největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
241
–
270
/
403
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
Dětské dorty snů uděláte i doma
Galerie
Vlastnoručně vyrobený dort s překvapením nebo oblíbeným hrdinou udělá dětem radost největší. Mistři cukráři radí, jak na to. Vyzkoušejte recept na dort v podobě jednorožce.
Redakce
14. 3. 2018
Vzorové jídelníčky při dráždivém tračníku
Dráždivý tračník umí pořádně znepříjemnit život. Odbornice připravila doporučení a varianty receptů, z nichž si vyberete, ať už trpíte průjmem, zácpou, nebo nadýmáním.
Redakce
13. 3. 2018
Běžná bolest břicha, nebo syndrom dráždivého tračníku?
Opakované bolesti břicha, zácpa, průjem, nadýmání. Lidé, které tyto příznaky trápí dlouhodobě, mnohdy trpí tzv. syndromem dráždivého tračníku. Toho je možné se zbavit vhodnou léčbou a jídelníčkem.
Redakce
13. 3. 2018
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle
Upečte si domácí koblihy – jestli máte odvahu. Máme pro vás speciální tipy a triky, jak koblihy plnit a smažit, se kterými to bude rychlé a snadné.
Petr Havel
16. 2. 2018
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová
Již brzy nastane čas božích milostí, pečiva tradičně spjatého s Velikonoci. Jejich pečení není nijak složité, můžete vyzkoušet více variant a porovnat recept z Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové a modernější verzi třeba s rumem.
Petr Havel
14. 2. 2018
Typický pach králíka odstraníte krátkým spařením
Králičí maso je v mnoha ohledech ideální. Snadno stravitelné, dietní, zdravé. Zpestřete si svůj jídelníček třeba pečeným králíkem.
Petr Havel
24. 1. 2018
Z droždí připravíte i škvarky a knedlíčky do polévky
Droždí nemusí být zdaleka jen surovina na pečení. Díky svému složení obsahuje řadu živin a vitamínů. Z několika kostek pekařského droždí vykouzlíte pomalu celé menu.
Petr Havel
10. 1. 2018
Studentská kuchařka: Když jsme to zvládli my, zvládnete to taky
Rozhovor
Jsou tři, všichni studují a vydávají již druhou kuchařku. Po úspěchu první knihy Jíme zdravě s Fitrecepty, která původně vznikla jako online projekt, připravili pokračování.
Lenka Krbcová
21. 12. 2017
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki
Exotické ovoce kaki churma má mnoho názvů a mnoho způsobů využití. Pro všechny platí, že kaki obsahuje řadu prospěšných látek. Naučte se jej nakupovat a zpracovávat.
Petr Havel
17. 10. 2017
4 tipy na originální ledovou kávu
Klasické frappé zná asi každý. Ledová káva má však mnoho podob a lze ji připravit na spoustu způsobů. Zkuste recepty nasladko i s trochou alkoholu.
Redakce
15. 6. 2017
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
„Tohle že je šopský salát?“ Zkuste, jak se dělá v Řecku
„Přejídali jsme se, přesto jsme zhubli.“ Veronika Hájková skoro rok denně vařila domácí řecké recepty, najdete je v nové knize.
Redakce
28. 5. 2017
Říká amoleta a myslí palačinka
Palačinka, omeleta, amoleta, a navíc ještě lívanec – v čem se liší oblíbené pokrmy a proč není mnohdy jasné, který z nich má člověk na mysli – a na talíři.
Petr Havel
24. 11. 2016
Vánoční pudink může být i rok starý
Tradice říká, že ten správný čas na vánoční pudink je v neděli před adventem. Pravda je ale taková, že se sami Angličané nemohou dohodnout na žádném konkrétním termínu, kdy se do příprav pustit.
Jana Kuklová
18. 11. 2016
Svatomartinská husa chce vhodné Svatomartinské víno
Upečte si dokonalou svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem. Vinař navíc doporučí k huse vhodné Svatomartinské víno.
Redakce
10. 11. 2016
Švestky čistí játra a ledviny
Švestky se u nás pěstují po staletí a naši předci dobře věděli proč. Až pomine čas čerstvých švestek, přijdou na řadu recepty z povidel nebo sušených švestek. Třeba na tradiční černou omáčku, vyzkoušejte.
Petr Havel
7. 10. 2016
Ideální brambora pro pečení jacket potato? Velká a škrobovitá
Jacket potato je v Británii stejně populární jako legendární fish and chips. Recept na tuhle klasiku má svá pravidla a liší se od ostatních pečených brambor, jak se dělají jinde ve světě.
Jana Kuklová
7. 9. 2016
Řecký balzamikový krém patří do dortu i marinády. Jak se vyrábí?
Řecký balzamikový krém se vyrábí z balzamikového octa a ten zas z korintských rozinek. A rozinky? Ty vyrobí jen řecké slunce během deseti dnů.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2016
Oskeruše můžete jíst čerstvé. Pověstná je ale pálenka
Oskeruše jsou již téměř zapomenutou plodinou. Na Slovácku přitom na tento tradiční strom nedají dopustit. Pálenka oskorušovica prý léčí trávicí systém a navíc je velmi vzácná.
Blanka Chocová
31. 3. 2016
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!
Levnější variantou gulášové polévky je využití různých uzenin, obvykle párků. Nedělejte to. Na přípravu skutečně dobré a poctivé gulášovky potřebujete přední hovězí maso.
Petr Havel
21. 3. 2016
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem
Stačí vám jen šest surovin a půl hodina času k tomu, abyste si doma připravili polévku plnou vitamínu B5, která je navíc prostá zbytečných kalorií. Květák se chlubí i dalšími benefity.
Petr Havel
10. 3. 2016
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky
Dršťková polévka je česká klasika s typickým využitím vnitřností poražených zvířat. Dršťky ale představují také jistou komplikaci při vaření, jejich příprava je dost dlouhá. Dnes lze běžně koupit již vyprané a předvařené dršťky, takže příprava zase tolik času nezabere.
Petr Havel
3. 3. 2016
Domácí řeznickou kuchařku užijete i v paneláku
Jitrnice, tlačenka, ovar… Doma vyrobené uzeniny mají své kouzlo, ale i úskalí. Kde sehnat potřebné suroviny a dokdy pak vyrobené pochoutky zkonzumovat?
Petr Havel
26. 2. 2016
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů
Čočka má mnohé výhody, a nemusí dokonce ani nadýmat, když víte, jak na to. Každá z barevných variant čočky se hodí trochu na něco jiného, ale tradiční českou polévku si připravíme z hnědé čočky.
Petr Havel
24. 2. 2016
5 receptů, jak naplno využít účinky grapefruitu
Grapefruity jsou bohaté na vitamíny, ale tím to nekončí. Jezte i semínka. Vykazují silné antibiotické účinky. Můžeme je používat při nachlazení, kašli, chřipce… Citrusy se hodí i k detoxikaci.
Simona Procházková
22. 2. 2016
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc
Špenát má řadu pozitivních vlastností, o kterých se příliš neví. Je dobrý pro oči i pro těhotné ženy. Jeho nevýhodou je poměrně vysoký obsah kyseliny šťavelové, ale proti ní tu máme trik.
Petr Havel
17. 2. 2016
Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo
Fish and chips je pojem. Není to jen obyčejné jídlo. Svůj recept na ty „nejlepší“ má celá řada kuchařů od Jamieho Olivera až po Ditu Pecháčkovou. Univerzální perfektní recept prý ale neexistuje.
Blanka Chocová
15. 2. 2016
Bílý pepř je léčivější než černý
Pepř patří k zahřívacím kořením. Povzbuzuje trávení, zastavuje průjem a pomáhá na bolavé klouby.
Simona Procházková
15. 2. 2016
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“
Polévka s játrovými knedlíčky patří mezi klasiku. Ze slavnostních talířů ji nevystrnadila ani pošramocená pověst jater a dalších drobů. Pokud vám jde o železo, volte játra vepřová, obecně vedou játra kuřecí.
Petr Havel
10. 2. 2016
Semena hořčice prospívají trávení a bolavým kloubům
Hořčici obvykle vnímáme coby jídlo, semena přitom můžeme využít pro zdraví. Na dobré trávení a proti pálení žáhy, ale také při bolavých kloubech. Obklad z hořčice zas pomůže při bronchitidě.
Simona Procházková
9. 2. 2016
241
–
270
/
403
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji