největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
931
–
960
/
1 583
První strana
Předchozí strana
20
30
31
32
33
34
40
Následující strana
Poslední strana
Zákulisí restaurací: tyhle radši zavřít, než otráví zákazníky
Galerie
Bez jedné sto třicet. Tolik provozoven již mělo letos tak vážné problémy s bezpečností a hygienou, že je inspektoři museli uzavřít.
Redakce
21. 10. 2017
Historie kojení: Eskymačky kojily děti do puberty, královny nikdy
Skutečně kuriózně mohou dnes působit příběhy kojení z dávné i nedávné minulosti. Těžko však soudit, jak náš současný přístup ke kojení budou vnímat další generace.
Taťána Kročková
17. 10. 2017
Proč čaj obarví hrnek a co všechno o něm ještě nevíte
Někdo tvrdí, že více kofeinu je v kávě, a jiný zase, že v čaji. Kdo má pravdu? Jak se liší černý čaj od zeleného a co je bílý čaj? Na to, kolik litrů čaje vypijeme, o něm nic moc nevíme.
Petr Havel
6. 10. 2017
Jste alergičtí na nikl? Pozor na odvápňování varné konvice
Nikl sice naše tělo potřebuje, ale asi ne v množství, které denně přijímáme. Kdybychom věděli, ve kterých potravinách a nádobí je ho méně, mohli bychom jeho příjem výrazně snížit.
Redakce
4. 10. 2017
Mezi moštem a ovocným nápojem je propastný rozdíl
Podzim je sezónou moštování jablek. Slovo „mošt“ běžně používáme, přesně vzato ale jde o ovocnou šťávu. V čem se liší od ovocného nápoje a jak je to se značením moštů? Jakou by měl mít tento nápoj barvu, chuť a vůni? V čem ho skladovat a jak poznat ten kvalitní?
Redakce
3. 10. 2017
Bílkoviny máme rádi, proteinů se bojíme. Jak s nimi zacházet při hubnutí či při sportu?
Ve společnosti stále přetrvává zvláštní paradox. Lidé vědí, že pro jejich tělo jsou velmi důležité bílkoviny. Zároveň ale panuje názor, že proteiny jsou něco tajemného, co je vyhrazeno pouze sportovcům a kulturistům s vypracovanými těly.
Jana Kuklová
29. 9. 2017
Mléko „bez GMO“: Zemědělci si pomohou, spotřebitel to zaplatí
Komentář
Pokud někoho zajímá, jaký je rozdíl mezi „normálně“ produkovaným mlékem a mlékárenskými výrobky z něj a mezi mlékem a mlékárenskými výrobky „bez genetické modifikace“, pak je nutné konstatovat, že žádný.
Petr Havel
26. 9. 2017
Proč vadí právě český tuzemák? Je méně rizikový než dýchání
Komentář
V aktuální kauze údajného rizika rumového aroma jsou důležité dvě otázky: Co skutečně řekl Evropský úřad pro bezpečnost potravin a proč je předmětem právě český rum?
Petr Havel
25. 9. 2017
Evropské unii vadí aroma v tuzemáku. Zakáže nám rum?
Aktualita
Český tuzemák prý obsahuje rakovinotvornou látku, proto její užívání hodlá Evropský úřad pro bezpečnost od příštího dubna zakázat. Má výrobce tuzemáku za rumový éter náhradu?
Redakce
22. 9. 2017
Bruselské potravinové pověsti aneb Co nám EU zakázala jíst
Zlý Brusel nám prý zakazuje hranolky, kávu, křivé banány, pomazánkové máslo, nebalené pečivo i zabijačky… Podívejte se s námi na stručný přehled nejčastějších euromýtů, které mezi lidmi kolují.
Redakce
15. 9. 2017
Chceme být jednička ve stravování, říká Makro. Podívejte se, co se změnilo
Nový koncept prodejny Praha-Stodůlky, rozšířená nabídka lokálních dodavatelů a 3500 novinek v sortimentu. To jsou jen některé změny, které představila společnost Makro.
Lenka Krbcová
15. 9. 2017
V Čejkovicích roste radost
Reportáž
Je to už pětadvacet let, co česká odnož rakouské firmy Sonnentor na jihu Moravy vyrábí bylinné čaje. A takové výročí si rozhodně zaslouží pořádnou oslavu.
Jana Kuklová
14. 9. 2017
dTest: Ledové kávy jsou sladké jako Coca-Cola
Balená ledová káva může obsahovat spoustu mléka, ale pramálo kofeinu, ale klidně může být i plná rozpustné kávy nebo cukru. Záleží, jakou si vyberete. dTest zhodnotil dvacet šest ledových káv.
Redakce
13. 9. 2017
Výživa po úrazu: co se od lékaře nedozvíte
Jedla jsem a jím rozumně. Stal se mi však úraz – mnohonásobná zlomenina kostí s nutností několika operačních výkonů – a vše bylo jinak.
Hana Mojžíšová
13. 9. 2017
Jak velký malér jsou mikroplasty ve vodě?
Komentář
Skutečnost, že zeměkoule není ani modrá, ani zelená, ale spíše plastová planeta, vidíme na každém kroku. Že bychom se ale kvůli tomu měli například bát napít vody z vodovodu, je naprostý nesmysl.
Petr Havel
13. 9. 2017
V Brně otvírá unikátní tržnice s potravinami
Že to poslední dobou na brněnské gastronomické scéně pořádně žije, ví už snad každý. Nyní má ale Brno unikát, kterým se žádné jiné české město nemůže pochlubit.
Jana Kuklová
12. 9. 2017
Burčák podraží a nebude všude
Sezóna burčáku právě začala, dát si můžete červený, žlutý nebo růžový, ale ne ve všech vinařstvích, jak bývalo zvykem. Hroznů je někde málo, takže z nich vinaři raději vyrobí víno, a burčák tak vůbec nenabídnou. Víme kde.
Kateřina Čepelíková
11. 9. 2017
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu
Igelitkám při nákupech zvoní hrana. Ekologickému nakupování se věnují jak malé organizace, tak k němu přistupují i nadnárodní řetězce. V Praze nyní otvírá první farmářský trh bez igelitek.
Petr Havel
8. 9. 2017
Jak se správně pije tequila: Červ ani citron do ní nepatří
Kolem mexické tequily vznikají stále nové mýty a rituály. V současné době například světem hýbe trend pít tequilu přímo ze solných kalíšků. Tequilu zároveň ale také obestírá mnoho polopravd a mylných představ.
Jana Kuklová
5. 9. 2017
Z Kolonial.cz bude Košík.cz: Online prodejny potravin se slučují
Aktualita
Dva významné zástupce mezi e-shopy s potravinami, Kolonial. cz a Košík.cz, najdete od září pod jednou značkou. Jak se změna dotkne zákazníků?
Redakce
29. 8. 2017
Lžička soli na den je maximum
Rozhovor
Představte si čajovou lžičku soli. To je vaše optimální denní porce. „Přitom pouze obsah její špičky bychom měli použít k dosolení, zbytek přijímáme ve výrobcích,“ říká Anna Niklová ze Státního zdravotního ústavu.
Jana Kuklová
24. 8. 2017
Svobodný přístup k „vodovodě“ v restauraci?
Komentář
Onehdy mi jedna známá vyprávěla příběh ze svého „obyčejného každodenního života“ třicátnice.
Petr Kolman
19. 8. 2017
Českým dětem chybí vitamín D, ukázala studie. Mají málo slunce
Jsou české děti dostatečně zásobeny vitamínem D? Na tuto otázku se snažila najít odpověď studie Státního zdravotního ústavu.
Redakce
17. 8. 2017
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Na hubnutí platí jen jednoduchá doporučení
Kdyby se dělal žebříček nejčastějších témat, hubnutí by bylo v první desítce. A počet zaručených receptů, jak rychle zhubnout? Nepočítaně. Shazování přebytečných kil ovšem obvykle nepatří do kategorie „snadno a rychle“. Univerzální návod neexistuje a řada nápadů může tělu naopak ublížit.
Šárka Kuželová
14. 8. 2017
Běhat ráno, nebo večer? Rozdíly tu jsou
Otázku, zda je lepší běhat ráno, nebo večer, si kladou všichni běžci, rekreační, výkonnostní i ve vrcholové přípravě. Obě varianty jsou možné s tím, že smysl se může lišit.
Lenka Krbcová
10. 8. 2017
Kam se hrabeme se smažákem. Skotové milují smaženou tyčinku Mars
Skutečně existuje něco tak šíleného jako sladká tyčinka Mars smažená v těstíčku. Tuto zvláštní specialitu je v Británii možné sehnat jenom ve Skotsku. Jaká jsou další neznámá anglická jídla?
Jana Kuklová
9. 8. 2017
3 zdravé letní bylinky, které si můžete zadarmo natrhat
Bylinky nemusíte draze kupovat v obchodě, nasbírejte si je v přírodě. Právě teď je pro některé z nich ideální čas.
Petr Havel
4. 8. 2017
Správně jíst neznamená počítat kalorie, říká odborník na výživu
Různých rad a tipů, jak se zdravě stravovat, je celá řada, ale ne všechny jsou správné. Odborník na výživu Pavel Suchánek mnoho z nich vyvrací.
Redakce
3. 8. 2017
Rostlinné sirupy místo cukru: odborníci nesouhlasí
Vypadají TAK zdravě. Jsou přírodní, a navíc bio. Podle odborníků jde ale o omyl zdravé výživy, minimálně u některých druhů rostlinných sirupů.
Lenka Krbcová
3. 8. 2017
931
–
960
/
1 583
První strana
Předchozí strana
20
30
31
32
33
34
40
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji