největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
7 038
–
7 068
/
16 520
První strana
Předchozí strana
220
226
227
228
229
230
240
Následující strana
Poslední strana
Svobodný přístup k „vodovodě“ v restauraci?
Komentář
Onehdy mi jedna známá vyprávěla příběh ze svého „obyčejného každodenního života“ třicátnice.
Petr Kolman
19. 8. 2017
Co když spolknu střep, magnet, vlas? Horší než exkrementy jsou baterie
Štětinka od zubního kartáčku, skořápka od vajíčka, nebo dokonce kousek skla či špendlík se mohou nedopatřením dostat do našich úst a co hůř, můžeme je spolknout. Znamenají pro nás nebezpečí? A co magnet nebo baterie?
Helena Singerová
18. 8. 2017
Kde hledat dobré řeznictví
Dobrého řezníka by chtěl mít každý… Zajděte si na nákup masa a uzenin do prodejen oceněných v soutěži o nejlepší řeznictví-uzenářství.
Petr Havel
18. 8. 2017
Českým dětem chybí vitamín D, ukázala studie. Mají málo slunce
Jsou české děti dostatečně zásobeny vitamínem D? Na tuto otázku se snažila najít odpověď studie Státního zdravotního ústavu.
Redakce
17. 8. 2017
Některé děti si myslí, že bolest je při psaní normální
Možná budete překvapeni, jak moc platí o psaní, že všechno souvisí se vším. To, jak jednou bude dítě psát, ovlivňuje řada faktorů; a to, jak píše, má zase vliv nejen na známky ve škole, ale i na zdraví a psychiku školáka.
Lenka Krbcová
17. 8. 2017
Malé brambory: kdysi se zaorávaly, dnes jsou hitem
Málokdo dnes v obchodě vybírá brambory podle něčeho jiného než podle ceny, kvality slupky nebo varného typu – tedy účelu použití. Jenže abychom si skutečně pochutnali, měli bychom hledět i na odrůdy. Jaké jsou ty nej?
Kateřina Čepelíková
17. 8. 2017
Proč pojišťovna nehradí laserovou operaci křečových žil
Zdravotní pojišťovny hradí jen radikální chirurgické odstranění křečových žil, přestože jiné metody mohou být vhodnější. I když vám laser nebo radiofrekvenční terapii doporučí lékař, zaplatíte si je sami. Proč nejsou tyto operace hrazeny pojišťovnou?
Redakce
16. 8. 2017
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Jak se vyrábějí klasické rumové pralinky
Zajímá vás, jak „obalit tekutinu čokoládou, aby nevytekla“? Tušíte, kolik je v rumových pralinkách rumu a jak se tato tradiční pochoutka vyrábí?
Petr Havel
16. 8. 2017
Po čem všem vám zhnědnou zuby
Možná budete překvapeni, ale zdravý chrup není čistě bílý. Jeho barva je však světlá a bílé se blíží. Dokud si to nepokazíme.
Lenka Krbcová
16. 8. 2017
Richard Fuchs: Šéfkuchař by měl být boss i táta zároveň
Rozhovor
Vařil v těch nejlepších hotelech na světě, učil se od mistrů svého řemesla a teď své zkušenosti zužitkovává v Česku. Čím se šéfkuchař Richard Fuchs živí nyní a co říká o mladých českých kuchařích?
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2017
Slast z jídla a sexu sídlí v mozku vedle sebe
Existuje sexuální úchylka, při níž je člověk vzrušován představou, že pojídá různé potraviny mnohdy z dosti neobvyklých míst. Vzrušení může být způsobeno i přípravou jídla. Nejen láska, ale i sex „prochází žaludkem“.
Tomáš Novák
15. 8. 2017
Salmonela: Proč neonemocní každý, kdo sní nakažené potraviny
Z praxe jsou známy případy onemocnění salmonelózou po konzumaci míchaných vajíček, těstovin s vejci či tiramisu. Hygienici vysvětlují, kdo je nákazou nejvíce ohrožen i jak jí předcházet.
Redakce
14. 8. 2017
HPV infekce a tea tree oil: Pravděpodobně neuškodí, ale ani nepomůže
Na internetu se olej z čajovníku doporučuje například při bradavicích způsobených HPV. Nyní si ženy radí vaginální aplikaci při problémech s děložním čípkem podle logiky: „Zabírá to na viry, třeba při oparu, toto jsou také viry, proč to nezkusit.“
Lenka Krbcová
14. 8. 2017
Na hubnutí platí jen jednoduchá doporučení
Kdyby se dělal žebříček nejčastějších témat, hubnutí by bylo v první desítce. A počet zaručených receptů, jak rychle zhubnout? Nepočítaně. Shazování přebytečných kil ovšem obvykle nepatří do kategorie „snadno a rychle“. Univerzální návod neexistuje a řada nápadů může tělu naopak ublížit.
Šárka Kuželová
14. 8. 2017
Co potřebují vlasy v létě? Konopné semínko a olej
Stejně jako naše pokožka, tak i vlasy si v létě zaslouží trochu jinou péči než v průběhu dalších období. Zkuste několik tipů, jak vlasy ochránit u moře, před sluncem i zregenerovat po dovolené.
Lenka Čejková
12. 8. 2017
Kaufland stahuje čokolády, důvodem je salmonela
Aktualita
Společnost Kaufland v některých svých výrobcích zjistila přítomnost bakterie rodu Salmonella.
Redakce
11. 8. 2017
Kauza fipronil: Veterináři nařizují kontrolu všech rizikových vajec
Aktualita
Skandál s vejci z Nizozemí a Belgie s vysokým obsahem pesticidu fipronil přiměl evropské země stáhnout milióny podezřelých vajíček. Veterináři nyní zavádějí preventivní opatření pro Českou republiku.
Redakce
11. 8. 2017
Zakazuje EU hranolky? Pravda o akrylamidu
Akrylamid je přítomný v celé řadě běžně konzumovaných potravin. Evropská komise chce snížit jeho příjem pomocí vhodnějších technologických postupů. Tak ministerstvo komentuje zprávy, které se kolem „zákazu hranolků“ objevily.
Redakce
11. 8. 2017
Prošlé léky jsou jako stará masová konzerva
Je nutné léky po expiraci zlikvidovat, i když mohou být ještě účinné? V Česku i jinde se vyhazuje ohromné množství prošlých léků. Kdo za tím stojí a jak z toho ven?
Daniel Mareš
11. 8. 2017
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny
Praktickým informacím ohledně skladování, nutričních hodnot i výběru při nákupu je věnována nově vydaná publikace o kvalitě ryb.
Petr Havel
11. 8. 2017
Běhat ráno, nebo večer? Rozdíly tu jsou
Otázku, zda je lepší běhat ráno, nebo večer, si kladou všichni běžci, rekreační, výkonnostní i ve vrcholové přípravě. Obě varianty jsou možné s tím, že smysl se může lišit.
Lenka Krbcová
10. 8. 2017
Letní péče na dovolené u moře: Konopný olej hydratuje pokožku
Dopřejme na dovolené relax také své pokožce a vlasům a během léta o ně správně pečujme. Slunce v kombinaci se slanou nebo chlorovanou vodou jim totiž příliš neprospívá. Jak na to?
Lenka Čejková
10. 8. 2017
Zmrzlina se „šidila“ vždy. Ale jinak
Tváří se jako smetanová, ale spíš bude z odtučněného mléka, je jahodová, ale jahodovou nemá ani barvu. Jsou to hry s barvami a popisky, čím barevnější, tím lépe se upoutá pozornost. Platilo to i tehdy, kdy bylo zmrzlinářství ještě v plenkách.
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2017
Alzheimerova choroba může být následek úrazu
Neurodegenerativní choroby, jako je Alzheimerova porucha nebo jiné formy demence, mohou být způsobeny také poraněními. Tvrdí to jedna z novinek tuzemských akademických institucí.
Pavel Houser
10. 8. 2017
Zaměřeno na kebaby: obsahují nepovolené látky
Veterináři zkontrolovali oblíbenou pochoutku. Několik prodejců připravovalo kebab ze surovin z Polska či Německa, které jejich výrobci „přikrmili“ chemií.
Redakce
9. 8. 2017
Jak se balí vejce na slepičí farmě
Galerie
Ve větších provozech vejce třídí automatizované zařízení podle hmotnosti a pomáhá i s balením, na malé farmě probíhá většina práce ručně.
Redakce
9. 8. 2017
Parazitární blud: Když na 100 % víte, že trpíte parazity – a není to pravda
Na parazity se dnes svádí kdejaký problém. Někteří lidé ale mají spíše „brouka v hlavě“ a jsou parazity posedlí, aniž by jim nějací škodili. Parazitární blud je závažné onemocnění s často špatnou diagnózou.
Daniel Mareš
9. 8. 2017
Kam se hrabeme se smažákem. Skotové milují smaženou tyčinku Mars
Skutečně existuje něco tak šíleného jako sladká tyčinka Mars smažená v těstíčku. Tuto zvláštní specialitu je v Británii možné sehnat jenom ve Skotsku. Jaká jsou další neznámá anglická jídla?
Jana Kuklová
9. 8. 2017
5 způsobů, jak v létě využít konopí
Konopí odhání bodavý hmyz, zklidní spálenou pokožku a pomáhá také bojovat s plísní na nohách.
Lenka Čejková
8. 8. 2017
Honza Hochsteiger: Do italské zmrzliny patří dvacet procent vzduchu
Rozhovor
Zmrzlinařinu studoval v Itálii, ale jeho vytříbené zmrzliny můžete ochutnávat už dva a půl roku i v Praze, ve vysněné zmrzlinárně Crème de la Crème i mnoha špičkových restauracích. Čím se jeho zmrzliny vymykají a jak je vyrábí?
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2017
7 038
–
7 068
/
16 520
První strana
Předchozí strana
220
226
227
228
229
230
240
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji