největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
241
–
270
/
415
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
Jarní cibulku můžeme pěstovat i doma ve sklenici s vodou
Jarní cibulka je vitamínová bomba a právě teď je její sezóna. Co se z ní jí, jak ji vybrat a skladovat, poradí Lenka Bačinská. Přidá tip na domácí pěstování a oblíbený recept s jarní cibulkou, kterým je snadná domácí lučina.
Redakce
7. 5. 2018
Pasty z ořechů a semen: Už jste ochutnali oříškový krém?
Arašídová pasta, mandlový krém, tahini, slunečnicový, dýňový… Ořechové a semínkové pasty a krémy mají pestré použití, jen je zatím moc neznáme. V receptech lze využít jejich vlivu na zdraví, a to na slano i na sladko, kupované i domácí.
Lenka Formánková
5. 5. 2018
Tajemství dortu Pavlova
Nadýchaný dort Pavlova není zahalen pouze lahodnou šlehačkou, ale obestírá jej také několik záhad.
Jana Kuklová
4. 5. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Skyr není jogurt a skyramisu není tiramisu
Skyr je tu tisíc let, v ČR dva roky. Přestože se v mnohém podobá jogurtu, jeho výroba a složení se liší.
Jana Kuklová
19. 4. 2018
Nejíte pohanku? Velká škoda
Pohanku můžeme připravit jako skutečně zdravou přílohu nebo ji chytře přidat do řady jídel. Vždycky nám to jen prospěje. Její účinky jsou překvapivé a recepty jednoduché.
Veronika Pourová
17. 4. 2018
Nenáročná na pěstování a zpracování: Černá ředkev je dobrá syrová i pečená
Ve srovnání se svojí blízkou příbuznou červenou ředkvičkou je černá ředkev opravdovým ošklivým káčátkem. Lidé si ale tuto černě zbarvenou zeleninu oblíbili z mnohem důležitějších důvodů, než je její vzhled.
Jana Kuklová
12. 4. 2018
Internet je plný zdravých receptů na bulgur
Bulgur má pověst typicky zdravé přílohy, a tu si i právem zaslouží. Jde totiž o nalámaná celá zrna pšenice. No a?
Veronika Pourová
3. 4. 2018
Proč je opečená palačinka z každé strany jiná
Palačinky se na první pohled zdají jako pokrm velmi jednoduchý na přípravu. V jednoduchosti se ale kromě krásy často skrývají také záludnosti. Pro mnoho domácích kuchařů tak dobře usmažená palačinka představuje nedosažitelnou metu.
Jana Kuklová
31. 3. 2018
Tradiční mazanec, to je hlavně mouka…
…a spousta práce s hnětením a kynutím těsta. Kdo si netroufá na kynutí, může upéct mazanec tvarohový, který je velmi populární. Anebo nakoupit v pekárně, i Tesco se letos chlubí ručně vyráběnými mazanci.
Redakce
28. 3. 2018
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody
Komentář
Poptávku po rybách z farem omezují různé mýty. Například, že maso ryb z intenzivních chovů „pod střechou“ je méně kvalitní nebo že jsou ryby krmeny nepřirozeným způsobem. Pravdou je ale úplný opak, alespoň u nás.
Petr Havel
20. 3. 2018
6 druhů rýže: V čem se liší jasmínová a basmati? Která lepí a která se sype?
Nemusíme domů kupovat stále stejný druh rýže. Na trhu jich je celá řada a každá se hodí k jinému pokrmu. Naučíme vás připravit rýži basmati i jasmínovou a poradíme, k čemu se hodí rýže černá a červená.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2018
Dětské dorty snů uděláte i doma
Galerie
Vlastnoručně vyrobený dort s překvapením nebo oblíbeným hrdinou udělá dětem radost největší. Mistři cukráři radí, jak na to. Vyzkoušejte recept na dort v podobě jednorožce.
Redakce
14. 3. 2018
Vzorové jídelníčky při dráždivém tračníku
Dráždivý tračník umí pořádně znepříjemnit život. Odbornice připravila doporučení a varianty receptů, z nichž si vyberete, ať už trpíte průjmem, zácpou, nebo nadýmáním.
Redakce
13. 3. 2018
Běžná bolest břicha, nebo syndrom dráždivého tračníku?
Opakované bolesti břicha, zácpa, průjem, nadýmání. Lidé, které tyto příznaky trápí dlouhodobě, mnohdy trpí tzv. syndromem dráždivého tračníku. Toho je možné se zbavit vhodnou léčbou a jídelníčkem.
Redakce
13. 3. 2018
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle
Upečte si domácí koblihy – jestli máte odvahu. Máme pro vás speciální tipy a triky, jak koblihy plnit a smažit, se kterými to bude rychlé a snadné.
Petr Havel
16. 2. 2018
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová
Již brzy nastane čas božích milostí, pečiva tradičně spjatého s Velikonoci. Jejich pečení není nijak složité, můžete vyzkoušet více variant a porovnat recept z Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové a modernější verzi třeba s rumem.
Petr Havel
14. 2. 2018
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením
Králičí maso je v mnoha ohledech ideální. Snadno stravitelné, dietní, zdravé. Zpestřete si svůj jídelníček třeba pečeným králíkem.
Petr Havel
24. 1. 2018
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky
Droždí nemusí být zdaleka jen surovina na pečení. Díky svému složení obsahuje řadu živin a vitamínů. Z několika kostek pekařského droždí vykouzlíte pomalu celé menu.
Petr Havel
10. 1. 2018
Studentská kuchařka: Když jsme to zvládli my, zvládnete to taky
Rozhovor
Jsou tři, všichni studují a vydávají již druhou kuchařku. Po úspěchu první knihy Jíme zdravě s Fitrecepty, která původně vznikla jako online projekt, připravili pokračování.
Lenka Krbcová
21. 12. 2017
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki
Exotické ovoce kaki churma má mnoho názvů a mnoho způsobů využití. Pro všechny platí, že kaki obsahuje řadu prospěšných látek. Naučte se jej nakupovat a zpracovávat.
Petr Havel
17. 10. 2017
4 tipy na originální ledovou kávu
Klasické frappé zná asi každý. Ledová káva má však mnoho podob a lze ji připravit na spoustu způsobů. Zkuste recepty nasladko i s trochou alkoholu.
Redakce
15. 6. 2017
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
„Tohle že je šopský salát?“ Zkuste, jak se dělá v Řecku
„Přejídali jsme se, přesto jsme zhubli.“ Veronika Hájková skoro rok denně vařila domácí řecké recepty, najdete je v nové knize.
Redakce
28. 5. 2017
Říká amoleta a myslí palačinka
Palačinka, omeleta, amoleta, a navíc ještě lívanec – v čem se liší oblíbené pokrmy a proč není mnohdy jasné, který z nich má člověk na mysli – a na talíři.
Petr Havel
24. 11. 2016
Vánoční pudink může být i rok starý
Tradice říká, že ten správný čas na vánoční pudink je v neděli před adventem. Pravda je ale taková, že se sami Angličané nemohou dohodnout na žádném konkrétním termínu, kdy se do příprav pustit.
Jana Kuklová
18. 11. 2016
Svatomartinská husa chce vhodné Svatomartinské víno
Upečte si dokonalou svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem. Vinař navíc doporučí k huse vhodné Svatomartinské víno.
Redakce
10. 11. 2016
Švestky čistí játra a ledviny
Švestky se u nás pěstují po staletí a naši předci dobře věděli proč. Až pomine čas čerstvých švestek, přijdou na řadu recepty z povidel nebo sušených švestek. Třeba na tradiční černou omáčku, vyzkoušejte.
Petr Havel
7. 10. 2016
Ideální brambora pro pečení jacket potato? Velká a škrobovitá
Jacket potato je v Británii stejně populární jako legendární fish and chips. Recept na tuhle klasiku má svá pravidla a liší se od ostatních pečených brambor, jak se dělají jinde ve světě.
Jana Kuklová
7. 9. 2016
Řecký balzamikový krém patří do dortu i marinády. Jak se vyrábí?
Řecký balzamikový krém se vyrábí z balzamikového octa a ten zas z korintských rozinek. A rozinky? Ty vyrobí jen řecké slunce během deseti dnů.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2016
241
–
270
/
415
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji