Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Rubrika Datum vydání Počet názorů
K prodeji falšovaného alkoholu stačí jediná originální lahev Co pít 12. 9. 2012 -
Rizika GMO? Neliší se od jiných Co jíst 7. 9. 2012 -
Neloupat, nekrájet - připravíte se tak o to nejlepší z brambor Co jíst 5. 9. 2012 -
Příroda komplikuje výrobu potravin. Přírodně identické látky vyjdou levněji Co jíst 31. 8. 2012 -
Kolik institucí u nás vlastně kontroluje potraviny? Co jíst 29. 8. 2012 -
Čím se barví potraviny? Co jíst 24. 8. 2012 -
Mořské plody jsou zdravé, ale i rizikové Co jíst 22. 8. 2012 -
Podpora lokálních potravin v řetězcích je žádoucí. Rozhodne spotřebitel Co jíst 17. 8. 2012 -
Dusičnanů v listové zelenině se není třeba příliš bát Co jíst 13. 8. 2012 -
České potraviny: Důležitější než podpora značek je podpora jejich prodeje Co jíst 8. 8. 2012 -
Kde se bere jedovaté olovo ve zvěřině? Z olověných střel Co jíst 7. 8. 2012 -
Doporučované kombinace jídla a pití nemají žádné opodstatnění Co jíst 2. 8. 2012 -
Mámo, nasmaž řízky, a jedeme si pro průjem na dovolenou! Co jíst 30. 7. 2012 -
Lesní plody jsou naše jediné skutečně původní ovoce Co jíst 26. 7. 2012 -
Plesnivé babky rakovinu nezpůsobí aneb nesmysly o houbách Co jíst 19. 7. 2012 -
Jsou vám tři roky? Pak jste podle potravinářské legislativy dospělí… Co jíst 16. 7. 2012 -
Web Potraviny na pranýři - úřady nabídly nedovařený polotovar Co jíst 12. 7. 2012 -
Nejméně masa obsahují ty nejoblíbenější paštiky - játrové Co jíst 4. 7. 2012 -
Dětské boty zuješ, stravovací návyky už nikdy Co jíst 29. 6. 2012 -
Většina zmrzlin obsahuje místo smetany kokosový tuk Co jíst 27. 6. 2012 -
Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům Co jíst 20. 6. 2012 -
Nepodceňujme kvalitu pitné vody Co pít 15. 6. 2012 -
Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk Co jíst 13. 6. 2012 -
Mýty o tavených sýrech: Odpůrci taveňáku desítky let zaspali Co jíst 8. 6. 2012 -
Regionální potravina stojí hodně peněz s pochybným efektem Co jíst 6. 6. 2012 -
Více vody, nižší cena - osud salámu Vysočina. A nejen jeho Co jíst 1. 6. 2012 -
Podíl skutečně českých potravin se zvýší, slibují řetězce Co jíst 30. 5. 2012 -
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to Co jíst 25. 5. 2012 -
Pozor: Pálí to! Co jíst 23. 5. 2012 -
Špatná kvalita dopékaného pečiva je mýtus Co jíst 18. 5. 2012 -
Olivový olej má konkurenta - řepkový je v mnohém lepší Co jíst 16. 5. 2012 -
Máme rádi rajčata... A kečupy. A kečupy z rajčat? Co jíst 11. 5. 2012 -
Potraviny za stejné ceny jako u sousedů? Není to možné Co jíst 4. 5. 2012 -
Jahody, které se prodávají, nejsou české. Zatím Co jíst 27. 4. 2012 -
České pivo versus dovoz a privátní značky Co pít 23. 4. 2012 -
Zarážející: Hygiena prodeje potravin nemá žádná konkrétní pravidla Co jíst 20. 4. 2012 -
Konec levných polských potravin? Co jíst 18. 4. 2012 -
Co lze vyčíst z názvů chleba? Co jíst 13. 4. 2012 -
Dražší vanilka zmrzlinu zdražit nemůže – žádná v ní totiž není Co jíst 11. 4. 2012 -
Technická sůl? Její použití v potravinách spotřebitel neodhalí Co jíst 5. 4. 2012 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).