Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Chcete znát hlavní složku nebalených potravin? Připlaťte si Co jíst 28. 2. 2014 -
Thajci mají pivo bez pěny a jídla bez kobylek Co jíst 26. 2. 2014 -
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst Co jíst 10. 2. 2014 -
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my? Co jíst 5. 2. 2014 -
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům Co jíst 31. 1. 2014 -
Český zákazník uvěří skoro všemu Co jíst 29. 1. 2014 -
Obří food veletrh ukazuje, že i Němci šetří na jídle Co jíst 24. 1. 2014 -
Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás? Co jíst 22. 1. 2014 -
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin Co pít 17. 1. 2014 -
Původ a kvalita koření na trhu v ČR: Velká detektivka Co jíst 15. 1. 2014 -
Univerzální dieta je totální nesmysl Co jíst 13. 1. 2014 -
Zdražování potravin je na spadnutí Co jíst 10. 1. 2014 -
Banány, jak je známe, likviduje plíseň Co jíst 6. 1. 2014 -
Co přesně je maso? Nový zákon se neshodne s EU Co jíst 2. 1. 2014 -
České potravinářství se odráží ode dna Co jíst 20. 12. 2013 -
Časované bomby v potravinářské novele Co jíst 17. 12. 2013 -
Plýtváme potravinami, ale nevíme, jak moc Co jíst 16. 12. 2013 -
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme Co jíst 11. 12. 2013 -
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co? Co jíst 6. 12. 2013 -
Kapr z internetu Co jíst 4. 12. 2013 -
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu Co jíst 28. 11. 2013 -
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne Co jíst 22. 11. 2013 -
Krok centrální banky znamená zdražení potravin Co jíst 20. 11. 2013 -
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb Co jíst 15. 11. 2013 -
Největším škůdcem brambor je maloobchod Co jíst 13. 11. 2013 -
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem Co jíst 7. 11. 2013 -
Med je lék, ale i silný alergen Co jíst 5. 11. 2013 -
Recept proti alergii na potraviny: kojení, alergeny a špína? Co jíst 1. 11. 2013 -
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost Co jíst 30. 10. 2013 -
Tmářství na ministerstvu zdravotnictví znemožňuje používat léčebné konopí Alternativní medicína 25. 10. 2013 -
Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence Co jíst 23. 10. 2013 -
Jerky, škvarky a další neznámé výrobky z našich ryb Co jíst 18. 10. 2013 -
Testy potravin: jak objektivně hodnotit chuť? Co jíst 17. 10. 2013 -
Polské potraviny mají značky kvality. Ale takové se k nám nevozí Co jíst 10. 10. 2013 -
Strašák GMO z Evropy pomalu mizí Co jíst 7. 10. 2013 -
Testy potravin mohou být velmi zavádějící Co jíst 2. 10. 2013 -
„CZ“ maso skutečně nemusí být české. To neznamená, že je rizikové Co jíst 25. 9. 2013 -
Potravinové doplňky: Byznys odvádějící lidi od užívání skutečných léků Lékárna 24. 9. 2013 -
První farma na krokodýlí maso u nás nabízela steaky Co jíst 19. 9. 2013 -
Jedna voda s bublinkami denně je maximum Co pít 18. 9. 2013 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).