největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
961
–
990
/
4 955
První strana
Předchozí strana
30
31
32
33
34
35
40
Následující strana
Poslední strana
Řetězec COOP testuje výdejní boxy namísto prodejny
Maloobchodní řetězec COOP rozšiřuje nabídku služeb svým zákazníkům. Již nějakou dobu zkouší online prodej zboží ze svého sortimentu, nyní testuje výdejní boxy s potravinami v malých obcích, kde schází kamenný obchod.
Petr Havel
11. 8. 2021
Majitel e-shopu Grizly.cz: Proticovidová opatření nám nahrála. Prodeje zdravých potravin šly raketově nahoru
Rozhovor
ROZHOVOR – Před pár lety pouze přeprodával chia semínka, dnes je majitelem firmy, která nejen distribuuje zdravé potraviny, ale řadu z nich i vyrábí. Za poslední tři roky se jeho prodeje zvedly čtyřikrát. Grizly.cz Dominika Píchala raketově roste, koronaviru navzdory.
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2021
Tuzemských třešní prodají tuny, zahraniční neberou. Projekt Česká farma v řetězci Billa
Kolik ovoce a zeleniny v supermarketech je původem z České republiky? Jak kde. Jedním z projektů, které se zaměřují na podporu lokálních dodavatelů a potravin, je Česká farma v prodejnách Billa.
Lenka Krbcová
9. 8. 2021
Jak si užít jídlo na dovolené a nepřibrat
Většina z nás vyráží během letních měsíců na dovolenou, někteří si léto užívají na nejrůznějších festivalech a nechybí ani celodenní lenošení u vody. Na většině těchto míst jsou však k dispozici především nezdravé pochoutky. Dá se tam jíst i zdravě?
Redakce
6. 8. 2021
Světlo na konci tunelu? Pro dobro českých potravin
Komentář
KOMENTÁŘ – Tuzemští pěstitelé, zpracovatelé potravin a maloobchod se mnohdy vzájemně příliš „nemuseli“ a situaci nepomáhalo ani ministerstvo zemědělství. Aktuální ocenění prodejců české zeleniny je tak cestou ke zvýšení odbytu tuzemských produktů a nadějí do budoucna.
Petr Havel
6. 8. 2021
Zmrzlináři zažívají znovuzrození. Sází na prémiové příchutě, Češi si za ně rádi připlatí
Vloni se v ČR snědlo nejméně zmrzliny za posledních sedm let. Na vině jsou protipandemická opatření i chladné počasí, prodej polárkových dortů naopak během lockdownu stoupal. Nyní se výrobcům zisky obnovují, Češi chtějí hlavně točenou zmrzlinu a nebojí se připlatit. Lákají exotické příchutě, ale nejoblíbenější zůstává vanilková.
Euro.cz
5. 8. 2021
Jágr propaguje jogurt z Kauflandu, produkty bez lepku a omezuje sladké
Jaromír Jágr, který již nějaký čas spolupracuje s řetězcem supermarketů Kaufland, před extraligou upravil svůj jídelníček a své jméno spojil právě s vybranými výrobky této značky.
Lenka Krbcová
5. 8. 2021
Pekárna Eska: Naší největší devizou je kamenná pec na dřevo
Restaurace a pekárna Eska v pražském Karlíně peče v peci, jakou široko daleko nikdo nemá. Chleba z ní i další pečivo mají úplně jiný vzhled a chuť, než jsme zvyklí.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2021
Trik: Jak se dostat do manga, abyste ho mohli pohodlně sníst
Exotické ovoce mango už řada lidí poměrně běžně zařazuje do svého jídelníčku a zkouší nejrůznější recepty. Mnohdy si ale nevíme rady s tím, jak ho snadno naporcovat a jíst.
Kateřina Čepelíková
3. 8. 2021
Vesnické prodejny míří do onlinu, COOP zavádí i výdejní boxy
Do systému online objednávek se už připojilo 500 regionálních prodejen. COOP postupně instaluje také samoobslužné boxy pro výdej potravin a zásilek z Balíkobotu.
Lupa.cz
2. 8. 2021
Inspektoři radí, nač si dávat pozor při koupi masných výrobků během léta
Při kontrole masných výrobků na farmářském trhu v Praze veterináři neodhalili žádné zásadní prohřešky, ale zdůraznili, že léto je obdobím nejčastějších kontrol. V čem prodejci mnohdy chybují?
Kateřina Čepelíková
2. 8. 2021
Tradiční balzamikový ocet zraje nejméně 12 let a do pokrmů ho stačí jen pár kapek
Původem z Itálie, ale získal si oblibu napříč světem. Aby byl skutečně kvalitní, musí projít náročným procesem výroby, který je chráněný zákonem. Lze zakoupit i levnější varianty, ale je třeba velké obezřetnosti při výběru.
Kateřina M. Košutová
29. 7. 2021
Český modrý mák nově poznáme podle loga. To by mělo omezit jeho falšování
Bude ho jako máku, toho českého máku. Letošní úroda bude nejlepší za posledních deset let, a navíc bude český mák nosit novou značku. Ale jen ten, který splní přísné požadavky na obsah morfinových alkaloidů. Jak ho v obchodě poznat?
Petr Havel
28. 7. 2021
Voňavý a léčivý kopr si vypěstujete na zahrádce i na balkóně
Kopr zvýrazní chuť mnoha různých pokrmů, je skvělým kořením i léčivou bylinkou, která pomáhá hlavně zdravému trávení. Vypěstovat si tuto nenáročnou rostlinku můžete na záhonku, ale i doma na balkóně.
Kateřina M. Košutová
27. 7. 2021
Proč využít na hovězí vývar žebra a ne morkové kosti
Nejlepší vývar uděláte z nejdražšího masa, z hovězího masa. Ale dobrou službu udělají i morkové kosti nebo žebra. Ta se sice obvykle udí nebo grilují, ale uděláte z nich i skvělou polévku. Jak na ni?
Petr Havel
26. 7. 2021
Rýžová mouka má jen jediný benefit
Rýžová mouka bývá doporučována jako bezlepková náhrada části pšeničné mouky při pečení či vaření. Tvrdí se o ní, že má mnoho nutričních kvalit, a tím může být nápomocná i při hubnutí. Ale ono není všechno tak, jak se někde píše…
Kateřina Čepelíková
23. 7. 2021
Rybíz očešte celý. Kuličky i listy
Rybíz máme červený, černý a bílý. Víte, který z nich obsahuje nejvíce vitaminu C a který má zase nejvíc draslíku? A jak nejideálněji rybíz zpracovat? Nechte se inspirovat.
Petr Havel
22. 7. 2021
Cuketa je nízkokalorická dobrota, hořká chuť varuje před otravou
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří cukety. Plody různých barev a tvarů je možné využít na spoustu způsobů v teplé i studené kuchyni a její neutrální chuť je vhodná na přípravu sladkých i slaných pokrmů. Vyzkoušejte třeba recept na cuketový koláč. V některých případech ale může být cuketa jedovatá.
Kateřina M. Košutová
21. 7. 2021
Letní recepty pro děti: tohle je bude bavit
Odborníci ze Zdravé 5 připravili tipy na jídla pro děti, která jsou zdravá, jednoduchá a děti je mohou vařit s vámi nebo i samy pod vaším dohledem. Příprava svačiny nebo večeře se promění v zábavu, a ještě si všichni pochutnají.
Lenka Krbcová
20. 7. 2021
5 způsobů, jak odpeckovat třešně
Vypeckovat třešně na bublaninu je otázka půl hodiny, ale vypeckovat plody z celého stromu, to už chce mít nějaký systém a chytré pomocníky. Vyzkoušeli jsme pět způsobů vypeckování třešní. Teď už víme, jak to jde nejlépe.
Kateřina Čepelíková
19. 7. 2021
Musím být primárně cukrářka, abych mohla být dobrá lektorka, říká zakladatelka HF Pastry Academy
Helena Fléglová je mladá cukrářka, zakladatelka a školitelka vlastní HF Pastry Academy. V loňském roce vydala svoji první knihu a vytvořila online cukrářské kurzy. Její byznys je založený na vymýšlení a předávání receptur s využitím těch nejkvalitnějších surovin.
Euro.cz
19. 7. 2021
Potěšilo nás, jak děti přemýšlejí, říká koordinátorka o soutěži malých kuchtíků
Tahle soutěž není jen o vaření, zdravé výživě či výhře. Zdravá 5 učí děti také myslet na druhé a dělat jim radost. A to přesto, že mnozí z malých kuchařů to sami v životě nemají vůbec snadné.
Lenka Krbcová
19. 7. 2021
Polévka z malin a další recepty
Recepty: Maliny jsou výborné samy o sobě. Pro jejich uchování se hodí zavařování, lze je i sušit, můžete je přidat do salátu a výborná je i malinová polévka.
Redakce
16. 7. 2021
Česká biopotravina roku: stát podporuje konvenční zemědělství na úkor ekologicky šetrnějšího hospodaření
Komentář
KOMENTÁŘ – Jubilejní ročník České biopotraviny roku přinese několik změn. Samy o sobě na podporu a rozvoj ekologicky produkovaných potravin nestačí.
Petr Havel
16. 7. 2021
Řízek ze zkumavky. Izrael spouští velkovýrobu masa z bioreaktoru
Startup Future Meat Technologies otevírá továrnu na výrobu umělého masa nedaleko Tel Avivu. Izraelci „pěstují“ kuřecí, vepřové, hovězí i jehněčí maso z kmenových buněk ve speciálních nádržích z nerezu. 100 gramů masa z bioreaktoru nyní stojí 85 korun, v budoucnu se ale ještě zlevní. Produkt není geneticky upravený a při jeho výrobě netrpí žádná zvířata. Jako první země na světě povolil prodej umělého masa Singapur.
Euro.cz
15. 7. 2021
Chceme víc než jen válku proti plastu, říká Ivan Holub z řetězce Billa
Rozhovor
ROZHOVOR – Malé změny mohou mít ohromné dopady. Třeba obyčejný papírový sáček na pečivo s průhledným okénkem, jaký běžně bývá v každém supermarketu. Billa ho nahradila novým materiálem, vypadá a slouží stejně, ale tento jeden krok z mnoha přináší značné úspory. „V případě nových sáčků na pečivo ušetříme 18 tun zbytného jednorázového plastu za rok,“ vyčísluje koordinátor udržitelného rozvoje Billa ČR.
Lenka Krbcová
15. 7. 2021
Proč ubývá českého medu a proč je čím dál dražší
Komentář
KOMENTÁŘ – Pokles produkce medu v České republice nezpůsobuje pouze počasí. Problematika je složitější, a pokud se nezmění například přístup k druhům pěstovaných plodin a míra používané chemie, nezbude nám zřejmě, než za dobrý český med platit čím dál víc.
Petr Havel
14. 7. 2021
Potemník je nejchutnější, říkají zpracovatelé jedlého hmyzu
Rozhovor
ROZHOVOR – Hmyz je výživný, křupavý, zdravý, a navíc ekologický. Říká se, že je jídlem budoucnosti. Stává se stále běžnější pochoutkou i u nás. Důkazem může být produkce firmy WormUP, která zpracuje 700 kg hmyzu měsíčně.
Helena Singerová
13. 7. 2021
Mléko není „bílý jed“, ale spíše „bílý lék“
Mléčné výrobky jsou dle expertů nejen vhodnou potravinou, v případě aktivních dětí prakticky nezbytnou. Mléko je pro svůj antibiotický potenciál také zkoumáno coby určitá alternativa antibiotik.
Petr Havel
12. 7. 2021
7 tipů, jak poznat kvalitní ženšen
Ženšen pravý patří mezi nejznámější exotické léčivé byliny. Nejkvalitnější je ženšen korejský. A nejlepší je ženšenový čaj. Tvrdí to Lucia Havlíková, která se na tento sortiment zaměřuje, a poradí, jak poznáme ten nej ženšenový přípravek.
Redakce
11. 7. 2021
961
–
990
/
4 955
První strana
Předchozí strana
30
31
32
33
34
35
40
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji