňme si jeho tehdejší, nebývale pestrou nabídku zboží i nejdůležitější milníky jeho působení na našem území.
Redakce
4. 11. 2021
Jak dlouho vydrží potraviny v lednici a mrazáku, když vypadne proud?
Výpadek elektřiny je noční můrou všech lidí, kteří uchovávají řadu potravin hlavně v mrazničkách. Jak dlouho vydrží potraviny mimo chladící a mrazící skříňku, aby se i nadále daly konzumovat?
Redakce
4. 11. 2021
Co zákazník nevidí: maso bourá automat, rozbíječ vzduchu likviduje bubliny v párku
Jsou to pozitivní vychytávky. Zpracovatelé masa přicházejí s řadou novinek, které se starají o mikrobiální čistotu masa i masných výrobků. Ať už jde o použití UV lampy, nebo stroje, který skenuje maso, aby ho co nejlépe nakrájel.
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2021
Běžný slunečnicový olej není vůbec vhodný na smažení. Hledejte speciální označení
Stále se to opakuje, a stále se to plete… Slunečnicový olej můžeme vnímat coby zdravou potravinu – pokud na něm nebudeme smažit. Existuje ovšem výjimka, a tou jsou speciální odrůdy označované jako „high oleic“.
Petr Havel
3. 11. 2021
Nejprodávanější chleby v supermarketech. Kde je pečou a kde rozpékají?
Historicky nejprodávanějším chlebem u nás je Šumava. Svoji oblibu si sice drží stále, ale nabídka obchodníků i zájem zákazníků jsou dnes mnohem pestřejší. A další významná změna je fakt, že cena chleba je pro kupující sice stále důležitá, ale již není to hlavní.
Lenka Krbcová
2. 11. 2021
901
–
930
/
5 021
První strana
Předchozí strana
20
29
30
31
32
33
40
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji