největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 271
–
3 300
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
108
109
110
111
112
120
Následující strana
Poslední strana
Každý Čech loni snědl čtyřicet kilo chleba za tisíc korun
V Česku je sedm stovek pekáren, které napečou milion pecnů chleba denně. Že chleba nejíte? Stejně jste ho dle statistiky loni snědli celých čtyřicet kilogramů.
Redakce
20. 10. 2015
Když už večer zobat, tak co určitě ne?
Večerní mlsání je stravovací zlozvyk. Zkuste na něj vyzrát.
Karolína Hlavatá
20. 10. 2015
Francouz snídá hlavně sladké. Alespoň hodinu
Rozhovor
Proč Francouzi snídají minimálně hodinu a proč si každý den kupují čerstvou bagetu? Ptali jsme se zcestovalého šéfkuchaře francouzské restaurace Pot-Au-Feu Jana Kracíka.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2015
Víme přesně, co člověk pro svou výživu potřebuje
Rozhovor
„Existuje jen málo cest, jak upravit rovnováhu živin v těle, ale mnoho situací, jak ji porušit,“ říká profesor Zdeněk Zadák. Kvůli komercializaci chybí v potravinách důležité složky.
Lenka Krbcová
19. 10. 2015
Jak velké musí být eurojablko
Vypěstujte jablko. Prokousejte se sáhodlouhým bruselským nařízením, jeho přílohami a normami. Vezměte měřidlo a kalkulačku. Měřte, počítejte. Jablko vezměte a zahoďte.
Petr Havel
16. 10. 2015
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny
Variant přípravy cibulačky je celá řada, mnohé z nich jsou ale spíše cibulačky francouzské. Naše skutečně tradiční cibulačka by měla vycházet z tradičních surovin a především je nutný dostatek času k tomu, aby správně a dobře chutnala.
Petr Havel
15. 10. 2015
Prevence zimních onemocnění: Základem je strava, říká homeopat
Strava a pohyb – tyto dvě základní složky prevence je možno doplnit o některé homeopatické léky na posílení obranyschopnosti.
Jaroslav Čupera
15. 10. 2015
Hmyz, který má potenciál stát se potravinou? Mouchy
Někdo si je dává jako pochoutku k večeři a druhý se na jejich konzumaci nemůže ani dívat. Možná však hmyz budeme jíst úplně všichni. Ve hře jsou mouchy a cvrčci.
Redakce
13. 10. 2015
Cvičím, nejím, nehubnu
„Chci zhubnout, a proto nejím, cvičím, ale pořád nehubnu.“ Kde je chyba?
Blanka Chocová
13. 10. 2015
Marcel Ihnačák: Nejraději mám vlastnoručně připravenou pizzu
Rozhovor
Radek Šubrt za Česko a Marcel Ihnačák za Slovensko. Dva ostřílení kuchaři proti sobě nastoupili v Souboji šéfkuchařů. Po litém boji nám prozradili, co mají rádi za jídla.
Redakce
12. 10. 2015
Dalibor Titěra: Medu za stovku bych prostě nevěřil
Kvalitu medu, když je zavřený ve sklenici, mnohdy nepozná ani profík. Malé nápovědy, které vás ke správné skleničce nasměrují, ale máme. Získali jsme je přímo ve Výzkumném ústavu včelařském.
Kateřina Čepelíková
12. 10. 2015
OpraKavárna: Kavárna, do které se nosí rozbité věci
Rozbil se vám mobil, tablet nebo třeba deštník? Nechte si je opravit v kavárně, ve speciální OpraKavárně.
Redakce
9. 10. 2015
Ne ztužené, ale částečně ztužené tuky jsou problém
Hlavním zdrojem nebezpečných transmastných kyselin jsou částečně ztužené tuky. Ty už se u nás vůbec nevyrábí, jejich zdrojem jsou pouze potraviny či tuk z dovozu.
Petr Havel
9. 10. 2015
Čerstvá bazalka je plná pesticidů. Skončila na letišti
Galerie
Inspekce nevpustila do ČR šest set kilogramů čerstvé bazalky a chilli s pesticidy.
Redakce
8. 10. 2015
Jak vzniká Legenda, sýr z farmy Létající koza
Galerie
Farma Létající koza začínala před osmi lety. Na samotě, v chátrající usedlosti, bez elektřiny. Dnes se na farmě pase sedmdesát koz a zrající sýr Legenda se pyšní titulem Regionální potravina.
Redakce
7. 10. 2015
Kapsaicin: poklad ukrytý v pálivých paprikách
Pálivá jídla bývala zatracována. V posledních letech další a další studie prokazují jejich prospěšnost. Třeba takový kapsaicin, látka v pálivých papričkách, nabízí hned několik benefitů.
Pavel Houser
7. 10. 2015
Příliš malá jablka se nesmí prodávat
Přestože jsou jablka z letošní úrody kvalitní a zdravá, nelze bohužel většinu z nich jako čerstvá jablka prodávat. Jsou moc malá.
Redakce
6. 10. 2015
Test potravin: Chutná nám kvalita, nebo si vystačíme s málem?
Test
Co lidem chutná víc? Výrobky vybrané výživovým poradcem, který zohlední veškeré dostupné informace o složení? Nebo ty potraviny, které jsou vylepšené dochucovadly, přemírou soli či cukru? Udělali jsme si test.
Kateřina Čepelíková
5. 10. 2015
Co musíte vědět, když chcete letos najít houby
Kdo chce letos, po horkém suchém létě, najít houby, měl by znát pár souvislostí.
Petr Havel
2. 10. 2015
Rozbor jídel ukázal, že hospody značí alergeny špatně
Jste alergičtí a přišlo vám vhod povinné označování alergenů v jídlech? Dlouho jsme se neradovali. Podle rozborů, které iniciovala inspekce, obsahovalo každé páté jídlo v hospodě nedeklarované alergeny.
Redakce
1. 10. 2015
Statek u Pipků: Dýní přežila tak polovina
Letos ručně nasázeli čtyřicet tisíc sazenic dýní, ale suché léto přežila jen polovina z nich. Bude tento rok bez českých dýní od Pipků, zřejmě největšího producenta dýní v České republice?
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2015
Jak to chodí v rybích továrnách ve Vietnamu
Galerie
Už jste někdy viděli rybí továrny ve Vietnamu, kde se zpracovávají ryby a další mořské plody? Nabízíme zajímavý pohled za zdi vietnamských továren.
Redakce
30. 9. 2015
Tamarind Tree: asijské knedlíčky tisíce chutí
Dim sum jsou jedním ze stavebních kamenů asijského street foodu, tedy pouličního jídla. U nás s nimi zkouší uspět Tamarind Tree, projekt kuchaře Ladislava Dvořáka.
Kamila Krbcová
25. 9. 2015
Blanka Milfaitová bude na jarmarku vařit z dýně
„Marmeládová“ mistryně světa Blanka Milfaitová a dýně na všechny způsoby – to je podzimní jarmark v Troji, který startuje o víkendu 10. – 11. října.
Redakce
24. 9. 2015
Prague Jerk Station: Jak je možné, že tu není něco tak skvělého?
Rozhovor
„Street food je kvalitní fast food,“ říká Luke Grunshaw. Je Brit a v Praze vaří na ulici jamajskou kuchyni. Přijde vám to zvláštní? „Zatím tu není žádný Jamajčan a karibské jídlo rozhodně stojí za ochutnání.“
Kamila Krbcová
24. 9. 2015
Inspekce zadržela nebezpečné chilli papričky
Aktualita
Dodavatel se snažil vyhnout kontrole, jeho papričky obsahují množství pesticidů.
Redakce
23. 9. 2015
Nejlepší burger Burgerfestu
Galerie
O víkendu se na pražském Výstavišti konal čtvrtý ročník Burgerfestu. Největší burgerový festival ve střední Evropě představil kuchařské umění vybraných restaurací z celé ČR, jimiž je burger a bbq tématika vlastní. Kdo byl nejlepší?
Redakce
23. 9. 2015
Hot God: božský párek v rohlíku
Rozhovor
Vlastní rohlíky, vlastní párky uzené pěkně postaru v komíně, vlastní receptury. To je pak hot dog tak božský – a přitom to je pořád „jen“ párek v rohlíku.
Kamila Krbcová
23. 9. 2015
V dobrovickém lihovaru došlo k výbuchu
Aktualita
Dobrovický lihovar nedaleko Mladé Boleslavi se ráno otřásl v základech. Podle vedení společnosti bylo při výbuchu zraněno celkem šest osob, čtyři lehce a dvě těžce.
Redakce
22. 9. 2015
Albrecht Street Food Cirkus: Pravá neapolská pizza se peče necelé dvě minuty
Rozhovor
Albrecht Street Food Circus je street foodový underground, rodinný podnik, kdy si manželé Jan a Nellie Albrechtovi z lásky k dobrému a kvalitnímu jídlu otevřeli živnost s pizzou. Na korbu malinké dodávky přidělali pec, jezdí a pečou po republice.
Kamila Krbcová
22. 9. 2015
3 271
–
3 300
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
108
109
110
111
112
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji