největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
961
–
990
/
1 583
První strana
Předchozí strana
30
31
32
33
34
35
40
Následující strana
Poslední strana
Pokles zájmu o farmářské trhy je důsledkem politiky státu
Komentář
Trvalo zhruba osm let, než si farmářské trhy vybudovaly svoji pozici, našly stálé dodavatele a zákazníky. Jak dlouho bude trvat, než se podaří jejich likvidace?
Petr Havel
2. 8. 2017
Petra Malaníková z MyRaw Food: Klasický vitarián neexistuje
Rozhovor
Právnička a kavárnice Petra Malaníková pověsila tradiční stravování na hřebík a stala se vitariánkou. Proč to udělala a jak se jí daří provozovat kavárny MyRaw Food zaměřené na syrovou stravu?
Daniel Mareš
27. 7. 2017
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně?
Největším nepřítelem piva je kyslík. Zamezení kontaktu s ním je také jedním z hlavních technologických oříšků pro pivovary. To samé platí pro čepování piva i pro jeho degustaci.
Petr Havel
26. 7. 2017
Je frappé a ledová káva to samé?
Po objednávce ledové kávy či frappé jsem už dostala ledacos. Napěněný nápoj mokka barvy chřestící kostkami ledu, na sobě pevně sedící hnědou a bílou vrstvu našlehaného krému, kalorickou bombu plnou šlehačky a zmrzliny… Skoro všechny nápoje byly dobré, každý byl jiný.
Lenka Krbcová
19. 7. 2017
Nákup potravin v Německu
Komentář
Mléko je mlékovější, sýry jsou tučnější, maso šťavnatější, ovoce se zeleninou jsou méně shnilé. Navíc to vše budete mít za třetinovou cenu. Je to pravda, nebo mýtus?
Helena Singerová
11. 7. 2017
Ministr Jurečka: Značení českých potravin se hodně pročistilo
Rozhovor
Výrobků označených symboly ČR byly ještě loni plné regály. I když pocházely třeba z Polska. S novými pravidly jich výrazně ubylo. Označení Česká potravina má přesná pravidla a výrobci i řetězce se podle ministra bojí sankcí za jejich porušení.
Lenka Krbcová
3. 7. 2017
Mléko a „nemléko“: živočišné versus rostlinné
Rostlinné nápoje v mnoha receptech nahrazují kravské mléko. Je to móda, ale také důsledek potravinových alergií a intolerancí. Jaké jsou výhody a nevýhody mléka a „nemléka“?
Petr Havel
30. 6. 2017
Co vám zkazí skotskou whisky? Led a whiskovky
Pro co největší požitek z pití kvalitní whisky je dobré vědět, jak se liší single malt od blended whisky, najít si svou oblíbenou značku a umět ji vychutnat ve vhodném skle třeba s pár kapkami vody.
Jana Kuklová
27. 6. 2017
Co dostanete, když si koupíte harmonizovanou vodu?
Na internetu je předmětem vtipů. Když před rokem společnost Fruitisimo uváděla na trh svoji „harmonizovanou vodu“, nebála se odvážných tvrzení. Dnes už je opatrnější.
Lenka Krbcová
26. 6. 2017
Bezlepkové pivo má být k nerozeznání od klasiky
Nabídka piv pro celiaky či osoby na bezlepkové dietě se u nás stále rozšiřuje. Na trhu jsou už čtyři druhy bezlepkových piv. Vyrábí je Žatecký pivovar, Bernard a nově Ferdinand.
Petr Havel
23. 6. 2017
Vhodné a nevhodné letní nápoje
Že je v horkém létě třeba více pít, většinou teoreticky víme. Někdy nám už to tak dobře nejde v praxi a chyby děláme i ve složení pitného režimu. Obecně bychom měli vypít zhruba tolik tekutin, kolik vymočíme. Základ je voda.
Redakce
22. 6. 2017
Čeština a názvy jídla: Má český jedlík nejradši knedlík?
„Omáčka je nějaký hnus, v němž se cosi máčí…“ Autor knížky o češtině nemá v oblibě slovo omáčka, ale ani moučník. Co má společného jedlík s knedlíkem a rohlíkem a proč nejsme hrdí na výraz buchta?
Pavel Houser
22. 6. 2017
Káva bez kofeinu je často dílem chemie
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vzniká káva bez kofeinu? Není to snadný proces a často ani nejde o proces čistě přírodní. Ale jde to i jinak, bez chemie.
Redakce
21. 6. 2017
4 tipy na originální ledovou kávu
Klasické frappé zná asi každý. Ledová káva má však mnoho podob a lze ji připravit na spoustu způsobů. Zkuste recepty nasladko i s trochou alkoholu.
Redakce
15. 6. 2017
Ochucené minerálky jsou méně sladké
Příliš sladké, nebo moc slané, takové jsou dnešní potraviny a nápoje. To se má změnit. V ochucených minerálkách již obsah cukru klesá, od roku 2012 skoro o deset procent.
Petr Havel
14. 6. 2017
Iontové nápoje při sportu většina z nás nepotřebuje
Chodíte do fitka, na pilates nebo jezdíte na kole? A co přitom pijete? Iontové nápoje jsou v kurzu. A dost často se jimi proléváme úplně zbytečně.
Tereza Víchová
13. 6. 2017
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary
Navzdory proklamovanému zdravému životnímu stylu roste zájem o různé bio, vegetariánské či veganské polotovary. Ani restaurace se svých oblíbených konveniencí nevzdávají.
Petr Havel
2. 6. 2017
České pivovary experimentují se stylem IPA
Nejoblíbenějším typem piv jsou u nás stále „desítka“ a ležák českého typu, ovšem pravidelně se objevují snahy zkusit to i s něčím jiným. Po pšenici, radleru a cideru přichází do módy zřejmě IPA.
Pavel Houser
1. 6. 2017
Co lze vylít do dřezu?
Ucpaný sifon v bytě vyřeší instalatér, další problém však představuje odpad, který po spláchnutí do dřezu, umyvadla nebo toalety putuje kanalizací.
Petr Havel
26. 5. 2017
Biovína musí chutnat pokaždé jinak
Jde o živá vína, která sice nejsou určena k archivaci, ale přinášejí vždy jedinečnou, v zásadě neopakovatelnou chuť. Biovína jsou pěstována bez chemických přípravků. V Kutné Hoře hrozny ošetřují extrakty z bylin.
Petr Havel
24. 5. 2017
Hanka Zemanová: Jak žít zdravě a nezblbnout
Čím více informací se na nás valí, čím více se objevuje nových výživových trendů a čím více se nám nabízí zázračných potravinových doplňků, tím více si potřebujeme osvojit umění rozlišovat.
Redakce
21. 5. 2017
Mám nadváhu, jsem obézní, mám hubnout?
Téměř každá žena vyzkoušela alespoň jednou za život držet dietu. Neúspěšně. Proč jsou tedy zázračné diety tak oblíbeným prodejním artiklem? Každému se líbí jednoduché a rychlé řešení. V knize Já zhubnu – zdravě a natrvalo zjistíte, proč jste dosud nezhubli a proč diety nefungují; zda vůbec hubnout a jak.
Redakce
19. 5. 2017
Jak se stravovat před a po cvičení: Vynechání jídla je chyba
Rozhovor
„Důležité je brát v úvahu dobu, kdy chodíme cvičit, a cíl našeho snažení,“ doporučuje nutriční terapeutka a osobní trenérka a uvádí tři nejčastější chyby, které lidé dělají.
Veronika Řeháková
18. 5. 2017
Soutěž: Svatební přípravy podle Ejvi
Soutěž
Chystáte svatbu? Vyhrajte knihu, která vám pomůže s přípravami. Nechte se provést bez stresu od zásnub až po den D.
Redakce
17. 5. 2017
Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala
Připravit si doma špičkovou kávu jako z kavárny není žádný problém ani úkol pro chemika. Stačí vám kvalitní káva, některý z nástrojů pro přípravu kávy, voda a mlýnek.
Jaroslav Tuček
12. 5. 2017
Festival ambasád – znovu na Farmářském trhu na Kulaťáku
Galerie
V sobotu 13. května se v rámci Farmářských trhů na Kulaťáku v Praze 6 koná druhý ročník prezentace chutí a kultury Festival ambasád Food and Culture.
Redakce
12. 5. 2017
Přichází rosé: 5 nejoblíbenějších odrůd růžových vín
Aktualita
Společně s teplými dny nastává čas, kdy startuje sezóna rosé. Růžová vína jsou osvěžující, lehká a ovocitá. Ochutnáte je i na speciálních „růžových“ akcích.
Redakce
9. 5. 2017
Nápoje na svatbě: Vlastní alkohol není žádná výjimka
Svatební přípravy vrcholí, rozpočet se tenčí, ale je třeba ještě zařídit nápojové balíčky. Nebo to jde i jinak? Poradíme, jak na nápojích na svatbě co nejvíce ušetřit a čeho se vyvarovat.
Kateřina Čepelíková
9. 5. 2017
V koktejlech bodují neobvyklé složky. Třeba vaječný bílek
I nealkoholické drinky se neustále vyvíjejí a mají své módní vlny. Ukazují to výsledky soutěží v míchání koktejlů během uplynulých dvaceti let včetně letošního ročníku.
Redakce
5. 5. 2017
961
–
990
/
1 583
První strana
Předchozí strana
30
31
32
33
34
35
40
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji