Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
6 170
–
6 200
/
15 670
První strana
Předchozí strana
190
198
199
200
201
202
210
Následující strana
Poslední strana
Čím to, že prodejcům brambory neklíčí? Využívají chemii
Skladovat dnes brambory na balkoně nebo ve sklepě nemusíme, celoročně si je můžeme koupit v obchodě. Jak je ale možné, že erteple během zimy bramborářům ve skladech nevyklíčí?
Kateřina Čepelíková
28. 8. 2017
Co znamená, když je váš pot kyselý
Pocení nemá rád snad nikdo. Pro naše tělo je však pot hodně důležitý. Víte ale, co všechno obsahuje, co ho způsobuje a slyšeli jste už někdy o kyselém potu?
Daniel Mareš
28. 8. 2017
Omládněte s konopím
I když se možná může zdát, že se momentálně roztrhl pytel se zázračnými konopnými přípravky, rozhodně nejde o jen tak ledajaký současný módní výstřelek. Konopná rostlina ve formě oleje, ale i jiných variantách, se využívá již po celá staletí různými kulturami.
Lenka Čejková
27. 8. 2017
Necelá polovina dětí v ČR má vadné držení těla, pětině zcela chybí pohyb
Rozsáhlá studie přináší zprávu o českých dětech. Mnohé mají patologie v držení těla. Ty, které nesportují, častěji bolí hlava. Pětina dětí má pohybovou aktivitu nulovou.
Redakce
26. 8. 2017
Předběhněte rakovinu: Letos je zvlášť důležitá kontrola znamének
Před letní sezónou i po ní je dobré zajít na vyšetření kožních znamének. Po slunném létě to lékaři doporučují více než kdy jindy.
Redakce
25. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Ať přiletí čáp! Čínská medicína a neplodnost
S poruchou plodnosti u žen i mužů se odborníci setkávají velmi často. Jak se na problémy reprodukce dívá tradiční čínská medicína a jaké nabízí možnosti terapie?
Jana Škrletová
25. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky
Domácím sušením ovoce lze ušetřit peníze i obohatit jídelníček. Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí několik důležitých pravidel.
Petr Havel
25. 8. 2017
Máte tato vejce z Lidlu? Nejezte je
Aktualita
Chov slepic v jihomoravských Pohořelicích je zasažen salmonelou. Jejich vajíčka, která prodával Lidl, mohou být zdravotně závadná.
Redakce
24. 8. 2017
Lžička soli na den je maximum
Rozhovor
Představte si čajovou lžičku soli. To je vaše optimální denní porce. „Přitom pouze obsah její špičky bychom měli použít k dosolení, zbytek přijímáme ve výrobcích,“ říká Anna Niklová ze Státního zdravotního ústavu.
Jana Kuklová
24. 8. 2017
Ženy po čtyřicítce zapomínají, že mají milovat bližního, ale ne víc než sebe
Žena, spíše než muž, v určitém věku bývá ohrožena psychosomatickými problémy, je úzkostná, podceňuje se. Před lety jsem objevil vynikající léčebnou pomůcku. Je to báseň.
Tomáš Novák
24. 8. 2017
Banán jako umělecké dílo
Galerie
Banány k jídlu? Kdeže. Stephen Brusche je kupuje zásadně jen jako své malířské plátno, jako základ své další tvorby. S nožíkem, propiskou a fixem dokáže na slupce od banánu vytvořit hotové zázraky. Jen se podívejte do naší unikátní galerie.
Kateřina Čepelíková
23. 8. 2017
Kdy začít pečovat o dětské zoubky? Ještě před porodem, i když to zní divně
Péče o dásně a později o zoubky patří k základním návykům. V řadách odborné veřejnosti se stále více prosazuje názor, že je správné učit tyto návyky své potomky už od miminka, v podstatě od narození. Čištění dásní a ústní dutiny miminka má i svůj jasný praktický význam.
Šárka Kuželová
23. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub
Pokud už vás omrzelo grilování masa a zeleniny, věnujte prostor na roštu houbám. Poradíme, které se hodí na gril i jaká nádivka jim bude slušet.
Petr Havel
23. 8. 2017
Výrobci přesnídávek: To, co chce zákazník, není třeba vždy poslouchat
Před dvěma lety prodali svých prvních sto osmdesát skleniček přesnídávek a od té doby vaří, vymýšlejí a testují nové receptury. Pod značkou Mami, dej mi manželé Klembarovi připravují sladké i slané přesnídávky pro ty nejmenší.
Kateřina Čepelíková
22. 8. 2017
Jak pečovat o ruce a proč pomáhá konopí
Syndrom karpálního tunelu, vysušené ruce či lámavé nehty. Tři problémy rukou, s nimiž vám pomůže konopí.
Lenka Čejková
22. 8. 2017
Porucha štítné žlázy za obezitu obvykle nemůže
Rozhovor
Za mojí tloušťku může porucha štítné žlázy, slýcháme často od nemocných. Ve skutečnosti jen málo obézních pacientů má takovou hormonální poruchu, která vede k velkým přírůstkům na hmotnosti.
Redakce
21. 8. 2017
Jak se pečou 100% české piškoty
Kulaté piškoty jsou u nás velmi oblíbené, jejich skutečně českých výrobců je přitom málo. Firma Perník se chlubí označením Česká chuť a tradiční výrobou.
Lenka Krbcová
21. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Rodiče se (navzájem) obviňují ze smrti dcery. Měla anorexii
Mentální anorektička (či méně často anorektik) nemusí být obětí prostředí a chyb jiných lidí. Mnohé tragédie nemají jednoznačného viníka. Jeho hledání je nejen marné, ale i znemožňující smíření s tím, co již nelze změnit.
Tomáš Novák
21. 8. 2017
Svobodný přístup k „vodovodě“ v restauraci?
Komentář
Onehdy mi jedna známá vyprávěla příběh ze svého „obyčejného každodenního života“ třicátnice.
Petr Kolman
19. 8. 2017
Počet nových komentářů
3
Co když spolknu střep, magnet, vlas? Horší než exkrementy jsou baterie
Štětinka od zubního kartáčku, skořápka od vajíčka, nebo dokonce kousek skla či špendlík se mohou nedopatřením dostat do našich úst a co hůř, můžeme je spolknout. Znamenají pro nás nebezpečí? A co magnet nebo baterie?
Helena Singerová
18. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Kde hledat dobré řeznictví
Dobrého řezníka by chtěl mít každý… Zajděte si na nákup masa a uzenin do prodejen oceněných v soutěži o nejlepší řeznictví-uzenářství.
Petr Havel
18. 8. 2017
Českým dětem chybí vitamín D, ukázala studie. Mají málo slunce
Jsou české děti dostatečně zásobeny vitamínem D? Na tuto otázku se snažila najít odpověď studie Státního zdravotního ústavu.
Redakce
17. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Některé děti si myslí, že bolest je při psaní normální
Možná budete překvapeni, jak moc platí o psaní, že všechno souvisí se vším. To, jak jednou bude dítě psát, ovlivňuje řada faktorů; a to, jak píše, má zase vliv nejen na známky ve škole, ale i na zdraví a psychiku školáka.
Lenka Krbcová
17. 8. 2017
Malé brambory: kdysi se zaorávaly, dnes jsou hitem
Málokdo dnes v obchodě vybírá brambory podle něčeho jiného než podle ceny, kvality slupky nebo varného typu – tedy účelu použití. Jenže abychom si skutečně pochutnali, měli bychom hledět i na odrůdy. Jaké jsou ty nej?
Kateřina Čepelíková
17. 8. 2017
Proč pojišťovna nehradí laserovou operaci křečových žil
Zdravotní pojišťovny hradí jen radikální chirurgické odstranění křečových žil, přestože jiné metody mohou být vhodnější. I když vám laser nebo radiofrekvenční terapii doporučí lékař, zaplatíte si je sami. Proč nejsou tyto operace hrazeny pojišťovnou?
Redakce
16. 8. 2017
Počet nových komentářů
13
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky
Zajímá vás, jak „obalit tekutinu čokoládou, aby nevytekla“? Tušíte, kolik je v rumových pralinkách rumu a jak se tato tradiční pochoutka vyrábí?
Petr Havel
16. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Po čem všem vám zhnědnou zuby
Možná budete překvapeni, ale zdravý chrup není čistě bílý. Jeho barva je však světlá a bílé se blíží. Dokud si to nepokazíme.
Lenka Krbcová
16. 8. 2017
Richard Fuchs: Šéfkuchař by měl být boss i táta zároveň
Rozhovor
Vařil v těch nejlepších hotelech na světě, učil se od mistrů svého řemesla a teď své zkušenosti zužitkovává v Česku. Čím se šéfkuchař Richard Fuchs živí nyní a co říká o mladých českých kuchařích?
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2017
Slast z jídla a sexu sídlí v mozku vedle sebe
Existuje sexuální úchylka, při níž je člověk vzrušován představou, že pojídá různé potraviny mnohdy z dosti neobvyklých míst. Vzrušení může být způsobeno i přípravou jídla. Nejen láska, ale i sex „prochází žaludkem“.
Tomáš Novák
15. 8. 2017
Salmonela: Proč neonemocní každý, kdo sní nakažené potraviny
Z praxe jsou známy případy onemocnění salmonelózou po konzumaci míchaných vajíček, těstovin s vejci či tiramisu. Hygienici vysvětlují, kdo je nákazou nejvíce ohrožen i jak jí předcházet.
Redakce
14. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
6 170
–
6 200
/
15 670
První strana
Předchozí strana
190
198
199
200
201
202
210
Následující strana
Poslední strana
Komerční sdělení
Zkuste chutné recepty na grilování zeleniny
PODCAST: Melanom může mít každý, ale většinou jde o blonďáky s modrýma očima
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji