největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 911
–
2 940
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
96
97
98
99
100
110
Následující strana
Poslední strana
Otevřít kokosový ořech nemusí být oříšek. Stačí vám trouba
Také doma marně bojujete s kokosovým ořechem? Zdoláváte ho kladivem a kuchyň pak vypadá jako po výbuchu? Poradíme finty, díky kterým získáte kokosovou vodu i kokos bez nepořádku.
Kateřina Čepelíková
3. 8. 2016
Odpadní mák z ciziny u nás „promění“ na potravinu
Aktualita
Inspekce se zaměřila na kontroly máku. Roste totiž počet případů, kdy je odpadní technický mák ze zahraničí u nás upraven a nabízen jako potravina.
Redakce
2. 8. 2016
Spor o řecké jogurty je testem selského rozumu EU
Komentář
Smíme řeckému jogurtu od tuzemských výrobců říkat řecký? Řekové proti tomu protestují, jde podle nich o klamání zákazníků.
Petr Havel
2. 8. 2016
Farmářské trhy: Výjimky z EET mohou být pozitivní, ale…
Komentář
Postupný boom farmářských trhů vyústil do situace, kdy se za farmářskými trhy skrývá kdejaký jarmark, na kterém najdete řadu průmyslově vyráběných potravin a věcí. Kdo všechno by měl mít výjimku v plánované elektronické evidenci tržeb?
Petr Havel
1. 8. 2016
Letní raw jídla, která zvládne každý
Syrojedení, vitariánství čili stravovací režim, při kterém nepotřebujete troubu, nabývá na oblíbenosti. Jídla jsou rychlá, výživná a lehká. Zkusíte domácí raw nanuky nebo granolu s kokosovým krémem?
Redakce
29. 7. 2016
Speciality z konce světa: Cornwall
Jedním ze tří hlavních důvodů, proč lidé navštěvují Cornwall, je podle výzkumu zdejší kuchyně. A i pro mě cornwallské speciality představovaly dost vážný argument, proč se na nejzápadnější výběžek Velké Británie vydat.
Jana Kuklová
29. 7. 2016
Ikea celosvětově stahuje z prodeje šest druhů čokolád
Aktualita
Potíže se značením alergenů na obale dovedly švédského výrobce nábytku ke stahování dalších šesti druhů čokolád z trhu. Ikea čokolády stahuje z trhů po celém světě.
Redakce
28. 7. 2016
Díky pokroku máme lehčí batohy a jíme líp, říká autorka Outdoorové kuchařky
Rozhovor
Vyrazit na túru do hor nebo na týden pod stan vyžaduje dlouhé plánování nejen tras, ale i jídelníčku. Jestli nechcete skončit na instantních polévkách a brkaších, inspirujte se u Petry Pospěchové, novinářky, která vydala Outdoorovou kuchařku.
Kateřina Čepelíková
28. 7. 2016
Proč jíst ostružiny? Posilují mužskou potenci
Vyrazíte-li do lesa, krom borůvek a malin už tam můžete narazit i na červené, ale i na černé, tedy zralé ostružiny. Natrhejte si jich plné hrnky, zvláště jste-li muž.
Petr Havel
27. 7. 2016
Česká vejce mohou být brzy raritou
Stejná krabička, stejný prodejce, a přesto jsou uvnitř jednou polská vejce a podruhé vejce česká či maďarská. Jak poznat česká vejce a podpořit českou produkci, která se potácí na pokraji krachu?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2016
Brambor jíme výrazně méně než před revolucí
Letošní úroda brambor bude srovnatelná s tou loňskou, přesto je patrné, že pěstební plochy se od let minulých zmenšují. Bude českých brambor dostatek?
Redakce
25. 7. 2016
Jak na domácí zmrzlinu?
Recepty
Nemusí vyjít levněji než zmrzlina z obchodu, ale určitě bude chutnější, voňavější a přesně tak sladká, jak budete chtít. Připravte si tři druhy zmrzlin, podle našich receptů.
Redakce
22. 7. 2016
Mák bude o třetinu levnější
V máku je více vápníků než v mléku, tak proč si z něj neudělat třeba makové mléko? Zvláště když máku bude letos nejvíc za poslední roky a bude tím pádem velmi levný.
Petr Havel
22. 7. 2016
Spotřeba rajčat vzrůstá. Zejména těch cherry
Rajče jedlé, tak zní botanický název té velké kulaté červené zeleniny, dost často jedlé nebývá. Je mdlé chuti, bez vůně a zápachu, zvláště v zimě. Přesto jsme si k rajčatům cestu našli.
Redakce
21. 7. 2016
Břicháč Tom, to je vzpomínka na mé hubnutí, říká Tomáš Kosačík
Rozhovor
Je to „jen“ skromný kluk z vesnice, který zhubl, a přesto jsou jeho dvě knihy nejprodávanějšími knihami loňského roku. Jak se Břicháč Tom na výsluní dostal a proč ho následují davy?
Kateřina Čepelíková
21. 7. 2016
4 kroky k dokonale rozpálenému grilu
Gril umí rozpálit kde kdo, ale jen málokdo ví, jak to udělat rychle a snadno. Jen opravdový expert pak dokáže poradit, jaký otop se hodí na grilování ryby.
Redakce
20. 7. 2016
Krevety před grilováním neloupejte, jinak se rozpadnou
Krevety se dají dnes již poměrně dobře sehnat, a to buď mražené nebo čerstvé. Hodí se jako zpestření do salátů, do polévek, do rizota, ale skvěle chutnají i grilované, máčené do různých druhů omáček.
Petr Havel
20. 7. 2016
V sobotu propukne v Dětenicích středověký food festival
Galerie
Už tuto sobotu nás čeká středověký food festival. „Tedy spíš – abychom zůstali věrni středověké atmosféře – masakr žrádla, chlastu a brutální zábavy,“ říká s úsměvem manažerka festivalu.
Redakce
19. 7. 2016
Maso do dětského jídelníčku patří, říká nutriční terapeutka
Rozhovor
Rozhodně nesouhlasí s vegetariánskou stravou u dětí, ke které některé matky své potomky vedou. „Maso do jídelníčku dětí patří, i když to nemusí být každý den,“ tvrdí Věra Boháčová.
Veronika Řeháková
19. 7. 2016
Ahold a Billa prodávaly falšované sýry
Aktualita
Přes četné kontroly inspektorů se na český trh stále dostávají výrobky, které tam nemají co dělat. Teď nově našli inspektoři falšovanou Mozzarellu Galbani v prodejní síti Ahold.
Redakce
18. 7. 2016
Muzeum levandule ve Francii nesmíte minout
Galerie
Muzeum levandule při návštěvě Francie nesmíte minout, zvláště máte-li tuto bylinku v oblibě. Voní jinak než ta česká. Víc, intenzivněji, a dokonce i jinak vypadá.
Kateřina Čepelíková
18. 7. 2016
Test: Některé fritézy vás mohou popálit
Test
Pokud máte rádi křupavé řízky nebo hranolky a nebaví vás trávit čas nad pánví, práci vám může usnadnit fritéza. Je lepší klasická, nebo horkovzdušná? dTest také upozorňuje na modely, které jsou nebezpečné.
Redakce
17. 7. 2016
Že je vejce bio, nepoznáme ani my, říká šéf veterinářů
Kupujete drahá bio vejce s tím, že kupujete kvalitu? Možná kupujete jen předražená vejce z klecového chovu, bio vejce totiž nepozná ani laboratoř.
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2016
Nejdůležitější změny v potravinářské novele. Jde na ruku velkým výrobcům?
Komentář
Koncem měsíce nabude účinnosti poslední novela zákona o potravinách. Jaké změny přináší? Některé neplatí pro tzv. malé výrobce potravin. Do této definice se vejde ledaskdo.
Petr Havel
15. 7. 2016
Éra sušených těstovin je pryč. Pastař nabízí čerstvé „italské“
Galerie
Jan Blažek se po italské zkušenosti přestal věnovat pohostinství, aby se pustil do výroby vlastních těstovin. A s čerstvými těstovinami dle italských receptur se zase do pohostinství vrátil.
Redakce
14. 7. 2016
Cheese and Chilli a předsudky o nudné britské kuchyni
Ochutnala jsem tradiční sýry i extravagantní chilli na anglickém food festivalu. Byl dobrým příkladem toho, že předsudky o nudné britské kuchyni už dávno neplatí.
Jana Kuklová
14. 7. 2016
Tipy pro odvodnění organismu
Tělo dospělého člověka je více než z poloviny tvořené vodou. Někdy jí je trochu víc, člověk si pak připadá odule a víc se potí. Co způsobuje zavodnění a jak se mu bránit?
Helena Singerová
13. 7. 2016
Jak může být v uzenině 150 % masa?
Ve značení uzenin, a nejen vepřových, aby se prase vyznalo. A vám nezbude, když chcete mít šunku plnou masa z pašíka a salám z kravky, zkoumat složitě písmenka na obalu. A nevěřit všemu, co se tvrdí.
Petr Havel
13. 7. 2016
Od začátku roku inspekce uzavřela 105 provozoven
Ani v létě inspektoři nezahálí, pokračují v kontrolách potravinářských provozoven a práce mají nad hlavu. Od začátku roku už uzavřeli sto pět provozoven. Podívejte se do galerie na největší hříšníky.
Redakce
12. 7. 2016
5 netradičních zdravých rostlin: chia, quinoa, karob, špalda, shiitake
Pět méně známých rostlin, které mají potenciál stát se součástí jídelníčku nejen veganů či vegetariánů. K čemu je lze využít a proč jsou zdravé, vysvětluje Jan Petr, který se zabývá raw food a přírodními produkty.
Redakce
11. 7. 2016
2 911
–
2 940
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
96
97
98
99
100
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji