největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
331
–
360
/
403
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Domácí tělové máslo po opalování voní kokosem
Léto je v plném proudu, proto bude tento díl věnovaný výrobě našlehaného tělového másla po opalování. Kromě toho se podíváme do světa esenciálních olejů a na přípravu voňavé koupelové soli.
Blanka Chocová
6. 8. 2014
Čaj z třezalky tečkované nemusíte kupovat
Třezalka se svými léčivými schopnostmi řadí na jedno z prvních míst mezi našimi léčivými bylinami. Sbíráme ji od července do konce srpna. Můžeme ji sušit, nakládat do lihu či oleje.
Simona Procházková
4. 8. 2014
Heřmánek roste jako plevel, ale měl by se platit zlatem
Léčebné uplatnění heřmánku je mimořádně široké, můžeme ho téměř označit jako univerzální lék na všechny nemoci. Nic takového bohužel neexistuje, heřmánek je však blízko.
Simona Procházková
31. 7. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
Průjmu dejte volný průběh a česnečku
Přepadl vás průjem? Zůstaňte doma, nechte mu volný průběh, pijte hodně tekutin a sáhněte po osvědčených domácích prostředcích.
Simona Procházková
21. 7. 2014
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
V receptu na polévku minestrone využijete staré kůrky parmezánu
Minestrone voní všemi vůněmi letní zahrady. Je hutná, a přesto lehká. Její příprava má své zákonitosti, tak si neplánujte nic na nedělní dopoledne a uvařte si tuto italskou klasiku.
Blanka Chocová
11. 7. 2014
Levandule po Česku. Ze záliby při mateřské se stala malá farma
Když přijedete do Židovic, obce s asi čtyřmi stovkami obyvatel zhruba tři kilometry od Roudnice nad Labem, dýchne na vás Provence. Všude kolem kvete levandule.
Eva Fryšarová
8. 7. 2014
Fotoseriál o domácí kosmetice – jak se „vaří“ balzám na rty
První díl fotoseriálu o domácí kosmetice i o poznání, co je opravdu „to nejlepší z přírody“. Tentokrát pro vás máme i recept na domácí a 100% přírodní balzám na rty a cukrový peeling na rty.
Blanka Chocová
4. 7. 2014
Máta citrónová, lék na kocovinu i bolavý zub
Hodí se jako ozdoba na všechny letní moučníky, skvěle s ní vyladíte mojito, ale zmírní i bolesti zubů a dásní. Má totiž desinfekční a znecitlivující účinky.
Hana Michalíková
2. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
V letních drincích letí chřest i nakouřený heřmánek
Rozhovor
V letních měsících si více než kdy jindy dopřáváme osvěžení v podobě míchaných nápojů. A nemusí to být dokola jen mojito a beton, zkuste míchat bylinky s rebarborou, houbami i chřestem.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2014
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče
Rozhovor
Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.
Blanka Chocová
2. 6. 2014
Lipový květ je jednička v přírodní léčbě
Květy lípy patří k základním přírodním lékům. Neměly by proto chybět v žádné domácí lékárničce. Sbíráme je od konce května do konce června. Můžeme je sušit, nakládat do lihu či vína.
Simona Procházková
2. 6. 2014
7 tipů, jak nezkazit cheesecake
Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2014
Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás
Rozhovor
Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.
Kateřina Čepelíková
28. 5. 2014
Co babičky vyráběly a my kupujeme v supermarketu
Jsme tak zhýčkaní. V obchodu si koupíme krabičku, vložíme ji do mikrovlnky. Cink. A večeře je na stole. Představuju si, co by na to řekla moje babička.
Jana Poncarová
16. 5. 2014
Recept na Becherovku je supertajný. Jak se vaří slavný likér?
Galerie
Přesná receptura na výrobu Becherovky je tajná a předává se z generace na generaci. V současné době ji znají jen dva lidé na světě. Používá se více než dvacet druhů bylin z celého světa.
Redakce
12. 5. 2014
Starý dobrý svítek: recept po pratetě nezklamal
„Zítra budu vařit svítek,“ řekla jsem svému muži a pohlédla na něho zpoza stařičké kuchařky, jejíž listy jsou zažloutlé a potrhané. Údivem pozvedl obočí. „Svítek? Co to je?“
Jana Poncarová
7. 5. 2014
Vaříme.cz slibuje kvalitní recepty a suroviny šéfkuchařů. Uvidíme…
Test
Zkoušeli jste někdy vařit dle receptů na internetu? A což takhle povýšit tuhle disciplínu o pár řádů výš? Vařili jsme ze surovin, které vám přesně odváží a dovezou až domů i s receptem.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2014
Vejce už jsou zase zdravá. Babičky to neřešily
„O významu vajíčka pro výživu netřeba se zmiňovat,“ psaly prvorepublikové časopisy. Vařily se majonézy, předkrmy, vejce na tvrdo byla základem hlavního chodu. Vyzkoušejte staré recepty.
Blanka Chocová
18. 4. 2014
Originální recepty: Velikonoce jako z první republiky
„Jen aby se mi ty bochánky povedly!“ – právě tak lákaly dobové reklamy prvorepublikové hospodyně ke svátečnímu vyvařování. Máme pro vás originální dobové recepty.
Blanka Chocová
15. 4. 2014
Léčivé účinky chřestu: využijte výhonky i kořen
Chřest je svobodomyslná rostlina, která se může pyšnit širokým léčebným působením. Jeho čas se blíží právě nyní.
Simona Procházková
15. 4. 2014
Vyrobte si domácí jogurt raz dva
Recept
Koupit jeden jogurt v obchodě si dneska může každý, kdo má v kapse aspoň pětikorunu. Jestli ale chcete jogurtů víc, podívejte se na náš domácí recept a nasajte inspiraci.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2014
Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky
Galerie
Vyzkoušejte kdykoli – nejen na Velikonoce:
Redakce
19. 3. 2014
Kdy a kde seženete jehněčí? Na Velikonoce jen těžko
Proč už teď myslet na Velikonoce? Pokud si o svátcích chcete pochutnat na jednom z tradičních pokrmů, musíte na tom začít pracovat co nejdříve. Jehněčí totiž není. Důvodů je víc.
Petr Havel
19. 3. 2014
Jak užívat goji? Pro zdraví, na chuť i v kosmetice
Goji – plody kustovnice čínské – vzhledem připomínají rozinky. Liší se chutí i svými účinky. Podporují dlouhověkost, zvyšují sexuální apetit a hodí se do přírodní kosmetiky.
Simona Procházková
7. 2. 2014
Kardamom ochutí vánoční čaj, ale i kávu
Plody kardamovníku se obvykle používají jako koření. Části této původem indické byliny mají i léčivé účinky. Kardamom zklidní podrážděný žaludek a zvedne sexuální apetit.
Simona Procházková
20. 12. 2013
331
–
360
/
403
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji