Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Které houby se pletou? Jedlé a jedovaté se podobají Co jíst 18. 8. 2014
Atlas masa je střetem ideálů s realitou Co jíst 13. 8. 2014
Ruské sankce sníží ceny potravin, ale i jejich kvalitu Co jíst 11. 8. 2014
Jak darovat potraviny a nezaplatit za to Co jíst 8. 8. 2014
Rizikové potraviny k nám míří z celého světa, ne jen z Polska Co jíst 1. 8. 2014
Biopotraviny nejsou svaté Co jíst 30. 7. 2014
Dobrá zpráva pro tlouštíky: Obezita může být zdravá Co jíst 25. 7. 2014
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte Co jíst 23. 7. 2014
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka Co jíst 18. 7. 2014
Býčí koule jsou libové a laciné Co jíst 16. 7. 2014
Nesmysly o pitném režimu aneb odborníci z posilovny Co pít 7. 7. 2014
Radlery a cidery: Prosadí se proti české pivní klasice? Co pít 4. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce Co jíst 2. 7. 2014
Syrové mléko „přenáší“ encefalitidu Co pít 26. 6. 2014
Kaktus místo okurky? Nopál je proti stresu i na hubnutí Co jíst 25. 6. 2014
Ve vodě přibývá pozůstatků látek z léků i tvrdých drog Co pít 19. 6. 2014
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý Co jíst 18. 6. 2014
Sinice ve vodě vadí jen při přemnožení Nemoci a úrazy 13. 6. 2014
V čem jsou čerstvé jahody unikátní? Jen vůni tvoří čtyři sta látek Co jíst 11. 6. 2014
Potravinářské Potěmkinovy vesnice Co jíst 4. 6. 2014
I nízké dávky alkoholu významně mění chování Nemoci a úrazy 28. 5. 2014
Co mění zákon o potravinách? Nečekejte zázraky Co jíst 19. 5. 2014
Není škoda vylévat falšované víno? Co pít 15. 5. 2014
Malé prodejny krachují nejen kvůli supermarketům Co jíst 6. 5. 2014
Jak svět přichází o jednodenní kuřata Co jíst 29. 4. 2014
„Boží“ potraviny: Církve vaří nejen pivo Co jíst 24. 4. 2014
Rizika koupání v krytých bazénech: co vdechuje plavec? Nemoci a úrazy 18. 4. 2014
České dravé ryby v obchodech chybí Co jíst 16. 4. 2014
Unikátní technologie umí bezlepkové pivo i z ječmene Co pít 11. 4. 2014
Konec farmářských trhů kvůli USA? Ani náhodou Co jíst 9. 4. 2014
Smutný příběh: Kuchař radící lidem nemá základní potravinářské znalosti Co jíst 4. 4. 2014
Jak se z dánského selete stane české vepřové Co jíst 2. 4. 2014
Levné potraviny? Letos se nedočkáme Co jíst 28. 3. 2014
V hodnocení polských potravin převažují emoce a marketing Co jíst 25. 3. 2014
Skoro polovina zaměstnanců v ČR neobědvá Co jíst 21. 3. 2014
Kdy a kde seženete jehněčí? Na Velikonoce jen těžko Co jíst 19. 3. 2014
Selen v potravinových doplňcích výrazně zvyšuje riziko rakoviny Nemoci a úrazy 14. 3. 2014
Trend doby: Potraviny přicházejí za zákazníkem Co jíst 13. 3. 2014
Chcete odlišit chléb z žitného kvásku? Šance by tu byla Co jíst 7. 3. 2014
Slováci chtěli stlačit kvalitu Pražské šunky Co pít 5. 3. 2014
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).