Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Alergie: Žádný korýš není bezpečný Nemoci a úrazy 20. 3. 2015 -
Alergeny v potravinách: Nejhorší jsou arašídy a para ořechy Nemoci a úrazy 12. 3. 2015 -
Nepravá skořice obsahuje rizikový toxin. Která to je? Co jíst 3. 3. 2015 -
Konec vína ze sudů? Co pít 23. 2. 2015 -
Odpůrce GMO usvědčuje z omylu sama příroda Co jíst 19. 2. 2015 -
Sladidlo stévie není takový zázrak, jak si mnozí myslí Co jíst 16. 2. 2015 -
„Rychlosušení“ salámů není na úkor kvality – naopak Co jíst 12. 2. 2015 -
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů Co jíst 5. 2. 2015 -
Dobře chutná jen dobře živený hmyz Co jíst 28. 1. 2015 -
Potraviny jsou globální směskou, jak chcete značit zemi původu? Co jíst 23. 1. 2015 -
Novinka: Instantní pivo z presovače. Brr… Co pít 15. 1. 2015 -
Návrat ječmene. Je jiný než kdysi Co jíst 9. 1. 2015 -
Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná Co jíst 7. 1. 2015 -
Jak se neseknout a poznat dobrou pálenku Co pít 26. 12. 2014 -
Co je to za pivní festival, když tu převažují cidery? Co pít 22. 12. 2014 -
Nejhorší vánoční dárek? Levný pejsek z množírny Nemoci a úrazy 17. 12. 2014 -
Intenzivní zemědělství zhoršilo kvalitu potravin Co jíst 11. 12. 2014 -
Na změně pravidel pro dovoz potravin vydělá zákazník Co jíst 5. 12. 2014 -
Mléko – zabiják? Co pít 7. 11. 2014 -
„Vypitý“ mozek a další mýty o alkoholu Co pít 5. 11. 2014 -
Dobrý chleba dělá jen dobrá mouka Co jíst 31. 10. 2014 -
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé? Co jíst 30. 10. 2014 -
Když bažanta, tak slepici Co jíst 24. 10. 2014 -
Nebezpečný jogurt je zpět Co jíst 22. 10. 2014 -
Nebojme se vnitřností: prase nemá zhuntovaná játra Co jíst 17. 10. 2014 -
Recepty na lína tvrdí nesmysly Co jíst 15. 10. 2014 -
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu Co jíst 10. 10. 2014 -
Čeští maloobchodníci hlásí: Není pravda, že neexistujeme Co jíst 7. 10. 2014 -
Plňte normy, soudruzi Co jíst 3. 10. 2014 -
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky Co jíst 1. 10. 2014 -
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa Co jíst 26. 9. 2014 -
Voda ze studny není to samé jako voda z kohoutku Co pít 24. 9. 2014 -
Nevídáno, ministr a řetězce mluví o spolupráci Co jíst 19. 9. 2014 -
Další peníze pro české potraviny. Utrácíme účelně? Co jíst 17. 9. 2014 -
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů Co jíst 12. 9. 2014 -
Vysoké ceny citronů za pár týdnů klesnou Co jíst 9. 9. 2014 -
Bramborák (téměř) stokrát jinak Co jíst 4. 9. 2014 -
S obchodními partnery se neválčí, ale jedná. Zeman to neví Co jíst 2. 9. 2014 -
Restartované maso: rozmrazené blátíčko má být označeno Co jíst 22. 8. 2014 -
Muž ze Starbucks teď dělá mouku z kávy Co jíst 20. 8. 2014 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).