největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 351
–
1 380
/
1 583
První strana
Předchozí strana
40
44
45
46
47
48
50
Následující strana
Poslední strana
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch
Stévii výrobci používají jako vějičku na zákazníky. Část sladidel sice stévie nahradila, přesto dominují sladidla umělá, a to právě ta považovaná za nejškodlivější a nejobávanější.
Táňa Lišková
23. 10. 2012
Minerálky jsou prospěšné, pokud je tedy nepijete po galonech
Na rozdíl od balených vod, které se od té z kohoutku liší obvykle jen mnohem vyšší cenou, je konzumace minerálek pro organismus i peněženku přínosem. Často se o nich ale tvrdí nesmysly.
Petr Havel
12. 10. 2012
Inspekce zakázala distribuci více než 30 000 lahví Likérky Drak
Aktualita
Přes 57 tisíc litrů alkoholu neznámého původu našli kontroloři v neregistrovaném skladu lihovin. Sklad provozuje výhradní distributor společnosti Likérka Drak.
Redakce
11. 10. 2012
Jak si pivař vybírá v marketu pivo?
Pro jaké pivo si chodíme do nákupních řetězců? Jedna věc je nabídka, druhá kritéria při výběru. U nás je hojně k vidění zákazník typu „o korunu levnější“, následuje patriot a konzerva.
Vladislav Mořický
8. 10. 2012
Éčka v nápojích: zbytečná, nebo dokonce nebezpečná
Limonády i džusy obsahují řadu látek, které je přinejmenším zbytečné do sebe ládovat. Speciálně některé konzervanty, barviva a sladidla jsou nežádoucí.
Redakce
2. 10. 2012
Alkohol z tohoto roku musí mít rodokmen
Aktualita
Všechny lihoviny vyrobené letos a prodávané v České republice musí mít doklad o svém původu. Vláda tak chce zaručit nezávadnost alkoholu.
Lenka Krbcová
28. 9. 2012
Restaurace na prohibici kašlaly. Alkohol nabízely v jídle
Prohibice zakazuje prodej i jiné formy nabízení tvrdého alkoholu. My jsme ale našli restaurace, které ho hostům podávají – v jídle. Může se to? Ne, ale nikoho to nezajímá.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2012
Kdo pije, tomu to pálí
Nedostatek tekutin způsobuje přehřátí organismu, špatnou pokožku, nesprávně fungující ledviny a oslabení krátkodobé paměti. Jak se naučit pravidelně pít, když nám to moc nejde?
Redakce
20. 9. 2012
Nebojte se pít Alpu
GLOSA – Současná metanolová otrava je především důsledkem vysoké spotřební daně na tvrdý alkohol. Příčina problému se tudíž nevyřeší ani poté, co bude částečná prohibice odvolána.
Ervín Chrt
19. 9. 2012
Legální prodej prošlého mléka pro kojence je alarmující
Sušené kojenecké mléko se u nás nevyrábí, dovážíme ho. Vztahují se na něj zákony EU a ty je třeba změnit: Strava pro kojence by měla mít vždy stanoven jasný a konečný termín spotřeby.
Petr Havel
14. 9. 2012
Co to má být, to europivo?
Spojení europivo je dost nešťastné a navíc nepřesné. Stalo se synonymem pro piva z nadnárodních gigantů, bez tváře a charakteru, která uspokojí žízeň a nenabídnou žádný další požitek.
Vladislav Mořický
13. 9. 2012
K prodeji falšovaného alkoholu stačí jediná originální lahev
Cesta nebezpečného alkoholu do vaší sklenky je poměrně přímá. Zjistili jsme, kudy vede. Umožňuje ji česká legislativa a zákaz prodeje lihovin na stáncích neřeší vůbec nic.
Petr Havel
12. 9. 2012
Bezlepková dieta je doživotní. Jídelníček přitom může být velmi pestrý
Aktualita
Kolem deseti tisíc Čechů drží bezlepkovou dietu. Nemocných lidí však může být i víc. Nesnášenlivost lepku neboli celiakie je totiž obtížně diagnostikovatelná a řada lidí je léčena pro jiná onemocnění. Samotná příčina nemoci je trvalá a v současné době nevyléčitelná.
Redakce
10. 9. 2012
Burčák v Česku ještě není. Tak jak to, že se prodává?
Přestože se už burčák smí prodávat, u nás k mání ještě není. Tedy určitě ne ten pravý. Jak poznat patok od pravého burčáku, prozradí Martin Půček ze Svazu vinařů.
Kateřina Čepelíková
28. 8. 2012
Jsou ovocná piva cool?
Kde se vzaly, tu se vzaly, internet zaplavily informace o škodlivosti radlerů. Původní upozornění na množství éček v nich obsažených rychle proměnilo letní nápoj v kyselinu plnou jedu.
Lenka Krbcová
23. 8. 2012
Vyvoněný euroškopek
Chci vědět, co piju. Čím to, že je to pivo tak vo-ňa-vou-čké? Co o tom prozradí pivní etiketa, co se z ní dozvíte… nebo, v dnešní době a velkopivovarských podmínkách, častěji nedozvíte?
Jakub Veselý
16. 8. 2012
Káva se nastavuje cereáliemi a slupkami, kakao skořápkami a čaj cukrem
Falšuje se všechno, tak proč by potraviny měly být výjimkou. Nejsou. Nepoctiví výrobci a prodejci si mastí kapsu a vy jste v lepším případě poškozeni na kvalitě, v horším na zdraví.
Lenka Krbcová
9. 8. 2012
Deset tipů, jak poznat hospodu, kde se točí „bezbohá sprostota“
Hlášky typu: „Dneska to nějak pění,“ nebo „Jaké máme pivo? Desítku a dvanáctku,“ jsou varovná znamení. Tady dobré pivo nečekejte. Stejně jako v malé hospodě s desítkou piv v nabídce.
Petr Pinkas
1. 8. 2012
Prémiové pivo? Nic než marketing
Pivo premium, to bude asi nějaká specialita… Jen marně hledám jaká. Jak udělat z obyčejného výrobku neobyčejný? Netřeba cokoli měnit, stačí mimořádnost lupnout do názvu.
Jan Grmela
24. 7. 2012
Malým dětem mohou minerálky uškodit, lepší je kojenecká voda
Stejně jako u dětí hlídáme, co jedí, měli bychom kontrolovat i to, co pijí. Ne vše, co teče, je pro ně totiž vhodné. Doporučení připojí i Petr Havlíček.
Redakce
18. 7. 2012
Radler: konečně pivo pro ty, kdo nemusí hořké
Český pivní trh se během necelého roku výrazně změnil. Reklama, regály supermarketů i nabídka ve stáncích a hospodách ukazuje na nový trend: rostoucí oblibu piv míchaných s limonádou.
Pavel Houser
9. 7. 2012
Trend 21. století: Pivovary se vracejí do měst a obcí
Počet obcí a měst v České republice, ve kterých se nacházejí pivovary a minipivovary, stále narůstá. Pivovar v místě přináší finance i další výhody.
Redakce
3. 7. 2012
Lahvové pivo v hospodách aneb kam spějeme…
Blíží se doba, kdy se v hospodách a restauracích bude v masovém měřítku podávat a popíjet lahvové pivo? Cenové rozdíly by tomu nahrávaly. Ale pít by se to nedalo.
Vladislav Mořický
2. 7. 2012
Tekutiny v létě doplníte ovocem i polévkou Minestrone
Lahev vody do každé kabelky a talíř polévky ke každému polednímu menu. Tak se lze vyhnout hrozbě, která na nás číhá za horkých letních dnů – dehydrataci.
Redakce
29. 6. 2012
K čemu je mi vinotéka, když mám doma lednici?
Lednička je vhodná leda na šampus, pořiďte si vinotéku. Dozvíte se, podle jakých atributů ji vybrat, jaké víno v ní lze skladovat a jestli je to něco, bez čeho nemůžete být.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2012
Růžová vína k létu patří a jsou zdravá
Pochopitelně: záleží na množství. V každém případě by ale byl hřích letos v létě nevyužít toho, že Česko je geograficky jedna z nejlepších oblastí právě na výrobu růžových vín na světě.
Redakce
19. 6. 2012
Pasterizace, stabilizátory a ostatní pochutiny v pivu – můžeme si za to sami?
Co nejrychleji vyrobit tak, aby to vydrželo co nejdéle. U piva je to podobné jako u jiných nápojů nebo potravin – drtivá většina je ošetřena k dlouhé trvanlivosti. Pijeme mrtvé pivo.
Petr Pinkas
19. 6. 2012
Nepodceňujme kvalitu pitné vody
Hodně se řeší kvalita toho, co jíme, ale poněkud v pozadí zůstává kvalita vody, kterou pijeme. Nejde přitom zdaleka jen o to, zda je lepší voda kohoutková či balená.
Petr Havel
15. 6. 2012
Festival minipivovarů: pivo na sto způsobů - vyhrajte vstup zdarma
Už zítra na Pražském hradě začne Festival minipivovarů, kde bude k ochutnání stovka těch nejvybranějších zlatavých moků z produkce českých minipivovarů. A my pro vás máme lístky. Zdarma.
Redakce
14. 6. 2012
Proč mají nepitelná piva tolik ocenění?
Piva, na která se znalý pivař dívá spatra, a podnikům, kde jsou v nabídce, se vyhýbá, vyhrávají české i zahraniční degustační soutěže. Zařídit se to dá různě.
Petr Pinkas
14. 6. 2012
1 351
–
1 380
/
1 583
První strana
Předchozí strana
40
44
45
46
47
48
50
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji