Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Dříve byly mléčné výrobky kvalitnější. Říká kdo? Co pít 26. 8. 2015
Brambory podraží. Přesto je jezte Co jíst 20. 8. 2015
„Jedovaté“ babky opět na scéně Co jíst 19. 8. 2015
Jak je to s kvalitou pitné vody u nás Co pít 14. 8. 2015
Proč by se kvůli suchu nemělo zdražovat jídlo Co jíst 12. 8. 2015
Kontroly restaurací: už zase se bojuje o kompetence Co jíst 10. 8. 2015
Jak trhat borůvky? Hřebenem, nebo ručně? Co jíst 6. 8. 2015
Trojnásobná doba sklizně a nejsladší jahody Co jíst 31. 7. 2015
Malí výrobci potravin bojují s hromadou formalit. Zjednodušení nestačí Co jíst 28. 7. 2015
Strašení TTIP: Nejcitlivější částí dohody mezi USA a EU jsou potraviny Co jíst 22. 7. 2015
Malinovky a jiné ovky Co pít 20. 7. 2015
Počůral vám potkan vodu? Pozor na leptospirózu Nemoci a úrazy 16. 7. 2015
Jezte přeštické prase, zachráníte mu život Co jíst 9. 7. 2015
Dáváte si do nápojů led? To neděláte dobře… Co pít 7. 7. 2015
Jíte houby? Nejhorší je smaženice Co jíst 7. 7. 2015
Alergie na siřičitany: Nemáte ji taky? Nemoci a úrazy 1. 7. 2015
České pivo a české pivo – víte, jaký je v tom rozdíl? Co pít 26. 6. 2015
Paraziti na dobrém jméně farmářských trhů Co jíst 24. 6. 2015
Trend: Potraviny z výkalů. Nechutné? Co jíst 19. 6. 2015
Mořské i sladkovodní ryby obsahují stejný alergen Nemoci a úrazy 17. 6. 2015
Intolerance na lepek: Devět z deseti pacientů neví, že má celiakii Co jíst 11. 6. 2015
Co se tvrdí o kažení potravin a není to pravda Co jíst 9. 6. 2015
Jak zachovat kvalitní české mléko Co pít 4. 6. 2015
Průšvih s kontaminovanou vodou se může kdykoli opakovat. Nejen v Dejvicích Co pít 1. 6. 2015
Lupina: skrytá přísada průmyslových potravin. Počet alergií neznámý Nemoci a úrazy 29. 5. 2015
Hořčice způsobuje „divnou“ alergii Nemoci a úrazy 26. 5. 2015
Český chřest se vrací na trh Co jíst 22. 5. 2015
Alergie na mléko není častá, zato se často plete Nemoci a úrazy 18. 5. 2015
Antibiotika v chovech: Je to horší, než si myslíme Co jíst 13. 5. 2015
Kadmium je jed. Hlavním zdrojem ale vůbec nejsou potraviny Co jíst 12. 5. 2015
Máte alergii na pyl? Nejezte celer! Nemoci a úrazy 7. 5. 2015
Alergii na sezam má jeden člověk ze sta Nemoci a úrazy 30. 4. 2015
Medvědí česnek je fajn – znáte ale lesní pažitku? Co jíst 22. 4. 2015
Falšování potravin: Uevidujeme se k smrti Co jíst 21. 4. 2015
Alergie na vejce: oddělit bílek od žloutku nepomůže Nemoci a úrazy 17. 4. 2015
Sója – snad nejvíce prozkoumaný alergen Nemoci a úrazy 10. 4. 2015
Restaurace na pranýři – a oprávněně Co jíst 2. 4. 2015
Pstruh, nebo kapr? Pokud jde o tuky, je to jasné Co jíst 1. 4. 2015
Pampeliškový med není med Co jíst 30. 3. 2015
Proč nejíst s rybou měkkýše? Kvůli alergii Nemoci a úrazy 27. 3. 2015
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).