Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
Chcete znát hlavní složku nebalených potravin? Připlaťte si Co jíst 28. 2. 2014
Thajci mají pivo bez pěny a jídla bez kobylek Co jíst 26. 2. 2014
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst Co jíst 10. 2. 2014
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my? Co jíst 5. 2. 2014
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům Co jíst 31. 1. 2014
Český zákazník uvěří skoro všemu Co jíst 29. 1. 2014
Obří food veletrh ukazuje, že i Němci šetří na jídle Co jíst 24. 1. 2014
Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás? Co jíst 22. 1. 2014
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin Co pít 17. 1. 2014
Původ a kvalita koření na trhu v ČR: Velká detektivka Co jíst 15. 1. 2014
Univerzální dieta je totální nesmysl Co jíst 13. 1. 2014
Zdražování potravin je na spadnutí Co jíst 10. 1. 2014
Banány, jak je známe, likviduje plíseň Co jíst 6. 1. 2014
Co přesně je maso? Nový zákon se neshodne s EU Co jíst 2. 1. 2014
České potravinářství se odráží ode dna Co jíst 20. 12. 2013
Časované bomby v potravinářské novele Co jíst 17. 12. 2013
Plýtváme potravinami, ale nevíme, jak moc Co jíst 16. 12. 2013
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme Co jíst 11. 12. 2013
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co? Co jíst 6. 12. 2013
Kapr z internetu Co jíst 4. 12. 2013
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu Co jíst 28. 11. 2013
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne Co jíst 22. 11. 2013
Krok centrální banky znamená zdražení potravin Co jíst 20. 11. 2013
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb Co jíst 15. 11. 2013
Největším škůdcem brambor je maloobchod Co jíst 13. 11. 2013
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem Co jíst 7. 11. 2013
Med je lék, ale i silný alergen Co jíst 5. 11. 2013
Recept proti alergii na potraviny: kojení, alergeny a špína? Co jíst 1. 11. 2013
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost Co jíst 30. 10. 2013
Tmářství na ministerstvu zdravotnictví znemožňuje používat léčebné konopí Alternativní medicína 25. 10. 2013
Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence Co jíst 23. 10. 2013
Jerky, škvarky a další neznámé výrobky z našich ryb Co jíst 18. 10. 2013
Testy potravin: jak objektivně hodnotit chuť? Co jíst 17. 10. 2013
Polské potraviny mají značky kvality. Ale takové se k nám nevozí Co jíst 10. 10. 2013
Strašák GMO z Evropy pomalu mizí Co jíst 7. 10. 2013
Testy potravin mohou být velmi zavádějící Co jíst 2. 10. 2013
„CZ“ maso skutečně nemusí být české. To neznamená, že je rizikové Co jíst 25. 9. 2013
Potravinové doplňky: Byznys odvádějící lidi od užívání skutečných léků Lékárna 24. 9. 2013
První farma na krokodýlí maso u nás nabízela steaky Co jíst 19. 9. 2013
Jedna voda s bublinkami denně je maximum Co pít 18. 9. 2013
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).