největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
271
–
300
/
409
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
5 receptů, jak naplno využít účinky grapefruitu
Grapefruity jsou bohaté na vitamíny, ale tím to nekončí. Jezte i semínka. Vykazují silné antibiotické účinky. Můžeme je používat při nachlazení, kašli, chřipce… Citrusy se hodí i k detoxikaci.
Simona Procházková
22. 2. 2016
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc
Špenát má řadu pozitivních vlastností, o kterých se příliš neví. Je dobrý pro oči i pro těhotné ženy. Jeho nevýhodou je poměrně vysoký obsah kyseliny šťavelové, ale proti ní tu máme trik.
Petr Havel
17. 2. 2016
Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo
Fish and chips je pojem. Není to jen obyčejné jídlo. Svůj recept na ty „nejlepší“ má celá řada kuchařů od Jamieho Olivera až po Ditu Pecháčkovou. Univerzální perfektní recept prý ale neexistuje.
Blanka Chocová
15. 2. 2016
Bílý pepř je léčivější než černý
Pepř patří k zahřívacím kořením. Povzbuzuje trávení, zastavuje průjem a pomáhá na bolavé klouby.
Simona Procházková
15. 2. 2016
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“
Polévka s játrovými knedlíčky patří mezi klasiku. Ze slavnostních talířů ji nevystrnadila ani pošramocená pověst jater a dalších drobů. Pokud vám jde o železo, volte játra vepřová, obecně vedou játra kuřecí.
Petr Havel
10. 2. 2016
Semena hořčice prospívají trávení a bolavým kloubům
Hořčici obvykle vnímáme coby jídlo, semena přitom můžeme využít pro zdraví. Na dobré trávení a proti pálení žáhy, ale také při bolavých kloubech. Obklad z hořčice zas pomůže při bronchitidě.
Simona Procházková
9. 2. 2016
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní
Recept na bramborovou polévku těží z minima maximum. Vařené brambory mají oproti chlebu jen čtvrtinu kalorií a v porovnání s pšenicí obsahují jen pět procent tuku.
Petr Havel
29. 1. 2016
Eukalyptus chrání dýchací cesty a je skvělý k aromaterapii
Eukalyptus neboli blahovičník je v alternativní medicíně nazýván „strom zázraků“. Pro své účinky si svou přezdívku právem zaslouží.
Simona Procházková
25. 1. 2016
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti
Bojíte se nadýmání? Výhody hrachovky převažují, navíc i luštěniny se dají připravit tak, že riziko nežádoucích vedlejších efektů je minimální.
Petr Havel
15. 1. 2016
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Recept na bramborový salát a cukroví podle food blogerů
Nevíte, jaký letos uděláte bramborový salát, chcete ještě narychlo připravit nějaké cukroví? Zkuste si vybrat z receptů nejlepších food blogerů.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2015
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav
Správná a chutná rybí polévka má být uvařena z rybího masa, které je právě v rybích hlavách. Použití žaber je na pováženou.
Petr Havel
16. 12. 2015
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec
Batáty, nazývané také „sladké brambory“, přišly stejně jako skutečné brambory z Ameriky. Tam k jejich úpravě používají speciální technologii. A připravují batátový krém, který je skvělý nejen do pečiva.
Petr Havel
3. 12. 2015
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Bylinná vína a likéry pro podzimní večery
Dlouhé podzimní večery nás přímo vybízejí k zastavení, uvolnění a rozjímání. Nastává čas užít si chvilky pohody. Okořeňte si je vůní a chutí domácích bylinkových likérů.
Simona Procházková
23. 11. 2015
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant
Základem krupicové polévky je nepřekvapivě krupice. Méně už se ví, kolik druhů této suroviny existuje, včetně její bezlepkové verze. Stejně pestré je množství variací samotné polévky.
Petr Havel
9. 11. 2015
Nápoje z podzimních plodů dodají tělu vitamíny a minerály
Podzim je vhodnou dobou na vyživení a celkové posílení organismu. Našemu tělu velmi prospěje, když mu před náročným zimním obdobím dodáme tolik potřebné vitamíny, minerály a další cenné látky.
Simona Procházková
6. 11. 2015
Recepty z rakytníku: olej, med i čaj
Rakytník řešetlákový je mocný všelék, který stále získává na popularitě. Můžete ho koupit v různých formách nebo zpracovat sami. Zde najdete jednoduché praktické recepty.
Simona Procházková
2. 11. 2015
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny
Recept na staročeskou zelňačku má mnoho podob, což jen dokazuje významnou roli této zdravé polévky pro zimní období v naší gastronomii.
Petr Havel
29. 10. 2015
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče
Co je typicky české (respektive rakousko-uherské)? Polévky, houbaření, dršťkovka. Když to dáme dohromady, dostaneme dršťkovou polévku z kotrče. Vyzkoušejte!
Petr Havel
21. 10. 2015
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny
Variant přípravy cibulačky je celá řada, mnohé z nich jsou ale spíše cibulačky francouzské. Naše skutečně tradiční cibulačka by měla vycházet z tradičních surovin a především je nutný dostatek času k tomu, aby správně a dobře chutnala.
Petr Havel
15. 10. 2015
Šípkový čaj i olej jsou dobré pro zdraví
Šípek se sbírá od konce září do poloviny října. Plody mají léčivé účinky. Využít je můžeme v mnoha formách, například jako šípkový čaj, ocet, olej či víno.
Simona Procházková
24. 9. 2015
Recept na anglickou snídani? Hodně času a dobré suroviny
Kdo by neznal anglickou snídani? Někomu může připadat skvělá, jinému možná i nechutná. Angličan vám o ní řekne, že když se připraví dobře, může být tím nejlepším jídlem na celém světě!
Blanka Chocová
3. 9. 2015
Budeme baštit polské borůvky? Už to děláme
Téma dne
Polsko chce Evropany přimět k vyšší konzumaci bobulovin, rozjíždí drahou kampaň a vyzdvihuje jejich zdravotní benefity.
Eva Fryšarová
10. 7. 2015
Mořský ďas: Nejošklivější ryba má delikátní maso
Třetí z ryb, které mají tu nejlepší chuť právě v létě, je mořský ďas. Je tak škaredý, že ho hned po vylovení stáhnou z kůže. Ale ta chuť!
Redakce
9. 7. 2015
Platýs má mít jasně viditelné tečky
Chcete ochutnat platýse v době, kdy je nejchutnější? Je to právě teď. Při nákupu v obchodě si všímejte klíčových indicií kvality.
Redakce
30. 6. 2015
Letní ryby: Věk tuňáka zjistíme podle letokruhů
Nejlepší je čerstvá ryba – ale ještě lepší je čerstvá ryba ve správný čas. Mezi ryby, které mají ideální sezónu v létě, řadí šéfkuchaři tuňáka, platýse a mořského ďase.
Redakce
24. 6. 2015
Domácí hořčice je neskutečně jednoduchá
Recept
Hořčici si doma připravíte za chvíli a s minimální námahou. Příjemně štípe a stačí k ní jen tři suroviny. Co víc si přát?
Blanka Chocová
18. 6. 2015
10 potravin, které budou ještě lepší, když je zmrazíte
Recepty
Vyrobit z kvalitních ingrediencí lahodnou svačinu je snadné. Jednoduše vložíte vybrané jídlo do mrazáku a za třicet minut až hodinu můžete banán, avokádo, jogurt či burákové máslo snadno využít v některém z našich receptů.
Redakce
5. 6. 2015
Marináda na grilování: patří na maso, ale nikdy ne na gril
Ještě jste nepřišli grilování na chuť? Možná nemáte v zásobě ty správné marinády, nebo jen nevíte, jak na to, aby všem chutnalo. Poradí nám pět zkušených kuchařů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2015
271
–
300
/
409
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji