Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
pečení
pečení
1
–
30
/
94
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Když zeleninu, tak pečenou. Ideálně s balsamikem
Balsamiko se nehodí jen do dipů, zálivek na salát nebo do marinád pod maso, perfektně doladí i chuť zeleniny. Té pečené. Té, kterou si raz dva připravíte v troubě.
Susan Bowermanová
4. 1. 2021
Počet nových komentářů
1
Čím nahradit pudink v krému? Klidně moukou
Pudinky mají mnohé využití, ať už v sypkém stavu třeba jako pojivo do těst, nebo vařené, kdy se náramně hodí do krémů. Pokud ho nemáte po ruce, vězte, že náhrada za něj čeká v každé spíži.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2020
Který cukr do vánočního cukroví? Dobře zvolený druh mu pomůže, nevhodný ho pokazí
Vedle základních druhů, tedy moučky, krupice a krystalu, existuje celá řada cukrů, které nám ozvláštní vánoční cukroví. Mají různé příměsi, aromata, vůně a chutě. Podívali jsme se na ně podrobně a zjistili, co obsahují a nač se hodí.
Kateřina Čepelíková
13. 12. 2020
Na čem péct cukroví? Pečicí papír není jediná možnost
Pakliže jste zvyklí využívat při pečení cukroví pečicí papír, představíme vám jeho alternativy: několik druhů podložek, které můžete mýt v myčce, opakovaně používat a šetřit tak životní prostředí.
Kateřina Čepelíková
12. 12. 2020
Počet nových komentářů
3
Ivka z MasterChefa: vánočního cukroví vyrábím desítky kil
Miluje fitness a pečení dortů. I vánoční cukroví vyrábí každý rok – díky účasti v soutěži MasterChef Česko teď celé dny i pro své zákazníky. Samozřejmostí jsou zdravé varianty, ale Ivka Sarauerová má svou vánoční slabost v podobě naprosté klasiky: miluje totiž vanilkové rohlíčky. Speciálně pro Vitalia.cz připravila novinku: košíčky plné ořechů a semínek.
Tereza Víchová
11. 12. 2020
Téměř tunu vánočního cukroví zvládnou upéct čtyři lidé: jak to chodí v rodinném podniku?
Čtyři pekaři, čtyři hodiny denně, pět týdnů v kuse. Vykrajování, pečení, promazávání, namáčení v čokoládě. Výsledek? 800 kilo cukroví. Vypravili jsme se do rodinné pekárny, kde se právě chystají linecké kytičky, kokosky a další vánoční dobroty. A všechny pěkně ručně.
Tereza Víchová
9. 12. 2020
Které ořechy se hodí do vánočního cukroví? V receptu je můžeme i zaměňovat
Jednou ze základních surovin pro pečení vánočního cukroví jsou ořechy. Patří ale též k těm nejtučnějším a nejdražším položkám na nákupním seznamu. Zeptali jsme se proto zkušených pekařů a cukrářů, kdy můžeme ořechy v receptu nahradit jiným druhem a kam se které hodí.
Kateřina Čepelíková
8. 12. 2020
Nejlepší kakao do cukroví: i na barvě záleží
Když kupujeme v obchodě kakao, moc asi nepřemýšlíme nad tím, které skončí v košíku. Jak velké rozdíly jsou mezi jednotlivými druhy? Označení „kakao na pečení“ o kvalitě výrobku nic neříká.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2020
Kypřicí prášek do perníku, nebo raději domácí perníkové koření?
Kypřicí prášek do perníku patří do celé řady receptů na vánoční perníčky. Než jsme je začali péci, podívali jsme se na to, co vlastně tvoří obsah sáčků, jak se od sebe liší a jak můžeme tyto kypřicí směsi při pečení nahradit vlastním perníkovým kořením.
Kateřina Čepelíková
3. 12. 2020
Omyly o zdravém a dietním pečení
Kdo si hlídá jídelníček a postavu, může si upéci zdravější variantu dezertů či cukroví. Nejde jen o druh použité mouky, ale také o cukr a tuk. Vždy však záleží hlavně na množství. Ani vánoční cukroví není nezdravé, pokud ho není moc.
Karolína Otavová
1. 12. 2020
Počet nových komentářů
1
Jablečná mouka: víc než bezlepková kuriozita. Jak se s ní peče?
Mouka z jablek je jednou z méně obvyklých druhů mouky, jejichž popularita stále stoupá. Jedním z důvodů je zajímavá chuť, vysoký podíl zdravé vlákniny a také využití v bezlepkové dietě. Nelze ji však používat samotnou.
Petr Havel
25. 11. 2020
Jak vznikají tradiční Hořické trubičky a proč se nesmí vyrábět nikde jinde
Firma Petráčkovy Hořické trubičky je jedním z nemnoha výrobců tradiční speciality. Majitelka firmy popisuje cestu k úspěchu na trhu, ocenění Regionální potravina i tajemství postupu výroby. Trubičky se totiž i dnes vyrábějí ručně a celý proces trvá ideálně měsíc.
Redakce
10. 11. 2020
Počet nových komentářů
4
Štramberské uši, perníkový kornout s divokou historií
Při výletě do Štramberku rozhodně nesmíte vynechat ochutnávku Štramberských uší. Je to zatočená perníková pochoutka, která vznikla na základě jedné, sedm set let staré, opravdu morbidní legendy.
Kateřina Čepelíková
22. 9. 2020
Klasický kváskový chléb: mouka, kvásek, voda, sůl. Víc nic
Chcete si upéct domácí kváskový chleba? Pro začátek je ideální najít si dobrý fungující recept a toho se držet. „Něco jednoduchého, nekomplikovaného, aby byla vysoká šance, že se nám chléb povede. Pak si můžeme dále hrát a experimentovat,“ radí odbornice.
Lenka Krbcová
31. 8. 2020
Dort potahovaný marcipánem či fondánem: 6 tipů, jak na to
Práce s marcipánem nebo fondánem již vyžaduje určité cukrářské zkušenosti. Cukrářka Olga Ceralová radí, jak na perfektní potažení dortu jen v šesti krocích. Obavy stranou. Bude to možná snazší, než čekáte.
Redakce
20. 8. 2020
Alginátové ovoce není ovoce, ale cukr s éčky
Barevné kuličky sice mají často ovoce v názvu, ale do skutečného ovoce mají hodně daleko. I opakované tvrzení, že jde o výrobek z mořské řasy, se pravdě blíží jen vzdáleně.
Petr Havel
29. 7. 2020
Počet nových komentářů
1
Jaký je nejzdravější způsob vaření vajec?
Vejce jsou levné, ale neuvěřitelně výživné jídlo. Obsahují relativně málo kalorií, zato jsou nabitá bílkovinami, vitamíny i různými stopovými prvky. Způsobem, jakým je připravujete, přitom můžete ovlivnit jejich nutriční hodnotu.
Kateřina M. Košutová
23. 6. 2020
Počet nových komentářů
6
Jak na kulaté 3D dorty
Galerie
Originální dort ve tvaru koule nebo polokoule můžete vykouzlit díky speciálním dortovým formám. Hodit se bude i pár triků od zkušené cukrářky.
Redakce
17. 6. 2020
Lahodný koláč ze sezónní rebarbory
Recept
RECEPT – Červené řapíky rebarbory jsou někdy až nepříjemně kyselé. Kouzlo je umět tuto nakyslost využít, skloubit s dalšími, sladšími chutěmi a výsledek doladit k vyvážené dokonalosti. Třeba v kombinaci s jahodami ve skvělé bublanině.
Redakce
7. 5. 2020
České buchty – pro úspěch jsou zásadní maličkosti
Tradice s nekonečným množstvím variant – to jsou české buchty. Jak se buchty povedou, ovlivňuje nejen použitý recept, ale hned několik dalších faktorů.
Petr Havel
5. 5. 2020
Počet nových komentářů
2
Pečení bez droždí: kvasnice si doma jednoduše připravíte z dostupných surovin
V Americe chybí toaletní papír, u nás zase droždí. S největší pravděpodobností v návaznosti na masivní vykupování mouky v minulém měsíci. Naštěstí se dají kvasnice připravit doma, a to ze snadno dostupných surovin. Způsobů je hned několik.
Alena Teclová
20. 4. 2020
Návrat pečení – domácí rohlíky podle osvědčeného receptu
Rohlíky asi doma nepečeme každý den. Chvíli to trvá, ale ta chuť a vůně… Domácí pečení může zpestřit společné chvíle i jídelníček. Poradíme, jak na to.
Petr Havel
8. 4. 2020
Počet nových komentářů
6
Test hladké mouky: levná je dobrá
Test
Mouka patří k běžným zásobám domácností, v dnešních časech to platí dvojnásob. Stala se zbožím téměř nedostatkovým. V obchodech sice většinou je k mání, ale třeba jen jeden druh – mnohdy ten nejdražší. Test se zaměřil na mouku hladkou, která má v kuchyni nejširší využití, a ověřoval, jak jsou na tom jednotlivé druhy s kvalitou a bezpečností.
Redakce
7. 4. 2020
Zdravé cukroví, co nevypadá zdravě a chutná
Když cukroví vypadá až moc zdravě, příznivci klasiky se mu obloukem vyhýbají. Nalákejte je na moc dobré, jednoduché, a přitom zdravé cukroví, díky němuž budou jen spokojeně a s plnou pusou mumlat: „Hmm, dobrý…“
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2019
Letos už vánočku nespálím
Vánoce se spálenou, nedopečenou nebo k boku svezlou vánočkou, ty už jsme zažili všichni. Letos to bude jiné, letos bude vánočka světlá, propečená, voňavá a vláčná. I když mám troubu, která peče jako ďas.
Kateřina Čepelíková
13. 12. 2019
Nejtěžší je vánočku správně utáhnout
Pečete ji každý rok podle stejného receptu, ale jednou se povede, a pak zas ne? Nebo se ještě nepovedla nikdy, a tak rok co rok zkoušíte nové recepty, ale stále se nedaří? Zkuste se vyvarovat nejčastějších chyb při pečení vánočky. Letos se už určitě povede.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2019
Jak poznat, že je cukroví správně upečené
„Tak akorát“ je termín, který se přesně hodí na dobu pečení vánočního cukroví i jako odpověď na otázku: Na kolik stupňů vlastně péct? Aby bylo cukroví upečené co nejlépe, je třeba hlavně dobře znát svoji troubu.
Tereza Víchová
6. 12. 2019
Jak udělat těsto, které se netrhá ani nedrobí
Příliš odleželá mouka, co strávila půl roku ve spíži, nebo třeba ořechy, vyndané z mrazáku z dob, kdy byla hojná úroda u sousedů. To všechno a mnoho dalšího má vliv na kvalitu těsta. Vyhněte se nejčastějším chybám při přípravě vánočního cukroví.
Tereza Víchová
5. 12. 2019
Počet nových komentářů
6
Ořechy do cukroví. Jak poznat ty dobré, když skrz skořápku nevidíme
Ořechy nejsou zrovna levnou položkou na vánočním seznamu pro přípravu vánočního cukroví nebo slavnostní tabule. Proto je dobré vědět, nač si dát pozor, když ořechy kupujete. A je jedno, jestli od souseda, z obchodu na váhu, nebo již balené.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2019
Jak snadno umýt použité formičky
Čas pečení cukroví se přiblížil a s ním i přemýšlení nad tím, jak si ušetřit čas s následným odmýváním formiček a vykrajovátek. Jak efektivně a takřka bez práce docílit vycíděných formiček, které nepáchnou a neobsahují zbytky těsta? A smí vánoční vykrajovátka do myčky?
Kateřina Čepelíková
2. 12. 2019
Počet nových komentářů
1
1
–
30
/
94
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji