Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií Co jíst 8. 3. 2013 -
Příklad úspěšného comebacku: Kofola Co pít 5. 3. 2013 -
Fenomén českých polévek Co jíst 27. 2. 2013 -
Kauza koňské maso: jde především o klamání spotřebitele Co jíst 21. 2. 2013 -
Podmínky ochrany značky České pivo nelze měnit jako Baťa cvičky Co pít 20. 2. 2013 -
Cholesterol z potravin nemá na zdraví vůbec žádný vliv, říká studie Nemoci a úrazy 15. 2. 2013 -
Pozor na histamin v rybím mase Co jíst 13. 2. 2013 -
Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky Co jíst 11. 2. 2013 -
Zrádná máslová ryba: vyvolává olejový průjem Co jíst 6. 2. 2013 -
Škrob v jogurtech není žádný zločin Co jíst 1. 2. 2013 -
Nejlevnější nealko může být voda. K čemu ale zákon? Co pít 30. 1. 2013 -
Český špekáček čekají další změny Co jíst 25. 1. 2013 -
Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní Co jíst 23. 1. 2013 -
Vykrmit raka trvá deset let Co jíst 17. 1. 2013 -
Jeden energy drink jsou dva hrnky kafe Co pít 11. 1. 2013 -
V našem potravinářství chybí pozitivní vzory Co jíst 10. 1. 2013 -
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod Co jíst 4. 1. 2013 -
Růst cen potravin v roce 2013 je neodvratný Co jíst 2. 1. 2013 -
První české biopivo hledá své odběratele Co pít 19. 12. 2012 -
Největší omyly o vánočních kaprech Co jíst 17. 12. 2012 -
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude Co jíst 13. 12. 2012 -
Zdravotní nezávadnost potravin je důležitější než jejich kvalita Co jíst 10. 12. 2012 -
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme Co jíst 5. 12. 2012 -
Další ze zaručených diet mate lidi, navíc je za hranou zákona Co jíst 3. 12. 2012 -
Proč u nás není kvalitní hovězí? Co jíst 29. 11. 2012 -
Zapomeňte na probiotika, úředníci zakázali toto slovo používat Lékárna 13. 11. 2012 -
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení Co jíst 2. 11. 2012 -
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž Co jíst 31. 10. 2012 -
Co nevíte o náplních do pečiva? Co jíst 25. 10. 2012 -
S tuzemákem vyléváme z vaničky i tradiční pálenky Co pít 24. 10. 2012 -
Pomazánkové máslo je český fenomén. Komu vadí? Co jíst 19. 10. 2012 -
Husa i kachna bývaly tučnější Co jíst 17. 10. 2012 -
Minerálky jsou prospěšné, pokud je tedy nepijete po galonech Co pít 12. 10. 2012 -
Antibiotika užíváme při nemoci, jíme v mase, pijeme ve vodě Lékárna 10. 10. 2012 -
Jak poznat, který alkohol je bezpečný? Doma, v obchodě, v restauraci... Závislosti 3. 10. 2012 -
Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ Co jíst 2. 10. 2012 -
Máme se bát ozařovaných potravin? Co jíst 25. 9. 2012 -
Farmářské trhy v obchoďáku neuznáváme, říká nová asociace Co jíst 24. 9. 2012 -
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete Co jíst 21. 9. 2012 -
Legální prodej prošlého mléka pro kojence je alarmující Co pít 14. 9. 2012 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).