největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recept
recept
301
–
330
/
403
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Přepuštěné máslo se nepřepaluje
Přepuštěné máslo, ghee a hnědé máslo. Jsou mezi nimi rozdíly, ale všechna jsou dobrá.
Kristina Vacková
17. 2. 2015
Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví
Většina Čechů miso nezná. Málokdo ví, jaké má japonská polévka vlastnosti, jak se vaří a co je k její přípravě potřeba. „Miso polévkou začínáme každý den,“ říká Japonka a prozrazuje osvědčené recepty.
Kristina Vacková
6. 2. 2015
Chutnala jim instantní polévka, teď vaří Konečně vývar
Rozhovor
Uvařit vývar silný jak duby na Šumavě vyžaduje kvalitní suroviny, čas a trochu toho cviku. Když nemáte ani jedno ani druhé a ani třetí, skočíte po kostce nebo si dáte Konečně vývar.
Kateřina Čepelíková
3. 2. 2015
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Jedlé kaštany ze starých herbářů překvapí
Pečené kaštany dnes spíše dokreslují nostalgický obrázek zimní romantiky. Naši předkové je ale považovali za mocné životabudiče, které přemáhají únavu a dokážou probudit i tělesnou žádost.
Blanka Chocová
20. 1. 2015
Vintage Silvestr s prvorepublikovou bowlí
Silvestr ve vintage stylu? Rozhodně žádná nuda. Bujaré veselí, alkohol a ohňostroje. Nesměly chybět ani míchané drinky – třeba populární bowle – a samozřejmě chlebíčky!
Blanka Chocová
30. 12. 2014
Mrznete? Zahřejte se horkým nápojem
Recepty
Horké drinky jsou v chladném počasí ideální volbou. Zkuste si je podle našich receptů připravit sami, potřebujete jen ovocné sirupy, trochu alkoholu a horkou vodu.
Redakce
28. 12. 2014
Pivní recepty nejen pro pány
Recepty
Vladimír Poštulka má rád pivo a ještě raději z něj vaří. „Z piva i na pivě se toho dá vařit skutečně hodně,“ říká kulinářský publicista. Oživuje zapomenuté recepty ve spolupráci s pivovarem Ferdinand. Vyzkoušejte.
Vladimír Poštulka
27. 12. 2014
Vánoční punč podle receptů z první republiky
Litr rumu, litr červeného vína… aneb oslavte šťastné a veselé s prvorepublikovým „červeným punčem“.
Blanka Chocová
18. 12. 2014
Kvásková vánočka zabere celý den. Ale stojí za to, tvrdí Maškrtnica
Rozhovor
Vánočka může být jemná jako dech, vysušená jak loňské dřevo anebo vláčná, s plnou chutí, která vám vydrží i týden ve výborné formě. Jak takovou vánočku upéct a nač si dát pozor, prozradí Maškrtnica.
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2014
Kapr: dobové variace vánoční tradice
Kapr smažený, na černo, na modro… dokonce i z piškotu. Jak se vařili a smažili klasičtí vánoční kapři i jejich méně známé varianty?
Blanka Chocová
15. 12. 2014
Trhlá vánočka věští nezdar
Chcete vědět, jak se peče poctivá vánočka? Nabízíme několik tradičních receptů, ale i „zaručených triků“. A navrch trochu čar a kouzel.
Blanka Chocová
8. 12. 2014
Lidé chtějí jednoduché dobro: Perník z lásky
Perníčky se vždycky pečou první, aby do Vánoc stačily změknout. Jak je upéct, ozdobit a jak se vyhnout kolapsu při pečení poradí zkušená perníkářka z centra Prahy.
Kateřina Čepelíková
26. 11. 2014
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
Staňte se pekařem. Není nad domácí housky
Onehdá se českou kotlinou šířila zpráva, že i obyčejná houska obsahuje na třicet ingrediencí. Tak si zkusme upéct domácí housky, a to jen ze čtyř surovin. Zvládne je i začátečník.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2014
Jáhly – ideální tip pro línou snídani
Jáhly patří mezi nejméně alergizující potraviny, jsou zásadotvorné, bezlepkové a v neposlední řadě výborné! Proč je tedy nevaříme více? Naše babičky a prababičky je vařily. Znáte jáhlovou polévku nebo tradiční jahelník?
Blanka Chocová
10. 11. 2014
Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování
Ječné kroupy nesměly chybět ve spížích našich prababiček, poctivá kroupová polévka už ale v našem jídelníčku moc často nefiguruje. Ochuzujeme se? Velice.
Blanka Chocová
27. 10. 2014
Polévka je grunt, choti
Když malé dítě nechce dojíst polévku, dozví se nejčastěji, že „polévka je grunt“. Věděly to i naše prababičky ve 20., 30. a 40. letech, a tak se to v dobových kuchařkách a časopisech nejrůznějšími recepty právě na polévky jen hemží.
Blanka Chocová
20. 10. 2014
Recepty na lína tvrdí nesmysly
Právě teď můžete vyrazit na výlovy rybníků. Pokud neznáte, kupte si tam lína. Nenechte se odradit tím, že se předem musí zbavit šupin – je to totiž mýtus.
Petr Havel
15. 10. 2014
Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu
Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.
Blanka Chocová
14. 10. 2014
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu
Jak si pochutnat na chobotnici? Mé dosavadní, nepříliš četné zkušenosti s konzumací těchto mořských potvor nebyly zrovna povzbuzující. To se změnilo. Stačilo splnit tři podmínky.
Petr Havel
10. 10. 2014
Recept na pickles je i receptem na posílení imunity
Imunitní systém nepřetržitě vykonává dozor nad celým tělem. Jeho správná činnost je však podmíněna celou řadou faktorů, které jeho funkci ovlivňují ať už kladně nebo záporně. Imunitě můžeme pomoci a mnohdy poměrně jednoduše. Třeba kvašenou zeleninou.
Simona Procházková
30. 9. 2014
Výroba čokoládových lanýžů je trochu alchymie
V největším zápřahu dokáže během jediného dne vyrobit i dvě tisícovky čokoládových lanýžů. Zkušené chocolatiérce Lucii Glaister nemohu ani v nejmenším konkurovat, čokoládu a tvoření ovšem miluji, a tak jsem se zúčastnila jejího tříhodinového workshopu.
Eva Fryšarová
29. 9. 2014
Za český česnek se u nás vydává česnek ze Španělska
Rozhovor
Kdo jiný než nejvýznamnější šlechtitel česneku v Česku by nám mohl poradit, jak v obchodě vybrat kvalitní česnek, jak poznat ten vyšeptalý, i proč český česnek vůbec nemusí být český.
Kateřina Čepelíková
15. 9. 2014
K filetování lososa se hodí i kombinačky
Foodparade je velká gastroparáda a sluncem zalité zahrady Trojského zámku jí vyloženě svědčí. Cesty lemují stánky s dobrým jídlem, pod stromy jsou pro návštěvníky připravená lehátka či válecí pytle – a na pódiu ve středu zahrady už se brousí nože.
Lenka Krbcová
11. 9. 2014
Blbec pacient, když nerozezná leták od receptu
Lékař dal pacientovi recept, co nebyl recept, ale reklama na konkrétní mast, s tím, ať si ji vyzvedne v lékárně. Vlastně to prý nebyl lékař, ale sestra. Vlastně prý o nic nejde.
Lenka Krbcová
8. 9. 2014
Lněné semínko: Osvědčené recepty pro vaše zdraví
Lněná semínka jsou významnou potravinou a důležitou pomůckou alternativní medicíny. Jejich využití je opravdu široké. Některé varianty jsou známé, jiné vás možná překvapí.
Simona Procházková
8. 9. 2014
Bramborák (téměř) stokrát jinak
Brambory jsou oproti loňsku levnější, a nejen to je dobrý důvod udělat si bramborák.
Petr Havel
4. 9. 2014
Do každého sladkého kompotu patří sůl
Rozhovor
Urodily se vám hromady rybízu, nasbírali jste hektolitr borůvek nebo chcete zpracovat jablka, kterých bude letos extrémně mnoho? Poradíme co a jak skladovat, uchovat, zavařit, naložit, usušit i zamrazit.
Kateřina Čepelíková
29. 8. 2014
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
301
–
330
/
403
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji