největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 271
–
3 300
/
4 989
První strana
Předchozí strana
100
108
109
110
111
112
120
Následující strana
Poslední strana
COOP, Globus a Kaufland prodávaly med s obsahem nebezpečných látek
Aktualita
Na tuzemském trhu se objevil výrobek s názvem Dědečkův med s obsahem chloramfenikolu a nitrofuranů, varují veterináři.
Redakce
16. 11. 2015
Salám s plísní se vyrábí z mraženého masa
Jeli jsme se podívat do Kostelce, jak se vyrábí Křemešník i Uherák. Teď už víme, jak dlouho trvá plísni, než zabalí salám do bílé, i proč musí být maso na výrobu fermentovaných salámů mražené.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2015
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím
Svět, Evropa i odborníci nabádají k uvážlivému používání antibiotik. Pravidla, která u nás jejich užívání v chovech hospodářských zvířat drží na uzdě, se však mají uvolnit.
Petr Havel
13. 11. 2015
Zvířátka se narodila, abychom jedli, říká Roman Vaněk
Rozhovor
O jídle a vaření mluví s láskou a emotivně. „Jídlo je prožitek, uvádí mě do transu,“ říká Roman Vaněk. Naopak neuznává askezi nebo militantní přístup.
Andrea Pencová
12. 11. 2015
Mrkev zhořkne, když bude skladována vedle jablek
Podle nového průzkumu nejvíce plýtváme pečivem, zeleninou a ovocem. Víte, jak uchovávat potraviny, aby vám co nejdéle vydržely?
Redakce
11. 11. 2015
Svatomartinské menu s recepty
Galerie
Upečte si dokonalou Svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem.
Redakce
11. 11. 2015
Nejdřív pesticidy, až pak zdraví lidí
Česká republika selhává v ochraně zdraví svých obyvatel před toxickými účinky chemických látek.
Richard Šedý
10. 11. 2015
Paštika se sójou – Hamé stahuje více než padesát tisíc výrobků
Aktualita
Veterinární správa upozornila na pomazánku Svačinka, která obsahuje alergen – sóju, aniž by ji uváděla ve složení. Výrobce nyní výrobek stahuje z trhu.
Redakce
10. 11. 2015
Mléko do škol dává dětem nevhodné výrobky
Iniciativa Skutečně zdravá škola zjišťovala, zda ochucené varianty výrobků dotovaného programu Mléko do škol vyhovují doporučením Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pro školní svačiny.
Redakce
10. 11. 2015
Retrosajrajt?
Glosa
Na předrevoluční dobu vzpomínají se slzou v oku jenom milovníci předešlého režimu. Tedy co se týká politiky; na to, co jsme jedli a pili, zavzpomíná s nostalgií snad každý z nás. A prodejci to moc dobře vědí a dokáží retro vlny využít.
Jan Handl
10. 11. 2015
Hradí zdravotní pojišťovny návštěvu nutričního terapeuta?
Zdravotní stav lidí s nadváhou může zlepšit dieta pod odborným vedením. Jenže to něco stojí… Pomůže s úhradou zdravotní pojišťovna?
Redakce
9. 11. 2015
Kde všude si budete moci připít Svatomartinským vínem?
Už tuto středu vypuknou na mnoha místech v České republice akce spjaté s prodejem a oslavou Svatomartinského vína. Už víte kam vyrazit? Nabízíme pestrou paletu více než třiceti akcí.
Redakce
9. 11. 2015
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant
Základem krupicové polévky je nepřekvapivě krupice. Méně už se ví, kolik druhů této suroviny existuje, včetně její bezlepkové verze. Stejně pestré je množství variací samotné polévky.
Petr Havel
9. 11. 2015
Filipíny, Thajsko i Vietnam v sobotu na Kulaťáku
Na sobotních trzích na Kulaťáku se budou prezentovat kuchyně Filipín, Indonésie, Malajsie, Thajska a Vietnamu. Přijďte ochutnat rýži na všechny způsoby i omáčku z kvašených ryb.
Redakce
6. 11. 2015
Karlínské farmářské trhy znovu otvírají
Aktualita
Revitalizace Karlínského náměstí v Praze 8 je hotová a na své tradiční místo se tak mohou opět vrátit farmářské trhy.
Redakce
5. 11. 2015
Epidemii spustil puchýř u kuchařky v závodce
Ministerstvo zdravotnictví mimo jiné dohlíží na to, aby ve stravovacích zařízeních nepracovali nemocní lidé, kteří by dokázali spustit rozsáhlou epidemii. Co když ale hygienici o tyto pravomoci přijdou?
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2015
Věda o výživě je velmi stabilní, amatéři se mýlí
Reakce
Široké a na první pohled obecné charakteristice oblasti metabolismu a výživy se laicky vytýká, že si mnohdy protiřečí a nutriční doporučení že jsou buď velmi vágní, nebo že si výrazně odporují a stále se mění. Je to jinak.
Zdeněk Zadák
4. 11. 2015
Jak poznat ryze český česnek? Země původu nic neřeší
Jako země původu je uvedena Česká republika, ale stejně ten česnek nevoní a nemá sílu. Proč? Jak poznat opravdu český česnek?
Redakce
4. 11. 2015
K falšování čokolád se používají i slupky
Brzy začneme nakupovat čokoládové figurky na Mikuláše a Vánoce, ale i pro běžný nákup platí: Co se nejmenuje čokoláda, není čokoláda. Kakao a výrobky z něj patří mezi nejčastěji falšované potraviny u nás.
Petr Havel
4. 11. 2015
Skutečně se snižuje spotřeba pesticidů? Jak kdy a jak kterých
Pokud bychom naložili nebezpečné chemikálie určené k ochraně rostlin mezi lety 2009 až 2013 na kamiony, každý rok by jich jelo zhruba dvě stě šedesát devět a vytvořily by přes pět a čtvrt kilometru dlouhou kolonu.
Richard Šedý
3. 11. 2015
Co obsahuje kloubní výživa a jak si ji vybrat
Přípravky pro kloubní výživu drží v prodejnosti mezi doplňky stravy neochvějně jedny z prvních příček. Bolestivé onemocnění kloubů – artróza – totiž postihuje čím dál více lidí nad padesát let věku. Význam mají i pro sportovce.
Tereza Víchová
3. 11. 2015
Hladolinky se rozšiřují. O co v letadlech přijdeme?
Galerie
Dvě letecké společnosti skoncují s podáváním bezplatných jídel v letadlech. O co už brzy přijdeme? Podívejte se do galerie.
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2015
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?
Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.
Jiří Ruprich
30. 10. 2015
Mohou děti houby?
Děti by měly jíst houby raději k obědu a ne jako samostatné jídlo. Co ještě byste měli vědět?
Redakce
30. 10. 2015
Nová restaurace vaří zcela bez lepku
Galerie
Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.
Redakce
30. 10. 2015
Jeden z nejčastějších podfuků? Čokoláda z automatu
Výrobci potravin či jejich prodejci, kteří v honbě za co nejnižšími cenami nebo co nejvyššími zisky klamou spotřebitele, to budou mít stále těžší.
Petr Havel
30. 10. 2015
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny
Recept na staročeskou zelňačku má mnoho podob, což jen dokazuje významnou roli této zdravé polévky pro zimní období v naší gastronomii.
Petr Havel
29. 10. 2015
Bariatrická léčba: Zašívají pacientům žaludek, ne pusu
Jak se žije člověku, který váží sto čtyřicet nebo téměř dvě stě kilo? Jak dlouho jde do třetího patra bez výtahu? O tom nám vyprávěli Kristýna a Petr, kteří dohromady zhubli sto dvacet osm kilogramů.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2015
Marián Jurečka: Usiluji o zvýšení potravinové soběstačnosti
Je třeba zapracovat na podpoře exportu a začít být soběstační v tom, co si můžeme v našich podmínkách vypěstovat a vyprodukovat, říká ministr zemědělství.
Redakce
26. 10. 2015
Nosíte si do práce oběd? Jste v menšině
Průzkum
Oběd v krabičce si do práce nosíme jen jednou či dvakrát do týdne. Pijeme hlavně kohoutkovou vodu a čtvrtina Čechů si nikdy neobjednává večeři skrze rozvozové služby. Jaká jsou další data z průzkumu?
Redakce
26. 10. 2015
3 271
–
3 300
/
4 989
První strana
Předchozí strana
100
108
109
110
111
112
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji