největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
331
–
360
/
415
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Recepty na lína tvrdí nesmysly
Právě teď můžete vyrazit na výlovy rybníků. Pokud neznáte, kupte si tam lína. Nenechte se odradit tím, že se předem musí zbavit šupin – je to totiž mýtus.
Petr Havel
15. 10. 2014
Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu
Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.
Blanka Chocová
14. 10. 2014
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu
Jak si pochutnat na chobotnici? Mé dosavadní, nepříliš četné zkušenosti s konzumací těchto mořských potvor nebyly zrovna povzbuzující. To se změnilo. Stačilo splnit tři podmínky.
Petr Havel
10. 10. 2014
Recept na pickles je i receptem na posílení imunity
Imunitní systém nepřetržitě vykonává dozor nad celým tělem. Jeho správná činnost je však podmíněna celou řadou faktorů, které jeho funkci ovlivňují ať už kladně nebo záporně. Imunitě můžeme pomoci a mnohdy poměrně jednoduše. Třeba kvašenou zeleninou.
Simona Procházková
30. 9. 2014
Výroba čokoládových lanýžů je trochu alchymie
V největším zápřahu dokáže během jediného dne vyrobit i dvě tisícovky čokoládových lanýžů. Zkušené chocolatiérce Lucii Glaister nemohu ani v nejmenším konkurovat, čokoládu a tvoření ovšem miluji, a tak jsem se zúčastnila jejího tříhodinového workshopu.
Eva Fryšarová
29. 9. 2014
Za český česnek se u nás vydává česnek ze Španělska
Rozhovor
Kdo jiný než nejvýznamnější šlechtitel česneku v Česku by nám mohl poradit, jak v obchodě vybrat kvalitní česnek, jak poznat ten vyšeptalý, i proč český česnek vůbec nemusí být český.
Kateřina Čepelíková
15. 9. 2014
K filetování lososa se hodí i kombinačky
Foodparade je velká gastroparáda a sluncem zalité zahrady Trojského zámku jí vyloženě svědčí. Cesty lemují stánky s dobrým jídlem, pod stromy jsou pro návštěvníky připravená lehátka či válecí pytle – a na pódiu ve středu zahrady už se brousí nože.
Lenka Krbcová
11. 9. 2014
Blbec pacient, když nerozezná leták od receptu
Lékař dal pacientovi recept, co nebyl recept, ale reklama na konkrétní mast, s tím, ať si ji vyzvedne v lékárně. Vlastně to prý nebyl lékař, ale sestra. Vlastně prý o nic nejde.
Lenka Krbcová
8. 9. 2014
Lněné semínko: Osvědčené recepty pro vaše zdraví
Lněná semínka jsou významnou potravinou a důležitou pomůckou alternativní medicíny. Jejich využití je opravdu široké. Některé varianty jsou známé, jiné vás možná překvapí.
Simona Procházková
8. 9. 2014
Bramborák (téměř) stokrát jinak
Brambory jsou oproti loňsku levnější, a nejen to je dobrý důvod udělat si bramborák.
Petr Havel
4. 9. 2014
Do každého sladkého kompotu patří sůl
Rozhovor
Urodily se vám hromady rybízu, nasbírali jste hektolitr borůvek nebo chcete zpracovat jablka, kterých bude letos extrémně mnoho? Poradíme co a jak skladovat, uchovat, zavařit, naložit, usušit i zamrazit.
Kateřina Čepelíková
29. 8. 2014
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
Domácí tělové máslo po opalování voní kokosem
Léto je v plném proudu, proto bude tento díl věnovaný výrobě našlehaného tělového másla po opalování. Kromě toho se podíváme do světa esenciálních olejů a na přípravu voňavé koupelové soli.
Blanka Chocová
6. 8. 2014
Čaj z třezalky tečkované nemusíte kupovat
Třezalka se svými léčivými schopnostmi řadí na jedno z prvních míst mezi našimi léčivými bylinami. Sbíráme ji od července do konce srpna. Můžeme ji sušit, nakládat do lihu či oleje.
Simona Procházková
4. 8. 2014
Heřmánek roste jako plevel, ale měl by se platit zlatem
Léčebné uplatnění heřmánku je mimořádně široké, můžeme ho téměř označit jako univerzální lék na všechny nemoci. Nic takového bohužel neexistuje, heřmánek je však blízko.
Simona Procházková
31. 7. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
Průjmu dejte volný průběh a česnečku
Přepadl vás průjem? Zůstaňte doma, nechte mu volný průběh, pijte hodně tekutin a sáhněte po osvědčených domácích prostředcích.
Simona Procházková
21. 7. 2014
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
V receptu na polévku minestrone využijete staré kůrky parmezánu
Minestrone voní všemi vůněmi letní zahrady. Je hutná, a přesto lehká. Její příprava má své zákonitosti, tak si neplánujte nic na nedělní dopoledne a uvařte si tuto italskou klasiku.
Blanka Chocová
11. 7. 2014
Levandule po Česku. Ze záliby při mateřské se stala malá farma
Když přijedete do Židovic, obce s asi čtyřmi stovkami obyvatel zhruba tři kilometry od Roudnice nad Labem, dýchne na vás Provence. Všude kolem kvete levandule.
Eva Fryšarová
8. 7. 2014
Fotoseriál o domácí kosmetice – jak se „vaří“ balzám na rty
První díl fotoseriálu o domácí kosmetice i o poznání, co je opravdu „to nejlepší z přírody“. Tentokrát pro vás máme i recept na domácí a 100% přírodní balzám na rty a cukrový peeling na rty.
Blanka Chocová
4. 7. 2014
Máta citrónová, lék na kocovinu i bolavý zub
Hodí se jako ozdoba na všechny letní moučníky, skvěle s ní vyladíte mojito, ale zmírní i bolesti zubů a dásní. Má totiž desinfekční a znecitlivující účinky.
Hana Michalíková
2. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
V letních drincích letí chřest i nakouřený heřmánek
Rozhovor
V letních měsících si více než kdy jindy dopřáváme osvěžení v podobě míchaných nápojů. A nemusí to být dokola jen mojito a beton, zkuste míchat bylinky s rebarborou, houbami i chřestem.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2014
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče
Rozhovor
Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.
Blanka Chocová
2. 6. 2014
Lipový květ je jednička v přírodní léčbě
Květy lípy patří k základním přírodním lékům. Neměly by proto chybět v žádné domácí lékárničce. Sbíráme je od konce května do konce června. Můžeme je sušit, nakládat do lihu či vína.
Simona Procházková
2. 6. 2014
7 tipů, jak nezkazit cheesecake
Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2014
Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás
Rozhovor
Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.
Kateřina Čepelíková
28. 5. 2014
331
–
360
/
415
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji