Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Houby vitamín D neobsahují, ale ozařte je UV a vyrobí ho Co jíst 11. 9. 2013 -
Kvalita kávy je jedním z měřítek dobré restaurace Co pít 5. 9. 2013 -
Blíží se soumrak biopotravin? Bio a fair trade 2. 9. 2013 -
Jedlé etikety dělají i z chleba nosič reklamy Co jíst 28. 8. 2013 -
Rizika obalů potravin: Brzděte s těmi pytlíky Co jíst 23. 8. 2013 -
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost Co jíst 20. 8. 2013 -
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není Co jíst 15. 8. 2013 -
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy Co jíst 13. 8. 2013 -
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže Co jíst 7. 8. 2013 -
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost Nemoci a úrazy 25. 7. 2013 -
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika Co jíst 11. 7. 2013 -
Co zobala polská kuřata? To nezjistíte Co pít 26. 6. 2013 -
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se Co jíst 25. 6. 2013 -
Kohoutková, nebo kojenecká voda? Rozdíl tkví v dusičnanech Co pít 18. 6. 2013 -
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva Co jíst 13. 6. 2013 -
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou Co jíst 11. 6. 2013 -
Půllitr lihoviny pod stovku je nutně nelegální Co pít 5. 6. 2013 -
Houby už rostou. Ty nejzdravější nikdo nesbírá Co jíst 31. 5. 2013 -
Jak čachrovat s bublinkami? Stačí změna tlaku Co pít 30. 5. 2013 -
Nejde tu jen o brambůrky: konečně se sází na český patriotismus Co jíst 24. 5. 2013 -
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko Co jíst 22. 5. 2013 -
EU chce regulovat osiva, přírodu i zahrádkáře Co jíst 17. 5. 2013 -
Proti černému alkoholu: Kamery se přece jen uplatit nedají Co pít 15. 5. 2013 -
Nový web veterinářů o kontrolách potravin začal debaklem Co jíst 13. 5. 2013 -
Na světle jsme „happy“ Alternativní medicína 7. 5. 2013 -
Tatarák se syrovým žloutkem z restaurací nezmizí Co jíst 2. 5. 2013 -
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků Co jíst 26. 4. 2013 -
Co chutná vám, psa zabije Co jíst 24. 4. 2013 -
Pivo dělá hospodský Co pít 19. 4. 2013 -
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení Co jíst 17. 4. 2013 -
Česko-polský spor o potraviny: chtělo by to méně emocí Co jíst 12. 4. 2013 -
Polovina nových restaurací končí během tří let Co jíst 10. 4. 2013 -
Mlékomaty jsou alternativou. Nic míň, nic víc Co pít 5. 4. 2013 -
Chytrá a ještě chytřejší vejce Co jíst 3. 4. 2013 -
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací Co jíst 29. 3. 2013 -
Potraviny u nás zdražují rychleji než v EU. To se hned tak nezmění Co jíst 27. 3. 2013 -
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly Co jíst 21. 3. 2013 -
Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu Co jíst 20. 3. 2013 -
Falšovaných vín jsou desítky, vedou podvody se zemí původu a ředění vodou Co pít 18. 3. 2013 -
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně Co jíst 13. 3. 2013 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).