největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 941
–
2 970
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
97
98
99
100
101
110
Následující strana
Poslední strana
Zmrzlinu? Ani snad ne
Galerie
I zmrzlinám je horko. Nepříliš zmrzlé zmrzliny nebo zmrzliny opakovaně rozmražené a zmražené. Vodová s mlékem a bez alergenů s alergeny. Podívejte se, s jakými nanuky, polárkáči a zmrzlinami se setkává potravinářská inspekce (SZPI).
Redakce
11. 7. 2016
Hladové potraviny: Po kterých jídlech máme ještě větší chuť jíst?
Když máme hlad a dáme si na zasycení bílý rohlík nebo jablko, žádnou velkou službu svému organizmu neprokážeme. Brzy totiž dostaneme znovu hlad, a jaký! Proč to tak je a po kterých potravinách máme hned zase hlad?
Blanka Chocová
11. 7. 2016
Na ovoce mapuje ovocné stromy a keře, které jsou „ničí“
Pro jablka na Malou Stranu, do Karlína na mirabelky a na švestky na Vinohrady? Na mapě platformy Na ovoce si můžete vybrat nejbližší strom a vyrazit s košíkem pro úrodu. Ovšem jen při dodržení hesla: Nenič, neplýtvej, nekraď a poděl se!
Kamila Krbcová
9. 7. 2016
Test: Utajený separát ve vepřových konzervách
Současné trendy velí vařit z co nejčerstvějších surovin. Milovníci turistiky ale nedají dopustit na konzervy. Velké oblibě se stále těší ty vepřové. Jak dopadly v testu a co sledovat při nákupu?
Redakce
8. 7. 2016
Rytíř Řádu camembertu má sbírku zapomenutých sýrů
Ladislav Likler, znalec a propagátor sýrů, shromáždil největší sbírku sýrových etiket na světě. Nejde přitom jen o plané vzpomínání na sýry již zmizelé, ale i o inspiraci pro současné i budoucí výrobce.
Petr Havel
8. 7. 2016
7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně
Naučte se hlavní zásady bezpečného grilování a grilujte bez obav ze zdravotních potíží.
Redakce
7. 7. 2016
Foodparade vyhlašuje soutěž pro všechny amatérské kuchaře
Galerie
Festival jídla a pití Foodparade, který se koná 3. a 4. 9. 2016 již pošesté v zahradách zámku Troja, připravil již tradiční soutěž „I LOVE FOOD“. Tentokrát na téma chilli.
Redakce
1. 7. 2016
Zahraniční potraviny z Lidlu, Globusu, Kauflandu i Billy porušují předpisy
Aktualita
SZPI zjistila další nevyhovující masné a mléčné výrobky ze zahraničí. Rozbory ukazují na opakované falšování.
Redakce
1. 7. 2016
Kniha Chvála české kuchyně odhaluje kořeny naší gastronomie
Nová publikace chce obohatit pohled na klasické české stravování, jeho historii i významné osobnosti. Máme být na co pyšní?
Petr Havel
1. 7. 2016
Rohlik.cz: Palmový olej zákazníci nechtějí
Aktualita
Online supermarket Rohlik.cz zavedl před časem možnost filtrovat potraviny bez palmového oleje. Využívá ji pětina zákazníků.
Redakce
30. 6. 2016
Budou už sladkosti ve školách minulostí?
Aktualita
Už loni měla platit vyhláška, která by konkretizovala, jaké potraviny do školních bufetů a automatů patří a jaké ne. Nestihlo se to a vypadá to, že ani do začátku příštího školního roku nezdravé potraviny ze škol nevyženeme. Zase.
Kateřina Čepelíková
29. 6. 2016
Prodával tuny falešného eidamu, dostal rekordní pokutu
Aktualita
SVS uložila za prodej více než sto tun falešného sýra dosud nejvyšší pokutu ve své historii.
Redakce
28. 6. 2016
Jaké sushi mají Češi nejraději? S kaviárem a mangem
Je čerstvé, svěží a ručně připravené. Tři důvody, které vedou ke stále větší oblibě sushi restaurací v Česku. Víte, jaké sushi máme nejraději?
Redakce
27. 6. 2016
Některé choroše můžete jíst bez obav
Jedlé houby nemusí růst jen na zemi, občas stačí zaklonit hlavu a rázem máte plný koš. Některé choroše a pařezové houby kupodivu nemají k některým běžným houbám tak daleko, jak se do současné doby myslelo.
Petr Havel
27. 6. 2016
Zdravá pochoutka: Kvašená zelenina pickles
Jak uchovat zeleninu na zimu? Nezavařujte, nechte ji kvasit. Získá řadu hodnotných bioaktivních látek – bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.
Redakce
24. 6. 2016
Hledáte jídlo proti rakovině? Dejte si borůvky!
Drobné bobuloviny jsou symbolem prázdnin a léta – jahody, maliny, ostružiny, rybíz, angrešt, brusinky a zejména borůvky. Navíc mají protirakovinný potenciál. Proč jsou tak zdravé?
Hana Mojžíšová
24. 6. 2016
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční?
V zahraničí mají všechny potraviny lepší chuť, tam je nešidí, jako u nás, zní často z úst Čechů. Jenže možná v zahraničí měří všechno jiným metrem.
Petr Havel
23. 6. 2016
Kam na samosběr jahod za 40 Kč?
Aktualita
Koupit jahody v obchodě za dvě stovky, nebo vyrazit na samosběr a pořídit kilogram jahod za čtyřicet korun? Podívejte se na mapu a najděte si nejbližšího pěstitele ve vašem kraji.
Redakce
22. 6. 2016
Ministři se přou: Využívají se antibiotika ve velkochovech plošně?
Aktualita
Antibiotická rezistence stoupá, proto se řeší nadužívání antibiotik u lidí, ale i u zvířat. Ministr zdravotnictví říká, že se používají plošně, Marian Jurečka to ale důrazně popírá.
Kateřina Čepelíková
22. 6. 2016
Už tuto neděli vás čeká Prague Ice Cream Festival
Galerie
Zmrzlinový festival letos už podruhé. Přijďte ochutnat zmrzlinu gelato, točenou, kopečkovou a třeba i tu raw a veganskou.
Redakce
22. 6. 2016
Dal by si výživový poradce buřta? Kateřina Cajthamlová si pochutná na jitrnici
Uzeniny jsou často zatracované. Každou chvíli se o nich dočítáme, jak jsou škodlivé. Zajímalo nás tedy, zda vůbec nějaké uzeniny konzumují odborníci na výživu. „Pod devadesát procent masa nejdu,“ říká Ivan Mach.
Veronika Řeháková
22. 6. 2016
Nemohu prodávat koláče za cenu vajíčka a mouky, říká majitelka Tartaletky
Rozhovor
Přestože má před sebou čerstvý diplom z Vysoké školy ekonomické, živí se Olga Vančurová pečením francouzských koláčů. A i když nejsou za babku, lidé je milují a ve velkém objednávají. Co stojí za jejím úspěchem?
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2016
Nabízeli bezlepkovou dietu plnou lepku. Inspekce je načapala
Aktualita
Garantují, že vám dodají krabičkovou dietu bez lepku, ale přitom by celiakovi poškodili tenké střevo. Společnost Adifit.cz nabízela bezlepkovou dietu, která obsahovala kvanta lepku.
Redakce
20. 6. 2016
Může jíst vitarián maso? Může, ale proč by to dělal
Vitariáni jsou lidé, kteří k přípravě svých jídel nepoužívají sporák, využívají maximálně sušičku. Objevila se teze, že by mohli jíst i maso, když jím nemrští do pánve. Je to pravda?
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2016
5 porcí ovoce a zeleniny: zelenina by měla převažovat nad ovocem
Drtivá většina z nás zřejmě slyšela o doporučovaných pěti porcích ovoce a zeleniny denně. Jaké množství ale představuje jedna porce? Budeme mít splněno, pokud sníme třeba jen ovoce? A jak vypadá ukázkový jídelníček?
Veronika Řeháková
20. 6. 2016
3× o tucích: proč je potřebujeme, jaké a kolik
„Tuky taky“. Takto nazvali pořadatelé konferenci o tucích. Vysvětili na ní, proč je chyba vyhýbat se tukům, jejich význam pro lidské zdraví, které tuky jsou vhodné a v jakém množství.
Redakce
18. 6. 2016
Přesolená populace jí přesolené potraviny. Zrovna tyhle
Aktualita
Zahraniční sýr a šunka obsahovaly více soli, než uváděl výrobce, zjistila kontrola.
Redakce
17. 6. 2016
Nově oceněné potraviny: další Míša má Klasu
Aktualita
Mražený krém Míša termix je dalším z řady Míša výrobků oceněných Klasou. Značku kvality získalo nově celkem pět výrobků.
Redakce
17. 6. 2016
Jeleni na třešních
Milovníci kreslených seriálů o baronovi Prášilovi si možná vzpomenou na epizodu, ve které se baron vydá na lov jelenů, ale při setkání s kořistí mu dojdou náboje a na jelena tak vypálí třešňové pecky…
Petr Havel
17. 6. 2016
Máte chutě? Nejezděte do světa, ale do Dobřichovic
Galerie
Food festival mezinárodní gastronomie Všechny chutě světa se koná v sobotu 18. června od 10 do 21 hodin.
Redakce
16. 6. 2016
2 941
–
2 970
/
4 955
První strana
Předchozí strana
90
97
98
99
100
101
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji