Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Dříve byly mléčné výrobky kvalitnější. Říká kdo? Co pít 26. 8. 2015 -
Brambory podraží. Přesto je jezte Co jíst 20. 8. 2015 -
„Jedovaté“ babky opět na scéně Co jíst 19. 8. 2015 -
Jak je to s kvalitou pitné vody u nás Co pít 14. 8. 2015 -
Proč by se kvůli suchu nemělo zdražovat jídlo Co jíst 12. 8. 2015 -
Kontroly restaurací: už zase se bojuje o kompetence Co jíst 10. 8. 2015 -
Jak trhat borůvky? Hřebenem, nebo ručně? Co jíst 6. 8. 2015 -
Trojnásobná doba sklizně a nejsladší jahody Co jíst 31. 7. 2015 -
Malí výrobci potravin bojují s hromadou formalit. Zjednodušení nestačí Co jíst 28. 7. 2015 -
Strašení TTIP: Nejcitlivější částí dohody mezi USA a EU jsou potraviny Co jíst 22. 7. 2015 -
Malinovky a jiné ovky Co pít 20. 7. 2015 -
Počůral vám potkan vodu? Pozor na leptospirózu Nemoci a úrazy 16. 7. 2015 -
Jezte přeštické prase, zachráníte mu život Co jíst 9. 7. 2015 -
Dáváte si do nápojů led? To neděláte dobře… Co pít 7. 7. 2015 -
Jíte houby? Nejhorší je smaženice Co jíst 7. 7. 2015 -
Alergie na siřičitany: Nemáte ji taky? Nemoci a úrazy 1. 7. 2015 -
České pivo a české pivo – víte, jaký je v tom rozdíl? Co pít 26. 6. 2015 -
Paraziti na dobrém jméně farmářských trhů Co jíst 24. 6. 2015 -
Trend: Potraviny z výkalů. Nechutné? Co jíst 19. 6. 2015 -
Mořské i sladkovodní ryby obsahují stejný alergen Nemoci a úrazy 17. 6. 2015 -
Intolerance na lepek: Devět z deseti pacientů neví, že má celiakii Co jíst 11. 6. 2015 -
Co se tvrdí o kažení potravin a není to pravda Co jíst 9. 6. 2015 -
Jak zachovat kvalitní české mléko Co pít 4. 6. 2015 -
Průšvih s kontaminovanou vodou se může kdykoli opakovat. Nejen v Dejvicích Co pít 1. 6. 2015 -
Lupina: skrytá přísada průmyslových potravin. Počet alergií neznámý Nemoci a úrazy 29. 5. 2015 -
Hořčice způsobuje „divnou“ alergii Nemoci a úrazy 26. 5. 2015 -
Český chřest se vrací na trh Co jíst 22. 5. 2015 -
Alergie na mléko není častá, zato se často plete Nemoci a úrazy 18. 5. 2015 -
Antibiotika v chovech: Je to horší, než si myslíme Co jíst 13. 5. 2015 -
Kadmium je jed. Hlavním zdrojem ale vůbec nejsou potraviny Co jíst 12. 5. 2015 -
Máte alergii na pyl? Nejezte celer! Nemoci a úrazy 7. 5. 2015 -
Alergii na sezam má jeden člověk ze sta Nemoci a úrazy 30. 4. 2015 -
Medvědí česnek je fajn – znáte ale lesní pažitku? Co jíst 22. 4. 2015 -
Falšování potravin: Uevidujeme se k smrti Co jíst 21. 4. 2015 -
Alergie na vejce: oddělit bílek od žloutku nepomůže Nemoci a úrazy 17. 4. 2015 -
Sója – snad nejvíce prozkoumaný alergen Nemoci a úrazy 10. 4. 2015 -
Restaurace na pranýři – a oprávněně Co jíst 2. 4. 2015 -
Pstruh, nebo kapr? Pokud jde o tuky, je to jasné Co jíst 1. 4. 2015 -
Pampeliškový med není med Co jíst 30. 3. 2015 -
Proč nejíst s rybou měkkýše? Kvůli alergii Nemoci a úrazy 27. 3. 2015 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).