Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Které houby se pletou? Jedlé a jedovaté se podobají Co jíst 18. 8. 2014 -
Atlas masa je střetem ideálů s realitou Co jíst 13. 8. 2014 -
Ruské sankce sníží ceny potravin, ale i jejich kvalitu Co jíst 11. 8. 2014 -
Jak darovat potraviny a nezaplatit za to Co jíst 8. 8. 2014 -
Rizikové potraviny k nám míří z celého světa, ne jen z Polska Co jíst 1. 8. 2014 -
Biopotraviny nejsou svaté Co jíst 30. 7. 2014 -
Dobrá zpráva pro tlouštíky: Obezita může být zdravá Co jíst 25. 7. 2014 -
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte Co jíst 23. 7. 2014 -
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka Co jíst 18. 7. 2014 -
Býčí koule jsou libové a laciné Co jíst 16. 7. 2014 -
Nesmysly o pitném režimu aneb odborníci z posilovny Co pít 7. 7. 2014 -
Radlery a cidery: Prosadí se proti české pivní klasice? Co pít 4. 7. 2014 -
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce Co jíst 2. 7. 2014 -
Syrové mléko „přenáší“ encefalitidu Co pít 26. 6. 2014 -
Kaktus místo okurky? Nopál je proti stresu i na hubnutí Co jíst 25. 6. 2014 -
Ve vodě přibývá pozůstatků látek z léků i tvrdých drog Co pít 19. 6. 2014 -
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý Co jíst 18. 6. 2014 -
Sinice ve vodě vadí jen při přemnožení Nemoci a úrazy 13. 6. 2014 -
V čem jsou čerstvé jahody unikátní? Jen vůni tvoří čtyři sta látek Co jíst 11. 6. 2014 -
Potravinářské Potěmkinovy vesnice Co jíst 4. 6. 2014 -
I nízké dávky alkoholu významně mění chování Nemoci a úrazy 28. 5. 2014 -
Co mění zákon o potravinách? Nečekejte zázraky Co jíst 19. 5. 2014 -
Není škoda vylévat falšované víno? Co pít 15. 5. 2014 -
Malé prodejny krachují nejen kvůli supermarketům Co jíst 6. 5. 2014 -
Jak svět přichází o jednodenní kuřata Co jíst 29. 4. 2014 -
„Boží“ potraviny: Církve vaří nejen pivo Co jíst 24. 4. 2014 -
Rizika koupání v krytých bazénech: co vdechuje plavec? Nemoci a úrazy 18. 4. 2014 -
České dravé ryby v obchodech chybí Co jíst 16. 4. 2014 -
Unikátní technologie umí bezlepkové pivo i z ječmene Co pít 11. 4. 2014 -
Konec farmářských trhů kvůli USA? Ani náhodou Co jíst 9. 4. 2014 -
Smutný příběh: Kuchař radící lidem nemá základní potravinářské znalosti Co jíst 4. 4. 2014 -
Jak se z dánského selete stane české vepřové Co jíst 2. 4. 2014 -
Levné potraviny? Letos se nedočkáme Co jíst 28. 3. 2014 -
V hodnocení polských potravin převažují emoce a marketing Co jíst 25. 3. 2014 -
Skoro polovina zaměstnanců v ČR neobědvá Co jíst 21. 3. 2014 -
Kdy a kde seženete jehněčí? Na Velikonoce jen těžko Co jíst 19. 3. 2014 -
Selen v potravinových doplňcích výrazně zvyšuje riziko rakoviny Nemoci a úrazy 14. 3. 2014 -
Trend doby: Potraviny přicházejí za zákazníkem Co jíst 13. 3. 2014 -
Chcete odlišit chléb z žitného kvásku? Šance by tu byla Co jíst 7. 3. 2014 -
Slováci chtěli stlačit kvalitu Pražské šunky Co pít 5. 3. 2014 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).