největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 381
–
1 410
/
1 583
První strana
Předchozí strana
40
45
46
47
48
49
50
Následující strana
Poslední strana
Kafe pomůže nasypat informace do hlavy. Ale nesmí se to přehnat
Káva díky svým účinkům pomůže například studentům při učení. Jenže vypití nadměrného množství kávy může způsobit přesně opačný účinek.
Redakce
11. 6. 2012
Domácí pivo - O dvě koruny dráž a rozzlobenou manželku víc. Ale stojí za to
ROZHOVOR – Titulek je míněn v nadsázce, i když trocha bince se kolem domácího vaření piva rozhodně nadělá, jak potvrzují i dva „domácí vařiči“. Ale tvrdí: Pivo se dá vařit i v paneláku.
Lenka Krbcová
7. 6. 2012
Pijete denně minerálku? Koledujete si o problémy
Dennodenním pitím minerálek si můžete zničit zdraví. Minerální vody jsou totiž ve své podstatě „lék“, ne něco, co je určeno k pravidelné spotřebě, a to ještě v objemu 1,5 litru denně.
Kateřina Kolářová
4. 6. 2012
Herbadent: léčebná vína a kosmetika bez chemie vznikají ve sklepě činžáku
Je to paradox – medicinální vína plná vůně, přírodní mýdla nebo koupele z bylin vznikají v nepoetickém prostředí pražského Smíchova. Na kvalitě jim to neubírá.
Kateřina Čepelíková
31. 5. 2012
Sebedražší filtr vody nedokáže odstranit všechno
Vodních filtrů je celá řada, při jejich pořízení byste měli mít jasno v tom, co vlastně od filtru chcete. Zbavit se chuti chloru? Dusičnanů? Bakterií? Žádný totiž nesvede vše naráz.
Anna Příhodová
28. 5. 2012
Tři mýty o mléce, na které byste měli zapomenout
Z nového průzkumu plyne, že téměř třetina Čechů mléko vůbec nekonzumuje. A co víc: koluje o něm velké množství mýtů a polopravd.
Redakce
25. 5. 2012
Zdravé slazení: javorový sirup, agáve, nebo obilný slad?
Hledáte alternativy k tradičním cukrům? Zaměřili jsme se na sirupy. Obilné slady a sirupy, sirup z agáve i javorový sirup můžete používat stejným způsobem jako cukr nebo med.
Taťána Kročková
24. 5. 2012
Voda z barelu by se měla vypít do tří dnů
Ve stojaté vodě barelů se rády množí bakterie, je tedy třeba dodržovat některé zásady. Péče o přístroj a vodu ovšem stojí čas a peníze. Často se proto zanedbává a stav vody je tristní.
Anna Příhodová
15. 5. 2012
Za úspěchem každého hubnutí je správný pitný režim
Úsloví, že hlad je jen převlečená žízeň, je z velké části pravdivé. Alespoň u diety je správný pitný režim nezbytnou nutností. Kolik vypít a čeho, abyste správně hubli?
Redakce
9. 5. 2012
České pivo versus dovoz a privátní značky
České pivo se od jiných výrazně liší. Nejen v tom, že podle odborných analýz se některé zahraniční značky pohybují na hranici klamání spotřebitele. V čem tkví rozdíly?
Petr Havel
23. 4. 2012
Kojenecká voda je pro nejmenší děti lepší než ta z kohoutku
Kohoutková nebo z plastu? Co se týče těch nejmenších dětí, zní doporučení dětských lékařů jasně: do jednoho roku by matky měly dávat přednost kojenecké vodě před tou z vodovodu.
Redakce
20. 4. 2012
Na jarní alergie pomohou některé bylinky
V Česku trpí alergiemi kolem 2,5 milionu lidí, tedy téměř čtvrtina obyvatel, a jejich počet každoročně stoupá. Nepříjemné příznaky lze utlumit pitím některých bylinných čajů.
Redakce
23. 3. 2012
Ovocné čaje mají ovoce často jen v názvu
Triky s názvy a obrázky lákavě vypadajících plodů pomáhají prodeji nejrůznějších „ovocných“ čajů. Jejich výrobci možná naštvou spotřebitele, ale zákony většinou neporušují.
Anna Příhodová
20. 3. 2012
Dětská pitíčka: pod matoucími názvy se prodává zatraceně oslazená voda
Jmenuje se to aqua nebo waterrr, ale o čistou vodu nejde ani náhodou. Ani by většině dětí nechutnala, na sladkou chuť jsou zvyklé. Hlavně že je na obalu soutěž nebo samolepka, ne?
Kateřina Čepelíková
19. 3. 2012
Vyrovná se „domácí kafe“ kávě z kavárny? Jak kdy
„Rozpustné, nebo turka?“ je prý nejhorší dotaz obsluhy. V českých domácnostech zní nově spíš: „Instantní, nebo kapsle?“ Jakou kávu připraví módní přístroje a co si zaléváme v instantní?
Anna Příhodová
8. 3. 2012
Česká studie dokázala, že kávy se není třeba bát
Káva je zdravá, jen ne, když je to náš „turek“… Tak tento mýtus podle Vysoké školy chemicko-technologické v Praze právě padl. Káva je prý zdravá bez ohledu na způsob přípravy.
Redakce
29. 2. 2012
Ochucené vody: V jedné láhvi je i dvacet kostek cukru
Podívali jste se někdy na etiketu? Pijeme chemii, cukry, sladidla a konzervanty a ještě si šmakujeme. Jedna láhev ochucené vody denně přitom znamená za rok navíc 15 kilo tuku!
Kateřina Čepelíková
27. 2. 2012
Káva jako lék? Potravinový úřad toto tvrzení zakázal
Byť se čím dál častěji objevují tvrzení o tom, jak pozitivní vliv má pití kávy na člověka, Evropský potravinový úřad teď jeden konkrétní zdravotní účinek prověřil a neuznal.
Redakce
16. 2. 2012
Vinaři vyhlásili sto nejlepších vín Česka
Z více než dvanácti set českých vín vybrali vinaři, degustátoři a sommeliéři stovku nejlepších. Kdo je chce ochutnat všechny na jednom místě, měl by si udělat výlet do Valtic.
Redakce
15. 2. 2012
Pivo levnější než voda? Vítejte v království prince Pivoslava
Země levným pivem oplývající, taková je naše pověst. Pivo je u nás prý levnější než voda. Je to přežité klišé, nebo stále ještě pravda?
Lenka Krbcová
13. 2. 2012
Jak dlouho vydrží káva a kávová zrna čerstvá?
Na význam sezónních surovin jsme si v řadě případů již zvykli, ale u kávy nám zatím nedochází. Ale i káva má svůj čas. Z rok starých zrn výborný nápoj neuděláte. Jak dlouho vydrží čerstvá?
Redakce
8. 2. 2012
Výzkum: ve vodě z kohoutku jsou zbytky léků
Víte, kolik ibuprofenu vypijete v kohoutkové vodě? Vědci ze Státního zdravotního ústavu to po dva roky sledovali. A ukázalo se, že zbytky léčiv se v pitné vodě bohužel najdou.
Redakce
7. 2. 2012
Svařené víno nemá přesná pravidla. Je to ještě víno?
Dělení vína na tři druhy: Dá sa, nedá sa a dá sa svařit, podle znalců neplatí. I svařák chce kvalitní surovinu. Při jeho přípravě si ale každý dělá, co se mu zachce.
Lenka Krbcová
2. 2. 2012
Francie zavedla daň z limonád. Neprospěla by i nám?
Jedna věc je, zda vůbec pít či nepít limonády a proč. Druhá, zda to má regulovat stát a jestli by případné zdražení „nezdravých“ nápojů mělo nějaký pozitivní efekt…
Anna Příhodová
13. 1. 2012
Válka o mléko je spíš svatá než věcná
Zastánci opěvují jeho přednosti, odpůrci vypočítávají zápory. Jedni druhé obviňují z podjatosti či neodbornosti. Existuje jednoznačná odpověď, zda mléko a mléčné výrobky konzumovat?
Richard Gilík
3. 1. 2012
Stříbrná lžička je mýtus, bublinky v sektu nezadrží
Silvestr se neobejde bez bublinek, alespoň na půlnoční přípitek. Víte, jak je skladovat a podávat? Sommelier poradí, jak sekt „bouchnout“ a jak je to s uchováváním načaté láhve.
Lenka Krbcová
30. 12. 2011
Nejsou bublinky jako bublinky: jak se dělí šumivá vína
Šampaňské, sekt, víno šumivé, perlivé… jedno mají společné – bublinky. Jaký je v nich rozdíl? Markantní, říká odborník. Co se skrývá pod etiketami?
Redakce
30. 12. 2011
Rychlovarná konvice pro fajnšmekry i pro sebevrahy
Rychlovarných konví je tolik, až je problém si vybrat. Na co se zaměřit? Pro milovníky dobrého čaje je tu například novinka – konvice s termoregulací. A čemu se naopak obloukem vyhnout?
Lenka Krbcová
21. 12. 2011
Šťávy a džusy obsahují kyseliny, jež rozleptávají zubní sklovinu
Ovocné šťávy není dobré pít denně, a už vůbec ne na noc. Podle výzkumu pravidelná konzumace snižuje tvrdost skloviny až o 84 %. Džusy také významně ovlivňují účinky některých léků.
Richard Gilík
16. 12. 2011
Jablečný džus už se nesmí vydávat za jiný
Výrobci džusů budou muset být upřímnější, co se týče informací o složení, jež uvádějí na obalech. Spotřebitele už nesmějí mást a snažit se jim prodat doslazovaný nápoj jako šťávu.
Redakce
15. 12. 2011
1 381
–
1 410
/
1 583
První strana
Předchozí strana
40
45
46
47
48
49
50
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji