Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Recepty
Recepty
1
–
17
/
17
Já vůbec nevařím, já do toho jenom žvaním, říká přední česká food fotografka Alena Hrbková
Rozhovor
Vyfotit jídlo není totéž jako vyfotit krajinku nebo modelku. Je třeba umět si hrát se světlem, a hlavně se nesmíte striktně držet psaných pravidel. „Když mi někdo řekne ‚ale tady máš chybu‘, tak já na to ‚no a‘?“ komentuje své snímky přední česká fotografka jídla Alena Hrbková, jejíž rukopis bezpečně poznáte.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2019
Domácí klíčení: tipy výživových poradců
Rostlinné klíčky a výhonky jsou zdrojem celé řady zdraví prospěšných látek. Klíčení zvládnou i začátečníci. Zkusit můžete řeřichu, vojtěšku, mungo, čočku nebo čím dál oblíbenější pohanku.
Veronika Řeháková
21. 5. 2018
Nudí vás drobenka? Čím vším posypat koláč
Prsty od másla s cukrem a mouky zná každý, kdo někdy pekl koláč s drobenkou. Do zlatova vypečená drobenka nikoho neurazí, pokud chcete překvapit, vyzkoušejte některé z našich tipů.
Helena Singerová
2. 11. 2017
Pečená, pivní, olivová… Recepty na nejdivnější zmrzliny
Pórková, zázvorová, svíčková na smetaně… Svět zmrzlin je mnohem rozmanitější, než si myslíme, a zmrazit se dá opravdu všechno. Zmrzlina může být i pečená nebo smažená. Překvapte hosty domácí netradiční zmrzlinou.
Helena Singerová
17. 7. 2017
Počet nových komentářů
2
Kadeřávek je další hit ve zdravé výživě
Superzelenina kadeřávek je současný trend zdravé výživy, ale také skutečně na vitamíny, minerály a další cenné živiny bohatý koktejl, který stojí za to alespoň zkusit.
Blanka Chocová
30. 5. 2016
Počet nových komentářů
3
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!
Levnější variantou gulášové polévky je využití různých uzenin, obvykle párků. Nedělejte to. Na přípravu skutečně dobré a poctivé gulášovky potřebujete přední hovězí maso.
Petr Havel
21. 3. 2016
Jak udělat dobrý french press? Trik je v hrubě mleté kávě
Nemusíte zrovna číst francouzské noviny, abyste si domů pořídili french press. Tato jednoduchá nádobka se sítkem vás vyjde na pár stokorun a můžete v ní připravit skvělou kávu, nejen k francouzské bagetě nebo croissantu.
Michaela Michalcová
15. 3. 2016
Počet nových komentářů
5
Nejzdravější koření? Kurkuma
Připomíná zázvor a taky je to jeho příbuzná. Kurkuma svědčí celému organismu. V receptech využijeme její kořen, který se seká na kousky nebo mele na prášek.
Simona Procházková
14. 3. 2016
Počet nových komentářů
4
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky
Dršťková polévka je česká klasika s typickým využitím vnitřností poražených zvířat. Dršťky ale představují také jistou komplikaci při vaření, jejich příprava je dost dlouhá. Dnes lze běžně koupit již vyprané a předvařené dršťky, takže příprava zase tolik času nezabere.
Petr Havel
3. 3. 2016
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů
Čočka má mnohé výhody, a nemusí dokonce ani nadýmat, když víte, jak na to. Každá z barevných variant čočky se hodí trochu na něco jiného, ale tradiční českou polévku si připravíme z hnědé čočky.
Petr Havel
24. 2. 2016
Počet nových komentářů
3
5 receptů, jak naplno využít účinky grapefruitu
Grapefruity jsou bohaté na vitamíny, ale tím to nekončí. Jezte i semínka. Vykazují silné antibiotické účinky. Můžeme je používat při nachlazení, kašli, chřipce… Citrusy se hodí i k detoxikaci.
Simona Procházková
22. 2. 2016
Počet nových komentářů
1
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc
Špenát má řadu pozitivních vlastností, o kterých se příliš neví. Je dobrý pro oči i pro těhotné ženy. Jeho nevýhodou je poměrně vysoký obsah kyseliny šťavelové, ale proti ní tu máme trik.
Petr Havel
17. 2. 2016
Počet nových komentářů
5
Vitalia.cz je s vámi už rok. Co všechno přinesla, a co chystá?
Zdá se to neuvěřitelné, ale dnes je tomu právě rok, co se na internetu objevil nový web o zdravém životním stylu Vitalia.cz. Od 10. března 2009 vám denně přinášíme nové články, zprávy, speciály a databáze zaměřené na zdraví, sport, zdravou výživu a rodinu. Jak vlastně Vitalia vznikla, co všechno nabízí a jaké novinky chystá?
Redakce
10. 3. 2010
Počet nových komentářů
2
Nesnáším mrkev, miluju mrkev
„Jez mrkev, nebudeš nosit brýle!“ Možná taky patříte k nešťastníkům, kterým tahle věta omílaná stokrát dokola oranžovou zeleninu dokonale znechutila. Pokud jste si ji navíc v dětství spojili s „chutí“ dušeného pokrmu ve školní jídelně, o pěknou averzi je postaráno. Je to škoda, mrkev může chutnat výborně. A jak je to doopravdy s těma očima?
Ilona Sovová
19. 1. 2010
Počet nových komentářů
2
Jak správně vykuchat kapra, aby neskončil v popelnici?
Vykuchat kapra je tak trochu věda. Štěstí ale přeje připraveným. Dobré je vědět, že největší nástrahou v kapřím těle je váček se žlučí. Stačí zajet nožem příliš hluboko a kapra můžete vyhodit. Pokud tedy nemáte odvahu, do zabíjení, kuchání a porcování kapra se vůbec nepouštějte. Pro ostatní máme rady od profesionálního „kuchače“.
Helena Singerová
22. 12. 2009
Nejíte kapra? Zkuste jinou rybu!
Vánoce bez kapra – ryba bez vody. Kapr k vánočním svátkům podle mnohých patří tak jako stromeček nebo cukroví. Někdo ho ale nemá rád nebo je mu ho líto, a tak raději zvolí vepřový nebo kuřecí řízek. Jenže není ryba jako ryba. Pokud tedy nejste příliš konzervativní, kupte jinou rybu a udělejte si dobrodružné gastronomické Vánoce.
Ilona Sovová
22. 12. 2009
Velká fotosoutěž serveru Vitalia.cz
Fotíte? Fotíte rádi? Žijete zdravě, nebo se o to alespoň pokoušíte? Právě pro vás je určena velká fotosoutěž serveru Vitalia.cz o poukázky do Centra trvalého zdraví Cordeus. Po celé jaro a část léta nám můžete zasílat fotografie do čtyř soutěžních kategorií.
Redakce
18. 5. 2009
Počet nových komentářů
2
1
–
17
/
17
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji