Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Nejčtenější články autora

  1. Nesbírejte jen hřiby, dejte do košíku i skvělé ryzce. Uvaříte z nich tyhle pochoutky  23. 9. 2022
  2. Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků  12. 10. 2022
  3. Zrádné červené hřiby  28. 9. 2018
  4. Výroba domácího cideru je velmi jednoduchá  25. 10. 2017
  5. Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč  27. 12. 2017
  6. Který hřib je jedovatý?  7. 8. 2020
  7. Pýchavka vatovec – méně známá houba, výborná na řízky  9. 8. 2019
  8. Právě teď rostou podzimní jedlé houby. Zkuste lakovku nebo čirůvky  16. 11. 2022
  9. Plísňové sýry: V čem se liší camembert a hermelín  15. 3. 2017
  10. Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není  15. 8. 2013

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Kvalita kávy je jedním z měřítek dobré restaurace Co pít 5. 9. 2013
Blíží se soumrak biopotravin? Bio a fair trade 2. 9. 2013
Jedlé etikety dělají i z chleba nosič reklamy Co jíst 28. 8. 2013
Rizika obalů potravin: Brzděte s těmi pytlíky Co jíst 23. 8. 2013
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost Co jíst 20. 8. 2013
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není Co jíst 15. 8. 2013
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy Co jíst 13. 8. 2013
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže Co jíst 7. 8. 2013
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost Nemoci a úrazy 25. 7. 2013
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika Co jíst 11. 7. 2013
Co zobala polská kuřata? To nezjistíte Co pít 26. 6. 2013
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se Co jíst 25. 6. 2013
Kohoutková, nebo kojenecká voda? Rozdíl tkví v dusičnanech Co pít 18. 6. 2013
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva Co jíst 13. 6. 2013
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou Co jíst 11. 6. 2013
Půllitr lihoviny pod stovku je nutně nelegální Co pít 5. 6. 2013
Houby už rostou. Ty nejzdravější nikdo nesbírá Co jíst 31. 5. 2013
Jak čachrovat s bublinkami? Stačí změna tlaku Co pít 30. 5. 2013
Nejde tu jen o brambůrky: konečně se sází na český patriotismus Co jíst 24. 5. 2013
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko Co jíst 22. 5. 2013
EU chce regulovat osiva, přírodu i zahrádkáře Co jíst 17. 5. 2013
Proti černému alkoholu: Kamery se přece jen uplatit nedají Co pít 15. 5. 2013
Nový web veterinářů o kontrolách potravin začal debaklem Co jíst 13. 5. 2013
Na světle jsme „happy“ Alternativní medicína 7. 5. 2013
Tatarák se syrovým žloutkem z restaurací nezmizí Co jíst 2. 5. 2013
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků Co jíst 26. 4. 2013
Co chutná vám, psa zabije Co jíst 24. 4. 2013
Pivo dělá hospodský Co pít 19. 4. 2013
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení Co jíst 17. 4. 2013
Česko-polský spor o potraviny: chtělo by to méně emocí Co jíst 12. 4. 2013
Polovina nových restaurací končí během tří let Co jíst 10. 4. 2013
Mlékomaty jsou alternativou. Nic míň, nic víc Co pít 5. 4. 2013
Chytrá a ještě chytřejší vejce Co jíst 3. 4. 2013
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací Co jíst 29. 3. 2013
Potraviny u nás zdražují rychleji než v EU. To se hned tak nezmění Co jíst 27. 3. 2013
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly Co jíst 21. 3. 2013
Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu Co jíst 20. 3. 2013
Falšovaných vín jsou desítky, vedou podvody se zemí původu a ředění vodou Co pít 18. 3. 2013
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně Co jíst 13. 3. 2013
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií Co jíst 8. 3. 2013
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).