největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 411
–
1 440
/
1 583
První strana
Předchozí strana
30
40
46
47
48
49
50
Následující strana
Poslední strana
Odšťavňovače skousnou jablka vcelku, víc jim vadí drobné ovoce
Co je důležité při výběru odšťavňovače? Silný motor, otáčky a materiál. Určitě vás ale taky bude zajímat, jaké ovoce a zeleninu můžete do přístroje vkládat a jestli ho musíte krájet.
Lenka Krbcová
15. 12. 2011
Kefír, acidofilní mléko, zákys, kyška – jak se vyznat v zakysaných mléčných nápojích
Zakysané výrobky se liší co do obsahu a účinnosti, některé navíc obsahují probiotika. A co víc – pro každého je vhodná jiná mléčná či probiotická kultura a v jiném množství.
Lucie Tomanová
6. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Sodastream se liší hlavně designem
Jste-li milovníky bublinkových nápojů, možná zvažujete pořízení přístroje jménem Sodastream. Co se hodí vědět před nákupem?
Lenka Krbcová
5. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Kupujeme mlýnek na kávu
Bez dobré kávy neuděláte dobré kafe a důležitou fází, která ovlivní výsledek, je mletí. Mlýnek můžete vybrat ruční nebo elektrický a podle principu mletí tříštivý nebo s mlecími kameny.
Lenka Krbcová
2. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: výhody a nevýhody klasického kávovaru
Váháte, jaký přístroj na přípravu kávy si pořídit? Překapávaná káva ve srovnání s espressem není tak silná a hodí se spíše pro pití ve větších objemech. Jak vybrat vhodný kávovar?
Lenka Krbcová
1. 12. 2011
Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?
Možná si chcete před svátečním hodováním vybavit kuchyni, možná máte v úmyslu potěšit někoho blízkého praktickým dárkem. V našem průvodci vám poradíme s výběrem.
Lenka Krbcová
30. 11. 2011
Červené víno je zdravější, než jsme si mysleli
Látka resveratrol, která je v červeném víně, ukázala na vůbec prvním výzkumu na lidech blahodárné účinky na zdraví člověka. Špatná zpráva je, že vína bychom museli vypít příliš mnoho.
Redakce
25. 11. 2011
Které jídlo je děsivější? Ovčí vnitřnosti, nebo burger s pubickými chlupy?
„Odporná“ krajová jídla se stávají atrakcí pro turisty. Je libo racka, hnijící žraločí ocas, nebo ovčí oko? Proč se nám hnusí? Jsou tyhle pokrmy vážně děsivější než náš běžný oběd?
Richard Gilík
10. 11. 2011
Test instantních káv: nejhůř dopadlo Tchibo
Prakticky stejnou kvalitu za velmi rozdílnou cenu pořídíte v nabídce instantních káv na českém trhu. A nejhorší výrobek? Kromě špatné chuti byly zjištěny i stopy plísně!
Redakce
9. 11. 2011
Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně
Češi doma nevaří ani dobře, ani levně, ale „jakože dobře z nekvalitních, jakože levných surovin“. „Čvachtáme“ si nad „babicárnami“ z Mimibazaru a vzýváme božské trio: tatarku, Vegetu, kečup.
Martin Malý
8. 11. 2011
Farmářské trhy: tentokrát i víno, husy, zabijačka
V pátek přijíždí Martin (možná na bílém koni), a tak si tento týden na trzích kromě běžné nabídky pochutnáte na Svatomartinském víně, pečených husách i zabijačkových specialitách…
Lenka Krbcová
7. 11. 2011
Pravé Svatomartinské víno je pouze z lahve!
Čeští a hlavně moravští vinaři pracují na tom, aby mladým vínem, kterému se říká Svatomartinské, vytlačili z obchodů i restaurací zahraniční konkurenci, tedy francouzské Beaujolais.
Lenka Krbcová
7. 11. 2011
Light potraviny svádějí k větší konzumaci
Co byste měli vědět o light potravinách? Navzdory obecnému povědomí mohou hubnutí spíše zkomplikovat. Nejsou vhodné pro každého a navíc ne vždy znamená označení light nižší podíl tuku.
Anna Příhodová
4. 11. 2011
Loga na potravinách: Průvodce zmateného spotřebitele
Pokud si všímáte obalů potravin, jistě jste zaznamenali nejrůznější loga, kterými se výrobky často pyšní. Co znamenají? Jsou skutečně zárukou kvality? Původu? Vůbec něčeho?
Lenka Krbcová
3. 11. 2011
Čokoláda - lepší než sex?
Čokoláda je vážně zázrak – výborně chutná a v rozumné míře taky prospívá zdraví, uklidňuje, pomáhá při depresi. Polovina žen dokonce uvedla, že by daly přednost čokoládě před sexem…
Richard Gilík
1. 11. 2011
Farmářské trhy ještě zdaleka nekončí!
Tenčící se nabídku čerstvé zeleniny a ovoce výborně doplní pečivo, med, marmelády, sádlo, uzeniny, víno, mléčné výrobky… Stále je co prodávat a kupovat. Vyberte si trh na tento týden.
Redakce
31. 10. 2011
Vyplatí se pít alkohol pro zdraví?
„Alkohol jenom škodí.“ – „Červené víno je dobré na srdce.“ Nejrůznější podobná doporučení si protiřečí a nás přivádějí do rozpaků. Jak to s tím alkoholem a zdravím vlastně je?
Richard Gilík
27. 10. 2011
Spotřebujte do, použitelnost, trvanlivost… Co znamenají data na obalu potravin?
Taky se v krámě vždy podíváte, jaké datum je vyznačeno na obalu? A víte, co ten údaj vlastně znamená? Které potraviny nemusí mít označení žádné a v čem se nejčastěji chybuje?
Redakce
25. 10. 2011
Pozor, některé páteční farmářské trhy jsou přesunuty na čtvrtek
Připravili jsme pro vás pravidelný přehled trhů na celý tento týden. Ve státní svátek, 28. října, se konají pouze některé z pravidelných trhů. Zjistili jsme, které to jsou.
Redakce
24. 10. 2011
Absint - jedovaný není, ale ty české za moc nestojí
Má chuť zakázaného ovoce. Ve skutečnosti je stejně nebezpečný jako jakýkoli silný alkoholický nápoj. Důležité je, jakou kvalitu okusíte, český „absint“ má ale s absintem málo společného.
Richard Gilík
21. 10. 2011
Soutěž: Vyhrajte Recepty z farmářského trhu
„Můžeme být stejní gurmáni jako Francouzi a Italové, když se naučíme nakládat s českými sezónními dary,“ říká autorka nové kuchařky Hanka Michopulu. Jak na to?
Redakce
19. 10. 2011
Supermarkety musí na farmářské trhy reagovat, věří Hanka Michopulu
O trzích toho ví hodně, stejně jako o dobrém jídle a surovinách. „Když supermarkety mohou prodávat lokální zboží jinde v Evropě, musí to jít i u nás,“ říká gastronomická novinářka.
Lenka Krbcová
18. 10. 2011
Farmářské trhy doplní nejlepší potraviny z regionů
Podívejte se na přehled trhů v celé ČR a vyberte si ten váš. Co se kde chystá? Do Prahy dorazí vítězné pochoutky z českých krajů, na řadě míst budou husy a kachny na pečínku a dýňové hody.
Redakce
17. 10. 2011
Proti stresu pomáhají úplně obyčejné věci
Dnešní doba je uspěchaná a není to fráze, nýbrž realita. Špatná zpráva je, že stresu se nejspíš nevyhnete. Ta dobrá, že stres můžete zmírnit docela jednoduše.
Veronika Řeháková
17. 10. 2011
Pijte kávu, nebudete mít deprese
Podle amerických vědců může káva bránit vzniku depresí u žen. Ukázal to nový výzkum. Efekt se však dostaví teprve od dvou a více šálků denně.
Redakce
13. 10. 2011
Příliš mnoho syrové stravy škodí
Příznivci tepelně neupravovaných potravin tvrdí, že zpomalují stárnutí. Jenže studie ukazují i negativní účinky – ztrátu menstruace, narušení zubů, nedostatek vitamínů…
Richard Gilík
13. 10. 2011
Farmářské trhy i vinobraní - program na celý týden
Dobroty z trhu můžete nakupovat po celý týden, klasický sortiment zpestří vinobraní s ochutnávkou a radami odborníků, prodej burčáku či soutěž o nejlepší ovocný koláč.
Redakce
10. 10. 2011
Pokud jde o čajovny, nemáme v Evropě konkurenci
V počtu čajoven držíme evropský primát. Po devadesátém roce se jich vyrojily stovky a konkurují tradičním kavárnám a cukrárnám. A nikdo neumí odpovědět na jednoduchou otázku: Proč?
Olga Myslivečková
10. 10. 2011
Hele, myslíte, že je to možný??? aneb fámy o jídle
Kdysi si lidé vyprávěli mýty a legendy, my si dnes posíláme mailem poplašné zprávy. Jsou to úmyslné lži, fámy z hlouposti, nebo na nich něco bude? Co už se taky tvrdilo o značení potravin?
Lenka Krbcová
5. 10. 2011
Vrací se prošlé mléko v krabicích znovu do oběhu?
Podle dost děsivé zprávy šířené na internetu se neprodané mléko vrací zpět výrobci, který ho převaří a znovu pošle do obchodů. Není to pravda. Jak je to s tím mlékem ve skutečnosti?
Anna Příhodová
5. 10. 2011
1 411
–
1 440
/
1 583
První strana
Předchozí strana
30
40
46
47
48
49
50
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji