největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 321
–
1 350
/
1 587
První strana
Předchozí strana
40
43
44
45
46
47
50
Následující strana
Poslední strana
Mlékomaty jsou alternativou. Nic míň, nic víc
Tři roky po boomu automatů na prodej čerstvého mléka se zdá, že projekt nenaplnil očekávání. Ani zemědělců, ani spotřebitelů. Není nutné je zatracovat, ovšem bez nereálných očekávání.
Petr Havel
5. 4. 2013
Falšovaných vín jsou desítky, vedou podvody se zemí původu a ředění vodou
Už na více než 80 případů čachrů s vínem upozornila inspekce. Ta má teď nový nástroj pro lepší kontrolu. Mezi podvodníky nechybí krabicáky, Sklepmistr ani Igristoje, podívejte se.
Petr Havel
18. 3. 2013
Meleme, meleme kávu, pro dědka a bábu
Ať už chystáte kávu pro sebe či pro tchýni, vězte, že ta nejlepší vás čeká do 15 minut po umletí. Umelte si ji sami podle foto návodu, ta z obchodu je totiž mletá z defektních zrnek.
Kateřina Čepelíková
5. 3. 2013
Příklad úspěšného comebacku: Kofola
Kofola měla být původně Kofocola. Kvůli ochranné známce název zkrátila a zůstal jí podnes. V tajném receptu používá místní byliny a úspěšně se drží navzdory „kolové“ konkurenci.
Petr Havel
5. 3. 2013
Podmínky ochrany značky České pivo nelze měnit jako Baťa cvičky
Stejně jako v jakékoli jiné oblasti nelze zastavit pokrok ani v případě technologií výroby potravin a nápojů. To se přitom týká i pro Čechy tak citlivé oblasti, jako je výroba piva.
Petr Havel
20. 2. 2013
Co má společného Kit Kat a Dolce Gusto? Čaj zvaný Matcha
Už jste někdy přidávali čaj do zmrzliny, dortu nebo bábovky? Když máte ten správný, dají se s ním vyčarovat nejen lahodné ozdravné nápoje, ale i skvěle vypadající zákusky.
Kateřina Čepelíková
14. 2. 2013
České pivo s čínským chmelem? Co není, může být
Označení České pivo je sice zákonem chráněno, ale norma umožňuje ledacos. V praxi může 70 % tvořit klidně chmelový extrakt z Číny a stále se bavíme o Českém pivu.
Jan Grmela
5. 2. 2013
Kauza metanol nekončí, objevily se další lihoviny s etiketou likérky Drak
Aktualita
Inspekce našla stovky lahví podezřelého alkoholu bez jakýchkoli dokladů. Sklad byl navíc provozován na černo, bez ohlášení, chtěl se tak vyhnout kontrolám.
Lenka Krbcová
3. 2. 2013
Nejdražší káva nepochází z plantáže, ale z výkalů
Než přistane voňavý hrnek kávy na našem stole, urazí dlouhou cestu. Víte, kde roste nejlepší káva, kdy začíná vonět a že tu nejvzácnější kávu sběrači preparují ze zvířecích výkalů?
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Nejlevnější nealko může být voda. K čemu ale zákon?
Záměr zavání potravinářským inženýrstvím. Od roku 2014 má být zákonem dáno, aby v restauracích byl k dispozici vždy alespoň jeden nealkoholický nápoj, který bude levnější než alkohol.
Petr Havel
30. 1. 2013
Jak se má správně čepovat pivo? Každý pivovar to vidí jinak
Zda čepovat pivo najednou, na dvakrát, s rozpěněním, z výšky určují často místní zvyky výčepních. Na správném postupu čepování českého ležáku se neshodnou ani jeho výrobci.
Petr Pinkas
24. 1. 2013
Inspekce našla v balené vodě toluen
Aktualita
Navzdory tomu, že vyhláška nepřipouští přítomnost cizorodých látek v balených vodách, inspektoři ze SZPI v jednom vzorku našli toluen. Podívejte se do fotogalerie. Nemáte ji doma?
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2013
Tajemství 100% džusů z koncentrátu: vysušené pomeranče
Na litr čerstvé šťávy padnou dvě kila ovoce. Na krabici s džusem by se ho ideálně mělo použít také tolik. Jenže to se vymačká, vysuší a pak opět zředí vodou. A doplní umělými vitamíny.
Jana Poncarová
16. 1. 2013
Nejlepší víno pro letošní rok je Chardonnay 2011
Aktualita
10. ledna letošního roku byl odbornou porotou za Šampiona salonu vín zvolen pozdní sběr Chardonnay 2011 ze Zámeckého vinařství Bzenec. Průběh soutěžního klání nabízíme ve fotogalerii.
Kateřina Čepelíková
14. 1. 2013
Jeden energy drink jsou dva hrnky kafe
Energetické nápoje jsou jen jinou, možná atraktivnější formou příjmu kofeinu a cukrů než tradiční káva. Energy drinky jsou dobré k rychlému nabuzení, ale taky rychlé obezitě.
Petr Havel
11. 1. 2013
Teplé nápoje pro studené dny: jde to i bez alkoholu
V zimních dnech je dobré se zahřát. Doma u kamen nebo výborným nápojem. Nemusí vždy obsahovat alkohol. Zkuste zázvorový čaj, pohankový s malinami či jablečný nápoj se skořicí a medem.
Taťána Kročková
3. 1. 2013
Domácí zásoby lihovin: methylalkohol je nejčastěji v tuzemáku a vodce
Aktualita
O bezplatné kontroly alkoholu je obrovský zájem. Přinesly už 149 intoxikovaných vzorků. 61 obsahovalo zvýšenou hladinu metanolu, zbylé vzorky denaturačního činidla 2-propanolu.
Lenka Krbcová
21. 12. 2012
První české biopivo hledá své odběratele
Bude se v zemi pilsnerů dařit biopivu? Pivo z ekologicky pěstovaných surovin následuje ovocná a nealko piva a nenechává se odradit tím, že předchozí nesmělé pokusy o biopivo nevyšly.
Petr Havel
19. 12. 2012
Každý druh odšťavňovače dělá jinou šťávu
Čerstvé šťávy mají výhody hned ve dvou směrech. Jsou dobré, a v době, kdy je málo slunce a hodně nemocí, posilují naše zdraví. Na rozdíl od džusů z krabice neprocházejí pasterizací.
Lenka Krbcová
18. 12. 2012
Falšovaného burčáku letos ubylo
Aktualita
Potravinářská inspekce zkontrolovala v tomto roce více než čtyři stovky prodejních míst burčáku. Na mnoha z nich odebrala vzorky a nyní hodnotí jejich analýzu.
Lenka Krbcová
17. 12. 2012
Ověření bezpečnosti alkoholu zdarma jen u podezřelých lihovin
Aktualita
Nebezpečí otravy metylem stále trvá. Ministerstvo vydalo podmínky, za kterých je možné nechat si zkontrolovat láhve zadarmo na hygienických stanicích. Musí splňovat několik předpokladů.
Lenka Krbcová
14. 12. 2012
Dnes naposledy testování alkoholu zdarma
Aktualita
Máte doma podezřelý alkohol a nevíte, co s ním? Dnes naposledy si ho můžete nechat otestovat, zcela zdarma, a to v Praze. Případný obsah methanolu tu zjistí do tří dnů.
Kateřina Čepelíková
13. 12. 2012
Vánoční experimenty – pivo s višní a čokoládou
K Vánocům kromě jiných dobrot patří i nabídka speciálních piv. Inspirují se sladkými chutěmi, kořením či punčem, obvyklý je vyšší obsah alkoholu. Spíš nás vrazí do fotelu, než osvěží.
Pavel Houser
12. 12. 2012
Interspar chybně značí ceny. Je to buď šlendrián, nebo úmysl
Při velkém nákupu člověk snadno přehlédne nesrovnalost v ceně, kterou prodejce u zboží avizuje, a sumou skutečně markovanou. V našem případě jde o rozdíl 40 Kč a jasné porušení zákona.
Lenka Krbcová
6. 12. 2012
Jak funguje ionizátor, stroj na „živou“ vodu?
Zásaditá neboli živá voda k probuzení mrtvého nestačí, nejsme v pohádce. Až pohádkově však znějí její údajné přednosti, nejen proti překyselení organismu. Vyzkoušeli jsme si ionizátor.
Lenka Krbcová
4. 12. 2012
Polotmavé pivo: novinka bude hořká
Aktualita
Tmavá, polotmavá či řezaná piva si získávají stále větší oblibu u zákazníků. Připravili jsme pro vás několik tipů a jednu sezónní novinku z kategorie polotmavých piv.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Čajem jsem se propíjel dva roky, říká svérázný čajovník
ROZHOVOR – Radek Čech není vyznavač stylů, jeho čajovna je česká. „Nemám rád budhistický kostel, obsluha – na hlavě turban ze tří prostěradel a připraví tak hnusný čaj, že se nedá pít!“
Andrea Pencová
23. 11. 2012
Na trhu jsou dvě novinky k zahnání žízně
Aktualita
Pít se musí, o tom žádná. Ale co když už jsme těch zakonzervovaných a sladily podpořených lahviček přesyceni? Našli jsme na trhu dvě novinky, které vzešly z lůna přírody. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
U vína je každý jouda znalec. Ale u piva?
Jak uchopí vinnou sklenku, zatváří se inteligentně a hledá podtón. U piva se stejný jouda omezí na sdělení, kolik kousků je schopen prolít hrdlem. Vinaři se nesnaží poznat chutě piva.
Vladislav Mořický
15. 11. 2012
Svatomartinské víno nikdy nearchivujte
Blíží se jedinečný okamžik, kdy budeme moci ohodnotit kvalitu letošního mladého vína. Jaké bude Svatomartinské víno ročníku 2012? Prozradí Pavel Krška z Národního vinařského centra.
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2012
1 321
–
1 350
/
1 587
První strana
Předchozí strana
40
43
44
45
46
47
50
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji