největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 381
–
1 410
/
1 575
První strana
Předchozí strana
40
45
46
47
48
49
50
Následující strana
Poslední strana
Za úspěchem každého hubnutí je správný pitný režim
Úsloví, že hlad je jen převlečená žízeň, je z velké části pravdivé. Alespoň u diety je správný pitný režim nezbytnou nutností. Kolik vypít a čeho, abyste správně hubli?
Redakce
9. 5. 2012
České pivo versus dovoz a privátní značky
České pivo se od jiných výrazně liší. Nejen v tom, že podle odborných analýz se některé zahraniční značky pohybují na hranici klamání spotřebitele. V čem tkví rozdíly?
Petr Havel
23. 4. 2012
Kojenecká voda je pro nejmenší děti lepší než ta z kohoutku
Kohoutková nebo z plastu? Co se týče těch nejmenších dětí, zní doporučení dětských lékařů jasně: do jednoho roku by matky měly dávat přednost kojenecké vodě před tou z vodovodu.
Redakce
20. 4. 2012
Na jarní alergie pomohou některé bylinky
V Česku trpí alergiemi kolem 2,5 milionu lidí, tedy téměř čtvrtina obyvatel, a jejich počet každoročně stoupá. Nepříjemné příznaky lze utlumit pitím některých bylinných čajů.
Redakce
23. 3. 2012
Ovocné čaje mají ovoce často jen v názvu
Triky s názvy a obrázky lákavě vypadajících plodů pomáhají prodeji nejrůznějších „ovocných“ čajů. Jejich výrobci možná naštvou spotřebitele, ale zákony většinou neporušují.
Anna Příhodová
20. 3. 2012
Dětská pitíčka: pod matoucími názvy se prodává zatraceně oslazená voda
Jmenuje se to aqua nebo waterrr, ale o čistou vodu nejde ani náhodou. Ani by většině dětí nechutnala, na sladkou chuť jsou zvyklé. Hlavně že je na obalu soutěž nebo samolepka, ne?
Kateřina Čepelíková
19. 3. 2012
Vyrovná se „domácí kafe“ kávě z kavárny? Jak kdy
„Rozpustné, nebo turka?“ je prý nejhorší dotaz obsluhy. V českých domácnostech zní nově spíš: „Instantní, nebo kapsle?“ Jakou kávu připraví módní přístroje a co si zaléváme v instantní?
Anna Příhodová
8. 3. 2012
Česká studie dokázala, že kávy se není třeba bát
Káva je zdravá, jen ne, když je to náš „turek“… Tak tento mýtus podle Vysoké školy chemicko-technologické v Praze právě padl. Káva je prý zdravá bez ohledu na způsob přípravy.
Redakce
29. 2. 2012
Ochucené vody: V jedné láhvi je i dvacet kostek cukru
Podívali jste se někdy na etiketu? Pijeme chemii, cukry, sladidla a konzervanty a ještě si šmakujeme. Jedna láhev ochucené vody denně přitom znamená za rok navíc 15 kilo tuku!
Kateřina Čepelíková
27. 2. 2012
Káva jako lék? Potravinový úřad toto tvrzení zakázal
Byť se čím dál častěji objevují tvrzení o tom, jak pozitivní vliv má pití kávy na člověka, Evropský potravinový úřad teď jeden konkrétní zdravotní účinek prověřil a neuznal.
Redakce
16. 2. 2012
Vinaři vyhlásili sto nejlepších vín Česka
Z více než dvanácti set českých vín vybrali vinaři, degustátoři a sommeliéři stovku nejlepších. Kdo je chce ochutnat všechny na jednom místě, měl by si udělat výlet do Valtic.
Redakce
15. 2. 2012
Pivo levnější než voda? Vítejte v království prince Pivoslava
Země levným pivem oplývající, taková je naše pověst. Pivo je u nás prý levnější než voda. Je to přežité klišé, nebo stále ještě pravda?
Lenka Krbcová
13. 2. 2012
Jak dlouho vydrží káva a kávová zrna čerstvá?
Na význam sezónních surovin jsme si v řadě případů již zvykli, ale u kávy nám zatím nedochází. Ale i káva má svůj čas. Z rok starých zrn výborný nápoj neuděláte. Jak dlouho vydrží čerstvá?
Redakce
8. 2. 2012
Výzkum: ve vodě z kohoutku jsou zbytky léků
Víte, kolik ibuprofenu vypijete v kohoutkové vodě? Vědci ze Státního zdravotního ústavu to po dva roky sledovali. A ukázalo se, že zbytky léčiv se v pitné vodě bohužel najdou.
Redakce
7. 2. 2012
Svařené víno nemá přesná pravidla. Je to ještě víno?
Dělení vína na tři druhy: Dá sa, nedá sa a dá sa svařit, podle znalců neplatí. I svařák chce kvalitní surovinu. Při jeho přípravě si ale každý dělá, co se mu zachce.
Lenka Krbcová
2. 2. 2012
Francie zavedla daň z limonád. Neprospěla by i nám?
Jedna věc je, zda vůbec pít či nepít limonády a proč. Druhá, zda to má regulovat stát a jestli by případné zdražení „nezdravých“ nápojů mělo nějaký pozitivní efekt…
Anna Příhodová
13. 1. 2012
Válka o mléko je spíš svatá než věcná
Zastánci opěvují jeho přednosti, odpůrci vypočítávají zápory. Jedni druhé obviňují z podjatosti či neodbornosti. Existuje jednoznačná odpověď, zda mléko a mléčné výrobky konzumovat?
Richard Gilík
3. 1. 2012
Stříbrná lžička je mýtus, bublinky v sektu nezadrží
Silvestr se neobejde bez bublinek, alespoň na půlnoční přípitek. Víte, jak je skladovat a podávat? Sommelier poradí, jak sekt „bouchnout“ a jak je to s uchováváním načaté láhve.
Lenka Krbcová
30. 12. 2011
Nejsou bublinky jako bublinky: jak se dělí šumivá vína
Šampaňské, sekt, víno šumivé, perlivé… jedno mají společné – bublinky. Jaký je v nich rozdíl? Markantní, říká odborník. Co se skrývá pod etiketami?
Redakce
30. 12. 2011
Rychlovarná konvice pro fajnšmekry i pro sebevrahy
Rychlovarných konví je tolik, až je problém si vybrat. Na co se zaměřit? Pro milovníky dobrého čaje je tu například novinka – konvice s termoregulací. A čemu se naopak obloukem vyhnout?
Lenka Krbcová
21. 12. 2011
Šťávy a džusy obsahují kyseliny, jež rozleptávají zubní sklovinu
Ovocné šťávy není dobré pít denně, a už vůbec ne na noc. Podle výzkumu pravidelná konzumace snižuje tvrdost skloviny až o 84 %. Džusy také významně ovlivňují účinky některých léků.
Richard Gilík
16. 12. 2011
Jablečný džus už se nesmí vydávat za jiný
Výrobci džusů budou muset být upřímnější, co se týče informací o složení, jež uvádějí na obalech. Spotřebitele už nesmějí mást a snažit se jim prodat doslazovaný nápoj jako šťávu.
Redakce
15. 12. 2011
Odšťavňovače skousnou jablka vcelku, víc jim vadí drobné ovoce
Co je důležité při výběru odšťavňovače? Silný motor, otáčky a materiál. Určitě vás ale taky bude zajímat, jaké ovoce a zeleninu můžete do přístroje vkládat a jestli ho musíte krájet.
Lenka Krbcová
15. 12. 2011
Kefír, acidofilní mléko, zákys, kyška – jak se vyznat v zakysaných mléčných nápojích
Zakysané výrobky se liší co do obsahu a účinnosti, některé navíc obsahují probiotika. A co víc – pro každého je vhodná jiná mléčná či probiotická kultura a v jiném množství.
Lucie Tomanová
6. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Sodastream se liší hlavně designem
Jste-li milovníky bublinkových nápojů, možná zvažujete pořízení přístroje jménem Sodastream. Co se hodí vědět před nákupem?
Lenka Krbcová
5. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Kupujeme mlýnek na kávu
Bez dobré kávy neuděláte dobré kafe a důležitou fází, která ovlivní výsledek, je mletí. Mlýnek můžete vybrat ruční nebo elektrický a podle principu mletí tříštivý nebo s mlecími kameny.
Lenka Krbcová
2. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: výhody a nevýhody klasického kávovaru
Váháte, jaký přístroj na přípravu kávy si pořídit? Překapávaná káva ve srovnání s espressem není tak silná a hodí se spíše pro pití ve větších objemech. Jak vybrat vhodný kávovar?
Lenka Krbcová
1. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?
Možná si chcete před svátečním hodováním vybavit kuchyni, možná máte v úmyslu potěšit někoho blízkého praktickým dárkem. V našem průvodci vám poradíme s výběrem.
Lenka Krbcová
30. 11. 2011
Červené víno je zdravější, než jsme si mysleli
Látka resveratrol, která je v červeném víně, ukázala na vůbec prvním výzkumu na lidech blahodárné účinky na zdraví člověka. Špatná zpráva je, že vína bychom museli vypít příliš mnoho.
Redakce
25. 11. 2011
Které jídlo je děsivější? Ovčí vnitřnosti, nebo burger s pubickými chlupy?
„Odporná“ krajová jídla se stávají atrakcí pro turisty. Je libo racka, hnijící žraločí ocas, nebo ovčí oko? Proč se nám hnusí? Jsou tyhle pokrmy vážně děsivější než náš běžný oběd?
Richard Gilík
10. 11. 2011
1 381
–
1 410
/
1 575
První strana
Předchozí strana
40
45
46
47
48
49
50
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Mytí nádobí v myčce bez předmývání
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji