Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
K prodeji falšovaného alkoholu stačí jediná originální lahev Co pít 12. 9. 2012
Rizika GMO? Neliší se od jiných Co jíst 7. 9. 2012
Neloupat, nekrájet - připravíte se tak o to nejlepší z brambor Co jíst 5. 9. 2012
Příroda komplikuje výrobu potravin. Přírodně identické látky vyjdou levněji Co jíst 31. 8. 2012
Kolik institucí u nás vlastně kontroluje potraviny? Co jíst 29. 8. 2012
Čím se barví potraviny? Co jíst 24. 8. 2012
Mořské plody jsou zdravé, ale i rizikové Co jíst 22. 8. 2012
Podpora lokálních potravin v řetězcích je žádoucí. Rozhodne spotřebitel Co jíst 17. 8. 2012
Dusičnanů v listové zelenině se není třeba příliš bát Co jíst 13. 8. 2012
České potraviny: Důležitější než podpora značek je podpora jejich prodeje Co jíst 8. 8. 2012
Kde se bere jedovaté olovo ve zvěřině? Z olověných střel Co jíst 7. 8. 2012
Doporučované kombinace jídla a pití nemají žádné opodstatnění Co jíst 2. 8. 2012
Mámo, nasmaž řízky, a jedeme si pro průjem na dovolenou! Co jíst 30. 7. 2012
Lesní plody jsou naše jediné skutečně původní ovoce Co jíst 26. 7. 2012
Plesnivé babky rakovinu nezpůsobí aneb nesmysly o houbách Co jíst 19. 7. 2012
Jsou vám tři roky? Pak jste podle potravinářské legislativy dospělí… Co jíst 16. 7. 2012
Web Potraviny na pranýři - úřady nabídly nedovařený polotovar Co jíst 12. 7. 2012
Nejméně masa obsahují ty nejoblíbenější paštiky - játrové Co jíst 4. 7. 2012
Dětské boty zuješ, stravovací návyky už nikdy Co jíst 29. 6. 2012
Většina zmrzlin obsahuje místo smetany kokosový tuk Co jíst 27. 6. 2012
Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům Co jíst 20. 6. 2012
Nepodceňujme kvalitu pitné vody Co pít 15. 6. 2012
Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk Co jíst 13. 6. 2012
Mýty o tavených sýrech: Odpůrci taveňáku desítky let zaspali Co jíst 8. 6. 2012
Regionální potravina stojí hodně peněz s pochybným efektem Co jíst 6. 6. 2012
Více vody, nižší cena - osud salámu Vysočina. A nejen jeho Co jíst 1. 6. 2012
Podíl skutečně českých potravin se zvýší, slibují řetězce Co jíst 30. 5. 2012
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to Co jíst 25. 5. 2012
Pozor: Pálí to! Co jíst 23. 5. 2012
Špatná kvalita dopékaného pečiva je mýtus Co jíst 18. 5. 2012
Olivový olej má konkurenta - řepkový je v mnohém lepší Co jíst 16. 5. 2012
Máme rádi rajčata... A kečupy. A kečupy z rajčat? Co jíst 11. 5. 2012
Potraviny za stejné ceny jako u sousedů? Není to možné Co jíst 4. 5. 2012
Jahody, které se prodávají, nejsou české. Zatím Co jíst 27. 4. 2012
České pivo versus dovoz a privátní značky Co pít 23. 4. 2012
Zarážející: Hygiena prodeje potravin nemá žádná konkrétní pravidla Co jíst 20. 4. 2012
Konec levných polských potravin? Co jíst 18. 4. 2012
Co lze vyčíst z názvů chleba? Co jíst 13. 4. 2012
Dražší vanilka zmrzlinu zdražit nemůže – žádná v ní totiž není Co jíst 11. 4. 2012
Technická sůl? Její použití v potravinách spotřebitel neodhalí Co jíst 5. 4. 2012
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).