největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
391
–
415
/
415
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Víte, která tráva se dá jíst?
Říkáte si, že nejste králíci, abyste jedli trávu? Možná byste se divili, jak lahodné mohou být některé rostliny, po kterých bez povšimnutí šlapeme. I když netřesk je trochu kyselý…
Taťána Kročková
30. 8. 2013
Celer – nejen pro muže
Semeno, nať i bulva celeru fungují jako přírodní afrodiziakum. Krom toho má tato zelenina i další zdraví prospěšné účinky. Vyzkoušejte některý z receptů.
Simona Procházková
27. 8. 2013
Domácí ice tea chce víc cukru než horký čaj
Nabízíme 130 let starý recept na domácí ledový čaj i ice tea podle současných trendů. Suroviny pro přípravu zůstaly vesměs stejné, rozdíly jsou hlavně v délce přípravy a množství cukru.
Kateřina Čepelíková
26. 8. 2013
Červená řepa – recepty pro zdraví
Červená řepa je blahodárný kořen. Obsahuje zdraví prospěšné látky a zvyšuje obranyschopnost organismu. Mimo jiné ovlivňuje činnost střev, což se hodí při problémech s průjmy či zácpou.
Simona Procházková
20. 8. 2013
Netradiční plody: kdoule, mišpule a spol.
Klikve, jeřabiny, dřišťál, moruše, trnka… Netradiční plody zpestří jídelníček, jsou dobré a zdravé. Zkuste recept na kdoulový „sýr“, je to bomba a v chladu vydrží i několik měsíců.
Taťána Kročková
16. 8. 2013
Jak ušetřit za léky a kosmetiku? Skliďte záhon
Rajčata, mrkev, cuketa, okurky… Zelenina, kterou teď sklízíme a třeba už ani nevíme, co s ní, se hodí i jinam než do hrnce. Můžeme ji využít pro zdraví našeho těla i pokožky.
Simona Procházková
13. 8. 2013
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Test bramborových knedlíků: domácí recept to natřel útočné zbrani
Vyplatí se koupit hotový knedlík nebo domácí ničím nenahradíte? Jak se to vezme. Nejbramborovější je domácí, zbytečně nejžlutější knedlík z prášku a hotovka není vždycky k zahození.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2013
Recept na velikonoční nádivku se původně obešel bez pečiva
Receptů na nádivku je bezpočet, bez nakrájených rohlíků či veky se dnes prakticky neobejde. Dřív šlo o hustou kaši z mléka a krupice. K nádivce patří kopřivy, i ty se ale dají nahradit.
Lenka Krbcová
25. 3. 2013
Recepty z farmářského trhu: nová kniha Hanky Michopulu pro jaro a léto
Aktualita
Pokud rádi kuchtíte z tradičních i netradičních surovin z vlastní zahrádky nebo od farmářů, máte možnost načerpat jarně-letní inspiraci v 2. dílu Receptů z farmářského trhu.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Český špekáček čekají další změny
Mediální symbol českých potravin má sice v EU známku zaručená tradiční specialita, ale spotřebitel reálně nepozná, který je vyroben tradičně, a který si na skutečný špekáček jen hraje.
Petr Havel
25. 1. 2013
Vykrmit raka trvá deset let
Chov raků je běh na středně dlouhou trať. Možná proto u nás není jediný producent a ani raci ze zahraničí nejsou běžně k mání. Přitom raky lze rozmanitě kulinářsky upravit.
Petr Havel
17. 1. 2013
Teplé nápoje pro studené dny: jde to i bez alkoholu
V zimních dnech je dobré se zahřát. Doma u kamen nebo výborným nápojem. Nemusí vždy obsahovat alkohol. Zkuste zázvorový čaj, pohankový s malinami či jablečný nápoj se skořicí a medem.
Taťána Kročková
3. 1. 2013
Ohnivá bowle a další silvestrovské recepty bez nudy
GALERIE: Chipsy, chlebíčky s haldou majonézy a estráda v televizi. I takový může být Silvestr. Ale také nemusí. Stoly se mohou prohýbat pod veselými chlebíčky i pod ohnivou bowlí.
Kateřina Čepelíková
28. 12. 2012
Recept na odlehčené Vánoce: uleví vaší váze i žaludku
Pálení žáhy, nafouknuté břicho, pocit těžkosti nebo žlučníkový záchvat. Připomíná vám to minulé vánoční svátky? Letos bude vše jinak, pokud dodržíte několik jednoduchých zásad.
Jana Poncarová
21. 12. 2012
Vánoce v restauraci? Není důvod, proč říct ne
Vánoce v teple rodinného krbu. To není jediná možnost, jak strávit Štědrý večer. I jinde můžete mít všechno, co žádáte: atmosféru, koledy, stromek a nádavkem i dokonalé menu.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Vyplatí se těsto na cukroví koupit, nebo udělat doma?
Porovnali jsme, co vyjde levněji. Cena ale není vše, domácí recepty pracují s pěti složkami, v polotovaru je jich až dvacet. Navíc některým vánočním těstům končí datum spotřeby už teď.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Když oběhnete lékárny, ušetříte desítky korun
Vyplatí se ptát po nejlevnějším léku? Vyzkoušeli jsme to na čtyřech nejprodávanějších lécích a deseti sousedících lékárnách. Jak se lišily ceny na pouhém kilometru čtverečním?
Kateřina Kolářová
6. 4. 2012
Je to jako v supermarketu, říká lékárník o tvorbě cen léků
ROZHOVOR – Cenu volně prodejného léku pomáhá vytvářet i pacient, domnívá se mluvčí České lékárnické komory Aleš Krebs. Důležitější než cena však prý je, aby lékárník uměl dobře poradit.
Kateřina Kolářová
6. 4. 2012
Hlavní změny vyplývající pro pacienty z reformy zdravotnictví v roce 2012
Některé z novinek zdravotnické reformy platí už od prosince, ostatní čekají na nový rok. Co všechno se v roce 2012 změní a co to bude znamenat pro pacienty?
Redakce
29. 12. 2011
Ode dneška platíme za zdraví víc
Další část reformy zdravotnictví začíná platit právě dnes. A znamená, že si v nemocnicích připlatíme víc za zdraví. V lékárnách už také nedostaneme třicetikorunový bonus.
Redakce
1. 12. 2011
391
–
415
/
415
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji