Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií Co jíst 8. 3. 2013
Příklad úspěšného comebacku: Kofola Co pít 5. 3. 2013
Fenomén českých polévek Co jíst 27. 2. 2013
Kauza koňské maso: jde především o klamání spotřebitele Co jíst 21. 2. 2013
Podmínky ochrany značky České pivo nelze měnit jako Baťa cvičky Co pít 20. 2. 2013
Cholesterol z potravin nemá na zdraví vůbec žádný vliv, říká studie Nemoci a úrazy 15. 2. 2013
Pozor na histamin v rybím mase Co jíst 13. 2. 2013
Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky Co jíst 11. 2. 2013
Zrádná máslová ryba: vyvolává olejový průjem Co jíst 6. 2. 2013
Škrob v jogurtech není žádný zločin Co jíst 1. 2. 2013
Nejlevnější nealko může být voda. K čemu ale zákon? Co pít 30. 1. 2013
Český špekáček čekají další změny Co jíst 25. 1. 2013
Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní Co jíst 23. 1. 2013
Vykrmit raka trvá deset let Co jíst 17. 1. 2013
Jeden energy drink jsou dva hrnky kafe Co pít 11. 1. 2013
V našem potravinářství chybí pozitivní vzory Co jíst 10. 1. 2013
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod Co jíst 4. 1. 2013
Růst cen potravin v roce 2013 je neodvratný Co jíst 2. 1. 2013
První české biopivo hledá své odběratele Co pít 19. 12. 2012
Největší omyly o vánočních kaprech Co jíst 17. 12. 2012
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude Co jíst 13. 12. 2012
Zdravotní nezávadnost potravin je důležitější než jejich kvalita Co jíst 10. 12. 2012
S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme Co jíst 5. 12. 2012
Další ze zaručených diet mate lidi, navíc je za hranou zákona Co jíst 3. 12. 2012
Proč u nás není kvalitní hovězí? Co jíst 29. 11. 2012
Zapomeňte na probiotika, úředníci zakázali toto slovo používat Lékárna 13. 11. 2012
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení Co jíst 2. 11. 2012
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž Co jíst 31. 10. 2012
Co nevíte o náplních do pečiva? Co jíst 25. 10. 2012
S tuzemákem vyléváme z vaničky i tradiční pálenky Co pít 24. 10. 2012
Pomazánkové máslo je český fenomén. Komu vadí? Co jíst 19. 10. 2012
Husa i kachna bývaly tučnější Co jíst 17. 10. 2012
Minerálky jsou prospěšné, pokud je tedy nepijete po galonech Co pít 12. 10. 2012
Antibiotika užíváme při nemoci, jíme v mase, pijeme ve vodě Lékárna 10. 10. 2012
Jak poznat, který alkohol je bezpečný? Doma, v obchodě, v restauraci... Závislosti 3. 10. 2012
Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ Co jíst 2. 10. 2012
Máme se bát ozařovaných potravin? Co jíst 25. 9. 2012
Farmářské trhy v obchoďáku neuznáváme, říká nová asociace Co jíst 24. 9. 2012
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete Co jíst 21. 9. 2012
Legální prodej prošlého mléka pro kojence je alarmující Co pít 14. 9. 2012
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).